VERCELLI

Konu, 'Kamışlar' kısmında furunotr tarafından paylaşıldı.

1. muratbzk

muratbzk murat

Favori Kamış:
    Vercelli Spyra Ultima G2 Surf -Awa Shima Spin
    Favori Makine:
    Daiwa Saltiga Surf 5000-Spro Passion 730
    En İyi Avı:
    plankton
    Teşekkür ederim Birol:)
    G2 Ultima'yı artık ordaki kullanan arkadaşların yorumuna bırakıyorum;

Piuma da dediğiniz gibi gördüğüm kadarı ile fena bir kamış o rüzgarlı havada bile atış erimleri çok başarılı gördüm, alıcılarına şimdiden hayırlı olsun:)

2. saltiga

saltiga ÜMİT

Bu gun kamışları bende denedim soyleyecek fazla bi söz yok gerçekten Piuma power plus favorim oldu sonrada dolaptaki yerini buldu kamışlar gerçekten mükemmel işçilikleri tarzı durüşu kişiye göre aksiyonları bence memlekette surf işi çok ust seviyelere geldi dünya markalarını görme imkanlarımız oldu olamayada devam edecek bize bu kadar çeşit ve kaliteyi sunan Cevat ERGİNE çok teşekkür ediyorum tek sıkıntı bu üst düzey harika ürünler gelmeye devam ederse galiba batıcam :) işin şakası ergin balıkçılık kalitenin öncüsü olmasını ve buna devam etmesini canı gönülden bir oltacı olarak istiyorum herkeze keyifli avlar rast gelsin....

3. furunotr

furunotr Haluk

Burada ne demek istendiğini ben anladım; ancak belki tam anlayamayacak durumda olan; bu spora yeni başlamış arkadaşlar mevcuttur içimizde onlar için biraz daha açayım; unutanlar için de küçük bir hatırlatma olsun...:)

Surf kamışlar zaten yemli avlar için üretilirler (bkz. Surf Casting); tüm dünyada başka bir amaç için surf kamış üretilmez... Bizde yani Istanbul Boğazı'nda kullanılan türde av disiplini de dünyanın hiçbir yerinde yoktur... Durum bu iken bize düşen yemli avlar için üretilmiş olan bu kamışların hangisinin hangi tür av disiplinine uygun olduğunu seçip; nerede ne şekilde ve nasıl kullanacağımızın tespitini yapabilmek...

Sözkonusu olan av şekli özellikle sahte ve ağır kurşunlar ile at-çek disiplininde yapıldığından buna en uygun olan; mümkün mertebe hafif; dengeli, kuvvetli ve dayanıklı, erim mesafesi iyi olan, bizi yormayan ya da en az yoracak olan türü seçmek önem kazanıyor...

Bu seçimde çok önemli 2 faktör mevcut; biri kullanıcı talepleri (ki boy, pos, güç, yaş v.s. kriterler); diğeri de ürünün ederi (maalesef bu işe uygun, yukarıdaki özellikleri taşıyabilen ürünler hayli kabarık fiyata sahipler çoğumuz için...)

Bunu kısaca böyle geçtikten sonra "Kara Mamba" (Spyra Piuma Power Plas)tan
    bahsedeyim kısaca... 4,30 boyunda 477 gr. ağırlığında "ekstra fast"; 225 gr. atarı ile kamış çapının inceliğine bakıldığında (Supercore'ye çok yakın; hatta milimetrenin onda ikisi kadar daha ince) insanı hayrete düşüren, sert karakterli ama atışta bu sertliği hiç hissetmeyeceğiniz, aksiyonu çok rahat verebileceğiniz; nerede ise en acemisinin bile eline ilk aldığında rahatlıkla kullanabileceği ve hayret verici mesafelere eriştiğini göreceği çok dengeli bir ürün... Bugün Kaan'ın kamışı teste tabii tuttuğumuzda ben 165 ve 200 gr.lar ile Kuzeyden esen 40-60 km.lik rüzgara karşı çok rahat ve güzel mesafeleri rahatça kaydedebildim...

G2'ye gelecek olursak Kara Mamba'nın tüm özellikleri nerede ise aynı olup farkları G2'nin 250 gr. atarlı olup istenirse ayarlanabilmek üzere 3 parçadan oluşan toplan 120 gr.lık denge ağırlığına sahip olması, Japon tip makina yatağı ve el tutuş yuvası, çapının az daha kalın olması ama bunun yanında şimdiye kadar gördüğüm kamışların içinde nerede ise en dengeli olması; denge düzeninden dolayı 120 gr. ağırlıkla bile toplamda 600 gr.lara yaklaşan ağırlığının hiçbir şekilde hissedilmemesi; hatta Kara Mamba'dan daha hafif oluşu hissini vermesi...

Bu ürün ile atışım Piuma Power Plas kadar başarılı olmadı; ancak bir parça çalışma ile bu açığımı kapayabileceğime gözüm kesmiş durumda; yine aynı kuvvet esen Kuzey rüzgarına karşı kuramadığım halde av mesafesine kadar rahatlıkla ulaşabilmiş durumdayım... Kuvvetli bir ürün arayanlar için ideallerden biri olduğun düşünüyorum... Diğerleri ise Wega Supercaster ile Maver Elite Titanyum...

Şunu da belirteyim her iki kamışa da Aceration SW8000PG takıldı ve bu makina atış için ideal bir makina değildir; Surf makinaya bile gerek yok; mesela bir Biomaster bile olsa 10-20 metre fark atıcısına göre ortaya konabilir...

Spyra Azzura için maalesef Birol arkadaşımıza katılamayacağım; bu kamış da hayli sert olup sahte ile at-çek için hayli uygundur; gerçi bu ürünü deneme imkanım olmadı; ancak geçen defa ağabeyi ALBA'yı denemiş durumdayım; Alba'dan bile bir tık sert bir kamış ve bence at-çek için gayet uygun bir ürün...

Aslında Kaan gibi benim de gözüm Pyuma Power Pro'da (beyaz olan) kaldı; bu ürün bir parça daha yumuşak; 200 atarlı ama beni en çok şaşırtan bu sınıfta hayatımda gördüğüm en ince kamış olması...:) Bundan incesini görürmüyüm bilemem...:) Umarım bunu samimi olduğum biri alır; denemeye çok hevesliyim çünki...:) Bu rüzgarda hatta daha sertlerinde Pyuma'nın yardıracağı görüşündeyim...:D

4. antares

antares ahmet

En İyi Avı:
    lepistes
    Birol abi azzurrayı 2 haftadır kullanıyorum rapalada vazgeçilmezim oldu :)
    keşke daha çok gelseydi Türkiyeye de nasiplenen olsaydı..
    sanırım 2 tane var şuan biri bende.
    Gördüğüm en dengeli kamış bugüne kadar.
    Ayrıca sadece uç kısmı esnek, kamış diri ve istikrarlı.
    her atışta aynı keyfi veriyor..
    potenza rafa kalktı :)

5. draco

draco Kaan

Favori Kamış:
    Vercelli Alba Surf, Yamaga Blanks EARLY 94MHR
    Favori Makine:
    JDM Shimano Stella SW8000PG, Daiwa Certate 3012H
    En İyi Avı:
    Tuttuğum ilk ispari. o olmasa burada olmazdım.
    Kamışlar harika. İnsanın aklı karışıyor, çok isabetli bir seçim yaptığımı anladığım için memnunum. Bir de beyazından edinebilirsem çok mutlu olacağım. Bakalım şimdiden para biriktirmeye başladım. :)

6. bosporus fisher

bosporus fisher hasan

Favori Kamış:
    okuma savant,lieaeffe spider surf 4.20,lineaeffe oyster cast,okuma v system 2.70
    Favori Makine:
    daiwa emp6000a,okuma raw2 65,shimano exage 4000 fc,okuma octana ot55
    En İyi Avı:
    1650g kefal,1kg çupra
  7. roy

roy roy

Favori Kamış:
    Ron Thompson heavy telecoast, daiwa crossfire,lineaeffe extreme,Pezon&Michel Rafale pro pike
    Favori Makine:
    Daiwa tournement entoh 5500, Mitchell compact gold 7000 , Okuma Razor 65, Daiwa procaster A 4000
    Ben zamaninda vercelli oxygen ile atislar yapip orta segment bir ürün olmasina ragmen asik olmamak adina elimden birakmistim. Harbi harbi kamis yapiyor adamlar. Spin kamislarda st croix ne ise surflerde vercelli o

8. draco

draco Kaan

Favori Kamış:
    Vercelli Alba Surf, Yamaga Blanks EARLY 94MHR
    Favori Makine:
    JDM Shimano Stella SW8000PG, Daiwa Certate 3012H
    En İyi Avı:
    Tuttuğum ilk ispari. o olmasa burada olmazdım.
    teşekkür ederim Hasan. 200 gram ile atıldı.

9. Aret

Aret Aret

En İyi Avı:
    Kalkan 4,5 kg. (Boğaz'da)
    Kaan Puma Power'ı denemişsiniz hayırlı olsun :)

10. muratbzk

muratbzk murat

Favori Kamış:
    Vercelli Spyra Ultima G2 Surf -Awa Shima Spin
    Favori Makine:
    Daiwa Saltiga Surf 5000-Spro Passion 730
    En İyi Avı:
    plankton
    Roy bugün bahsini geçtiğin kamışın teleskopik olanını elime aldım hayran kaldım gerçektende atarı düşük olanıydı sanırım(80-120gr) kuş gibi ve ne güzel yapmışlar, hani uygun yollu teleskopikleride süperler, adamlar bu işi biliyorlar gerçektende:thumb: