Vertical Jiggingte son Nokta

Konu, 'Denizlerimizden Güncel Av Raporları' kısmında Vedat Abayoğlu tarafından paylaşıldı.

1. zafer BAYRAM

zafer BAYRAM

Favori Kamış:
    Kamış/zıpkın
    En İyi Avı:
    Lambuka 2 kg /Levrek 1kg /ve bolca uskumru,lipari.
    Sizden öğrenilecek çok şey var.

Vedat abi merhaba ,ben zafer 2 ay önce üsküdar da radarın altında senle sohbet etmiştik hatırlarsan ,eline yüreğine diline sağlık gene maşallahın var senden öğreneceğimiz çok şey var, bizle paylaştığın bilgileri helal et,kal sağlıcakla.

2. _ARES_

_ARES_ gökçen

tekrar selamlar vedat abi.sizi ekledim msn adresime.biraz önce kuledideydim güzel sardalya çıkıyor.bizimkilerle biraz takılıp eve geldim pc başına:)daha öncede söylediğim gibi bendeki balık avı merakı yüzünden artık bende çanakkaleye yerleştim.su an istanbuldayım hastane için geldim kalbimdeki rahatsızlıktan dolayı ama yarın akşam tekrar çanakkaleye geliyorum.birşeyler isterseniz alıp gelebilirim.zaten çanakkalede sizin yanınıza da uğramak istiyorum orada da bol bol görüşürüz kuleliden çok kişinin selamları var onları getireceğim daha size:)tekrar görüşmek üzere.kalın sağlıcakla!

3. Vedat Abayoğlu

Vedat Abayoğlu Vedat Abayoglu

Favori Kamış:
    Shimano Game ARC
    Favori Makine:
    Okuma V system
    En İyi Avı:
    Sarıkuyruk
    Sonuna kadar helal olsun sevgili Zafer.Evet hatırlıyorum,daha on gün evvel tekrar oralardaydım ama seni göremedim.
    Sevgiyle kal

4. Vedat Abayoğlu

Favori Kamış:
    Shimano Game ARC
    Favori Makine:
    Okuma V system
    En İyi Avı:
    Sarıkuyruk
    Çok geçmiş olsun sevgili Gökçen.Çanakkaleye yerleşmen ise sevindirici.
    Gayet yakınız gelirsen birlikte avlanır ve belkide o koca balıklardan birisini sana tutturabilirim.
    Çok naziksin şimdilik birşeylere ihtiyacım yok,sağolasın
    Sevgiyle kal.

5. _ARES_

_ARES_ gökçen

sevgili vedat abi ilgin ve alakan için şimdiden çok teşekkür ediyorum.daha önce forumda yazmış olduğun cep numarasını kaydettim(sana soramadım kusura bakma)yarın üsküdara uğrayacağım birşeyler almak için.ararım ordan da rahatsız ederim seni vedat abi alper,emre ve önder abinin yanından:)görüşmek üzere

6. Vedat Abayoğlu

Favori Kamış:
    Shimano Game ARC
    Favori Makine:
    Okuma V system
    En İyi Avı:
    Sarıkuyruk
    Tamam haberini bekliyorum sevgili Gökçen

7. umutkeskin_7

umutkeskin_7 umut

Maşallah Vedat BABA,maşallah,senin gibi bir üstada diyecek birşey bulamıyorum.Elinize kolunuza sağlık gözümüzü,gönlümüzü açtın gene...

8. Vedat Abayoğlu

Favori Kamış:
    Shimano Game ARC
    Favori Makine:
    Okuma V system
    En İyi Avı:
    Sarıkuyruk
    İlgi ve yorumlarına çok teşekkürler sevgili Umut,sağolasın

9. ahmetcem

ahmetcem Cem

Favori Kamış:
    el,parmak,diş :)
    En İyi Avı:
    Ben ne yakalamıştım ya ?
    Bu jig olayı tam stres atmalık bir olay izlediğim kadarı ile baya bir enerji harcanıyor. Vedat amcam tebrik ederim çok güzel balıklar özellikle trança ya bayıldım. Samsundan selamlar.

Not: Veterine Murat abi ile bir tanışıklığımız çıktı :)

10. Vedat Abayoğlu

Favori Kamış:
    Shimano Game ARC
    Favori Makine:
    Okuma V system
    En İyi Avı:
    Sarıkuyruk
    Sevgili Kardeşim Cem
    Dün Muharremle yaptığımız avda harcadığımız enerji ve çaba sanırım herkesin ortaya koyabileceği türden değildi.Hiçbir teeknenin denizde olmadığı sıralarda,çoğunun avını bırakıp lişmana döndüğü esnalarda şevkle jig avımıza devam ettik.
    Bu kere olmadı tek bir balık ilgi gösterdi ve jige imzasını atıp gitti.
    Sanırım b,irgün yanına geleceğim ve koca Gökalalarda şansımı deneyeceğim.Bende seni buralara beklerim.
    Muratada selamlar
    Sevgiyle kal

11. LapinCash

LapinCash

Usta mercan , trança ve fangrinin ne farki var.Sanırım fangri kafalı olanı mercan ufak olanı mervanın büyüğüde trança.
    Acaba nasıl bu iş anlamadım.Birde senden duyayım istedim sen ustasın bilirsin :)

12. ahmetcem

ahmetcem Cem

Favori Kamış:
    el,parmak,diş :)
    En İyi Avı:
    Ben ne yakalamıştım ya ?
    Umarım sen buralara bende oralara gelebiliriz. Murat abiyi görünce selamını ileteceğim esen kal Vedat amcam.

13. Vedat Abayoğlu

Favori Kamış:
    Shimano Game ARC
    Favori Makine:
    Okuma V system
    En İyi Avı:
    Sarıkuyruk
    Sevgili Delikanlı.
    Bunlar için genelde mercangiller diyebiliriz sanmaktayım.Çok çeşitleri var.Daha çok görünen tiplerinin üzerinde durabiliriz tabii.Mercan pek fazla büyümeyen takriben en büyük bir kg civarında olabilen bir balıktır.Dişleri sivri değildir,Öğütücü dişlerdir.Fangri nerdeyse 10 kg'mın üzerinde bir boya erişebilen,sivri dişli bulunduğu kayalara sadık kalan,daha koyu renkli daha küt burunlu,en belirgin özelliğide kuyruk uclarının ikisininde beyaz olduğu bir mercan türüdür.
    Has trançaçok uzun göçler yaparak Akdenizden hatta Kuzey Afrika sahillerine yakınyerelerden yurdumuz sularına göç eden,daha ziyade orta Egeye kadar çıkan,ancak Kuzey Ege sularındada seyrek rastlanan,batıkları mekan tutan,İri, Sırt yüzgecinin birincisi uzun olabilen,üzerindebazı noktaları bulunan,enlezzetli bir dip balığıdır.
    Bizim tuttuklarımız aynı özellikleri tam göstermiyor oılsada bunun çok yakın bir tür olduğuna inanmaktayım.Yakup Hocamızada soracağım.
    Sevgiyle kal

14. emo3535

emo3535 Emre Sincanoğlu

İnanılmaz balıklar. Tebrikler Vedat amca. Birgün bizde böylelerini görebilecekmiyiz acaba? :) Sadece görsem yeter yakalamasamda olur. :)

15. kamil alkan

kamil alkan kamil

Vedat abi ankara'dan selam ve sevgiler.
    Abi yazılarınızı okumak balık tutmak kadar keyif verici ve doyurucu. Ellerinize sağlık. Artık kitabınızın çıkmasını dört gözle bekler oldum.Balık çantasında olması gereken önemli bir bilgi kaynağı olacağını düşünüyorum.:)Benim size sormak istediğim bir kaç konu olacak. Ben tarihi eserlerin restorasyonu işi ile uğraşıyorum. (genellikle taş yapılar üzerine). önümüzdeki günlerde işimle ilgili bir konu için Ezine'ye geleceğim. Muhtemelen işim aynı gün içinde bitecek. Bu durumu fırsat bilip imkan olursa sizinle tanışmak istiyorum. Hatta şartlar uygun olursa av yapmakda isterim :)). Önümüzdeki hafta başı (p.tesi veya salı) gelsem sizi görme imkanım olurmu? Kıyıdanda olsa bir-iki olta atma şansımız olurmu? Cevabınızı bekliyorum.
    Sağlık ve esenlikler dilerim.
    Not: Mesajı forum konusuna yazmak zorunda kaldım, kusuruma bakmayın. zira özel mesaj atmak mümkün olmadı. mesaj alanınızın dolu olduğu uyarısı geldi.

16. Cellman

Cellman Selman

Favori Kamış:
    bazen zıpkın,bazen olta
    En İyi Avı:
    kuzu sanırım 3 kg
    gerçekten çooook müthiş av olmuş.tebrikler.umarım böyle devam eder.

17. milletli

milletli mehmet

Öncelikle ricamı kabul edip davet ettiğin için çok teşşekür ederim.. Bilmeni isterimki Beni inanılmaz mutlu ettin.Peki abi ben yola çıksam, seni nerde ve nasıl bulabilirim telefon numaranı verebilirmisin,gelmeden nekadar önce sana haber vermeliyim.. =)

18. draco

draco Kaan

Favori Kamış:
    Vercelli Alba Surf, Yamaga Blanks EARLY 94MHR
    Favori Makine:
    JDM Shimano Stella SW8000PG, Daiwa Certate 3012H
    En İyi Avı:
    Tuttuğum ilk ispari. o olmasa burada olmazdım.
    Vedat Abi, tuttuğun balık bildiğin has trançadır. Bununla karıştırılan mavi benekli bir balık var, o da epey büyüyebilmekte... Aşağıda ikisinin de resmini koyuyorum;

pagrus caeruleostictus- antenli mercan (son günlerde dubai'den gelen ithalatlarda alıp tatma fırsatı yakaladım, tuzlu okyanustan geldiği için saman gibi)
    http://www.dkimages.com/discover/previews/769/75000998.JPG

trança
    http://farm4.static.flickr.com/3190/2345246551_3884394b6f.jpg?v=0

trança irileştikçe uzun yüzgeç ışını kısalıyor, erkekleri kafa yapıyor, hele alfa erkeği top gibi hörgüç geliştiriyor alnında... (bu son kısmı diğer balık tecrübelerimden çıkartıyorum, baskın erkekler, sürü liderleri kafalı balıklarda epey farklı olabiliyor). Sanıyorum ki aradaki tereddütler bundan dolayı oluyor..

Şu balık kesin sürü lideridir bence;
    http://www.jjphoto.dk/fish_archive/saltwater/dentex_gibbosus.htm

bu arada trançaya ingilizce pink dentex derler, pembe sinarit demek olup zaten latince ismi pagrus veya pagellus (mercanlar) ile başlamayıp dentex ile başlar... Sinaritin amcaoğlu diyebiliriz...

Ellerine sağlık, sevgiler saygılar...

Dipnot: tat katsın diye savımı şöyle destekleyeyim, frontosa adlı afrika tanganyika gölü balığının baskın erkeğinin resmi (bu balığı beslediğim için bunun doğruluğundan şüphem yok)
    http://aquariumate.blogspot.com/2007/01/cyphotilapia-frontosa.html

bu da baskın olmayan bir üye; muhtemel dişi (sağdaki resim)
    http://www.thetropicaltank.co.uk/Fishindx/frontosa.htm

Son düzenleme: 2 Ağustos 2010
  19. dadaskoray

dadaskoray K O R A Y

Favori Kamış:
    LİNEAEFFE ALLROUND KARBON 380 CM 150gr
    Favori Makine:
    OKUMA AVENGER-65
    En İyi Avı:
    6 KİLOLUK SAZAN
    normal teleskopik bir kamış (LİNEAEFFE ALLROUND KARBON 380 CM 150gr kamış) , OKUMA AVENGER-65 Makina ve OKUMA SEABASS 300 m MİSİNA 0,31 mm 7 k çekerli misina
    bu ekipmanla kıyıdan jig yöntemini denesem başarılı bir sonuç alabilirmiyim

20. Vedat Abayoğlu

Favori Kamış:
    Shimano Game ARC
    Favori Makine:
    Okuma V system
    En İyi Avı:
    Sarıkuyruk
    Bir dahaki sefere görüşebilmeyi umuyorum.
    Tel;05365468816
    Sevgiler