Merhabalar Oltanın "alık" tarafındaki dostlar. aranızda olmaktan çok memnunum. Şimdi İstanbul'dayım. cümleten rastgele...
Merhaba, aramıza hoşgeldiniz Hepimizin hobisi aynı ne güzel değil mi ? Alık olmak Canı gönülden yapıyoruz bu işi
Aramiza hos geldin Faik...Birakalimda yayilsin o virüs. Dünyadaki tüm virüslerin bunun gibi olmasi dilegiyle.
İyiki aranızdayım arkadaşlar. Alık ve virüs'ün ne anlama geldiğini açıklamama gerek olmayacağı kanaatindeydim. Yanıltmadınız. Merhaba dostlar. İnşallah Olta başı muhabbetlerdede buluşuruz. Sevgilerle...
Sevgili melih reis,anlayışı kıt,beceriksiz ve aptal demek,alık.Ama balık tutanlar için kafiyeye uyduğundan dolayı ,bu sözcük espri niteliğinde kullanılır.
Aramıza hoşgeldin. Oltanın balık tarafında olmaktansa alık tarafında olmayı tercih ederim... Ha bu arada Melih reis alık kelimesinin anlamını sormuş. Bkz Türk Dil Kurumu (TDK) bu konuya ne yanıt vermiş...
smyrna büyüğümüze... alık: balık tutan, balık tutamasada elinde olta olan, balık sevdası olmayan biri tarafından dışardan bakıldığında manasız bir işle meşgul oluyormuş gibi gözüken, sevdası olan tarafından gıptayla bakılan, elinde olta olduğu zaman herhangi bir zamanda herhangi bir su kenarında bile dünyanın en mutlu insanı olabilen kişi anlaşılır. sizin tarifiniz bu çemberin dışından öyle gözükür. "Alık" olmak ayrıcalıktır. (bence - katılıp katılmamak serbest)
sevgili faik size katıldığımı zaten yazdığım son cümlede belirtmiştim.Aynı fikirdeyiz.Bu anlamda zaten ben 40 ından sonra ,özenerek alık olanlardanım.