Volex21 volkanin özel istegi; silikonlarimdan bir demet...

Konu, 'Olta Düzenekleri ve Yeni Sistemler' kısmında roy tarafından paylaşıldı.

1. roy

roy roy

Favori Kamış:
    Ron Thompson heavy telecoast, daiwa crossfire,lineaeffe extreme,Pezon&Michel Rafale pro pike
    Favori Makine:
    Daiwa tournement entoh 5500, Mitchell compact gold 7000 , Okuma Razor 65, Daiwa procaster A 4000
  2. roy

roy roy

Favori Kamış:
    Ron Thompson heavy telecoast, daiwa crossfire,lineaeffe extreme,Pezon&Michel Rafale pro pike
    Favori Makine:
    Daiwa tournement entoh 5500, Mitchell compact gold 7000 , Okuma Razor 65, Daiwa procaster A 4000
    Tatlisuda hangi rengin hangi kosulda is yapabilecegini tahmin eden var mi?

3. fztyasin

fztyasin yasin özkan

Trofelerin bol ve gönlüne göre olsun abi, hepsi çok güzel duruyor, umarım yakın zamanda gönlündeki büyüklükte yayını yakalarsın :)

4. Kadir Levrek Peşinde

Kadir Levrek Peşinde SİDEPRENSİ eski nick im

Favori Kamış:
    OKUMA ALUMİNA SPİN KAMIŞ 240cm
    Favori Makine:
    süper passion 740m ve küçük kardeşleri
    En İyi Avı:
    süper maxim misina :9
    ne tür avcı balıklar var tatlı suda:confused:

5. roy

roy roy

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Ebat itibari ile çogu silikon 15cmden büyük. Turna, yayin, sudak, perche var datlisuyun avci baliklari olarak.
    Koyu renkleri aksam üstü, beyaz ve seffaflari sabah, yesil tonlari ögleden sonra, kirmiziya vuran tonlari 9-12arasi kullaniyorum genelde. Aksam üstü 2ci resimdeki berkleylerin en büyügü vurus aldi, gapti debelendi (yani ben debelendim balik pek sallamadi :D )goptu gitti.
    Altlarda fistik yesili en büyük boy sawamura one up da 5-6kgluk bir yayin takibi aldi atlatamadim. Reins rockvibler çok rahat perche aliyor drop shot ile. Özellikle turuncu ve kirmizimsi tonlarin kullanim zamani için tavsiyeye açigim Kadir abi.

6. roy

roy roy

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Sagol Yasin. Hedef hep daha büyügü. 3metreye 150kiloya kadar yolu var :)

7. Vedat Abayoğlu

Vedat Abayoğlu Vedat Abayoglu

Favori Kamış:
    Shimano Game ARC
    Favori Makine:
    Okuma V system
    En İyi Avı:
    Sarıkuyruk
    Şayet yayın barındıran bir ırmaküzerinde bir baraj kurulmuşsa,özellikleilkbahar aylarında,baraj kapaklarını altındaki hızlı sularda,boyları pek büyük olmamak üzereatçekle,kaşık rapala vs.yayın istikrarlı bir şekilde alınmaktadır.Boyların çoğu lim it altı olsada,kimi zaman 90 cm üzerinde olanlarda yakalanmaktadır.

Sevgiler

8. Kadir Levrek Peşinde

Kadir Levrek Peşinde SİDEPRENSİ eski nick im

Favori Kamış:
    OKUMA ALUMİNA SPİN KAMIŞ 240cm
    Favori Makine:
    süper passion 740m ve küçük kardeşleri
    En İyi Avı:
    süper maxim misina :9
    renklere bakarsak tatlı suya has renkler bunlar..bu tür silikonlara iş yaptırmak istiyorsan..dipten çekeceksin..ve ara hoplatacaksın sert çekmeden..çek bırak....yüzeyden çekme..normal sarım yaparkende hızlı sarım yapma..kuyruk aksiyonu işlevine geçsin yeter..ara arada w çizdir inişli çıkışlı..yavaş tempoda..
    sizin oralarda tatlı sular biraz bulanık gibi bir his uyandı bende..turuncu.sarı..beyaz,yeşil.. bu tür göz alıcı renklere şans ver bulanık suda dipte..

9. orhan1969

orhan1969 Orhan

Favori Kamış:
    İtalcanna Kombat
    Favori Makine:
    Daiwa Saltiga Surf,Daiwa Tournamnet Entoh
    En İyi Avı:
    1,5 mt Sapan ( Kemane )
    Roy Kardeş :) güzel silikonlar.

2.Foroğraftaki Berkley Power Bait
    6.Fotoğrafta ortada olan silikonlar,deniz'de levrek yakalamış/yakalayan silikonlar.

Gece Sudak avı için 4 silikon önereceğim,kullanmadıysan sonuçları seni çok şaşırtacaktır ;) ;)

Mr Twister Curly tail grubs 3 '' - 4 '' watermelon / blue,black,gold flake
    Mr Twister Curly tail grubs 3 '' - 4 '' Purple
    Mr Twister G - Grub
    Mr Twister Mean Dude

Rastgelsin,dostum.

10. roy

roy roy

Favori Kamış:
    Favori Makine:

gece spin avi yasak burda Orhan abi :) sabah gündogumu 5.56 diyelim, bundan yarim saat evvel 5.26da ava baslayip, günbatimi 19.22ise en geç 19.52de avi bitirme zorunlulugu var. günesin dogumu ve batimi öncesi ve sonrasinda yarim saat toleransli avlanabiliyoruz. gece avi sadece yemli sazan ve yayin için geçerli.
    bu renklerin de notunu aldim, en kisa zamanda koleksiyona eklerim :)

11. orhan1969

orhan1969 Orhan

Favori Kamış:
    İtalcanna Kombat
    Favori Makine:
    Daiwa Saltiga Surf,Daiwa Tournamnet Entoh
    En İyi Avı:
    1,5 mt Sapan ( Kemane )
    Enterasan Bir şey daha öğrendim :) teşekkür ederim Kardeş.Neden gece spin avı yasak açıklayabilirmisin ? bir kaç tahminim var ama ilk ağızdan duymak her daim iyidir.

İlk iki sırada tavsiye ettiklerim devre dışı kardeş :p o ikisi gecelerin bir numaralı silikonlarıydı Sudak için.

Onun yerine aynı boylarda Yellow rengini kullanmanı öneririm,G-Grub ve Mean dude her daim geçerli,

Rastgelsin.

12. roy

roy roy

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    gece baligi kandirmak kolaydir malum cins fransizlar ondan yasaklamistir :) sebebini bende tam bilmiyorum Orhan abi. tebligde öyle yaziyor. bu durum sadece tatlisu için geçerli. denizde böyle bir kisitlama yok. su an da 1 mayisa kadar her türlü sahte ( bu durumda spin olayi rafa kalkti zaten), canli balik, balik parçasi ile av yasagi var. baliklarin reprodüksyonda oldugu dönem yani.

sudak için 10.cu resimdeki 1 (sakura) ve 3 (keitech), 11.ci resimdeki 2(sawamura one up 720 4") 3(sawamura one up 714galiba 4") 4(reins fat rockvibe 5") ve 5 numaralar canavar gibi çalisiyor. getirtme imkani varsa herkeze tavsiye ederim.

13. DÜSSELDORFLU

DÜSSELDORFLU Boran RESNE

14. roy

roy roy

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Avlanma belgesini alirken elime yapistiriyorlar bu tebligden :)
    Simdi tekrar baktim. Su-su tarihler arasi yassahhh diyor. Sebep açiklamasi yapilmamis. Özel avlaklarda no-kill avlanmaya izin verenler var ama. Gerçi onlar da da igneler tirnaksiz veya tirnagi ezilmis olma mecburiyeti var.
    Havalar az düzelsin feeder sistemine geçerim 3ay :)

15. roy

roy roy

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Evet bazi yerlerde tek cümle kisa açiklamalar var sadece. Ama çok genel, detaysiz açiklamalar.

16. Yörük Efe

Yörük Efe

Favori Kamış:
    Şimdilik Olta, Sonra Zıpkın ve Dalış takımı da olacak.
    En İyi Avı:
    Şimdilik Pek Dişe dokunur bir şey yok.
    O silikonlar yayında işe yaramaz.
    Yayın genelde aykırı ve kokuşmuş yeme gelir.
    Sakatad-Fare ve günü geçmiş kokmuş yemlere rağbet eder.

Silikonlarla uğraşıp zaman kaybetmeyin.

17. roy

roy roy

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Mesele zaman kaybetme veya biran önce en çok baligi sirtlayip eve götürme, yangindan mal kaçirma olayi degil ki. Buradaki +12cm silikonlarin birçogu yayin almis silikonlar zaten.
    Az sabir ve abuk bir kokulu yemle yayin kandirilir. Buradaki amaç yayini spin ile kandirmak. Ve inanin oldukca zevkli.
    Ben bu isi bir spor ve hobi olarak görüyorum. Amacim eve balik götürmek degil.
    Kokmus bir eti ve fareyi Allahi gelse bana yem yaptiramaz.