Volex'ciğime ithaf ediyorum.Bugünki müthiş avımız.

Konu, 'Denizlerimizden Güncel Av Raporları' kısmında Vedat Abayoğlu tarafından paylaşıldı.

1. roy

roy roy

Favori Kamış:
    Ron Thompson heavy telecoast, daiwa crossfire,lineaeffe extreme,Pezon&Michel Rafale pro pike
    Favori Makine:
    Daiwa tournement entoh 5500, Mitchell compact gold 7000 , Okuma Razor 65, Daiwa procaster A 4000
    Yasina uygun davran. Sayginligini yitiriyorsun git gide. Ne demek bu tipleri yollarim. Biz ne yaptik sana. Klavyenden cikani gozun okusun. Ayip ya.bu ne egodur boyle

2. Vedat Abayoğlu

Vedat Abayoğlu Vedat Abayoglu

Favori Kamış:
    Shimano Game ARC
    Favori Makine:
    Okuma V system
    En İyi Avı:
    Sarıkuyruk
    Tekrar yapma be Roy.

Ben sana demedimki bunu,o makina mühendisiyim yurdışında önemli bir işte çalışıyorum diye alakasız lakırdılar edene diyorum.

Tüm konularını sonuna kadar okudum istersen hepsinin içeriğini sayarım bile.

Hiçsana dermiyim evlat belkide en son çatacağım insan sensin.

Ne olur beni yanlış anlama.

Sevgimle kal

Not;Silikonlar konusunda senden o kadar faydalandımki bilemezsin.

3. Vedat Abayoğlu

Favori Kamış:
    Shimano Game ARC
    Favori Makine:
    Okuma V system
    En İyi Avı:
    Sarıkuyruk
    Allah,allah

Katılım yapmayan mesaj yazmayanları kastediyorum.Neden yanlış anlarsın.

Başka forumlardazaten bu tiplere yol verilir bilmezmisin.

Senle ne alakası var bununki üstüne alınırsın.

Sevgimle kal yahu.

4. Vedat Abayoğlu

Favori Kamış:
    Shimano Game ARC
    Favori Makine:
    Okuma V system
    En İyi Avı:
    Sarıkuyruk
    Başımın üstünde yeriniz olur sevgili Ufuk.Herzaman beklerim.

Az sonra bugünki olağanüstü avımın konusunu açacak resimlerini yollıyacağım.

Sevgimle kal

5. roy

roy roy

Favori Kamış:
    Ron Thompson heavy telecoast, daiwa crossfire,lineaeffe extreme,Pezon&Michel Rafale pro pike
    Favori Makine:
    Daiwa tournement entoh 5500, Mitchell compact gold 7000 , Okuma Razor 65, Daiwa procaster A 4000
    Yazilari genel yazinca kiriliyor uzuluyor insan. Muhendisi tanimiyorum. Mutlaka bir sebebi vardir ki gurbettedir. Biz gurbettekiler bu konuda hassasiz. Memleket tuter burnumuz her daim.
    Biz cahiliz, bilgiye aciz. Sen bu isin pirisin. Dikkatli yazman her kelimeyi tartman icab eder zira balikcilikta senin dedigin dogru kabul edilir. Insan sevdigi saydigi birinden dirsek gorurse bin kat fazla uzuluyor kiriliyor. Eminim volkanin durumu da aynen budur.

6. muratc

muratc murat

Doğrudur balığa gitmiyorum (gidemediğim için) o yüzdende raporum yok. Kısa Türkiye tatillerimde çıktığım balık avlarını da raporlamıyorum, bu da benim tarzım. Raporlasam da herhalde her avımı birine ithaf etmezdim. Kendim için, zevk aldığım bir işi yaparken aldığım hazzı yaşayamayanlar da paylaşsın hayallere dalsın diye paylaşım yapardım. O yüzden çok farklı noktalardayız.

tdk sözlüğü diyor ki profesyonel; 1- Bir işi kazanç sağlamak amacıyla yapan kimse, amatör karşıtı
    2- Ustalaşmış, uzmanlaşmış.

Bunların hangisini beğenmediniz?

7. muratc

muratc murat

Aynen arkadaşlarımızın da belirtmiş olduğu gibi bir Türk firmasında çalışıyorum. Ülkemize döviz girdisi olmasında ufacıkta olsa bir katkım var. Ayrıca satın almalarımızı yaparken her zaman Türk mallarına öncelik veriyoruz. Bu da işin dolaylı katkısı.
    Siz beni bilim adamlarıyla karıştırdınız herhalde. Beyin göçü falan. Neyse o kadar olur.
    "Sizin gibiler", "araya girme ezilirsin" türündeki cümlelerinize ise hiç girmeyelim isterseniz, seviyeyi korursak sevinirim.

8. Vedat Abayoğlu

Favori Kamış:
    Shimano Game ARC
    Favori Makine:
    Okuma V system
    En İyi Avı:
    Sarıkuyruk
    Sevgili Murat

Senden bir şey rica ediyorum.

67 yaşımdayım güçlüyüm kuvvetliyim ama arada şekerimmidir tansiyonummudur yükseliveriyor ve sonrada sonradan pişman oluveriyorum.

Bu bakımdan sanada nahoş kelimeler ettim lütfen bunları dikkate alma.

Ben profesyonel deyince bir işi para kazanma gayesi ile yapan kişileri sayarım.Oysaasla bu işi para için yapmadım,bugüne kadar11sene içersinde2 bine yakın kişiyi balığaçıkardım tüğm tutulanları onlara bıraktım ve hiçte para talep etmedim.

Bu balıkcılık olgusuna benim kadar düşkün bir kişiyi sanırım dünyada dahi bulmak zor olacaktır.

Gelen gençlerin bana verdiği enerji ve keyf herşeyin üzerindedir.

15 senedir internet ortamında aktifimGoogle amcaya soırsan belkide yüz sayfa benden bahseder,kitabım çıkmış veçoktan tükenmiştir.2. ve 3.istenmektedir.

Yüzlerce amatör yetiştirdim.Coğu benden dahi duyarlı olabilmişlerdir.

Lütfen beni vede konuyu tekrar incelersen Volexin olayı bu hale getirdiğini,illakibir laf soktuğunu vebeni bu hale getirdiğini görürsün.Ondan büyük evladım var benim.

Sevgimle kal

9. muratc

muratc murat

Tabi ki bu foruma meşgale aradığım için giriyorum. Balık konusunu hasretle buradan takip ediyorum. Siz forumda maaşlımı çalışıyorsunuz?

"Bu forum insanları eleştirmek, yargılamak için değildir" diyorsunuz, bende tam bunu söylüyorum işte. Her açtığı konuda illa birileri ile kavga etmeye gerek yok diyorum. Anlıyorum Vedat beyin besin kaynağı bu gerilim, ama herkes amenna deyip bir kenara çekilecek değil.

10. Vedat Abayoğlu

Favori Kamış:
    Shimano Game ARC
    Favori Makine:
    Okuma V system
    En İyi Avı:
    Sarıkuyruk
    Sevgili Murat

Senelerce İthalat İhracat müüdürlüğü yaptım.Keza Bankada Kambiyo 2.müdürüydüm27 yaşımda.

Ankara Koleji 66 mezunuyum.AskerliğimiGenelKurmay Bşk.MesajKOntrol Baş tercumanı olarak yaptım.

İşletme mezunuyum.

Bu balık avına olağanüstü düşkünlüğüm mesleğimi doruğundayken bırakmama sebepolmuştur.

Şimdi kendi halimde emekli,hanımda emekli,dağ başında yeşilliklerin arasında eşimle birçok hayvanımızla yaşamaktayız.

Beni bu kimi zaman agresif hale getiren kişi ne yazıkkiOrhandır.

Bana senelerce okadar kötülük yapmıştırki,şimdilerde mazluma yatıp pasif hale bürünmesine inanmıyorum.Yakında haklılığım ortaya çıkacaktır.

İkimizin arasındaki meseleyi forum ortamına benim taşıdığım,onun ise sütten çıkma akkaşık gibi davrandığı doğruudur.

Lakin onun avukatlığına soyunupta banalaf sokanlara tahammül edemiyorum.

Facebookortamında gruplarımdaki üye sayısı24 bin civarında,aktif olduğum gruplarla birlikte hergün saatlerce adeta ders verir gibi 5o bin kişiye ben her sorduklarını cevaplıyorum.

Daha ne yapayım ben bu insanlara

Daha az sonra konusunu açıp resimlerini göndereceğim öğleden evvelki avımda,son aylarda emsali görülmeyen,yakalanamayan bir baba sinagriti yakalayıp Bursadan benimle gelen kardeşlerime verdim.

Bunu kimse yapmaz.O balığı sataydım 400lira ederdi.Gözümü kırpmadan teslim ettim,ancak etraftakiler şaşırmanın yanısıra bana kızdılarda.

Ben işte böyle bir adamım.

Sevgimle kal

11. disar

disar İSMAİL

En başta balık avı konusunda siz saygı değer üstadımız ve diğer gönlünü bu hobiye vermiş abi,arkadaş ve kardeşlerimi selamlıyorum. Bu sevdaya gönlümü kaptırmış olduğum için yıllardır bu siteyi takip etmekteyim. Özür dilereyerek kıssadan ben bu siteyi takip ediyorsam sizin münakaşalarınız, birbirlerinize göndermeleriniz kendi aralarınızdaki husümetleriniz için değil sadece ve sadece deniz,göl,nehir,tabiat,doğa,tabiat,balık ve belkide biraz heyecan için. Kimseye gönderme yapmadan sadece balık avı konusunda paylaşımlarınızı yaparsanız zaten biz sizi her zamanki gibi kendi adıma konuşuyorum başımın üstüne tac yaparım. Bence burası bir hesaplaşma, gönderme vs. yapma yeri değil sadece ve sadece dostane bir paylaşım sitesi. Ben öyle görüyorum. Saygılar.

12. Vedat Abayoğlu

Favori Kamış:
    Shimano Game ARC
    Favori Makine:
    Okuma V system
    En İyi Avı:
    Sarıkuyruk
    Benim için e önemli olam nedir bilirmisin sevgili İsmail.

İşte senin gibi Murat gibi senelerdir üye olupta tek birkonu açmamış kişileri dahi neticede katılım yapma gayretine getirmişolmamdır.

Burada biz maaş almıyoruz,yada burası babamızın malı değil.

Sonuçta burası bir paylaşım pa***ormudur ve üye olan herkesin forumun bünyesinin sağlam,dinamiğinin yüksek olması konusunda elinden geleni ortaya koyması gerekmektedir.

Ya sen yada Murat.?

Bir kişiye dahi onu sevindirecek onu motive edecek ufak bir tebrik mesajınız varmıdır.

Bu ne biçim tek taraflı görüştür.

Lütfen bana izah edermisin.

Sevgiler

13. muratc

muratc murat

Vedat bey tekrar selamlar,

Tamam dediklerinizi dikkate almam olur biter, problem bu değil.
    Sizi araştırmaya ne hacet var, zaten herşey ortada, balıkçılık konusundaki engin tecrübeniz ve bilginiz benim tarafımdan tartışılacak konular değiller.

Ancak durum dışarıdan şöyle görülüyor özetlersek (çok saygı duyduğum serdar köylü abimiz sizin içinizi görmemiz gerektiğini, hakikatin dışarıdan görüldüğü gibi olmadığını belirtse de herkes bunu göremez ve zorunluda değil, çoğu insan gördüğü fotoğrafı değerlendiriyor, arkasındaki hikayeyi değil-çünkü bilmiyor);
    1- Benden başka balığı doğru düzgün tutan yok tavrı. (belki doğrudur belki yanlıştır ancak doğruysa bile bırakınız bunu başkaları size söylesin naçizane tavsiyem)
    2- Orhan beyi sürekli ringe çekmek isteği, kavgayı harlayıp bir şekilde gündem oluşturma çabası. Bu belki bazı arkadaşlara ilk başlarda sevimli iki emeklinin çatışması gibi görünse de artık inanın kabak tadı vermeye başladı. Bu durumda forumdan da soğumalar oluyor. Bir önceki arkadaşımız 5 yıldır mesaj yazmamış ve 5 sene sonra ilk mesajında sizi sakinliğe davet ediyor. Bence çok manidar.
    3- Bu gerilim havasını yarattığınızda içerisine muhakkak ki birileri dahil oluyor. Ve tavır çok net; ezerim, üzerim, arada kalırsın, dünkü çocuksun, raporun yok sen kimsin, kaç kişisiniz be, bu tipler varya bu tipler forumdan atacaksın bunları ve buna benze ifadeler. E bu durumda hiç yoktan yeni kırgınlıklar, yeni tartışmalar. Genele bakılınca da her konu bir gerginlik hep bir laf sokma çabası.

Bunları sizi üzmek ve kırmak için yazmadığımı lütfen biliniz, ancak dışarıdan bakıldığında görülen durum bu. Bu durum artık hem sizi hem bizi üzmekte.

Bana uzun uzun nasıl bir insan olduğunuz yazmışsınız. Bende tahmin edebiliyorum iyi bir insan olduğunuz ve herkese yardımcı olmaya çalıştığınızı, ancak gelin artık bu inadınızdan herkese laf yetiştirme çabanızdan vazgeçin de hem siz hem bizler rahatlayalım.

Sağlıcakla kalın...

14. Vedat Abayoğlu

Favori Kamış:
    Shimano Game ARC
    Favori Makine:
    Okuma V system
    En İyi Avı:
    Sarıkuyruk
    :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :)
    olur.:)............

15. lodoscubarbaros

lodoscubarbaros Barbaros Küpcü

Favori Kamış:
    savage gear bushvacker ve parabellum bombarda-siweida livina Daiwa Jigcaster 3.20
    Favori Makine:
    Okuma Ceymar 40
    En İyi Avı:
    33 cm mırmır,82 cm mıgıri
    Bence Üstadlık tutulan balıkla ölçülecek bir şey değil.Balık 9-10 da olur ,bir olur tam olur, hiç olmayabilir de.
    Fakat amatör balıkçılığı sevdiren,azmettiren, en önemlisi ki tecrübelerini aktarmaya cesaret edebilen Vedat Abi gibi büyüklerimiz her zaman bir amatör balıkçının ulaşması gereken hedef olmalı.Hedef derken hedef tahtası değil tabi ki.
    Oh ben yazasıya sinaritler de gelmiş.Forumlara pek katılamıyorum.Fakat bazen dayanamayıp yazıyorum işte.

16. emreseven

emreseven Emre

Ellerinize sağlık, tüm hislerime tercüman olmuşsunuz.Orhan Amca için yazılanlar ağrımıza giderken, daha ağırını bizlere yazıyor Vedat amca.
    Dediğiniz gibi aslında kalbi temiz,iç dünyasında kıyametler kopuyor vs, bir yerden sonra kimseyi bağlamıyor.

Herneyse aynı şeyleri tekrar tekrar konuşmanın manası yok.Ancak ettiği hakaretlerden ötürü Vedat amca'dan bir özür bekliyorum.

17. Vedat Abayoğlu

Favori Kamış:
    Shimano Game ARC
    Favori Makine:
    Okuma V system
    En İyi Avı:
    Sarıkuyruk
    ,
    Benide Orhanıda bir türlü çözemediniz sevgili Emre .

Dolayısıyla artık sizlerle diyoloğa girmeyeceğim

18. volex21

volex21 Volkan

Favori Kamış:
    Okuma V System 2.40 Lineaeffe Spirit Surf 3.90 (fiyat performans 9/10)
    Favori Makine:
    Spro Red Arc 20'lik (Fiyat/Performans : 8/10)
    En İyi Avı:
    Levrek (57 cm - 2.100 gr ) Sargoz (700 GR kadar) Palamut (40 cm üzeri), Lüfer 40 cm, Çipura 950 gr
    Öncelikle şunu belirtmeliyim ki, raporun bana ithaf edilmesi beni hiç etkilemiyor.
    Raporu eleştiren bir yorum vardı, ona da katılamıyorum. Çünkü bu videodaki balıklar salınmış. :) 9 balığın dokuzu da salınmış olabilir. Yahut bir kısmı salınıp, bir kısmı da tebliğ içinde kalınarak alıkonulmuş olabilir.
    O sebeple salt bu rapor bazında, eleştirilecek bir durum göremedim.

2 gün foruma volex21 nickiyle girmedim. Lakin yazılanları ara ara okudum.
    Şöyle, önce bir sakinleşeyim, yazılanları objektif yorumlayacak, ruh sağlığına kavuşayım istedim.

Rahatsızlık duyduğum, yanlış anlaşıldığım birşey var.
    "Perişan Ederim" lafı, sanki 1 paragraf yazı yazmamışım, bu kelimeler de onun içinde geçmiyormuş gibi algılandı.
    Cümle "perişan ederim" değildi halbuki.
    Kullanılmaya müsait bu kelime de yeterince kullanıldı.

Şimdi bu rapor bana mı ithaf edilmiş?

Rapor bana ithaf edilmiş gibi başlık atılmış, ancak devam eden mesajlarda bunlar hep volex'in başının altından çıktı fikri sabit. ???

Bu nasıl bir ithaf etme, amaç ne?

"Mert'e ve kaptan'a da ithaf ederim, olur biter "

Ne biter, bişeyin bittiği falan yok!!!

Mantık şu; Ben verdim, isimlerinizi yücelttim, hadi dağılın. !!!!

Ben bunu istemiyorum ki, beklentim de bu değil.

Vermeye, vererek sevilmeye alışmış bir insanın yapacağı bir durum.
    Lakin ben o alarak sevinenlerden değilim.

Sen vermişsin, avlak, yöntem, tekne, yatacak yer....

İnsanlar hep sevinmiş, oralara gelsem bana da verebileceğin birçok şey vereceksin muhtemelen.

Lakin ben aldım diye sevinmeyeceğim.

Tartışılan nokta da; Orhan kaptan, forum dinamiği, kim baskın oyunu değil.

Tartışılan noktanın çıkış yeri; yazılan raporların temiz içerikle yazılması, kimseyi rencide etmemesi hakkındaydı.

Sonuç ta ne yazıldı; bu ve diğer raporlardaki müteakip mesajlarda;

Meyve veren ağaç taşlanır.
    Gene ortalığı karıştırdı, sıvıştı.
    Hep senin suçun.
    Bunlara sebep sensin vs.vs.vs.

Şunu da açıklığa kavuşturmak istiyorum.

Meyve veren ağaç taşlanır.

Meyve veren ağaç, Üstad dediğimiz kişi. Taşlayan da ben ve benimle aynı paralelde yazan birkaç arkadaş (çocuk, yeni yetme vs.)

Peki madem öyle açalım :

Buradaki meyve nedir o zaman?
    O ya, meyveye ulaşmak için taşlıyoruz madem.

Meyve : Polülarite ve tanınma.

Popülarite ve tanınma peşinde olan adam tüm platformlarda olmaz mı? (face'de, diğer forumlarda)
    Benim öyle bir derdim olsa, hemen her yerde yazılarımı görürsünüz. Copy, past bunun için var. Kopyala babam, kopyala. Çok zor değil.

Bazı arkadaşlarımda "yalnızca balık, bu neyin kavgası" diye yazmışlar.
    Bizde zaten yalnızca balık olsun tartışması yapıyorduk, özünde.

Bunları, raporu açana değil, bu tartışmalar çevresinde mesaj yazan arkadaşlara yazdım.

Huzurlu avlar, huzurlu forumlar dilerim.

19. vetserhat

vetserhat Serhat TORUN

Favori Kamış:
    mitchell tele spin; mistrall carp feeder,jaxon xt pro
    Favori Makine:
    shimano alivio,spro passion 730,banax,mistrall carpmax,okuma trinity,albastar,
    En İyi Avı:
    Aynali sazan 4.5kg,Baltik Morinasi 4 kg
    ''Makinamühendisiysen yurdun için yurdunda çalış.İfrit oluyorum şu başkaları için ter dökenlere''
    bu cumle yazili kaldigi surece degil 9 balik, dunyanin butun baliklari tutulsa;dunyanin butun amator avcilarina yatacak yer verilse, bol balik tutturulsa bile benim nazarimda gram degeri yoktur ve olamaz da....
    ha benim nazarim cok mu onemli muhtemelen degildir... 24 bin kisilik gruplardan, alinan 5 yildizlardan sonra ifrit olunanlar grubuna giren birinin nazari pek de onemsenmez...

20. Vedat Abayoğlu

Favori Kamış:
    Shimano Game ARC
    Favori Makine:
    Okuma V system
    En İyi Avı:
    Sarıkuyruk
    Vurun abalıya vurun elinize sağlık