Bu haftasonu kayinvalidelerin evinin yanindan gecen Wörnitz nehrinde sansimi denemek istedim. Acemi bir nehir avcisi olarak bol bol sazliklara kasik kaptirdim. Bir sahteyi denerken de hazirliksiz bir animda 1-1.5 metrelik bir yayinla burun buruna geldim Sanirim kasiklari otlardan temizlemek icin suya vurdurmam da yayinin ilgisini benim sahteye cekti.. Suyun üstünde gördügüm bir girdabin ve pesinden ortaya cikan kocaman bir agizinin icinde yok olan yemin ardindan balik oltayi 2-3 metre cektikten sonra maalesef yemin kancalarin cok kücük olmasinin da etkisiyle rahat bir sekilde geri kustu.. Hayatimda ilk defa bir baligin suyun altinda giderken silüetinin su yüzeyinde olustugunu gördüm.. Yayini tutamasam da heyecani yetti.. Sonradan oltama gelen 2 turnayi (40 ve 50 cm'lik) da kartta limit olarak yazan 60 cm'den kücük oldugu icin birakmak zorunda kaldim.. Elim bos ama yayinin heyecani icimde geri döndüm Gelecek av icin de sanirim forumdan bol bol yayin avi basliklarini arastirmam gerekecek
Sevgili Uğur, Muhteşem bir manzara bu. Özellikle ilk resim,müsadenle masaüstü yapıyorum. Avın için seni tebrik ederim. Evet avda en beklenmedik anında karşılaşırsın balıkla bazen. Geçen hafta suyun kıyısında ağaçların hemen dibine oynamak için attığım yeme tek bir vuruş yapan o turna benim gördüklerimin en büyüğü idi ve ben boş bulundum. Yakaladıkların da gayet güzel, her ne kadar salmış olsan bile. Nehir avları malzeme kaybı açısından daha çok zayiata neden olsa da keyfi bambaşkadır. Ben sadece yosun temizlemekten yılıyorum. Daha güzel avlar gerçekleştirmen dileklerimle sana bol şans diliyorum. Selamlar..
Ellerinize sağlık güzel av olmuş ,yayın balığı yakalamak çok zevklidir ,inşallah şöyle iyi bir yayın yakalar alırsınız
manzara super valla allah herkese boyle avlak nasıp etsın offoff yakarım nargılemı avlarım balımı ınsan ne ısterkı baska
Arkadaşların söylediği kadar güzel bir manzara orada olmak bile yeter insana inşallah bir dahaki sefere yayının resmini görürüz.
çok güzel çoook ben bugün cansıkıntım gecsindiye konakta avlanmaya gittim 8 isparos tuttum ve gerisaldım yavruydular ama çogu avlananlaryavru balıkları salmıyorve gercekten üzücü bir durum ileride böyle giderse tutcak ve üreme yapacak balık kalmayacak
Görüşüne katılıyorum kardeşim.... Ugur kardeşim ben yaglıboya resim yaparım . şu 1, çekimdeki gökyüzünün muhteşem görüntüsü ve renkleri sanki yağlıboya tablo gibi çıkmış çok güzel.. Balıgı görmezden geldim vallahi 1 resim aldı götürdü beni...
gerçekten manzara mükemmelmiş..burda insan zamanın nasıl geçtiğini eminim ki farketmiyordur duvar kağıdı yapmak istedim.ama çözünürlük ufak paylaşım için teşekkürler.
Böyle manzarası olan bir yerde balık tutmak; güzel ama zor bir iş ,insan manzaraya dalıp balıkları kaçırır yaaaa...
bu duyarlılık için seni kutluyorum keşke Türkiye de de herkes Avrupa da olduğu kadar bilinçli olsa İnşallah 3 Metrelik yayın tutarsın bi dahakine