Tavsiye isteyen arkadaş tam da v-systemi tarif etmiş. 140 gr ağırlık, 10-40 atar ve 150 tl fiyat. Bide nasıl kırılıyor anlamıyorum. Ben 35 gramlık zargana topu atıyorum bu kamışla daha sorun yaşamadım. Bi keresinde iri bişey bindi kamış o kadar eğildiki kendim deneme yaparken o kadar eğmeye korkuyorum kırılır diye. Bildiğin u oldu. Gözümle görsem inanmam ama oldu işte.Kamışı kullanmadan yorum yapanlar daha dikkatli olursa yanlış yönlendirmelerin önüne geçebiliriz diye düşünüyorum. Yalnızca kullandığımız ürünler hakkında yorum yapmak en mantıklısı. Ayrıca diğer kamışlarda daha az sorun yaşandığını söylenmiş ama kaç kişide v-system kaç kişide diğer önerilen modeller olduğuna bakmak lazım. 3 at-çekçinin biri v-system kullanıyor neredeyse. Kırılanlarda da kullanıcı hatası ya da nadir yaşanan fabrika hatası vardır diye tahmin ediyorum. Carbospin kalitede yanına yaklaşamaz. Ben ikisini de kullandım ondan yazıyorum yoksa yazmam. WTD de zor olur onla don lastiği gibi esnek çünkü. Benim tavsiyem 2.40 v-system al keyfine bak kardeş. Yedek parça kolaylığına ve yanında verilen bazuka çantasına hiç değinmedim dikkat ederseniz. Onlarda bonus.
Kadir abi merhaba, Kıyaslamayı Vedat amcaya yazdığım cevapta bulabilirsin. Ben V-system ve procatch 240'ı deneme ve kıyaslama şansı buldum. Aksiyon, esneklik, atış verimi vs. açıdan neredeyse eşitler. Ağırlık açısından sen de bilirsin ülke şartlarında bulabileceğin en hafif spin kamış. Ben çok sık WTD yapan birisi değilim genellikle yüzen ve batan sahteler kullanıyorum. Wtd'de bu kadar alışık değilken ben bile 3 saat boyunca yorulmadan wtd yapabiliyorsam bu kamışla gayette yapıllabiliyordur. Esnekliğini eğer senin kullandığın 2,70lik ya da 3mt'lik procatch (tam olarak hatırlayamıyorum hangi modeli kullandığını) ile kıyaslıyorsan haklı olabilirsin; ama benim kullandığım 240'lık ile v-systemin esnekliği nerdeyse aynı. Bu arada %100 karbon değildir demişsin bu bilgiyi nerden aldın abi? %100 karbon olup olmadığı hakkında benim bir iddaam yok; çünkü kamış ile ilgili ayrıntılı bilgi alabileceğim bir site ve ya katalog yok. Yani %100 karbondur demek de doğru olmaz, %100 karbon değildir demek de. Ayrıca 130gr ağırlığı ancak karbon malzeme kullanarak oluşturursun Kadir abi, karbon fiberin dışındaki tüm fiber malzemeler karbondan ağırdır. Rastgele, levrek raporları bekliyoruz senden:thumb:
Mustafa kardeşim merhaba, Ben de v-systemi test etme şansı buldum, kullanmadığım performansına bakmadığım kamışı tavsiye etmekten çekinirim daima. Kullanım sıklığı konusunda haklısın v-system gerçekten 3 spincinin birisinde var, ama alıcılar genellikle bazuka çantaya kanarak alıyor. Nerde v-system alacak birisine rastlasam bazuka çantası da var onu alırım diyor. Ben olsam düşünürüm niçin sadece v-system ile bazuka çanta veriyorlar diye. Neden bir aluminayla bir seaspin salinayla varmiyorlar da v-system ile veriyorlar??? Esneklik konusuna gelince procatch ultra 240 ile v-systemin esnekliği neredeyse aynıdır. Procatch muhteşem sert okuma don lastiği demiyorum ikiside esnek birer kamış. Daha sert kamışlara yönelmek gerekirse shimano vengeance var, okuma salina seaspin var. Rastgele:thumb:
Kırılır mı kırılmaz mı bilmiyorum ama bende V system 1 senedir var ve halen kırılmadı. 140 gr ağırlığı ile güzel bir kamış bence. Nokta atış yapmak istiyorsan V system seni fazlasıyla tatmin edecektir. Lakin çoğunlukla wtd yapacak birine V system al diyemem. V System esnekçe yapısıyla seni wtd aksiyonunda zorlayacaktır. Ancak makinada ip kullanırsan kısmen kotarır. Seçim senin ama bence daha sert kamışlara yönelmende fayda var.
Güzel olur hatta olmuş da, benim sahip olduğum bir kamış değil fakat 240, 270 10-40 atarlı kamışları inceleme, atış yapma fırsatım oldu.
% 100 karbon kamış çok az bulunur ve fiyatları oldukça yüksektir; ona göre hangisinin % 100 karbon olduğunun yorumu yapılabilir... Mesela bu bile % 100 karbon değil... http://www.plat.co.jp/shop/catalog/...976/cPath/21_38_55_256/saltwater-fishing.html
firmalarin cogu %100 carbon diye reklam yapar, ama alakasi yoktur,,carbon maddesi ile birlikte cesitli karisim icerir, piyasanin büyük bölümü bu kamislari satar, kullanilan carbon kalitesi.karbonlif kalinliklari,kamisin fiyatinin asagi yukari inip cikmasina neden olur, fly spin kamislarin icinde gercek carbon kamislar vardir,ve bunlarin fiyatlari dudak ucuklatacak cinstendir, %100 carbon kamislar bize gelmez kirar atariz aninda