selam arkadaslar; uzuuuunca bir suredir rapor atamiyorum. is yogunlugu sebebi ile sadece pazar sabahlari 6-9 veya 6-10 arasi baliga gidebilmekteyim. tabi o da alarmi kapatirken saate bakip 7-7.30 oldugunu fark etmeden kalkabilirsem bu sene kis hic yapmadi. 10 dakika seyrek bir kar yagisi oldugunu hatirliyorum sadece. su seviyesi hic yukselmedi, aksine oldukca dingin bir seviyede akti. bahar aylarinda bekledigimiz hareketlilik malesef yasanmadi. bunlari kendi tecrubelerimden degil, birlikte avlandigim usta dedigim kisilerden duymaktayim. sonucta ben iki yillik tatlisucuyken onlarin bir cogu yarismalara katilmis veya katilan senelerin tatlisucu kurtlari. neyse efendim fazla uzatmadan bi seneki av maceralarindan bahsedeyim. sezona 7 hafta once basladim. 7 haftada 6 av yapabildim. bunlarin 4 tanesi sifir aksiyon ile tamamlandi. bir tanesinde vurus aldim, kaloma yurumeye basladi lakin kamisi elime alamadan birakti. artik iyiden iyiye hurafeler kurmaya basladim. 1 mayista acilan spin sezonuna ise yemli yayin avlarindan feragat edip ugrasmadim. beynimde kurdugum hurafeler artmaya baslayinca son avda elime balik degdirme adina 15 dakika erken toplanip o vakti spinle degerlendirme ihtiyaci hissettim. aglia long 2 numara mepps yine utandirmadi. bu sayede sezonun ilk tatlisu levregini sudan cikarttim. oh be diyerek fotograflayip geri biraktim. akabinde bir tane daha aynisindan bu sefer reins rockvibe shad 2 numara fosfor yesili ile bu sabah yayin avinda yine sifir aksiyon. avlak kurudu sanki. bu mevsimde her av mutlaka bir atraksiyon yasardim. gerci takip ettigim forum ve gruplar da da baligin pasif oldugundan bahsedilmekte. tam toplarken tesdufen olsa gerek burda gardon dedigimiz balik yemi tirtiklarken koca igneye takilmis. fotograflayip geri saldim. bu baligin Turkiyedeki adini bilen varsa yazssin bir zahmet. aksam ustu Senolun ve Volkanin raporlarini okuyunca feci gaza geldim. zaten birsey tutamiyoruz. bir de Inanin raporlari aklima geldi, Fatih abimin turnasi, Nuri abinin sazani derken booster doldu bende ortami bir suzdum. yemek yenmis, ligler bitmis, hanim kizi yikamak uzere banyoya goturecek, akabinde sac kurutma fasli falan filan derken saat 9 olacak. kizla oynayacak vakit kalmadi yani. saate baktim 20.40. meteroloji ciseleyen yagmur, saatte 25 km ruzgar gosteriyor. gunesin batis saati 21.42. yarim saat da gunes battiktan sonra hakkim var, oldu mu sana 22.20. ben biraz su kenarina gidiyorum diyerek firladim evden. 10ar dakika muhtelif silikonlar sonuc vermeyince yine emektar meppse dondum. ve bammmmm............ muhtesem bir vurus. turubnler ayaktaaaa. la yakalanabilecek en ufak levregi yakaladim :laughing: :laughing: yahu hadi boyun kadar meppse atladin, yutabilecek misin? bogazinda kalacak genc yasta rahmete ereceksin mrsparkle mrsparkle en azindan verdigim aksiyonlarin dogrulugundan emin oldum. vuracak balik olduktan sonra kandirmasini beceriyoruz demek ki hihi hihi bir raporun daha sonuna geldik hepinize esenlikler dilerim.
Eline sağlık roy , Balık nazlı olunca gerçekten adamın canı sıkılıyor saatlerce at çek yapıyorum benimde kolum ağırıyor valla . Balık kokusu eline bulaşmış artık Yayında o kokuya gelir herhalde .
Tebrikler Roy, eline balık değirmişsin. Bundan sonrası artık zamanı denk düşürmek olsa gerek. Ne de olsa yayın gün gelecek aktifleşecek, önümüzdeki 3 sezonu pasif geçireceğim diyecek hali yok ya. Bi yerden başlaman iyi olmuş, rapor da çok eğlenceli ve bi o kadar akıcı. Son paragraf ve mimikli fotografın beni bitirdi. Yazıyı okurken sandım ki yayın atladı. Fotoyu görünce gülmemezlik edemedim. Nice keyifli avların olsun, istediklerine tez zamanda kavuşman dileklerimle...
Roy Usta forum ahalisi olarak baliklarini o kadar kıskandık ki, nazar denen illetle senin oltayı kuruttuk sanıyorum. Yemlide de mi iş yok?
Emeğine sabrına sağlık üstadım aynı dertten bende muzdaribim...Geçen sene tam bi hezimet yaşadım(kış aylarında) bu seneye umut bağlıyorum kısmet...
Herşeye rağmen senin durumunu bizlerden iyi görüyorum. İnşallah yakın zamanda gönlünce güzel avların olur. Nuri abinin sazanı mı? İlahi Abicim, biz de kuruduk valla. Tam start almıştık ki sezon kapandı, Ağustos 15 e kadar oruçluyuz anlayacağın. Diğer taraftan gökalada da öyle eli yüzü düzgün bir avımız olmadı hala. Buzda av bu sene beklentilerin çok çok altında gerçekleşti. Doyunca bir özlem gideremedik. Baharı da paldır küldür götürüyoruz. Vuruş almadan döndüğümüz haftalar oluyor maalesef. Dün bir adet 400 gr civarı oltama geldi az kaldım ağlayayım, heyecandan yarım saat kendime gelemedim.mrsparkle Bizim avlaklar Tercan olsun, Kuzgun olsun hiç iyi görüntü vermiyor. Daha doğrusu avlak olmaktan çıktılar hepten. Alternatif yerler bulmak lazım da nerede?
Baligin aktif-pasif olayi yumurta donemine, su sicakligina, ruzgara gore vs birsuru unsura bagli. Biraz da kismet iste. Denemeye devam
Hoca bulsam ufletecektim o derece moralim bozuldu valla. Tez zaman haftaya pazar olursa makbule gecer mrsparkle
Sagol Metin. Antalyadan muhtesem haberler geliyor halbuki. Mevki olarak bilmiyorum tabi neresidir ama muhtesem baliklar cikariyorlar kiyidan. Senin de sansin acilir insallah
Hey masallah 1bucuk metre rahat var. 25 kilo cekmistir heralde. Siz daha guneydesiniz. Bizim buralar hala pasif fotografta da gordugun uzere hala paltoylayiz
Tuttuğun balık kızılkanat balığı(Scardinus erythrophthalmus) gardon rouge. O küçük levrek,bana geçenyıl tuttuğum 13 cm lik yayını hatırlattı bi an demekki atalar boşuna dememişler;''gülme komşuna gelir başına''diye Yayın,nehirde değilse, besleyen kanallarda kollardadır.Birleşim ağızlarını yokla,balık aktiftir şuan,demekki senin merayı terk etmişler,tebdili mekan yapıp bulacaksın balığı,vaktim yok demişsin,o zaman hocaya mocaya üfletsende bi faydası olmaz,kaderine razı ol meraya dönerse tutarsın kuzuları Bir dahaki banyoda,kızın göbeğinden öp benim için canım çekti zaten hep bişeylere canımı çektiriyorsun,balık tutamamışın bu sefer ama,kızı anlattın yine özendirdin beni Hani balık olsa gider tutarım diyecem de,ellisinden sonra anca kız torun sahibi olmayı hayal edebiliyor insan,o da oğlanın insiyatifinde,on sene daha bekleriz tahminim
Aslinda kol agzi bildigim yerler de var ama kiymetli vakti maceraya atmak istemedim Buyucek bi birey bu kizilkanat. Genelde feeder avlarinda istavrit kadar cikiyor. Pek bir seviniyor arkadaslar bunu tutunca. Yayin da tutucaz elbet bu sene. Uzancam yanina, selam olsun Fatih abime diycem
Genel olarak manavgat ile tekirova arası bu koca havza da çok fazla balık yok illede var ama temsili olarak yani... Zaten okadar balık genelde her bölgede oluyor.Antalyanın Alanya Gazipaşa arası ,Kumluca,Finike,Kaş,Kalkan şeridi özellikle Kumluca,Finike,Kaş,Kalkan bölgelerinde balık bolluğu Çanakkaleyi aratmaz
Pek sıkışık zamanda, çok stresli avlar yapmışsın, ama yine de tebrikler trofeyi kapmışsın Son fotoğraftaki surat ifadesi her şeyi anlatıyor. Nice trofe avlara, sevgili Roy.
Ilk fotograftaki surat ifadem stresi yansitmis Muharrem hocam o velet oyle bir cirpiniyordu ki bir an aykiri yakaladim sandim.
Tebrik ederim.. Yayın balığı raporlarınızı okuduktan sonra bende de yayın balığı tutma hevesi geldi, hedeflerimin içine aldım İnanıyorum ki zamanı geldiğinde, yeni yayın balığı raporlarınızı okuruz inşallah.. Bende kızılkanat diyecektim ama Fatih abi yazmış zaten.
Sagol Gurcan. Yayin avi tuzlusuda bile nadir bulunabilecek ebatlardaki baliklarla mucadele imkani sunuyor. Takim kullanma becerisini inanilmaz gelistiren bir disiplin. Tabi takimi kullanirken sectigin igne, misina, firdondu, dugumler vs hepsi cok onemli. Saatlerce bekliyorsun, balik vurdugunda artik sirat koprusundesin, ya gecersin ya dusersin.