Yaban TV çekimlerim(1)Sazan Avı görüntüleri

Konu, 'İç sularımızdan (Tatlısu) Güncel Av Raporları' kısmında Vedat Abayoğlu tarafından paylaşıldı.

1. Vedat Abayoğlu

Vedat Abayoğlu Vedat Abayoglu

Favori Kamış:
    Shimano Game ARC
    Favori Makine:
    Okuma V system
    En İyi Avı:
    Sarıkuyruk
    Değerli Üyeler
    Son aylarda hep hayal ettiğim,somut neticeli,beni dahada aktif davranmaya teşvik eden,uzun mesafeli avlanmama olanak tanıyan faaliyetler içindeyim.
    Elbette bazı sponsor destekleride aldım.Ama inanızki gayem sadece,gece kalmalı,uzun mesafe katetmeli,dolayısıyla kıt bütçemle altından kalkamayacağım bu tür avları finanse etmeleri yönünde olmuştur.
    İşte birkac galon benzin,pek yürüyemen 91 Model Kartalımla erişemediğim mesafeler erme,ibate masraflarını sayabiliriz.
    7 senedir ziyaretime gelen yüzlerce kardeşim,avlarımızın neticelerini tamamen onlara hediye etmem,onların isteklerini,uykusuz kalma bahasına hep yerine getirmem,bahsi geçen sponsor destekleri sayesinde çıkarabildiğim ilk kitabımın,sadece gelen kardeşlerimce satın alınması sayesinde,ikincisini çıkarmaya yetecekken,bunun dahi gerçekleşmemesi beni yeni arayışlara sevk etmiştir.
    Satırlarımda elbette sitem kokan noktalar vardır.
    Bence sitemde haklıyımda.
    Zira on senedir muhtelif balıkcılık platformlarına onbinlerce rapor resim,bilgi içerikli anlatımlar sunmamın karşılığı bu olmamalıydı.
    Neyse,ben genede içinde bulunduğum son avlarımıda sizlere sunacak,bu konuda sorulanları cevaplayacak,halende istekli olanları davet edecek,azimlilere palaz değilde trofe avlamalarını sağlayacak,birkaç balık değilde,livarlarını ağzına yakın doldurup evlerine mutlu,mesut dönmelerini sağlamak için elimden gelenide yapacağım.
    İşe hep gizli cennetim diye adlandırdığım bölgede sazan avı ile başladım.Güzelce bir gece evvelinden yemlediğim,kaidelere uygun olarak sadece 4 tek kamış kullanarak,hepsindede gezer kurşunlu tek iğnelerine,kimi zaman dizi mısır,kimi zaman mısır imitasyonu plastik boncuk bağlayarak avlandım,avlandık.
    O bakir merada,kah keklik sesi dinleyerek,kah sucul kanatlıları seyrederek,arada bekleme anlarında,böcek rapalalarım ve incecik takımlarımla Kasna avlayarak iki muhteşem gün geçirdim.
    Sadece 5,750 gr ağırlığında bir temiz sazanı alıkoyup,onuda kalınan motelimizde kendimiz pişirip,tatlısu balığı lezzeti konusunda hep menfi kanaatleri olan bazı Sivriceli kardeşlerimede tattırarak,onların kanaatlerini tamamen terse döndürmeyide sağlayarak 8 kişi bir güzel yedik.
    Ben av neticelerimi anlatarak ve bazı resimlerimide sunarak dizi halinde sizleri bilgilendireceğim.
    Yaban TV'nin eksikliği konusunda hemen herkesin hemfikir olduğu,detaylı balık avı dizilerini inşallah kesintisiz gerçekleştirme ümidi ve çabası içinde olacağım.
    KOnular tekne ve sahil deniz balıkları avcılıkları,muhtelif türleri kapsayan tatlısu avları halinde devam edecektir.
    Sevgi ve saygılarımı sunuyorum.

2. LapinCash

LapinCash

Tebrikler büyük usta.Çok şahane geçmiş avın.Onuda siz yiyin nolacak ;)
    Bende 7/24 Yaban TV yi izliyorum. :)

3. ErginAVCI

ErginAVCI

Favori Kamış:
    Olta
    Vedat amca forumda senin güzel yazılarını okuma hoşuma gidiyor bir kaç önemli birşey söylemek isterim hem senin sitem dolu sözlerine katılışım hem tatlı su balıkçılığında modern sazan avı yazıma...

Öncelikle kitabını vitrinlerde gördüğümde tebrik ettim seni türk sportif balıkçılık adına güzel bir kitap çıkartmışsın o an üzerimde maddi sıkıntı yaşamıyacak kadar param olmuş olsaydı hiç durmadan kitabını temin edecektim başka sefere yolum düştüğünde katkımın olacağından emin olabilirsin...

Gelelim sitem dolu yazına Ülkemizde okur yazar seviyesi oldukça düşük sebebi maddiyat değil eğitimsizlik ülkemizde parasıyla gazete alan kesim %10 ise para vermeden o gazeteyi okuyan kesim %30 diğer %60 ı ise hayatı boyunca okuma isteği olmayan kesimlerdir.

Benim konum ise 1. si değişim sürecine herkezin ayak uydurması bu ayak uydurması nedir Tatlı sularda Modern sazan avcılığı 45 yıldır avrupa ülkelerinde düzenli olarak yapılmaktadır ülkemizde bu tür avcılık yeni yeni insanlar tarafından duyuluyor duyuran kişi ve kuruluşlar ise 10 yıllık becerilerine dayanarak kabul etmiş kişilerdir. modern sazan avcılığı ekipmanlarının pahalılığı olduğundan bütçeye göre dizayn etmek gerekir en önemlisi bu kuruluş ve kişileri örnek alarak avcılığı evrimleştirmek gerekir ben burada hiç birşeyin reklamını yapmıyorum sadece ülkemizde gerçek anlamda bazı şeylerin değişmesini istiyorum ve www.carptr.com sayfasına girerek modern sazan avcılığını bilgilerinize eklemenizi istiyorum ve okuma alışkanlıkları geliştirilmesini istiyorum bu ülkenin insanı kazanacak siz kazanacaksınız.

4. barisbasci06

barisbasci06 Barış

Favori Kamış:
    Shimano Bestmaster
    Favori Makine:
    Shimano Exage 4000 RB
    En İyi Avı:
    Hatırlamak zor..:)
    Vedat baba sen naparsan en iyisini en güzelini en sadesini yaparsın..

5. KULL64

KULL64 Emrah

Favori Kamış:
    Guan2000gr
    Favori Makine:
    Ticagt4000
    En İyi Avı:
    ...
    Vedat Dayi.Yakin bir zamanda seninde Yaban Tv de bir program yapman ne kadar guzel olur.Necmi Abi,sen.Hakkaten cok guzel olur.Rastgele...

6. Kirve

Kirve Caner

Favori Kamış:
    Alba Star Member 4.20
    Favori Makine:
    Okuma Atomic 65
    En İyi Avı:
    Belone belone 60 cm
    Vedat üstadım öncelikle ellerinize sağlık , meziyetinize yakışır bir av olmuş.Hakikaten cyprinus carpio türünün güzel örneklerinden birini yakalamışsın tekrar tebrik ederim.

Gelelim Yaban TV konusuna.Gerek kuruluş zamanından bu yana kara avına önem vermeleri , gerek ise kanal danışmanlarının uçar ve ziraat zararlısı avlarında bilgili olmaları münasebetiyle balıkçılık alanında eksiği olan bir kanaldır.Gerçi son zamanlarda kara avı ve balıkçılık programlarının süreleri izleyicilerin talepleri üzerine yarı yarıya eşitlensede balıkçılık avlarındaki bilgisizlik özelliklede sirküler dışındaki avlanmalar bu konuda dikkat çekmektedir.Bu tür avların gösterimi elbetteki görüntü olsun diye değil tamamen bilgisizlikten kaynaklı iyi niyetin işaretidir.Lakin gelgelelim bu tür avlarda çok sıkıcı olaylarda yaşanmakta.Öyleki bu tür av görüntüleri insana lanetullah aleyh çektirmekte kanal prensibinde bulunan "bohçacılığa hayır !" kavramı bu tür görüntülerle örtüşmemektedir.Benim sitemimde bu olsun.Tabiki lanetullah çektiren görüntülerin yanında maşallah , süphanallah dedirten görüntülerde var elbet.Örneğin Kıyı Balıkçısı programı ile Necmi ustam.13 programlık seride bir kez olsun tebliğ dışında av yaptığını görmedim hatta ve hatta her program amatör balıkçılığın kurallarını tek tek vurguladığına şahit oldum.Verdiği bilgilerle nasıl korumacı avcılık yapılması gerektiğini bizlere gösterdi.Bu vesileyle kendisine bir kez daha teşekkür ediyorum.Sanıyorumki sizinde katılımınızla Yaban TV'nin bu eksikliği engin bilgileriniz ve görüşlerinizle son bulacaktır.Programınız hayırlı , bereketli avlarınız daim olsun.Saygılarımla.

7. ALİCO

ALİCO AliCo

Favori Kamış:
    D.A.M El oltası
    Favori Makine:
    0,33 beden FC
    En İyi Avı:
    Herhalde Toriklerdir. Kofanalarda olabilir.ispendek 13,8 kg, Kırlangıçlar.vs.vs.
    Değerli Vedat baba güzel insan sen ne yaparsan biliyorum en iyisini yaparsın takdir etmemek senınle olmamak elde değil ancak.;

Şahsi fikrimdir sadece ve sadece Alico olarak yazıyorum.....

ALİCO YABAN TV YE KARŞI...........

İzlemedi, izlemeyecek hiç bir zamanda destek vermeyecek.....

Sevgiler.....

8. shatin

shatin mErt

En İyi Avı:
    :)
    Vedat baba merhaba denizdede tatlısuda emeklerinin karşılığını alıyorsun ne kadar güzel. Sazanlarda gerçekten çok güzel görünüyor tatlısu balıklarının değerini bilmeyen insanlarada yaptığınız ziyafet tatlısu avının zevkini ve yerken alınan keyfi birkere daha kanıtlamış sanırım. Yaban Tv ile ilgili programındada sana başarlar diliyorum. Ayrıca Balık Güncesi gayet başarılı bir kitap olmuş. Her balık severin evinde bulundurması gereken değil ava giderken yanında götürmesi gereken bir kitap. Ben sazan avında okumaya başlamıştım ilk satırlarını gerçekten doğanı içinde o satırlarla birlikte hayallere dalmak çok güzeldi tebrik ediyorum. Yarının bugünden güsel olsun başarılar..

9. karakalp

karakalp

tebrikler vedat abi, seni izleyenlerin sevkleneceginden eminim :) rastgele.

10. Kadir Levrek Peşinde

Kadir Levrek Peşinde SİDEPRENSİ eski nick im

Favori Kamış:
    OKUMA ALUMİNA SPİN KAMIŞ 240cm
    Favori Makine:
    süper passion 740m ve küçük kardeşleri
    En İyi Avı:
    süper maxim misina :9
    Vedat abi yine ustalığınızı konuşturmuşsunuz maşallah maşallah:)
    sizi izlemeye devam ediyoruz:)
    saygılarımla

11. bilent yıldırım

bilent yıldırım bilent yildırim

sanırım vedat abinin de balıkları salmasını istiyorsun:D

şaka bir yana öyle olursa da çok iyi olur,örnek kişilerin örnek davranışları olması gerekliliği açısından,tut bırak sazan balıkçılığı,gelişmesinde çok büyük yararlar vardır.

aslında bakarsan senin söylediklerine tamamen katılıyorum,ayrıca da sazan balıkçılığının,çok zor bir balıkçılık olduğunu biliyorum.

ben ve yakınımdaki bir kaç arkadaşın,:yemler konusunda yüzlerce makale çevirmiş,ve onlarca deney ve tecrübe ederek yemler oluşturmuş,

rig ler konusunda :yıllarca,avrupadan da dahil en iyi malzemeleri getirmiş,çeşitli deneyler yaparak,gerçekten çokda zengin olmayan bitçemize rağmen,malzemeye acımamış ve sürekli rigleri geliştirmiş.

stardejiler konusunda: herkes den fazla su kıyısına inmeye çalışıp,bu tecrübeleri ve ayrıca yıllardır edinilen tecrübeleri birleştirmiş,
    bizlerin düşüncesi çok iyi bilirim ki,sazan balıkçılığı çok tecrübe isteyen ,çok teknik bilgi siteyen,ve bir kimyager kadar bilgiye sahip olunması gereken bir balıkçılık dır.

sizin gibi:bu tip çalışmalar, programlar yapılırken, gerçekten bazı kaynaklardan,bazı kişilerden muhakkak bilgiler alınması gerektiğini düşünüyorum.hafife alınmaması gereken bir konudur.davranışların da;yönlendirme açısından, kesinlikle balığı tut bırak şeklinde olması gerekir.

Son düzenleme: 22 Ağustos 2010
  12. wildyaban

wildyaban Erdem Karaca

Favori Kamış:
    Dam Sumo Royal 240 Tele 10-30
    Favori Makine:
    Shimano Seido 3000 SRA
    En İyi Avı:
    63.700 gr Yayın - Hasanuğurlu
    Güzel av... gerisi hikaye bence.

Dünyanın hiç bir yerinde trofe/modern sazan avcıları avladığı balığı livara koymaz.
    Balığı livara koyanlar göletlerde halkasız göl kamışıyla küçük sazan türlerini avlayan turnuvacılardır. Siz iyi bir avcısınız. Sürdürürülebilirlik, korumacılık vs... bunlar sadece güzel söylemler.

"Yaban TV istedi de, balıkları bir arada çekelim de..." demeyin. Yaban tv de bile trofe sazan avının nasıl yapıldığını Almanyada yaşayan bir Türk gösteriyor.

13. Vedat Abayoğlu

Favori Kamış:
    Shimano Game ARC
    Favori Makine:
    Okuma V system
    En İyi Avı:
    Sarıkuyruk
    Sevgili Delikanlı
    Sazan avı evvelinde çok yaptığım bir avdı.O zamanlardada sadece birikisini alıkoyar gerisini salardım.
    Bu kerede böyle olmuştur.
    İlgine teşekkür ederim.
    Sevgiyle kal

14. stillborn19

stillborn19 Sezai

Favori Makine:
    Kamış:Linaffe,Captain,Remixon makina:Virax Charizma
    En İyi Avı:
    Sudak 3 kg
    Tebrik ederim Usta Sazanı Ben artık Sportif olarak avlanacağım tutması Çok Zevk veriyor ama Tadı ve kılçıkları hiç hoş değil Daha Trofe denilecek kadar büyük sazan avlamadım ağırlık Sudak,Levrek,Yayın olarak götürüyorum Geçen sene Sırf sazan Çalıştım Trofe denilecek büyüklükte Sazan alamadım anladımki bu sazan Tutma işi Çok basit ama çok zor Görüntü itibarı ile çok kolay tak solcan ,mısır ,hamur v.b. yemler At suya tak zili bekle çok basit ama büyüklerini tutması çık titizlik isteyen bir sanat olduğunu 1 yıl boyunca tutamadığımda anladım Ben bıraktım sazanı Bana göre değilmiş sizin gibi değerli üstadlarımızdan Tecrübe edinir tekrardan Trofe avlamaya giderim inşallah Çalışmalarınız için Teşekkür ederim Sağlıcakla kalın !!!

15. ..........

..........

üstad tebrikler. ustasından detaylı şekilde yayınlanacak olan sazan avı, herkes için faydalı olacaktir. emeklerin ve balıkçılığa olan sevdan için tebrik ediyorum.

16. erhanbabacan

erhanbabacan Erhan BABACAN

Favori Kamış:
    Century Kompressor SS
    Favori Makine:
    Abu 6500i TSR
    En İyi Avı:
    Trança:9.970Gr
    Doğru söze ne hacet..

17. Vedat Abayoğlu

Favori Kamış:
    Shimano Game ARC
    Favori Makine:
    Okuma V system
    En İyi Avı:
    Sarıkuyruk
    Sevgili Ergin
    Yazın üzerine karar verdim.
    İlk defa bir kitap yazan birisi için hem ilk basımın 2000 adet olması ve hemde %11 telif hakkı verilmesi pek olağan olmasada bana layık görülmüştür.Ayrıca olayın tek kitapta kalmaması, müteakip birkaç kitap için daha şifahi teklif yapılmıştır.
    Yani görünürde para kazanabileceğim sözkonusudur.
    Bu yaşta bana para sadece avcılık ekipmanlarımın yenilenmesi,ilgi gösteren kardeşlerime daha iyi hizmet için lazımdır.
    Zaten vasiyetimde vardır,ölüp gittiğimde belki yüz kişiye yetecek orandaki 54 senelik fiili avlarımda kullandığım,henüz kullanma fırsatı bulamadığım çok çeşitli teçhizatım,hak edene orantılı dağıtılacaktır.
    Yani para benim için sadece,yani derler ya elimin kiridir.
    2.bir kitap için alacağım paradan feragat edip sizler için yazmaya karar aşamasındayım.
    Kötü niyetlilerden,öküzün altında buzağı arayanlardan yıldım.
    Modern sazan avcılığı konusunda yeterli bilgiye vakıf olduğumu sanmaktayım.
    Gerek teçhizat ve gerekse av gider finansmanı karşılanmaktadır.Mani sadece koca göbeğim,yüzü aşan kilomdur.
    Yayımlar başladığındada zaten izleyeceksiniz.Bu koca şişkonun bu zor şartlar altındaki çabalarına belkide güleceksiniz.
    Ama yüreğim eskimemiştir.Geniş ve cesurdur.
    Çekimler esnasında battığım batakta çakılı kaldım.Sadece güldüm,beni kurtarma çabasındakilere,sarfettikleri gayret için üzüldüm.
    Tekrar çekimler esnasında açık denizde atladığım teknemden çıkarılışımada ne yaptım,o zamanda güldüm.
    Sanki fok balığı gibi çıkarma gayretinde oldular kardeşlerim.
    Meralarımda sazanlar ya oksijen eksikliğinden yada yaşlılıktan ölmektedirler.
    Değil modern sazan,sıradan takımlarla bile onlarcasını yakalamak mümkündür.
    Modern sazan donanımı fantazi gibi gelmektedir.
    Olayın sırrı iyi istihbarat ve sezgidir.Gözlemcilik,iyi niyetimi yansıtan sözlerim nerdeyse ellenmemiş sazan meralarını bana sağlamaktadır.
    Yakındaki sunumlarımda nesli azalmış sanılan trofe turnalarlada karşınızda olacağım.Yayın avı ise sırada beklemektedir.Dizlerim üzerinde ilerlesemde Doğu Anadoluya,son bir alabalık avı için gideceğim.
    Nedir eksikliğim bilirmisin sevgili Ergin,bu halime bile uyabilecek partner eksikliğidir.
    3 motorumu bir yeni teknemi çalmış olsalarda beni yolumdan döndürememişlerdir.
    Teklifin üzerine sitenize gireceğim.Öğrenecek birşeyler bulursamda öğreneceğim.Kazancım ise bunları meraklılara sunmak ve fiilinde yaşamalarına yardımcı olabilmek çabalarım olacaktır.
    İlgine teşekkür ediyorum.
    Sevgiyle kal

18. LapinCash

LapinCash

Vedat usta şimdi anladığım kadarıyla Yaban TV de program yapacaksın öyle değil mi ?
    Peki programın adı ne olacak ?
    İnşallah yanlış anlamamışımdır eğer yanlışsa affola..

19. Kadir Levrek Peşinde

Kadir Levrek Peşinde SİDEPRENSİ eski nick im

Favori Kamış:
    OKUMA ALUMİNA SPİN KAMIŞ 240cm
    Favori Makine:
    süper passion 740m ve küçük kardeşleri
    En İyi Avı:
    süper maxim misina :9

abi bir hatırlatmada bulunuyım belki izlemişsinizdir,zamanın da bir fransız av kanalı vardı,orda ben çok gördüm tutdukları balığı livara koyanları,sonra da suya tekrar bıraktıklarını,çok defa izlemiştim tutdukları balıkları yarışma sonucunda suya göndermişlerdi,,deniz balığı livara girdimi mefta oluyor zaten,tatlı su balığı daha uzun süre kalabiliyor,livar uzun ve genişse günlerce kalabilir,bende 7 metrelik livar var,60 a 60 cm,yatıya gittiğimiz zaman onu kullanıyoruz,

şahsi görüşüm,çektiğim videoları yaban tv ye göndermek dense dünyanın en çok izlenen takip edilen sitesi youtube ye yüklemeyi tercih ederim,yaban tv 5 dk gösterip geçiyor,ardın dan basıyor reklamı,son zamanlarda iyice cıvıttı, yok avcı yeleği, yok avcı pantolonu,sevemedim gitti o tv yi:mad:

Son düzenleme: 23 Ağustos 2010
  20. wildyaban

wildyaban Erdem Karaca

Favori Kamış:
    Dam Sumo Royal 240 Tele 10-30
    Favori Makine:
    Shimano Seido 3000 SRA
    En İyi Avı:
    63.700 gr Yayın - Hasanuğurlu
    Sizin dünyadan haberiniz yok, mesajımı iyi okumuyorsunuz, gördüklerinizi de anlamıyorsunuz.