Sevgili Balık avı. net üyeleri, Sayın Ufuk GÜLDEMİR'in vefat haberini aldığım bu gün sabahtan aksam saatlerine kadar aralıksız olarak HaberTürk ve Yaban TV'yi izledim. Ufuk beyi anlatan HaberTürk çalışanları başta olmak üzere, kimisi yakın arkadaşı, kimisi meslektaşı, hatta rakibi olan tanınmış kişilerin onun yapısını anlatımlarını kendimce derleyince ortaya çıkan sonuç beni bir yanlıştan dönmeye yöneltti. Ufuk beyin sırasıyla, habercilik, televizyonculuk ve internet haberciliği alanlarında çığır açan, hatta bir çok arkadaşı ve meslektaşı tarafından devrimci olarak tanımlanan bir şahsiyet olduğunu öğrendim. Beraber çalıştığı, patronu oldugu kişilere güvenen, destekleyen, eşit fırsatlar tanıyan bu insan ülkemiz avcılık camiasina açtığı Yaban TV penceresiyle de tüm avcılara güven duygularının desteklediği bir yaklaşımla eşit fırsat tanıdı. Ben de dahil olmak üzere, bir kesim sürdürülebilir avcılığa inanan ve saygı duyan avcılar olarak bizler Yaban TV de yayınlanan bazı kural dışı görüntülere sadece tepki gösterdik. Yanlışı düzeltmek adına bir adım daha atmadık. Ufuk beyin vefat ettiği bu gün onu yakınen tanıyan kişilerin anlatımlarından çıkardığım sonuç ile her avcıya kendi TV kanallarının düzenini kurmak için eşit fırsat sunan bu değerli medya adamı ve avcı büyüğümü (ne yazik ki bu gün 09.06.07) daha iyi anladım. Sonuç olarak diyorum ki; bizler bizim yaban hayatımıza, av hayvanlarımız ve avlaklarımıza açılan bu pencereyi başı boş bırakmamalıyız. Bence tam tersine sahiplenmeliyiz. Sağlığında yanında çalisan kişilere "Bana patronluğu öğrettiniz" diyecek kadar tevazu sahibi olan Ufuk beyin bizlere mirası niteliğindeki Yaban TV'ye sahip çıkarak, doğruyu yansıtan desteğimizi en azından yanlışların önüne geçmek adına vermeliyiz. Sözün özü, uygulanmakta olan kurallar dahilinde ve avcılık etiği açısından yanlış olarak değerlendirdiğimiz görüntüleri, yürürlükteki kurallar dahilinde uyguladiğimiz, uygulanmasi gerektigine inandığımız, sürdürülebilir avcılık felsefesini içeren görüntüler ve bilgilerle berteraf etmeliyiz. Yukarıda sizlere aktardığım düşünceler sadece benim fikirlerimi yansıtmakta olup, gerekirse ortak bir fikir oluşturmak ve uygulamak için yine bu ortamda, bu başlık altında tartışabilirim. Merhuma Allah'tan rahmet, geride bıraktıklarına metanet diliyorum. Saygılarımla.