Yaban TV Yine Saçmalıyor...

Konu, 'Genel Konular' kısmında kurbagaprens tarafından paylaşıldı.

Konu Durumu:
Daha fazla cevap için açık değil.
  1. Balikci34

Balikci34 selim

Favori Kamış:
    Sportex,Shimano
    Favori Makine:
    Shimano,Daiwa,Dam,Abu
    En İyi Avı:
    Turna
    Tamam Tarik beyin dedikleri dogru olabilir,hatta ben daha ileriye giderek söyle diyeyim,avrupanin bitki örtüsünün % 90 kücük asya diye tabir edilen anadoludan geliyor denilir burada,bunlar güzelde koruyan kim bu flora ve faunayi,bunlari koruyacaklari bilgilendiren kim,yaban tv mi,balikci derneklerimi yoksa baska mercilermi,ben size söyliyeyim,bizler bütün balikci sitelerini kuranlara tessekür atmeliyiz onlar olmasa eskisi gibi bir cok bilincsiz avlanan balikcilar olacakti,bu siteler sayesinde bilinclendi herkes,yoksa ne yaban tv,ne dernekler hic bir katkilari olmamistir bu insanlarin bilinclenmelerinde,halbukisi bu görevi sitelerin yerine derneklerin üstlenmesi gerekiyor nerde bu dernekler,yoklar olamalarida imkansiz bu gidisle,bu sitelerden ögrenildi her sey,bakin halende ögrenilmekte..

Avrupa flora ve faunasini disaridan getirtmis olabilir ama korumasinida bilir,anadoluda gökkusagi alasi yokmu bunlar gelirken neden karsi cikilmadi,benim bildigim gökkusagi alasi,yerel alabaliklarin kaybolmasinda yegane düsmandir..

Ben avrupa hayrani filan degilim ama dis ülkelere seyahat edenler bilir,tüm eski yapilarini restore ederek gelecek kusaklara aktarirlar yani korurlar,istanbullu olanlarda bilir o muhtesem surlarin halini,yapmayin yigidin hakkini yigide verin(bu bir deyim oldugu icin kulandim,yoksa yigid filan degiller)adamlarda yok ama korumasini biliyorlar,Tarik bey hakkli bizde halen var,peki koruyabilecekmiyiz elimizde olanlari?denizlerimize bakin cevabi kendiniz verin...

2. Balikci34

Balikci34 selim

Favori Kamış:
    Sportex,Shimano
    Favori Makine:
    Shimano,Daiwa,Dam,Abu
    En İyi Avı:
    Turna
    Tevfik abi burada gaye üzüm yemek degilki,bunlar halen bagciyi dövmekle mesküller,biz avantadan parayi,üst düzeyden bilgiyi cok severiz,isaret parmagimiz hep ileriyi gösterir,hic kendimize dönmez ne yaziktirki...

3. mufi

mufi Muvaffak İŞMEN

Favori Kamış:
    kıyı balıkçılıgı standart malzeme oltakamışı ve makine
    Favori Makine:
    Daiwa GS 9
    En İyi Avı:
    her av iyidir yeterki usule uygun olsun
    Selim cim bizde tam tersi eski ahşap yapıları ya çürütür çökertiriz , altında bir tinerci kalır..yada bir gece yakıp yerine beton bina yaparız..

4. eray ersoy

eray ersoy eray

Favori Kamış:
    bass pro m8
    Favori Makine:
    shimano stradic
    En İyi Avı:
    deniz levreği 2,5 kg
    Merhaba arkadaşlar. Yaban Tv nin yayınlarında yanlış yayın avcılığa uygun olmayan yayın yapılmış olabilir. Olmasaydı daha iyi olurdu . Burda paylaşılan yazılar malesef Türkiyenin avcılıktaki yerini gösteriyor. Zaman içerisinde herşey daha güzel.olacaktır. Yaban Tv gibi bir kanalın olması bile Türkiye için çok önemlidir. Bence yayınlayacak yayın konusunda biraz sıkıntı çekiyorlar. Eleştiren arkadaşlar çektikleri videoları yaban a göndersinler onlarda yayınlasın. Tecrübelerinizden herkez faydalansın. Yaban tv nihayetinde bir işletmedir. İşletmeler para kazanmadan ayakta duramazlar. bere va kazak satmaları gerekiyorsa satarlar. Yanlış yayın konusunda onları uyarabilirsiniz. Eğer Türkiyede bilinçli avcı çok olsaydı yaban yayınları daha düzgün olurdu. Ortada avcılık için yapılmış bir yatırım var. Bu yatırıma sahip çıkılmalıdır. Yoketmektense tamir etmek tercih edilmelidir. Bilinçli avcılar video yollamazsa adamlar ne yayınlayacak. tabiki kurallara uygun yayın yapmalılar ama bunun için tecrübeli ve bilinçli kardeşlere ihtiyaç var .
    herkeze rastgele

5. mufi

mufi Muvaffak İŞMEN

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Daiwa GS 9
    En İyi Avı:
    Eray kardeşim böyle bir kurumda kara avcılıgından alıyan bir sürü insan var ama dememki balık avcılıgından anlıyan yok..ve bu kanal kuruldugu ilk günlerde zaten kara avcılıgı agırlıklı idi..

böyle bir yayın kurumunda mutlaka bu işlerden alıyan bir denetici vs birileri olmalı..maaşını verecek ve gelen tüm dokumanlarrı tek tek izleyerek denetliyecek.. ortadaki gerçek şu ki denetici yok.. her şeyi genel yayın yönetmeninie de bırakmak olmaz..bu ülkede hem kara hem su avcısı 4-4 lük kaç tane insan varki?? bizlerden gidenler dersin işte ortada .. vatandaş allah ne verdiyse çakip yolluyor..

6. kurbagaprens

kurbagaprens Ergin DEMİROĞLU

Favori Kamış:
    Major Craft Solpara 274 up to 50.gr
    Favori Makine:
    Shimano Stradic C3000HGFK
    En İyi Avı:
    1 cm Lepistes

Eray Bey defalarca yayınlarındaki sirküler harici yayınlar için mesaj attım. Hatta en son gönderdiğim yazıyı da tek tek tüm departmanların sorumlularının kişisel mail adreslerine gönderdim. Bir sonuç alabildim mi sizce? hiç umurlarında bile olmadı.

Yayınlayacak yayın bulamazken, yayına verilecek bandın gözden geçirilip bazı yerlerinin kırpılmasına engel değil sanırım. Bu hiç de zor değil. Hatta bunu yaparken yayın sahibine bir nezaket telefonu ile yaptıklarının sirkülere aykırı olduğunun da belirtilmesi gerekmez mi? Zira zaten yayın gönderenlerin büyük bir kısmı sirkülerden bi haber. Eminim birçoğunun da balıkçı belgesi bulunmuyor. Keşke uygulayıcılar bu işlerin peşini biraz daha sıkı tutsa da 1.5 yaşındaki oğlum da benim yaşıma geldiğinde balık ve avın tadına varsa...

7. eray ersoy

eray ersoy eray

Favori Kamış:
    bass pro m8
    Favori Makine:
    shimano stradic
    En İyi Avı:
    deniz levreği 2,5 kg
    Sonuçta bu kanal eğer vurdumduymaz hareket ediyorsa bu onun ticari olarakta kaybı olur. Çünkü bilinçli izleyici bu konulara duyarlı. isterseniz balikavi net olarak bir kampanya yapalım. Tüm üyeleri yaban a mail atmaya ve bu durumdan duyulan rahatsızlığı belirtmeye davet edelim. Tabi moderatörler uygun görürse.

8. Tarık ERSAL

Tarık ERSAL Tarık ERSAL

En İyi Avı:
    YANGELE BALIKÇI MODU :-))

Eray bey,

Aynı düşüncelere sahibiz.
    Muvaffak ağabeyin yazdığı gibi YABAN TV de şu anda kara avcılığı konusunda fahri olarak görev yapan, yayınların düzeni konusunda büyük destekleri olan kişiler mevcut.

Ancak balıkçılık konusunda yazık ki bu desteği fahri olarak verecek kişi yok.
    Böyle bir destek olmaması yanlış görüntülerin yayınlanmasını mı gerektiriyor?

Tabii ki hayır.
    Ama o yanlış görüntüler yayınlanmaya devam ediyor ve bu görüntüler bilinçsiz bir çok kişiyi etkiliyor, kötü örnek oluyor.

Kötüyü yok etmek gerektiğine inanıyorsak, İstanbul'da ikamet eden Amatör Balıkçılar olarak bir gün için YABAN TV yönetiminden randevu alsanız, birlikte gidip kendileriyle görüşerek derdinizi bir kez daha yüz yüzeyken aktarsanız ve sizden gelenler bölümünde yayınlanan videoların denetlenmesine talip olduğunuzu, bu işlemi haftada bir kez yapmaya hazır olduğunuzu bildirseniz, bunu görev edinen kişiler sayesinde bu aksaklık yoluna girer mi?

Ne dersiniz?

Bu aksaklık giderilir diyorsanız, bu işi yapacak kaç kişi var diyeceğim.

Evet.
    Gerçekten eleştiri haricinde bir şeyler yapmak isteyenlerden cevap bekliyorum.

Bu bizim işimiz değil diyen arkadaşlara da sonsuz saygılıyım.
    Bu bizlerden kimsenin işi değildir.
    Ben gönüllü arıyorum. :)

Böyle düşünen arkadaşlardan ricam konunun kısa sürede sonuca gider hale gelmesi için şimdilik yorum yapmamaları olacak.

Tekrar sorayım.

YABAN TV nin yayınlayacağı Sizden Gelenler kuşağı CD lerini denetlemeye gönüllü kaç kişi var?

Hep yazıyoruz, haydi biraz da yapalım.

Son düzenleme: 8 Mayıs 2011
  9. isottevfik

isottevfik Tevfik

Favori Kamış:
    SHIMANO Catana BX 240 Tele
    Favori Makine:
    SHIMANO BIOMASTER 5000 CFB
    Tarık bey merhabalar; bu vesile ile tanısmıs oluyor ve bundan da mutluluk duyuyorum. Bu formun 9.sayfasında gece 2.50 de yazdıgım bir konu var. Lutfen okumamıs iseniz okumanızı rica ederim. Konumda yazdıgım av, amator balık av cekimi degildir. Program yapımcıları tarafından organize edilen profosyonel bir cekim. Cunku su altı cekimleri ve goruntuleri de mevcut.
    Alıntı yaptıgım yazınızda cok guzel ve dogru gorusler belirtmissiniz. Yalnız nacizane katılmadıgım bazı bolumler var. Soyle ki; Bu yayın kurulusu profosyonel bır kurulustur ve tum calısanlarının bu kriterlerde olması gerekir. Sayet burası bir vakıf kurulusu olmus olsaydı dediginize elbette katılır vede destek verirdim canı gonulden. Bu yayın kurulusuna bazı amator goruntuler elbette gonderilecek ve bunlarda yayınlanacaktır. İsin ozu bu zaten. Ama her gonderilen kayıtlar, oncelikle kontrol edilip,kriterlere uygun olup olmadıgının tesbitinden ve uygun hale getirildikten sonra yayına verilmesi gerekir diye dusunuyorum. İyi dileklerimle. Hersey gonlunuzce olsun.Sevgi ve hurmetlerimle. Tevfik.

10. Tarık ERSAL

Tarık ERSAL Tarık ERSAL

En İyi Avı:

Selim bey merhaba,

Forumların faydaları konusunda haklısınız.
    Ancak dernekler ile ilgili yazdıklarınıza katılmıyorum.

" ..... bu siteler sayesinde bilinclendi herkes,yoksa ne yaban tv,ne dernekler hic bir katkilari olmamistir bu insanlarin bilinclenmelerinde,halbukisi bu görevi sitelerin yerine derneklerin üstlenmesi gerekiyor nerde bu dernekler,yoklar olamalarida imkansiz ..." demektesiniz.

Bilmeden iddia etmemeniz gerektiğine inanıyorum.

Türkiye'de kaç Amatör Balıkçı Derneği vardır?
    Ne yaparlar?
    Hedefleri nelerdir?
    Bu güne kadar neleri yapabilmişlerdir?
    Forumların hiç biri yokken amatör balıkçı derneği var mıydı?
    Dernekleşmenin, yani tüzel kişilik kazanmanın faydaları nelerdir?
    Forumlar dernekleşmeli midir?

Bu sorulara cevap veremiyorsanız bu eleştiriyi yapmaya hakkınız olmadığına inanıyorum.

Selim bey,

Yazmak kolay, yapmak zordur.

Taşın altına ellerini sokan, sanaldan kurtulup, reelde de var olunmasını sağlayan derneklerin yaptıklarını görmezden gelemezsiniz.

Saygılarımla.

11. Tarık ERSAL

Tarık ERSAL Tarık ERSAL

En İyi Avı:

Tevfik bey merhaba,

Ben de sanaldan da olsa tanıştığımıza sevindim.

Bir zamanlar aynen sizin gibi düşünmüş YABAN TV yi her fırsatta, hem de amansızca eleştirmiş kişilerden biriyim.
    Halen de eleştirmekteyim. Hatta bu konuda kendileri yani YABAN TV yönetimi tarafından bana verilmiş bir görev de vardır. Geçirdiğim sağlık sorunlarım nedeniyle aksamalar olsa da elimden geldiğince onlara yardımcı olmaya çalışmaktayım.

Gelelim esas mevzuuya.

2009 yılı ağustos ayında baktık olmuyor, o günlerde birlikte hareket eden dernekler olarak randevu alarak yönetim kadrosu yeni değişmiş olan YABAN TV yi ziyaret ettik.
    Daha sonra da Forumlar tarafından benzer bir toplantı gerçekleştirildi.
    Gördüğümüz tüm olumsuzlukları kendilerine aktardık.
    TV Yönetimi bu konuda hak vererek ellerinden geleni yapacağına söz verdi.

Bizlerden istenen tek şey yaptığımız avların görüntülerinin YABAN'a gönderilmesiydi.

Ne yazık ki ne biz, ne de YABAN TV sözlerimizi tutmadık.

http://www.rastgele.org/index.php?mod=menu&t=233
    DERNEKLER DAYANIŞMA PLATFORMU ÜYESİ DERNEKLERİN YABAN TV YENİ YÖNETİMİ İLE 1 AĞUSTOS 2009 TARİHİNDE GERÇEKLEŞTİRDİĞİ TOPLANTI
    konusunu okursanız nereye kadar gidildiğini, ancak devamlılık sağlanmadığı için bu aşamada kalındığını göreceksiniz.

Evet YABAN TV ticari bir kuruluştur. Önerdiğim desteğin ticari bir kuruluşa verilmesi tuhaf görünebilir.
    Her ticari kuruluş gibi YABAN'da müşterisinin memnuniyet oranını ölçer ya da ölçmez, yaptığı ölçümü değerlendirip düzelir ya da düzelmez.

Konumuz o ticari kuruluşun karı veya zararı değil.

Konumuz tebliğden, sürdürülebilirlikten ve balıkçılık etiğinden bihaber insanların olumsuz görüntülerden etkilenerek yanlış avlar yapmaları. Tahrip ederek avlanmaları.
    Ve tabii ki bunun önüne geçilmesi.

Bu durum YABAN TV nin umurunda da olmayabilir.

Bizim umurumuzda mı değil mi?

Esas soru bence bu olmalı.

Eleştirsekte, eleştirmesekte, seyretsekte, seyretmesekte olumsuzluk olduğu gibi ortada durmaktadır.

Ya bu kanalı seyretmeyeceğiz.
    Ki bu sadece o olumsuzlukları içeren görüntüleri bizim görmemizi engeller.
    Bilinçsiz insanların görmesini, benimsemesini engellemez.

Ya da doğru olanı verip, yayınlanmasını sağlayacağız, olumsuz görüntülerin yayınlanmasını engellemek için yardımcı olacağız.

Ben üçüncü bir seçenek göremiyorum.

Saygılarımla.

12. isottevfik

isottevfik Tevfik

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Oncelikle gecmis olsun dileklerimi iletiyorum Tarık bey. Herseyin bası saglık.
    Hayatım boyunca, yaptıgım,yada yapmaya calıstıgım elestirilerimde ,yıkıcı degil de hep yapıcı olmaya ozen gostermisimdir. Tabii ki bu dozlar, karsı tarafın yaptıgı uygulamalara gore degisiklik arz ediyor.
    Yasımız geregi olsa gerek, eskiden zevk aldıgımız prgramlardan,artık zevk almaz olduk. Sanırım sizin icinde bu gecerlidir.Dolayısıyla vakit gecirmek icin yeni arayıslar icerisinde olunması da kacınılmaz oluyor.
    Mesela '' HOTBIRD '' uydusunda ''PASSIONE PESCA '' isimli bir kanal var. Italyan menseli yayın kurulusu. Samimiyetimle soyluyorum,buyrun bir kez seyredin. Degerlendirmenizi ona gore yapın.Bir tarafta M.Ö. bir tarafta M.S.Yasam mevcut. Ben diyorum ki, bizim neyimiz eksik? Fazlamız var, eksigimiz yok. Peki bizim yayın kuruluslarımız, bu tur yayınları izleyerek, kendilerine dogru bir rota cizmekten acizlermi? kafalarını kuma gomen devekusu misali,hic bir cabalarını goremiyorum.Buda bana uzuntu veriyor. Favori kanallarımın arasında 1. sırada bir Italyan kanalı varken ( Dillerini bilmem ve anlamam ) Yaban Tv.gibi, benim yerli kanalım, maalesef en atıl kosede duruyor. Artık gunumuz ve yasamımız, hizmet ve kaliteyle ozdeslesmistir. Bu kriterlerde olanlar yasamlarına devam eder, olmayan yada olamayanlar da yok olmaya mahkumlardır. Nacizane gorusum bu sekildedir.
    Saglıgınıza dikkat etmeniz dileklerimle, sevgiyle kalın lutfen. Tevfik.

13. Balikci34

Balikci34 selim

Favori Kamış:
    Sportex,Shimano
    Favori Makine:
    Shimano,Daiwa,Dam,Abu
    En İyi Avı:
    Turna
    Tarik bey merhaba

Ben bilmeden idda etmiyorum,idda etmeyide sevmem zaten,yazdiklarimda sizlere birer soru idi(bakin sizlere diyorum,siz demiyorum) bana soru olarak gelen sorulardan,basta ücü yani sunlar.

Türkiye'de kaç Amatör Balıkçı Derneği vardır?
    Ne yaparlar?
    Hedefleri nelerdir?
    Bunlara sizin cevap vermeniz daha dogru olur,geriye kalan sorularada ben kendimce yanit vermek istiyorum,bu vermis oldugum cevaplarda yanlis isem,dogrusunu sizden okumak isterim..

1-Bu güne kadar neleri yapabilmişlerdir?
    Bence hic,nedenmi cok basit,derneklerin gayesi ilk basta bütün sehirlere yayilabilmek ve dogayi korumadan cok balikcilari bilgilendirmektir,bunun bir sebebi vardir,siz ne kadarda dogayi korumaya calissanida,bilincsiz balikcilar o alani gene talan ederler,ilk önce bilgili balikcilar,sonra dogayi koruma,bunlari yapabildinizmi?

2-Forumların hiç biri yokken amatör balıkçı derneği var mıydı?

Evet forumlar yokken dernekler vardi,vardida biraz yerlerinde saymamislarmi sizce?

3-Dernekleşmenin, yani tüzel kişilik kazanmanın faydaları nelerdir?

Bu derneklerin neler yapabildigi ile baglantili bir soru,ben size söyle bir soru yönelteyim..Sizin üyesi oldugunuz dernegin kac tane suyu(göl veya akarsu)vardir,bunlarin korunmasi ve bakimini kim üstlenmistir,derneginizin kac tane üyesi vardir,bu üyeler ne gibi bilinclendirilir,sularin denetlenmesi icin fahri kolluk görevlileriniz varmidir vs gibi ,sorular dahada cok olabili ama ben kisaca bunlara degindim...

4-Forumlar dernekleşmeli midir?

Hayir kati suretle forumlar lav edilip,derneklesmemelidir,bunun icinde cesitli nedenler vardir...

Yanliz bu sorulara cevap vermek isterseniz sayet,lütfen orasi Almanya burasi Türkiye gibi cevap vermenizi istemiyorum,bu basit bir kacis yolu olur kanimca...

Yazmis oldugum bu yazinin icinde bir yanlisim oldu ise simdiden özür dilerim...

Saygılarımla.

14. Tarık ERSAL

Tarık ERSAL Tarık ERSAL

En İyi Avı:

Selim bey,

Sizin bu bakış açınız ve ön yargılarınız ile şartlanarak kurduğunuz mantık karşısında her ne yazsam fayda sağlamayacağım inancındayım.

Bilgi sahibi olmaksızın fikir sahibi olduğunuzun altını çizmeden de geçemeyeceğim.

Hem yerinin bu başlık altı olmaması, hem de yukarıya yazdığım gerekçe ile yorumunuza tekrar detaylı bir cevap vermemeyi tercih ediyorum.

Siz de ben de görüşlerimizi yazdık.
    Benim tercihim bu şekilde kalması.

Bu gibi polemiklerin bizlere hiç bir faydası olmadığı ve olmayacağına inanmaktayım.

Umarım anlayışla karşılarsınız.

Saygılarımla.

RASTGELSİN.

15. balli

balli m.nuri akkaya

Favori Kamış:
    D.A.M Telespin 3 mt. 10/30gr.
    Favori Makine:
    Shimano Hyperloop 4000 RB
    En İyi Avı:
    11,7 Kg. Aynalı sazan
    Daha önce http://www.balikavi.net/forum/showthread.php?t=28014&highlight=esabi konu başlığında gündem edilen ve açıkçası Yaban Tv’nin yayın politikaları hakkında ümitvar olmamızı sağlayıcı tatlı bir heyecan dalgası da oluşturan günlere de tanıklık ettik.:)

O günlerde özellikle sevgili Sennur’un vurguladığı husus çok önemliydi.“Şu anda Yaban Tv'ye ait bir forum da oluşturuldu ve bu foruma herkes üye olup, "etik" bölümünde, Yaban Tv'de yayınlanan ve yasal olmayan eski videoları belirtip kaldırtabilir. Bu işlem iki haftadır devam ediyor ve bilgi işlem, adı geçen videoları derhal kaldırıyor. Kısacası, o videolar artık Yaban Tv'de gösterilmeyecek arkadaşlar.”

Takip edebildiğim kadarıyla ilk günlerde olumlu bazı gelişmeler de oldu ancak sonrasında…

Yasal olsun veya olmasın onlar için günün getirileri daha önemliydi.

Zamanında verilen iyi niyetli/gönüllü destekleri de; maalesef işlerine geldiği haliyle ve özellikle ticari kuruluş olma ana felsefelerine denk düşecek şekilde, paraya nasıl tahvil edilebileceğinin hesaplarında oldular. Bu durum Yaban Tv yönetiminin samimiyetini de gölgelemiştir.

Belki yazılı/kayıt altına alınmış bir taahhüt yok ancak etiklik konusunda verilen sözlerin icabında tek taraflı feshi, Yaban Tv yi etik olarak vicdanlarda mahkum etmiştir.

Adam gibi av görüntüleri hazırlayıp, sürdürülebilirlik ve bilinçlenme adına çekimlere bütçe ayıracağına, bu ihtiyacını hazır gönderilmiş ve hiç bir masrafa girmelerine gerek kalmayan görüntülerden karşılayacak.

Yanlışın yerine doğruyu koyma kaygıları hiç olmadı. Onlar için “gönüllülük” kendilerine masrafsız malzeme temin etmekten öte bir şey değil. Gönüllü olmayı da pekala suiistimal edecekleri gün gibi ortada.

Bu gün gelinen noktada; Yaban Tv kendi çalıp kendi söyleyen başına buyruk yayın anlayışıyla illegaliteyi ana amaç olarak görmeyi ve yayınlarını bu yönde sürdürmeyi ister pozisyondadır. Korkarım, böyle de devam edecek maalesef.

Asıl sorulacak soru: Yaban Tv olmasa ne olur?
    .

16. Balikci34

Balikci34 selim

Favori Kamış:
    Sportex,Shimano
    Favori Makine:
    Shimano,Daiwa,Dam,Abu
    En İyi Avı:
    Turna
    Tarik bey,

Ön yargimi,ben hic kimseye hic bir kurulusa ön yargi ile bakmam,elestiririm ama ön yargili olmam,polemikmi burasi bir paylasim sitesidir Tarik bey,insanlar düsüncelerini,bilgilerini burada paylasir..

"Bilgi sahibi olmaksızın fikir sahibi olduğunuzun altını çizmeden de geçemeyeceğim"demissiniz,Bilgi edinilimeli ama bilgi verilmezsede fikir sahibi olur insanlar,siz bana bilgisiz oldugumu söylüyorsaniz o zaman bilgiyide aktarmalisiniz"ki dogru bilgiyle fikirlerimi yazayim..

Cevap vermek yada vermemek sizin kendi tercihinizdir,saygi duyarim...

Saygilarimla.

17. mufi

mufi Muvaffak İŞMEN

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Daiwa GS 9
    En İyi Avı:
    Sevgili Selim bu ifadene katılamıyorum maalesef

her iki ülkenin insanı nın kafa yapısı arasında fark varmı? var resmi makamların işlevselliği farklımı? farklı.. müeyideler - icraatler farklımı ? farklı
    o halde aynı konu orda farklıdr burada farklıdır..

yaban TV denince hem serdedeciğiz hemde uyaracagız. kısaca sahip çıkmamız gerekir diye düşünüyorum..

Tevfik beyin örnegine benden bir yaklaşım..

Biri italyan digeri fransız iki av kanalı ile ülkemiz insanı legal - illegal yolla da olda tanışma fırsatı buldu.. uzun zamand bunlar seyredildi.. şimdide hellas kanalından hoby TV var bulgaristan yapımı..

batıdan doguya dogru geldikçe gördüğüm şu maalesef evet maalesef uygarlık - disiplin vs. doguya dogru gidildikçe gevşiyor..azalıyor..

bahse konu iki kanaldaki görüntülere baktıgımda ,

- takım teşkilat harika
    -giyim kuşam çok güzel uygun
    -teknikler usuller tam yerinde
    kısaca 4_4 lük balık avları ve geriye salımlar

geliyoruz bulgaristanın kanalına,

- teknik donanım çok güzel aynen avrupai( tatlısuda mutlaka bolognese kamış kullanıyorlar ) yemleri usulleri aynen avrupa.

- kılık kyafet orta : çizgili eşofman ve ayakta terlik ile su kenarında sunum yapan avcılar, olaya bakış açısı ve zevk - göz olayı yok..
    - tutulan balıgı kimisi yavaçşa suya bırakıyor kimisi 3-5 metreden suya pat diye atıyor, aynen yaban TV de tenkit ettiğimiz görüntülerin benzerleri var..

burdan ben şunu çıkartıyorum eger bu tür kanal ve tv,yayınları iranda ve daha da doguda yapılırsa çok daha vahim görüntüler ortaya çıkacaktır..

zihniyet derler ya o çok farklı..

şu ana kadar anlattıklarım , toplumları küçük görmek şeklinde algılanmamalı , şu an için görüntü bu ama ileride çok daha iyisi olabilir..ancak işin başındaki insanların,, avrupalı gibi düşünmesi gerekiyor....ki uygulamayı yapanlarda buna uymaya mecbur kalsın..

Avrupada - Bu konulardaki cezalar - işin takipçileri - ve bunların özellikler - balık tutmak için bir kişinin hangi kademelerden geçtiği - yasa koyanlara karşı olan duyguları vs bunları Sevgili Selim çok daha iyi bilir..bunların ne kadarı ülkemizde mevcut??

Son düzenleme: 8 Mayıs 2011
  18. Balikci34

Balikci34 selim

Favori Kamış:
    Sportex,Shimano
    Favori Makine:
    Shimano,Daiwa,Dam,Abu
    En İyi Avı:
    Turna
    Abi dediklerine aynen katiliyorum,onun icin bu konu altinda bir yerde"bizler kendimizi biraz disiplin altina alamaliyiz"diyede bir ifadem var,simdi birden aklima geldi,matt hayes benim video arsifimde önemli bir bölüme yer alir,kendiside bir tsört ve kot pantolanla cok film cekmistir,hatta bir bölümde,sazan suda takilinca ic camasirlari ile suya girip kurtarmistir takilan oltasini ve sonrada seyirciden özür dilemistir.

Benim ifade etmek istedigimde buydu zaten,burada bir disiplin icinde yasayanlarin iki göz yerine,dört gözleri,dört ayaklarimi varda bu disipline alistirmislar kendilerini,ben hatta idda ediyorum beyin olarak biz kat,kat daha üstünüz ama adamlarin disiplini var,biz daha akiliyiz deriz yatariz,onlarsa disiplinleri ile calisir bizi gecerler,malesef abi durum bu,bu gerceklerin olmasi benim gibilerini senelerce kahrediyor burada...

19. isottevfik

isottevfik Tevfik

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Muvaffak kardesim cok tesekkur ederim o guzel yorumunuz icin.
    Benim burada ki elestirimin, kesinlikle yıkıcı anlamda degilde, yapıcı olarak algılanması beni mutlu eder.Belki yayın yoneticileri okurda '' yavhu dogru soyluyorlar,bizde bu kriterlere cıkmalıyız '' diye caba sarfederler.Kendi ulusal kanalımızın, bu seviyelere cıkması,inanın tum doga dostu amator avcılarımızı mutlu eder, tatmin eder.
    Saygılar sunarım. Tevfik.

20. Tarık ERSAL

Tarık ERSAL Tarık ERSAL

En İyi Avı:

Selim bey,

" ..... bu siteler sayesinde bilinclendi herkes,yoksa ne yaban tv,ne dernekler hic bir katkilari olmamistir bu insanlarin bilinclenmelerinde,halbukisi bu görevi sitelerin yerine derneklerin üstlenmesi gerekiyor nerde bu dernekler,yoklar olamalarida imkansiz ..."

"..... Ön yargimi,ben hic kimseye hic bir kurulusa ön yargi ile bakmam,elestiririm ama ön yargili olmam ... "

Bu satırları siz yazdıysanız, ki yazdınız, şu an size cevaben yazacak bir şey bulamadığım için kusuruma bakmayın lütfen.

Yine de dernekler hakkında bilgi edinmek isteğindeyseniz aşağıda kendimce derlediğim bir liste var. Umarım faydası olur.

Saygılarımla.

RASTGELSİN.

==0==​

RASTGELE-DER RASTGELEBALIKÇI AMATÖR OLTA BALIKÇILARI DERNEĞİ
    Başkan Metin KARAGÖZ Cep: 0532 562 81 62
    P.K: 151 Yenişehir - ANKARA
    Başkan E-posta adresi: karagozmetin@gmail.com

KAMADER KOCAELİ SPORTİF AMATÖR OLTA BALIKÇILIĞI VE DOĞAL HAYATI KORUMA DERNEĞİ
    Başkan Engin UZTÜRK Cep: 0532 784 45 11
    Tavşantepe Caddesi No:41
    Bekirpaşa – KOCAELİ
    Başkan E-posta adresi: engin-smm@hotmail.com

SAMADER SAKARYA AMATÖR OLTA BALIKÇILIĞI VE DOĞAL HAYATI KORUMA DERNEĞİ
    Başkan Nihat AVCI Cep: 0532 276 22 56
    Tabakhane Mah. Cumhuriyet Cad. (Çarşamba pazarı) No: 116
    Erenler – SAKARYA
    Başkan E-posta adresi: sakaryarastgele@hotmail.com

BKGD BALIKÇILIĞI KORUMA VE GELİŞTİRME DERNEĞİ
    Başkan Nasuhi ALBULAK Cep: 0505 480 73 13 – 0532 466 63 62
    Merkez Mh. Kemerburgaz Cd. Dilek Sk. No:1/1
    Kağıthane - İSTANBUL
    Başkan E-posta adresi: n.albulak@yahoo.com

ASOBDER AFYON KARAHİSAR SPORTİF OLTA BALIKÇILIĞI DERNEĞİBaşkan Mehmet KUNDAK Cep: 0 535 981 60 62
    Bozcalar iş hanı Kat: 2 No: 93
    AFYONKARAHİSAR
    Başkan E-posta adresi: Bende yok.

OLTACILARDER DOĞA VE ÇEVRE DOSTU AMATÖR OLTACILAR DERNEĞİ
    Başkan Serkan İNANÇ Cep: 0533 810 38 58
    Necatibey Caddesi Lale Sokak No:21/3
    Sıhhıye/ANKARA
    Başkan E-posta adresi: serkan_inanc@hotmail.com

ESABDER ESKİŞEHİR AMATÖR BALIKÇILAR DERNEĞİ
    Başkan Ateş DALYAN Cep: 0542 487 18 85
    Deliklitaş Mah. Kaptan Sk. No:21/A
    ESKİŞEHİR
    Başkan E-posta adresi: adalyan@anadolu.edu.tr

GASOB-SHK-DER GAZİANTEP SPORTİF OLTA BALIKÇILIĞI VE SU HAYATINI KORUMA DERNEĞİ
    Başkan Mustafa GÜNEŞ Cep: 0532 627 94 91
    Suyabatmaz Mah. Şehitler Cad. Ocak Pasajı No: 110
    Şehit Kamil/GAZİANTEP
    Başkan E-posta adresi: acizmg@hotmail.com

AVRASYA-DER AVRASYA SPORTİF OLTA BALIKÇILIĞI VE SU HAYATINI KORUMA DERNEĞİ
    Başkan Mehmet ÇETİN 0 553 200 05 87
    Hasan Önal caddesi Altın sokak No:10/1
    Firuzköy AVCILAR/İSTANBUL
    Başkan E-posta adresi: avrasyader.org@gmail.com

KÖROĞLU-DER KÖROĞLU DOĞA VE AMATÖR OLTA BALIKÇILARI DERNEĞİBaşkan Ömer Fatin YERLİKAYA 0 532 386 48 66
    P.K. 14825 Bolu
    Merkez 14100 Bolu
    Başkan E-posta adresi: omerfatin@gmail.com

DOĞAL HAYATI KORUMA ve DOĞA SPORLARINI TEŞVİK DERNEĞİBaşkan Şenol ÖZGÜR 0 532 292 68 93
    Hürriyet Mah. Dr. Cemil Bengü Cd. No.14
    Çağlayan, İstanbul

ANADOLU-DER ANADOLU SPORTİF BALIKÇILIK AVCILIK ve DOĞAL HAYATI KORUMA KULÜBÜ DERNEĞİ
    Başkan Şenol ÖZKAN 0 532 666 13 92
    Sıracevizler Mh. Sobacı Sk. No:17
    Yıldırım BURSA

ÇANOBDER ÇANKIRI AMATÖR OLTA BALIKÇILARI ve DOĞAL HAYATI KORUMA DERNEĞİ
    Başkan İsmail YILMAZ 0 554 264 03 15
    Cumhuriyet Mahallesi Zafer Çarşısı Kat:2 No:213 ÇANKIRI

Konu Durumu:
Daha fazla cevap için açık değil.