Yaban TV Yine Saçmalıyor...

Konu, 'Genel Konular' kısmında kurbagaprens tarafından paylaşıldı.

Konu Durumu:
Daha fazla cevap için açık değil.
  1. mufi

mufi Muvaffak İŞMEN

Favori Kamış:
    kıyı balıkçılıgı standart malzeme oltakamışı ve makine
    Favori Makine:
    Daiwa GS 9
    En İyi Avı:
    her av iyidir yeterki usule uygun olsun
    Benimde umudum o zaten hocam..kanal yönetimi nin bir an önce birilerini kanala alıp (en azından) maaşını verip sadece bu işelere bakmasını saglaması :) :)

2. Balikci34

Balikci34 selim

Favori Kamış:
    Sportex,Shimano
    Favori Makine:
    Shimano,Daiwa,Dam,Abu
    En İyi Avı:
    Turna
    Tarik bey

Tesekkür ederim Tarik bey,yanliz bundan sonra beni bilgilendirme zahmetine girmeyin lütfen,ben önyargili biri oldugum icin sizin yazilarinizada önyargi ile bakabilirim...

Saygilar.

3. mufi

mufi Muvaffak İŞMEN

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Daiwa GS 9
    En İyi Avı:
    Sevgili Selim birde şu var mesela, almanya ve diger Avr.ülkererinde de mutlaka biz gibi dernekler vardır.. ve onlarda bir şeyler için ugraş verirler.yanlız tek farklı olan her iki ülkenin resmi makamlarıdır.
    diye düşünüyorum.

burada , bir şahıs veya bir dernek . bakanlıga bir konu hakkında müracaat ettiği zaman ne kadar zaman sonra ve nesiıl bir cevap gelir (veya gelmez)
    o ülkelerde ne kadar zamanda cevap gelir?

her şeyden önce burada bir konuyu 3 kez yazarsın 1 kez cevep gelmez.. (azmı ugraştım bu resmi makamlar ile) ..ve sanırım şu gerçektirki o ülkelerde insana verilen deger ve saygı burdan daha fazladır..ve muhtemelen her şeyi bizden daha fazla ciddiye alıyorlar..

bizim ülkemizde ki STK ları için hiç birşey yapmıyor demek yanlış olur.. aslında şöyle bakmak lazım ,, acaba yapılanlar ,gayretler toplum tarafından tamamı biliniyormu? yani bir dernek yapısı içindeki faaliyetler , bireysel olsun kurumsal olsun kalem bazında biliniyormu? bence bilinmiyor , ayrıca birden fazla sonuç getirmeyen teşebbüsün lakin ,olumsuzlugun sebebide STK olmayan işler de var.. çok daha çnceleri STK ların bir çatı altında toplanmamış olması belki konuşulabilir..ama dernek bazında boş durduklarını sanmıyorum..

4. Tarık ERSAL

Tarık ERSAL Tarık ERSAL

En İyi Avı:
    YANGELE BALIKÇI MODU :-))

Selim bey,

Ben de zaten bir önceki mesajınızda derneklerimiz ile ilgili olarak yazdığınız iddialar nedeniyle derneklerimizin iletişim adres ve numaralarını size ilettim.

İddia ettikleriniz konusunda kaynağından bilgi alabilmeniz için yardımcı olmak istedim.

Daha ötesine ben de niyetli değilim. :)

RASTGELSİN.

NOT:
    Ayrıca benim ile ilgili bir bilgi vereyim.
    O derneklerden ikisinin kurucu üyesi, dördünün de üyesiyim.
    Geçtiğimiz 9 yıl içerisinde kurucusu olduğum derneklerin çeşitli yönetim kademelerinde görevler aldım.

5. Tarık ERSAL

Tarık ERSAL Tarık ERSAL

En İyi Avı:

Teklifim altlarda kaldı da. :rolleyes:

Yazmaktan bıkıp, yapmak isteyen var mı?

Bir daha soracak olursam;

YABAN TV nin yayınlayacağı Amatör Balıkçılık konulu Sizden Gelenler kuşağı CD lerini denetlemeye gönüllü kaç kişi var?

6. mufi

mufi Muvaffak İŞMEN

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Daiwa GS 9
    En İyi Avı:
    Evet kanalın oldugu ilde yaşamakta olan ve kendine güvenen kişilerin kanala bir muracaat etmesi gerekir.. haftanın belirli günleri , veya bir günü kanal merkezine gidip görüntüleri izlemek şeklinde olabilir..

7. kurbagaprens

kurbagaprens Ergin DEMİROĞLU

Favori Kamış:
    Major Craft Solpara 274 up to 50.gr
    Favori Makine:
    Shimano Stradic C3000HGFK
    En İyi Avı:
    1 cm Lepistes
    Tarık Bey, Yaban TV yayınlarını para kazanmak için yapıyor. Sosyal bir kurum veya kuruluş değil ki gönüllü insanlar olsun. Kendini doğa ve sürdürülebilir avcılığa adadığını iddaa eden bir kanal reklamlardan geçtik, bari polar monttan kazandığı parayı da doğru dürüst bir kontrol ekibi kurarak kendine bir iyilik yapsın. Zira böyle devam ederse bence tepkiler de artacaktır. Diliyorum yakında bir veya birkaç rakibi de yayına başlar da rakipsizliğin verdiği rahatlıktan kurtulurlar.

Benim düşünceme göre kanal tamamen ticarethane statüsünde hizmet vermektedir. Bakmayın siz onların bohçacı olmayın dediğine, ne kara avcılığına ne de su avcılığına tüketim pazarını büyütmekten başka bir katkıları yoktur.

8. Balikci34

Balikci34 selim

Favori Kamış:
    Sportex,Shimano
    Favori Makine:
    Shimano,Daiwa,Dam,Abu
    En İyi Avı:
    Turna
    Muvaffak abi,benim anlatmak istedigimi anlatamiyorum,bu konuyada fazla yazmak istemiyorum,saygilar abi...

9. Tarık ERSAL

Tarık ERSAL Tarık ERSAL

En İyi Avı:

Ergin bey,

Evet, aynen mutabıkız.

YABAN TV ticari bir kuruluştur.
    Bizler ise istersek seyretme, istersek te seyretmeme hürriyetindeki kişileriz.

YABAN TV nin diğer kanallardan farkı, bizler gönüllü olarak yardım edersek yayınlarda düzelme sağlayabiliriz.
    Böyle bir şey diğer kanallar için söz konusu bile değildir.

Benim değerlendirilmesi gerektiğine inandığım husus ise aradaki bu farktır.

Bu gün için iyice anladığım bir diğer husus ise biz buralarda istediğimiz kadar yazıp, çizelim sonuç olarak hiç bir şeyin değişmeyeceğidir.

Olumsuzluğu çağrıştıran, bilmeyene ya da aldırmayana daha da cesaret verebilecek, sürdürülebilirliği yok sayan yayınlardan kurtulmak, bu gibi yayınlardan etkilenebilecek insanları doğru bilgi ile donatmak bizlerin elinde diyorum.

Hepsi bu.

Sevgili arkadaşlar,

Konu üzerine yazmam gerektiğine inandığım ne varsa yazdım.
    Başkaca yorum yapmayacağım.

RASTGELSİN.

Son düzenleme: 8 Mayıs 2011
  10. Vedat Abayoğlu

Vedat Abayoğlu Vedat Abayoglu

Favori Kamış:
    Shimano Game ARC
    Favori Makine:
    Okuma V system
    En İyi Avı:
    Sarıkuyruk
    Sevgili Meslekdaşım
    Sen hiç merak etme.Bu iş pişiyor.Yakında beğenilerinize sunacağım.
    Sevgiyle kal

11. İlhan DEVECİ

İlhan DEVECİ İlhan Deveci

Değerli arkadaşlar merhabalar.

Bu satırları yazarak tekrar farklı bir tartışma başlatmak istemiyorum. Hepimizin aynı fikirde uzlaşacağı, ortak değerleri yeri gelmişken vurgulamak amacındayım.

Yapıcı ve verimli tartışmalar doğru yolu bulmada şüphesiz çok önemli bir faktördür. Fakat bizler burada ortak paylaşımlarda bulunurken bize yakışan nezaket, ahlak ve etik anlayışımızı korumalı ve bu konuda örnek olmalıyız.

Birbirimizi anlamada sığ düşüncelerden, önyargılardan, illa da haklı olma gayretlerinden uzak objektif değerlemeler yapabilmeliyiz.

Satır aralarına sıkıştırılmış kişiyi ve kurumları hedef alan hiddet ve hakaret içeren kelime ve cümleleri sarf etmek, fikri beğensek de beğenmesek de asla söylenilmemesi gereken sözlerdir.

Bugün bazı satırları okuduğumda tıpkı geçmiş günlerde olduğu gibi maalesef üzüldüm. Buradaki tartışmada ve sitede örnek olan paylaşımlarda bulunarak önemli katkıları olan Aydın Bey’in kırıldığını hissetim ve bu beni derinden üzdü. Bir anlamda bu satırlarda benim düşüncelerimi paylaşırken bu ithamlara maruz kalmasında kendimi sorumlu hissettim.

Değerli arkadaşlar, Aydın Bey öncelikle çok değerli bir insan, konusunda tüm Türkiye’de ve yurtdışında tanınan başarılı bir iş adamı, ilinde milletvekilliği aday adaylığında yapılan ön temayül yoklamalarında birinci sıraya seçilmiş ve bölgesinde bir siyasi oluşumu sıfırdan kurarak iki dönem başkanlığını yapmış sevilen bir zat, bu dönemde iki kez kendi belirlediği belediye başkanının üst üste seçilmesini sağlayan akil bir adam, bölgesine önemli katkılar sağlamış değerli bir siyasetçi, adı gibi aydın bir insan, her şey bir yana amatör ruha sahip profesyonel bir balıkçıdır.

O bu site için tıpkı siz değerli üyeler gibi bir fırsat ve çok önemli bir değerdir. Bu anlamda ifade edilen kelimelerin ne kadar anlamsız, yersiz, kırıcı ve haksız olduğunu Aydın Bey’le birlikte yan yana dahi getirilemeyeceğini ifade etmek isterim.

Bu mantel düşünce yapısının tarafımı da 2008 yılı öncesi çekilmiş görüntülerin halen yayınlanmasını ifade ettiğim halde dikkate almaması, Savunduğum fikrim neticesinde eylemde bulunmuşum gibi peşinen yargılaması ve bunları yaparken de yer yer kırıcı olmasını doğru bir paylaşım etiği olarak göremeyiz.

Bu sayfalara değer katmak bilginin yanında aynı zamanda nezaketimizle de mümkündür.

Uzun zamandır paylaşımda bulunduğum bu sayfalara ait başlığın da bizlere yakışmadığı kanaatindeyim. Lütfen bunu mümkünse ‘Yaban TV’yi Kınıyorum’ olarak değiştirelim.

Saygı, sevgi ve etik değerlere sahip çıkarak kendimizi ve sitemizi yüceltelim.

Saygılarımla.

Son düzenleme: 9 Mayıs 2011
  12. mufi

mufi Muvaffak İŞMEN

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Daiwa GS 9
    En İyi Avı:
    Selim cim yukarı sayfalarda bir yerdeki mesajında forumların derneklerden çok daha fazla şey ögrettiğinden bahsetmişsin , anlatmak istediğin bu sanırım bende bu bu düşüncene istinaden bir şeyler yazdım ..

evet forum ortamları faydalı ama faaliyet olarak doganın korunmasına yönelik veya geleceğe yönelik çok etkin faaliyetlerin oldugunu ben bu güne kadar görmedim ..en extrası toplu av organizasyonlarıdır.. bunun dışında ekrandaki teknik ve pratik bilgi ögretisidir , paylaşımıdır..

geçtiğimiz yıllarda forum yöneticilerininde katıldıgı bir yaban tv otourumu yapılmıştı sevgili kamil kardeşimizin morerasyonunda... onun dışında ben hatırlamıyorum , .. benim demek istediğim buydu..forumların yasal topluluk olmadıgı için kaydı olmadıgı için maalesef devlet baba kulak vermez bu sese..

sen çok güzel bir örnek vermişsin arada kalmış bir cumle
    -Almanyada ki derneklerin balık üretimi ve çoğalmasına olan katkısı..hakkında

ama gelgelelim bizde yapılamıyor.. ordaki yasaları bilmiyorum ama sen yardımcı olursan çokta güzel olacak , burada olmuyor işte..

orada devlet , derneklere ne tür imkanlar saglamış mesela??? derneklerin önü ne kadar açık ?? bu da önemli..

Sevgili Vedat usta .. inşallah iyi olacaktır ama bizim huyumuz bu .. çok geç kalıyoruz.. iyi noktayı yakalamak adına...:eek:

Şöyle yapılsın : ,

Sevgili Sennur kardeşim bir başlık açsın , bir tarih saptasın ve o tarihe kadar bizler o başlıga
    yaban TV yetkililerine tavsiyelerimizi yazalım ve ..forum yönetimi bunu topluca kanala göndersin bakalım ne cevap gelecek..

farklı bir başlıkta da bakanlıga istekler toplansın yeni tebliğdeolmasını istenilen şeyler , o da bakanlıga gitsin .. bekliyelim..bakalım ne cevap gelecek..

13. skymount

skymount Nuri ERTİK

Favori Kamış:
    Dam Spezipower 180
    Favori Makine:
    Abu Garcia 100U
    En İyi Avı:
    Yayın,35 kg.,Aras
    Şimdi,
    Ben hala takılı kaldım bir yerde.
    Olay aldı döndü biryerlere temel konu kaynadı.
    Kalın kafalı ve çirkin olunca algılayamıyorum işte.
    Bu, aynı yerde/bölgede/kolda/sistemde/ekolojik vs şartlarda olup da balık olmayan dereye, yan dereden balık alıp salma işi (önce yaptım denilirken sonra yapmamış da olabilirim,öyle dememişimdir vs gibi yine postmodern kalabalık cümleler içinde kaybolan eylem) (bu arada aynı siteme sahip yan yana olan derenin birinde balık olup diğerinde balık olmamasının sebebi nedir merak ederim, takdir-i ilahi mi, doğanın gereği mi/balık olmayan dere huysuz da balıklar tarafından protesto mu ediliyor) Ne oldu?
    Yaban Tv konusu kendi dinamikleri ve şartları içinde ayrı bir konuda değerlendirilebilir ama ben hala sayın İlhan DEVECİ'nin sorulara benim gibilerin anlayabileceği basit cevapları beklemedeyim.

(hakikaten, sorular çok basit, cevapları da. Lütfen Edebiyat Nobeline adaylıktan vaz geçerek, şu soruların basitçe cevaplarını verebilecek misiniz biz AVAMA? Yoksa ben de bilinçli olarak Tırıvırı ve taktırmadan küspeli olta kullanmamın etik ve yasal durumuna göre karar vereceğim de)

14. mufi

mufi Muvaffak İŞMEN

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Daiwa GS 9
    En İyi Avı:
    Nuri kardeş bu gayet normaldir, bir suda balık olması demek ya insan eli ile yada seller - taşkınlar ile başka taraftan taşınmış olması ile olur...

bir suda mikro düzeyde yaşam mutlaka olur. balık olmasada..

Aç parantez - ama senin trıvırı gibi bir olayı , bu tür bir konuda kıstas olarak sunman yanlış... katliam aracının usulune göre kullanımı diye bir şey zaten olmaz.. Kapat parantez.

15. skymount

skymount Nuri ERTİK

Favori Kamış:
    Dam Spezipower 180
    Favori Makine:
    Abu Garcia 100U
    En İyi Avı:
    Yayın,35 kg.,Aras
    Abim, şimdi Bir yere yasal olmayan balık salınımı, boş dereye yaptım ve tebliğdeki gerekçe olan "hastalık taşıması, diğer türlere zarar verme olasılığı" durumuna denk gelmiyor denilerek savunulur ve uygulanılır sa, ben de Tırıvırıyı suda bırakmıyorum, dolayısıyla suda katliam yapmıyor (İnan bana bunu yine okumuş ve büyük adam olmuş bir şahıs savundu-tırıvırının kötülüğünü anlatıp kendisi kullanırken) diyerek yasal olmasa da kullanırım.

(Yapacağımdan değil, ama "okumuş yazmış ve devlet tarafından bir ünvan verilmiş kişilerin, ben devletten iyi bilir yaparım ama AVAM yapamaz, yasalar AVAM içindir mantığından ise neftet ederim.O yüzden uç örnekler vermekteyim.Nihayetinde bu düşüncedekilere göre, avam mantıklı düşünemez çıkarcı ve maksimum faydacıdır, okumuş büyük adamlar ise yasal olmasa da iyi şeyler yapar,onlar bizim yerimize düşünür eleştirisidir.Kıral çıplak mı giyinik mi bilmek lazım, ola ki görünmez elbise de giymiştir ve ben göremiyorumdur)

NOT: Her halde Tırıvırı kullanımı lanet ve alçakça bir şeydir.

16. kurbagaprens

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    1 cm Lepistes

İlhan Bey hakaret içeren cümleleri gösterir misiniz? Biz de bilelim. Yani yine gereksiz vurgulamalarda bulunarak konunun merkezden kaymasına sebep oluyorsunuz. Konuya yazan kim olursa olsun kişiliği veya karakteri düşüncelerini meşru kılmaz. Vurguladığınız özellikler kişileri ayrıcalıklı kılmaz.

Ben sohbet edeceğim kişileri seçerken ne kıyafetine göre ne de makamına göre seçmem. Karşımdakinin insan olması yeterli benim için. Eğer ona göre hareket edenler varsa ben de söyleyeyim; 14 yaşımdan beri ticaretle uğraşıyorum. Bu zaman zarfında kendimi yenilemek için büyük çaba gösterdim. 2 Üniversite Diplomam, 2 ayrı mağazamla 60,000 nüfüslu merkez bir ilçeye hizmet veriyorum. O günlerden bu yana bilmem kaç bakan, bilmem kaç hükümet bilmem kaç belediye başkanı gördüm. Gecelik faizlerin %8000'leri vurduğu günler yaşadım. Bir kitapçık krizi ile devalüasyonlar, 5 nisanlar gördüm ama dürüst ve işini hakkıyla yapan bir esnaf olarak hiç eğilmedim. Bütün bunları yapmazdan evvel ilk okulu sadece 2 önlükle bitirdiğimi, ilk spor ayakkabımı ortaokul 3 de giydiğimi ve hiç bir yaz tatilimde diğer çocuklar gibi oyun parklarına gitmediğimi, bisiklete binmeyi 20 yaşında yüzmeyi 30 yaşında öğrendiğimi ve daha öğrenecek çok şeyim olduğunu gururla söylüyorum. Ve çok eminim ki burada bu forumlardan, internet balıkçılığı da yapsa bir çok şey öğrenecek çok insan var....

17. sanalbalıkcı

sanalbalıkcı

Favori Kamış:
    tırıvırı hariç hepsi
    En İyi Avı:
    Önümüzdeki hafta tutacağım.
    İlk oltanı ne zaman edindiğini ve ilk balığı ne zaman yakaladığını yazmayı unuttun.:)

18. mufi

mufi Muvaffak İŞMEN

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Daiwa GS 9
    En İyi Avı:
    Sevgili Nuri , devlet - yasa kanun vs dogrudur .haklısında , burdaki ikilem bana göre ..çözümsüz bir durum , yasa koyucu , bu güne kadar dogru dürüst işler yapsaydı bu gün bunları konuşmazdık..Buda ayrı bir sorun,,

19. kurbagaprens

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    1 cm Lepistes
    Talep gelirse onu da yazarız Ömer Abi :)

20. sanalbalıkcı

sanalbalıkcı

Favori Kamış:
    tırıvırı hariç hepsi
    En İyi Avı:
    Önümüzdeki hafta tutacağım.
    "Sarı saçlarından sen suçlusun" diyordu bir şarkı sözü, geldiğimiz noktayı anlatan güzel bir söz , biz Yaban tv yi düzeltmek zorundayız aslında, ticari kaygıları gelirleri, giderleri onların olsun, bize kendi görüntülerimiz yeter, kokuşmuş diğer kanalların genelliğinde zaman zaman nefes veren görüntüler olmasa zaten hiç tartışmazdık buralarda ama Yaban ne hikmetse hep bunu yapıyor.Zaman zaman düzelmiş görünsede hep başa dönüyor.Aslında başlık Yaban tv saçmalıyor olsa idi önemsemeyebilirdik ama arada "yine" kelimesi geçtiğinden bıçağın kemiğe dayandığı yerdeyiz diye düşünüyorum.

Konu Durumu:
Daha fazla cevap için açık değil.