Arkadaşlar boş yere burada konuşup durmayalım çünki hiç bir faydası olmaz gelin yabantv.com forumunda bu konuyu açıp tartışalım hem inanamıyacağınız kadar faydalı olur çünki o forum sürekli takip ediliyor ve eleştiriler mutlaka değerlendirmeye alınıyor hatta uygun olmayan programlar hemen yayından kaldırılıyor
Biliyorum. Yaban tv deki açık oturumda konuştuğunuzu görmüştüm. Zaten bu tür kanallar avcılık sitelerinden de görüş almalı, önerilere açık olmalı. Doğusu bu.
Arkadaşlar bildiğim bir konuyu size aktarayım balıkcılık konusu ile ilgili yayınlar Doğa ve Çevre Dostu amatör balıkcı derneğimiz üyesi olan bir abimiz tarafından düzenli olarak takip edilmekte ve sirküler dışı avlanmalar telefonla anında uyarılarak yayın durdurulmaktadır, daha öncede bu tür uygulamayı 2-3 kez gerçekleştirdi. yani yaban tv artık amatörlerle ele diyebilirim
Bir değil çok sayıda tecrübeli ve kendini bu yola adamış arkadaşımız 24 saat yayınları kontrol ediyorlar
Abi ben aldığı reklamlara kızmıyorum, "yaban şapkası, yaban yeleği, yaban çizmesi, yaban zartı, yaban zurtu vs. vs." şeklinde olan kendi ürünlerinin reklamları yaklaşık günlük yayın süresinin %60'ını kaplamaya başladı. Benim sinirlendiğim nokta bu. Yoksa tabiki adamlar sevabına yayın yapmıyor ama bu kadarda olmaz.
Hani sizin arkadaşlarınız yaban tv yayınlarını seyredip müdahale ediyordu. yoksa 30.01 2010 cumartesi gecesi hepsi uykuyamı daldı. (benim dediğim arkadaş sızın bu yazınıza atfen bu kez uyarıda bulunmadı) canlı yemele akarsuda alabalık avlayan yayına neden müdahale etmediniz biz yapıyoruz siz yapıyorsunuz diyerek birbirimizin yaptıklarını küçük görmeye gerek yok önemli olan elbirliği ile yanlışlara engel olmak
Abicim sen kimi suçluyorsun yav yayınlarla ilgili bir derdin var ise git bunu WWW.yabantv.com forumunda dile getir burada bana anlatman çözüm değil
Zaten yasak dostum Bütün forumların genel kuralı: Söz hakkı bulunmayan üçüncü şahısların ve başka sitelerin hakkında karalayıcı veya küçük düşürücü konular açılması veya mesajlar yazılması yasaktır
Arkadaşlar, sakin olun lütfen. Ortada hiçbirimizin hoşuna gitmeyecek bir durum varsa, bunu bu şekilde çözemeyiz ki. İnanın şuraya yazdığınız yazı kadar bir mesajı yaban tv iletişiminden gönderseydiniz ya da yabantv forumuna yazsaydınız, şimdiye sorun çözülmüştü. Tamam, madem sorunun çözülmesini istiyorsunuz, forumlarına yazmadan, yarın bizzat görüşüp durumu anlatacağım. Sizden tek istediğim, bizi hiçbir şekilde çözüme ulaştırmayacak bu tür polemiklere girmemenizdir. Anlayışınız için şimdiden teşekkür ederim.
benim hiç kimseyi suçladığım yok.zaten bu forumlarda hiç kimsenin diğer bir arkadaşıda suçlamaya hakkı yok. ben sizin yazılarınıza dayanarak artık yaban tv yayınlar konusunda bizlerle el birliği yaparak yanlış olan yayınları yayınlamama kararı aldıklarını,bir arkadaşımızda yayınları yakından takip edip anında müdahale etiğini ,siz ise bir değil birden fazla arkadaşımız 24 saat takipte demiştiniz.işin garibi bir gün sonra gece 03.civarı sirkülere aykırı yayın oluncada ben acaba sizin 24 saat yayınları izleyen arkadaşlarınız müdahale edeceklermi diye bekledim ama müdahale olmadan yayın devam etti ben bundan bahsetmiştim. YABAN TV suçlamaya gerek yok bizler yanlış yayınları onlara bildirelim yeter.(tabi 2/2 tebliğdeki gerekcesi ile birlikte)
Vallahi herkes doğru söylüyor da en çok ta Sennur hanım doğru söylüyor. Yaban TV'yi burada her şey amatör koşullarda yürürken de eleştirmiştim ama hakikatten doğrudan yaban'a müracaat daha doğru. Ama hepimiz farkındayız değil mi? Herkesin eleştirisi aslında "Yaban bizim kanalımız, o daha iyi olmalı" odağında birleşiyor. . . Yaban bundan güç almalı ve bu sahiplenmenin daha güçlü bir şekilde devam etmesi için gereğini yapmalı.
Abicim yayınlar kontrol ediliyor doğrudur ama bu işi yapanlarda senin benim gibi sıradan arkadaşlar ve bunun karşılığında yaban tv'den herhangi bir maaşta almıyorlar kaldıki maaş alsalar bile bir yayını durdurmak okadar kolaymı zannediyorsunuz bu evde seyrettiğiniz tv değilki kumandanın düğmesine basınca yayın kesilip reklama geçsin bu tip yayınların denetimini herkes yapmakta buda evde tv karşısında koltuğunuzda oturarak yapılmakta şayet istiyorsanız sizde tv'nin karşısına geçin seyre başlayın gördüğünüz herhangi bir tebliğler dışı avı hemen yabantv.com adresindeki foruma konu açarak belirtin bu açılan konu yönetim kurulu başkanı Melih bey tarafındanda görülerek değerlendirilecek ve o video yayından kaldırılacaktır bu iş sizin zannettiğiniz gibi hah işte tebliğ dışı 30 saniyede yayından kaldıralım Yok böyle bir şey
Bu foruma yazan herkes bir bütünün parçalarıdır. Bu parçalar, olumlu yaklaşımlarla her zaman daha iyiyi bulacaktır. Yaban tv uzunca bir müddet sirkülere uygun olmayan yayınlar yapmıştır. Bazen de bu durumun devam ettiği görülmektedir. Zamanla amatör balıkçılık forumlarında yükselen bilinç, bu medya kanalının da takibine girdiği için, zaman içerisinde kanalın kendi içerisinde birçok amatör balıkçılık forumu üyeleriyle beraber bir buluşturma gerçekleşmiştir. Bu toplantıdan sonra yaptıkları yayınlar üzerinde ciddi bir değişikliğe gidilmiş. kusurlu kısımları halen olsa da en azından şunu rahatlıkla söyleyebilirim. "Yaban TV sivil toplum etkisini görerek kendi üzerinde değişikliğe gitmiştir." Ancak şöyle de bir husus da vardır. Kanalların varolabilmeleri aldıkları ratinge ve reklamlara bağlıdır. Kanalın bu işte samimiyetinin ölçüsünü de sivil toplumun etkisi belirleyecektir. Aynı etki yada tepki süregelen bir şekilde devam etmezse, kanalın yayın anlayışı belirsizliğe doğru yönelecektir. Yaban TV nin izleyici kitlesi, diğer kanalların izleyici kitlesinden az olsa da, katılımı sağlayan bir şeylerin değişmesini isteyen amatörlerdir. Bu anlamda izleyici kitlesi dar ama etkindir. Sirkülere uygun olmayan bir görüntüyü (Konu hakkında ciddi bilgiye sahipseniz) mail yoluyla yada telefonla bildirin. Bilmiyorsanız bilgi kirliliği yapmayın yada tartışmaya girmeden sorun. Ancak bazen öyle hadiselere varıyor ki iş herhangi bir görüntü hakkında yorum yapanlar arasında bir bilgi kirliliği ve düşüncenin kişiselleşerek kendi içlerinde olumsuz tartışmaya girmeye başlamalarına neden olmakta, Bunu önlemenin de en mantıklı yolunun kanal tarafından bu işe vakıf kişilerin atanarak bu programları düzenleme yoluna gitmesidir. Ayrıca bu yayınları yaparken de herhangi bir karmaşaya neden olmamak için yapılan av ve bölgesel limitler hakkında gerekli bilgileri de vermelidir. Ama şu anda kanalı izliyor musunuz derseniz, izlemiyorum. Çünkü reklamlar herşeyi gölgeler oldu.
İki cümle arasındaki tutarsızlıkların umarım farkındasındır abi. Gönüllü olarak Yaban TV ye yardımcı olanlar mevcut. Bunların sizden, bizden, onlardan olmasının da önemi yok. Ama böyle bir polemik yaratmanın hiç ama hiç anlamı yok. Sizden ricam lütfen amatör balıkçılar arasında ikilik çıkaran söz ve davranışlardan uzak durunuz.