Maşallah maşallah. Müthiş av olmuş. Balıkların aç olduğu da belli oluyor, demek ki doğru zamanda doğru yerdeymişsiniz. Tebrikler bu güzel av için.
Çupralar harika doğrusu, tebrik ederim tutması ayrı zevkli çok mücadeleci bir balıktır kafa darbeleri yok mu hele ,,, off çok lezzetli olmalıdır şimdi.. Bu gittiğiniz yer tesadüfenmi bulundu yoksa daha önceden işaretlenen bir yermiydi ,,,
ben tutacaktım Abi naptın yaa, biz tutacaktık onları..nasıl takımlarla çalıştığınızdan bahsedebilir misiniz?
yorum yapan arkadaşlara çok teşekkür ederim. balıkların en büyüğü 40 cm geldi tartmadım ama en azından yarısı kilo üstüydü. avın hikayesini yazamadım ama şunu söyleyebilirim ki yaşadığım adrenalin halen damarlarımda akıyor. kiloluk çuprayı 40 metreden makineyi cırlatarak çekmek inanılmaz bir duygu. 6 tane balığı çekerken kaçırdım, bir tanesinin boynunu yukarı döndüremedim, sanırım ağzının kenarından takılmıştı ama inanılmaz birşeydi. avlağımız tesadüfen gidilen bir yer değil ama her zaman bu balık olmuyor.
Bu yabani güzelleri, önce yıkayıp temizleceksin. Koynunu açıp defne yapraklarını koyacaksın. Izgarada nar gibi kızartıp tabağa aldıktan sonra, yanına da rokasını teresini turpunu serpiştirip, başucuna da yeşil efeyi diktin mi, ne yabaniliği kalır, ne kafa atmaları. Afiyet oldun. Elinize sağlık.
güzel çupralar arkadaşım pazar bizde yumurtalıktan niyetlendik açıga ama açılamadık bir türlü havadan bunlaı gördükten sonra beni zor uyku tutar hafta tatilini iple çekecem yumurtalıktan selamlar