Bu balıkları -yerini yazmayacağım- bir sıcak su kaynağında buldum. 15-20 sene önce oraya bırakılmışlar ve yıllar içinde nesilden nesile orijinal (yabani) form ve renklerine dönmüşler. Bu bölgenin adresini neden vermeyeceğim? Son derece ender bulunan Aphanius villwocki türünün birkaç yaşam alanından biri çünkü. Bu tür (Aphanius villwocki) sadece ülkemizde bulunan, endemik bir tür. Resimlerini eklediğim lepistesler de Aphanius balıkları ile bir arada yaşıyor o bölgede. Su yaz kış sıcak. Derinliği 1 m.den başlıyor, 7-8 m.ye kadar gidiyor. Bu arada Aphanius villwocki, yabancı ülkelerdeki akvaristlerin de deli gibi aradığı bir tür. (Bende var onlardan ama kimseye satmıyorum ) Neyse, lepistesleri geçen hafta yakaladım. Oldukça hassaslar. Uzun bir yolculuktan sonra Samsun'a getirdim. * * * Akvaryumuma yerleştirdikten sonraki durumları: * * * "Maşallah" demeyi unutmayın. Saygılarımla...
Sağolasın Eray Abi. Yarın sendeki hamile olmayan genç dişilerden 3-5 tanesine el koyacağım. Allah'ın emri, Peygamber'in kavliyle... Daha da olmadı, vermezsen kaçırırız biz de. Saygılarımla...
Onur abi gerçekten çok güzel balıklar. Özellikle de renkleri çok müthiş. Hadi söyle Onur abi kimse duymadan, nerden yakaladın bunları, kulağıma söyle
Sağolun arkadaşlar. Mehmet, bunları nerede yakaladığımı söylerim ama bir Biskrem isterim. Şaka bir yana da bunların yaşadığı yeri paylaşmama nedenimi yukarıda açıkladım. Çok ender bulunan bir tür de var aynı sularda. Yurt dışından bazı adamlar bunları takip ediyor ve oralardan toplayıp toplayıp ülkemize geri satmaya çalışıyorlar. Kangal balığını bilirsiniz. Normalde o kaplıcalardan çıkarılması yasak bildiğim kadarıyla. Benim canlısını bile görmediğim bu balık, Almanya'da akvaryum balığı olarak bakılıyor. Bu tür değerlerimize sahip çıkmamız gerek. Yine çenem düştü. Saygılarımla...
Sevgili ONUR En sonunda bana eve bir akvaryum kurduracaksın... Paylaşım için teşekkürler. Eray abim başlık parası istiyecektir haberin olsun..
Lafı mı olur abi, başlık parasının en kıralını (Sera marka granül yem) veririz, "beşi biryerde"yi de (Vallisneria, Ceratophyllum, Ludwigia, Lemna, Cryptocoryne bitkileri ) hazırlarız icabında. Düğün bile yaparım ayrı bir akvaryumda, balayına bile yollarım balıkları. Şöyle loş ışıklı, hoş manzaralı bir akvaryuma yani. Eray Abimle "akvaryum dünürü" oluyoruz yani. Saygılarımla...
maşallah maşallah maşallah onur abi gene harikasın renkler olağan üstü inşallah bu türü senin korumalığın ve türkiyede çoğaltman dileği ile abicim sağlıcak ile kal
Merhaba Onur yine yapmışsın yapacağını , tebrikler (ve de Maşallah ) Lepisteslerin haricindeki diğer balık sanırım Aphanius dediğin; bu balığın zaman zaman kendini zemindeki kuma gömme, kumun içinde gezinme gibi bir huyu var mıdır? yoksa klasik çöpçü misali sadece zeminde mi gezinir?
Tebrikler,güzel balıklar.Demekki akvaryum işiyle ilgilenenlerin hepsinde var bu özellik.Benim bir akvaryumcu arkadaşımında bildiği bir yer var ve imkanı yok söylemiyor.Her zaman tek başına gidiyor,en yakınlarına bile yerini söylemiyor.
Onur ne diyeyim, gidiyorsun, arşatırıp buluyorsun, anlatıyorsun v.s... Kısacası hayranım senin şu araştırmacılığına da, akvuryumlarına da... Hobini her yönüyle geliştiriyor ve bilgi veriyorsun, teşekkürler... Balıklar da pek bir şirinmiş bu arada Hımm unutmadan; Maşallah
Onur hocam,balıklar gerçektende çok güzelmiş. Birlikte çalıştığımız arkadaşda lepistes hastası ve balıkları gördüğünde istesek vermezmi diye soruyor.Hocam isterseniz arkadaşı size servise göndereyim