Kaç gündür aklım Kasna avında,Ama bir türlü gidememiştim.Bugün öğle yemeğini paket yaptırıp geçtim direksiyona ve gazladım.Direksiyonda yedim yemeği.Hava kapalıydı ama olsun ben giderim dedim. Saat 13:30'da tarifini aldığım avlaktayım.Hemen taktım Tüylü sarı-yeşil-kırmızı karışımı Mepps'imi ve başladım atıp çekmeye.Manzara mükemmel,Oynayan balıklar da var ama sazan da olabilir. Yaklaşık 2 saat değişik malzemeler kullanarak atış yaptım,Bazen Ağustos böceği denilen ve su üzerinden yalpalayarak gelen river2sea ,bazen strikepro A101,Bazen kurbağa...Denemediğim sahtem kalmadı.Çok at-çek yaptım Ama hiç tutuş yapamadım Derken yağmur patladı,Hemen toparlanıp dönüşe geçtim.Sizlere balık resmi çekemedim ama işte size doğa resimleri Bu arada ben daha çok gölette avlandım,yanıbaşımda derede iki adam sallamış dip oltalarından beşer tane,kendileri de yanında tırıvırı atıyorlardı.Jandarmayı aradım ama.... bildiğiniz gibi Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us
İlk yorum benden Abi tahmin ettiğim yerse orada sazan da var, kasnada. Ama oranın kasnaları var ya, adamı yer bitirir, ne cindir onlar. Ben de heyecanla raporunu bekliyordum. Benim dediğim yere mi gittin Mustafa abi? Umarım mekanı beğenmişsindir. Kendine iyi bak. Sağlıcakla kal.
Evet Armağan senin yere gittim,Suda takla atan dev balıklar gördüm,ama sazan mıııı yoksa Kefal mi bilemem.Mekan gerçekten süper.Dönüşü otobandan değil karşı yönden yaptım da çok daha bakir ve güzel mekanlar gördüm.İnşallah güzel havalarda yeni sortiler yapıp güzel bir nokta belirlemek istiyorum.Aşağılarda suyun dik kayalara çarparak viraj yaptığı ve ardından durgunlaştığı noktalar gördüm.Bakacağız artık bahara... Rasgele kardeşim
Mustafa abi; İlk dediğim noktaya atış yapmamışsın, göl güzel ve cazip geldi tabi. Ama o güzellik aldatıyor insanı. Gölden aşağı devam etseydin 2-3 durgun nokta var işte oralar bomba. Neyse abi, kısmetten ötesi yok. Baharı bekleme, ben münasip bir zamanda dediğim yere görüreceğim seni. Kışın şamandralı, yemli çalışırız. Yemliye de acayip vuruyor. Allah'a emanet ol. Sağlıcakla kal.
arkadaşım mekan çok güzel bildiğim bir yer güzelde av veriyor. ama maalesef tırıvırı atanda var .o bölgeye bakan jandarma komutanlığının telefonu 0 312 734 30 20 aradığın zaman yukarıdan dürbünle bakıyorlar mevki belirtmen lazım.geliyorlar ama adamına göre işlem yapıyorlar o bölgede dere boyunca yaklaşık 10 yıldır av yaparız.tırıvırıyı kesemedik. dayanamadım komutana kadar çıktım.araba yıkıyordu 'sen neyapıyorsun burda aşağıda katliam yapıyorlar' dedim oturduk biraz muhabbet ettik.bana işlem sırasını şöyle anlattı. suç üstü yapmamız lazım bizim değil diye inkar ediyorlar yakaladıklarımızı sadece alıkoyabiliyoruz ve tarım bakanlığından yetkilileri arıyoruz.onlar gelip cezai işlemi uyguluyorlar bizim yaptırım gücümüz sadece alıkoymak diyor. ve kendilerinin bu konuda ikinci yetkili oluğunu ilk yetkinin bölgeye bağlı köy muhtarında olduğunu söylüyorlar.ama maalesef muhtarda aynı şeyi yapıyor yani oda katliamcı biraz aşağıda bir köy var orada avlanırken muhtara rastladım olacak ya denk geldi . tırıvırı atıyordu muhabbete dalınca öğrendim köy muhtarı olduğunu yazık size deim bizim çocuklarımız neden buralarda avlanmasın neden böyle yapıyorsunuz diye çıkıştım.ama adam pişkin pişkin zaten balıklar küçük ne olacak diye cevapladı biz 10 yıl önce 25- 30 cm balıkları küçük diye geri atıyorduksayenizde bu hale geldi buralar dediysekde ne fayda ama yılmıyoruz mücadeleye devam ısrarla aramaya devam gelmediyse tekrar tekra arayalım lütfen ihbar olduğu zaman değerlendirmek zzorundalar jandarmanın o bölgeye gelmesi 5 dakika 156 yı ararsan pek ilgilenmiyorlar.unutmadan mevki ve eşgal belirtmek şart. rastgele diyelim.
Kareler için sağol Mustafa abi. Malum artık hava şartları pek müsait değil. Galiba bahara kadar balık avına gidemeyeceğiz. Bu güzellikleri bizlerede yaşattığın için sağol. Rastgelsin.
tebrikler hiç olmazsa tertemiz havanızı almışsınız. bende fırsat kolluyorum son kez hava almak için, balık olursada bonusu olur. herdaim rasgelsin.
Kardeş napalım,şehrin pis havasından uzak bir tek nefes bile almak için gidilir,Derenin tatlı mırıltı ve şırıltısını dinlemek için,balık gelmese de şöööyle bir asılıp üç-beş olta atmak için gidilir.Gidilir de gidilir.Bir bahane bulunur ve gidilir. Yeter ki mutlu olacağımız-huzur bulacağımız yer olsun Rasgele
Kardeş mekanı tanımadığım için ilk gördüğüm yere daldım,hava da sıkıştırıyordu.Yağmur başlamasa yer değiştirecektim.Yağmurdan sonra dediğin yerleri hatta demediğin yerleri de gördüm İnşallah ilk fırsatta gideriz birlikte.Seninle avlanmaktan şeref duyarım. Rasgele kardeşim
Teşekkür ederim, Balığa gittiğimde benim keyfimi bozan tek şey bunlar işte;Tırıvırı,balık otu,dinamit,ağ,elektrik...Hepsini gördük,bazen kavga ettik bazen boyun büktük uymadık onlara.Ama hiç vaz geçmeden mücadele ettik-edeceğiz de. Mekan gerçekten güzel,aşağılarda etrafı söütlerle kapalı,derenin sakinleştiği çok süper yerler var.İlk fırsatta önce keşif için gezerek bir gidelim,sonra nokta belirleyip dalalım.Su ürünleri genel Müdürüne ziyarete gideceğim ve durumu anlatacağım.Bir çare bulmak lazım. Her avın diğerinden güzel geçsin
Teşekkür Mustafa Abi; Asıl ben senle avlanmaktan şeref duyarım. Sincan'a gelip tanışmak için uygun zaman bekliyorum. İnşallah gelip çayını içeceğim. Bu arada seneye denemek üzere, senin ağustos böceğinden aldın, ayrıca yeni bir arı, çekirge bir de spro balık sahtesi aldım. Abi ellerinden öperim. Sağlıcakla kaln
Ahmet kardeşim teşekkür ederim. Biz muhtemelen bir veya iki kez daha balığa gideriz.ANCAK;Bizim bir de kış etkinliğimiz var.Her kış mevsimi kar yağınca Kastamonu Küre dağlarına kamp yapmaya gideriz.Pınarbaşı'nda 200 yıllık ahşap bir konak-pansiyonda kalır,dağlara yürüyüşe çıkarız.Şöminede ateş yakıp ocak başı muhabbeti yaparız.Artık bunların zamanı geldi.Doğayla baş başa olalım da bazen balık bazen kar... Gönlünde açan çiçeklerin solmaması dileğiyle İşte Küre dağlarından bir kaç görüntü Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us
Teşekkür ederim Murat kardeş, Hava almak için bir bahane bulunur,yeter ki sen bunu iste.zaten seni tanıyoruz tabiat aşığısın. Tabiatın koynunda ,mutlu mesut nice günler yaşaman dileğiyle rasgele
tebrikler Mustafa abi Güzel resimler bize yeter, temiz hava yeni keşifler, heyecanlar sana yeter .. Bu aralar yerinde duramıyosun abi bu "Gıpraşma" bi geldimi insanı hedefine kilitliyor anlaşılan . Bu pazar cok istedim merdivene gideyim merayı bi yokluyum diye ama hava durumu hic iyi deyil.Ama önümüzdeki pazar 2 elim kanda olsa gidecem .sen de bakıyorum yeni yerlere gitmekten malum yere gelmez oldun kazasız belasız avlar dilerim rastgelsin
Güzel dileklerin için teşekkür ederim Evet "Gıpraşım" geldi mi kar yağmur dinlemiyor,Balık tutmama pahasına sadece olta sallamak için gidiyorum. Bizim mekana bu yıl gidemeyiz artık sanıyorum,Artık seneye Rastgele kardeş
mustafa abi kışın kastamonuya giderim yazınca ; kastamonu süper bir yerdir abi askerliğim oradaydı benim seçimin çok güzel abi 2001 de teskere almıştım.. ve de en son 2009 da 1 hafta kaldım .. çok duygulandım abi sağolasın varolasın kal sağlıcakla..
Mustafa bey, balık şans işi bir yerde ama o heyecanı yaşamak tabi ki bir başkalık.. Bizim de elimiz boş dönüşümüz olmuştur mutlaka fakat yaşımız itibarıyla mı olsa gerek hiç yılmadık.. Bol şanslar dilerim.