yağmur sonrası gelen turnalar...

Konu, 'İç sularımızdan (Tatlısu) Güncel Av Raporları' kısmında camel24 tarafından paylaşıldı.

1. camel24

camel24 kamil özen

Yer:Anadoluda Bir Avlak
    Kullanılan Malzeme:Remixon 240 cm Kamış,Remixon silk pro 0.23 mm ipek misina,remixon rainbow makine,1 liralık beyaz ve siyah mavi 3 kancalı slikon balık.

15/04/2012 sabahı saat 07:00 civarı ben ve beraberimde 3 kişi ile birlikte avlağımıza doğru yola çıktık.Avlağa geldimizde saat 08:30 gibiydi.Ve hava inanılmaz güzeldi.Güneş açmış ve zerre rüzgar yoktu.Açıkçası hava durumuna bakıp geldiğimizden endişeliydik. 09:00 civarı botumuz suya inmeye hazırdı.Diğer 3 arkadaşımız botla açılmışlardı bense kenardan at çek yapmayı tercih etmiştim.Arkadaşlar Botla açılalı 10 dakika olmamıştı ki inanılmaz bir rüzgar başladı.saat 09:30 gibi kıyının 2-2,5 metre ilerisinden bir vuruş almamla turnayı çekmem bir olmuştu.Yaklaşık 35 cm civarında limit altı bir turnaydı ve sahteyi tamamen ağzına aldığı için inanılmaz kanlı idi.karga burnu yardımıyla sahteyi çıkarmaya çalışsam da pek başarılı olamadım.3-5 dakika uğraştıktan sonra sahteyi çıkarmıştım ama çengeller maalsef turnanın ağzında kaldığı için epey de kan kaybı olduğumdan istemeye istemey limit altı turnayı suya salamadım.Çevrede de özellikle sabah bizden daha erken gelen ekiplerden tutanlar vardı.Saat 10 gibi rüzgar şiddetini daha da artırdı.Ve bir hızlı bir yavaş saat 11:30 a kadar sürdü.Bu sırada botla açılanlar üşüdüklerinden ve tek bir vuruş dahi alamadıklarından dönmüşlerdi.
    Biraz arabanın içinden bekledik.Ardından mangalı yakarak yemeklerimizi yemiştikki bu seferde yağmur yağmaya başladı.Ama Allahtan uzun sürmedi ve hemen arkasına güneş çıktı rüzgar kesildi.Aynı ekip yine botla açıldı saat 13:30 civarı.Ben yine kıyıda kalmayı seçtim.At çek yapmaya başlamıştım.Aradan 10 dakika geçmemişti.Yine kıyının yaklaşık 3 metre ilerinden bir vuruş aldım.Bunu da kıyıya çekmek çok uzun sürmemişti.Kıyıya çektim ama sahteyi koparmıştı.Direk elime alıp kayalıkların öte yönüne doğru kaçmaması için balığı fırlattım.Ve gidip ordan alarak 8 litrelik su şişesine bıraktım.Tekrar sahtemi takarak bir atış daha yaptım ki aynı yerden hemen hemen aynı boylarda bir balık daha vurdu ki bu belki de çok uzun olmayan yaklaşık 1 senelik turna avcılığımda bir ilkti.Hemen onu da çektim ama o balıkta sahteyi dibine kadar yutmuştu.Uğraştım ama onu çıkaramadım maalesef.Ve bir maalesef dahaki geçen sene aldığımız ve işe yaramaz diye kenarda bıraktığımız ilk kez bugün kullandığım o sahte balıktan başka bir tane daha yoktu.Hava akşama kadar bir açtı bir kapadı.Rüzgar bir esti bir dindi.Ben de o gazla epey bi at çek yaptım ama başka balık olmadı.15:30 civarı bot ekibi de geldi.Bir tane kaçırdıkları balık harici bişiy yoktu orda.Bot toplamaydı falan derken saat 17:00 kadar kenardan çalıştık ama bir sonuç alamadık.Çevrede kıyıdan tutanlar ağırlıktaydı.Biz de eve dönerken biri limit altı 35 cm olmak üzere diğeri 46 ve 47 cm lik 3 adet turnayla eve boş dönmemenin mutluluğunu yaşıyorduk...[​IMG]

2. sazancıı

sazancıı gökhan batu

Favori Kamış:
    Daiwa mini spin 180
    Favori Makine:
    Shimano catana 2500 FB (Fener Bahçe:)))
    En İyi Avı:
    55 CM. TURNA, 52 CM. SUDAK, 6,5 KG. AYNALI,5 KG YAYIN
    Kamil tebrikler turnayı görünce ağzımın suyu aktı.

3. baskentli1

baskentli1 İsmaiL

Favori Kamış:
    En ucuzu :)
    Favori Makine:
    Honda CBR 600F :)
    En İyi Avı:
    Turna 9,5 KG
    Kamil o senmiydin yav :)
    Bende dedim botu sabah almışlar galiba gıcır gıcır diye :)
    Sen taşlığın ordan hiç ayrılmadın ;)

4. camel24

camel24 kamil özen

teşekkürler abi.bu arada özel mesaj cevaplama yetkim yokmuş

5. camel24

camel24 kamil özen

bot 15 günlük 2.kullanımı daha .çok eski sayılmaz.Maşallah iyi hazıfaz varmış abi.

6. baskentli1

baskentli1 İsmaiL

Favori Kamış:
    En ucuzu :)
    Favori Makine:
    Honda CBR 600F :)
    En İyi Avı:
    Turna 9,5 KG
    Tam senin avlandığın yerden iki tane aldım bende ;)
    Raporu yazacağım

7. fixahmet

fixahmet AHMET

Favori Kamış:
    Daiwa msp 270
    Favori Makine:
    Ryobi ecusima 4000vi
    En İyi Avı:
    sazan 5150 gr
    tebrikler. güzel turnalar yakalamışsınız. daha güzel avlar diklerim.

8. By AresS

By AresS H.S.E.

En İyi Avı:
    53 Cm Turna, 950 gram
    Resmen katliam yapanlar vardı 10-15 santim çekenler. Buna nispeten. Canlı gümüş atanlar çok daha iyi av yapıyor?. Bu yasak mı yasal mı. Foruma bakındım ama göremedim.

9. frozen06

frozen06 Yasin ÖZTÜRK

En İyi Avı:
    yosun:)
    gümüşü avlandığın yerden tutarda canlı yem olarak kullanırsan yasal. ama yok malum avlağa giderken bir önceki gölden satın alırda avlandığınız yere dışarıdan götürürseniz yasal değil:(