tşk ederim... bende şaşırmıştim zaten bu konuya... yumurtlama dönemi diye bir konu acık zaten ona baktım bununla ilgili bişi bulamadım...
Bu aralar levrek tutan abilerim levrekten havyar çıktığı konusunda birleştiler ve bizleri duyarlı olmaya davet ettiler sağ olsunlar.Bize de icabet etmek düşer Seydihan abi.. Saygılar...
Aykut kardeşimiz açıklama yapmış ama bende kısaca bahsedeyim. Deniz balıklarında amatör olarak av zaman yasakları yoktur. Geri iade edilmelidir diye bir zorunluluk da yoktur. Deniz balıklarında boy adet limiti vardır. Bu levrek için 18 cm alt limittir. Rapordaki levreğin üreme erginliğine ulaşacağını da sanmıyorum. Av limitlere uygunsa avcının hakkıdır. Ancak boyları 15-20 kilolalara kadar çıkabilen levrek için küçük boylarının zorunluluk olmadıkça alıkonulması ne kadar doğrudur tartışılabilir. Tartışmanın temeli sirküler düzenleyicilerin hatalı davranmış olup olmama noktasında yapılmalıdır. Yoksa hiçkimse irkülere uygun yaptığı bir av raporu nedeniyle eleştirilemez heves kırıcı sifadelerle uyarılamaz. Tabiki sirküleri yapanlar da hata yapabilir bizler de yorum hataları yapabiliriz. Bir dönem dinamitçilerce nesli tükenme tehlikesi yaşayan levrek balığı son yıllarda özellikle patlayan çiftlikler sayesinde levrek nüfusunda ciddi bir artışa tanık oluyoruz. Levrek balığı avcı saldırgan bir balıktır. Gün içinde her fırsatta beslenir. Bu durum da diğer balık türleri üstünde olumsuz baskı yapar. Sayılarının aşırı artış göstermesi diğer balık türlerinin ve deniz canlılarının nesilleri üzerinde olumsuz baskı yapabilir. Bir levreğin bir senede kaç kilo balık tüketeceğini hesap ederek hassas dengenin önemini anlayabiliriz. Doğada hassas bir denge var. Levreğin avının popülerliği ve ekonomik değerinin yüksekliği nedeniyle bizim oğlan muamelesi yapılmasının da sakıncaları olabilir. Bir kişi üreme dönemleri nedeniyle bir hassasiyet gösterilecekse tek tür üzerinde değil bütün türler üstünde gösterilmelidir. Yani kaş yaparken göz çıkarılmamalıdır. Burada deniz balıkılığında alınacak kıstas bir balığın üreme dönemi yada havyarlı olup olmadığı değil, ömrünce en az bir kez üreme görevini yerine getirip getirmediğidir. Sirk,üler de bu amaçla hazırlanır ama levrek konusundaki 18cm lik alt sınırın nedeni anlaşılamamaktadır. Bir levrek üremek için 40-50 cm lere ulaşmalıdır ki sirkülerdeki 18 cm bu konuda çok komik kalmaktadır. Ancak dediğim gibi av sirkülere uygun olduğu sürece avcının hakkıdır. Herkes sirküler sınırları içerisinde raporlarını paylaşır ister salar isterse afiyetle yer.
Valla sahteyede sanada helal olsun.Bugün bende strike-pro almaya gittim ama istediğim renkler yoktu.Bende 2 tane ucuz rapala aldım fakat renkleri güzel gibi
Vallahi bu dönemde kim yer kim salar bilemiyorum ama etrafımızda balığın yumurtalı döneminde olduğunun farkında olmayan,alt limitinin de altında ispendekleri alıkoyan çokça insan mevcut-Avlandığım yerden bahsediyorum-Bu balığı saldım ama tutabilen alıkoyabilir.Her ne kadar "Neden saldın??Manyak mısın bana ver salacaksan" diyenlere durumu açıklamaya çalıştıysam da işe yarayacağı konusunda şüpheliyim ,umutsuzum. Balık yemek istersem de gider tutulmuşlardan satın alırım.Saygılar..
şimdi baktığımda benım merada yani üsküdarda daha hiç levrek tutan birini görmedim ve tutulsa bile salacağına hic inanmiyorum... tabiki limite dikkat etmek şarttır ama nekadar uyarırsan bizim halkın coğu anlamak istemiyor... bir kez gelin üsküdara ve görün kıraceleri katlediyorlar kimsenin umrunda değil... yem bile olamayan kıraceler bunlar...
way kanki 2 defa ektin ikisindede levreği çektin :d ben artık gelmeyeyim seninle yaa kısmetini kapatıyorum galiba :d başarılarını devamını diliyorum kankim
Anaaa harbideenn tamam yaa ekipman aynı,yer aynı,mehmet yok balık var ne ayak Kardeşim benim şaka bi yana seninle de av yaparken bi levrek daha çekebilmek benim için çok hoş olur cumartesi görüşmek dileğiyle..
bahadır rapor için teşekkürler...duyarlı davranışın umuyorum ki bir çoklarına örnek olacaktır...şuna inan tabiat ananın çocuklarını korudukça bizlere karşı her zaman daha eli açık davranıyor... gelelim av bölgene...süper bir ortam var...bilhassa suyun rengi o kadar güzel ki...inan burada içim geçti...tahmin ediyorum bu ortamda avları seriye bağlayabilirsin...hem avcının hem avın çok sevdiği bir bulanıklık var...yağmur sağolsun... gelelim resimlere...her kare bir birinden güzel...ikinizde harika görünüyorsunuz... akşam okumuş olduğum bu güzel rapor için sana çok teşekkür ediyorum ve biliyorum ki göstermiş olduğun duyarlılık çok daha büyükleri ile karşılık bulacaktır... eh birde bunların raporları burada oldu mu...değme keyfimize... bir kez daha tebrikler ve teşekkürler...
Turgay abicim Güzel sözlerin,iyi dileklerin,cesaretlendirici sözlerin beni mahçup ediyor.Bu güzel anı kaçırmak istemiyorum gerçekten..İnanılmaz çekici,umut verici bi hal almış durumda avlağım.Yarın sabah saatlerinde yine orada bulunacağım kısmetse.Böylece su üstü sahtelerimi denemek için sabah suyundan faydalanabilme,gün içinde de bugün tedarik ettiğim duel hardcore 90f i mi deneme fırsatı bulacağımı umuyorum.Duel hakkında kullanıcı yorumuna rastlayamadığım için bir şey diyemeyeceğim ama umutluyum kendimce...Üzerinde ki yazıların %70i japonca,ingilizcelerinden ve resimlerden çıkardığım kadarıyla 35 m menzil ve 10-60 cm batış öngörüyor, model F919-HCA.Fakat içindeki bilyeler çok zor git gel yapıyor sanki ,arızalı olabilir mi bilemiyorum??Japonların adının bile geçmesi bi referanstır benim için.Sonuçları paylaşmak benim için bir zevk olacaktır. Tekrar iyi dileklerin,yardımların için teşekkür ediyorum abi ,saygılarımla...
Evet kesinlikle göz ardı etmemem gereken ,takip etmem gereken bir mevzu su bulanıklığı..Çok da alışmasam benim için iyi olur sanırım.Şimdiden tatilimin sonunu düşünüyorum Teşekkürler Emin abi böylece su faktörünün de önemini tecrübelemiş oldum.Saygılar...
bahadır yo-zuri markasının ana imalatçısı duel firmasıdır...oldukça iyi sahteleri mevcut...ince yapısı ile su altında ki aksiyonu son derece çekici...atış mesafesi uygun koşullarda biraz daha artabilir...11 cm olanlar 40 metre atış menziline sahip...aslında bu mesafeler avcılık açısından yeterli mesafelerdir... içinde ki bilyelerin zor hareketinin nedeni manyetik olmasıdır...duel tarafından patenti alınmış bir atış sistemidir... haklısın japon kötü yapmaz...japon menşeili markaların ve bunlara bağlı ürünlerin sularımız için ne kadar iyi olduğu gün gibi yaptığımız avlardan ortada... inşallah yarında bir balık alarak skor yaparsın...en içten dileklerimle rast gelsin kardeşim... NOT:sen mahçup olma...bu yaptığınla haklı gurur duy...bırak yıllardır balık avlayıp da senin şu yaptığını yapamayanlar mahçup olsun...(bu sözümü kimse üstüne alınmasın,genele değil belli bir zümreyedir ve hatta bir kişiyedir)...Allah dan ümit kesilmez...inanıyorum ki bir gün cennet topraklarımızın masmavi deniz kenarlarında da her şey çok güzel olacak...
"Ohh rahatladımm" demek isterdim ama yo-zuri den memnun kalamadım şu ana kadar çok şükür Gerçi bir modelini kullanıyorum ama..Gagaların profilinin düz oluşu sanırım yavaş sarımlarda farklı kulvardan randıman elde etmeye yönelik bi tasarım?Balık neredeyse düz geliyor eksenel anlamda ,benim ekstralarıma ihtiyaç duyuyor gibi geliyor bana sürekli.. Ben de gelecek ile ilgili kişilerin insan olmaya başlayacağı düşüncesindeyim.Umarım çok geç kalınmaz,umarım artık misafir olduğumuz anlaşılır,doğanın değeri artar.Ne diyeyim ezik bir umut var bende...İnşallah diyelim balık olsun da ben tutamasam da olur Saygılarımla Turgay abi