Yakışıklı Sargozlar tekrar devrede

Konu, 'Kıyıdan Balık Avcılığı' kısmında Vedat Abayoğlu tarafından paylaşıldı.

1. Vedat Abayoğlu

Vedat Abayoğlu Vedat Abayoglu

Favori Kamış:
    Shimano Game ARC
    Favori Makine:
    Okuma V system
    En İyi Avı:
    Sarıkuyruk
    Sevgili Kardeşim İsmail
    Genelde bozuk havalarda klasik 3'lü takıma benzer,ancak köstekleri biraz uzun tuttuğum,ucunada telli çapa kurşun bağladığım takımlarla avlanıyor olsamda,kimi zaman tek iğneli,ancak gezer kurşuna hayli yakın(bir karış gibi)bağlanmış tek iğneli takımnla avlanırım.Böylece takılmayı asgariye indirebiliyor,yemi yutmadan evvel ağzında gezdiren Çupra Levrek ve Sargoz balıklarında başarı sağlayabiliyorum.Yakında başlayacağımı umduğum gece avlarımda,liman içinden tuzakla tuttuğum iri tekeleri canlı yem olarak kullanacağım böylesine takımlarla avlanmaya başlayacağım ve başından ayrılmayacağım.
    Sevgiyle kal

2. Vedat Abayoğlu

Favori Kamış:
    Shimano Game ARC
    Favori Makine:
    Okuma V system
    En İyi Avı:
    Sarıkuyruk
    Sevgili Kaptanım
    İlgine hakkımdaki kanaatlerine candan teşekkürler,sağolasın.Güne iyi başlamamı sağladın.
    Ne mutludur banaki,senin gibi beni ,gerçek anlamda anlayabilen kardeşlerim var.
    Sevgiyle kal

3. AKİF ÖZKAN

AKİF ÖZKAN AKİF ÖZKAN

Favori Kamış:
    Okuma salina spin2.40 ve bilumum kamış
    Favori Makine:
    yeteri kadarı
    En İyi Avı:
    Yeşil ırmak nehrinden bir torba dolusu tırıvırı
    teke tuzağı

bu nasıl bir düzenektir ustam? tahminim kefale falan kullanılan sepet benzeri bir şey. içine ne koyuyorsunuz? teke ne yer-sever yani ?
    tekrar saygılar.

4. Vedat Abayoğlu

Favori Kamış:
    Shimano Game ARC
    Favori Makine:
    Okuma V system
    En İyi Avı:
    Sarıkuyruk
    Sevgili Kardeşim Akif
    Küçüklüğümden balık ve avı ile ilgili zihnimde kalan en eski hatırladıklarımın başında teke gelir.
    Bu kabaca 50 küsur sene evvelsinin küllenmiş hatıralarıdır.
    O zamanlardada teke en önemli yemdi,şimdilerdede bu müstesna hüviyetini koruyan bir yemdir.
    Eşkinayı,karagözü,levreği,tüm dip kıymetli balıklarını,hatta orta su balıklarını dahi en çok cezbeden yemdir.
    Yeterki kullanılması doğru,muhafaza edilmesi daha doğru,yakanmasıda doğru olabilsin.
    Marmara avcıları için kolayca elde edilebilen bir canlıdır.Genişce bir süzme kepçeyle kısa zamanda yeterli sayıda tutulacaktır.
    Ancak Ege ve Akdeniz gibi daha seyrek bulunan yerlerde az biraz daha çaba gerekir.
    Artık hiçbir mevkiide günübirlik başarılı avlar yapabilmek pek olası görünmemektedir.
    Birden fazla güne yayılabilen avlarda başarı oranı daha yüksek olacaktır.
    İşte böylesine günlerde yeterli ve iri tekeyi en iyi şu şekilde tutabilirisiniz.5 Litrelik bir pet şişeyi özenle,boyun kısmından sonra genişlediği,şişenin silindirik formunu almaya başladığı yerinden düzgünce kesiniz.
    Kapağını kullanmayacaksınız,bunu ters çevirip aynen bir mürekkep hokkası gibi.içbükey şekilde ters olarak şişenin üstüne oturtunuz.Her iki bölümü birkaç yerinden sağlamca ip veya kalın misina ile birbirine bağlayınız.Böylece düzeni açılır,kapanır hale getirirsiniz.
    Açarak içine ilk önce ağırca bir taş,sonrasında tekeleri cezbedecek,sardalye parçaları,balık içleri,kafaları ve hatta ekmekle takviye ederseniz,cezbedici bir hale getirirsiniz.Burada en mühim hususlardan birisi,şişenin gövdesine yeterli sayıda,içinden tekelerin girip,içıkması mümkün olmayan çapta muhtelif delikler açmanızdır.Böylece hem içine koyduğunuz yemlerin kokusunun daha çabuk tyayılmasını sağlar ve hemde düzenin çabuçak su alıp istediğiniz yerde batmasını sağlarsınız.Şİşenin su içinde dik,oturur vaziyette kalmasına özen göstermelisiniz.Ayrıca kuytu,tekelerin saklanabilceği,kolayca devrilmeyeceği konumda seçeçeğiniz,özellikle liman ve mendirek içi bölgelerde yerleştiriniz.
    Elbette sudan çıkarmak için sağlamca bir iple bağlayıp,ucunuda kontrol ederken kolayca bulabileceğiniz bir yere bağlayınız.
    Gündüzleri aktif olmayan en iri tekeler,gece inlerinden çıkacak ve derhal bu düzeni farkedip şişenin içine dolmaya baaşlayacaklardır.
    Hiç olmazsa 10 kadar iri teke,birden fazla hazırladığınız her düzene dolabilceklerdir.
    Sevgiyle kal

5. AKİF ÖZKAN

AKİF ÖZKAN AKİF ÖZKAN

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    yeteri kadarı
    En İyi Avı:
    çok teşekkür ederim ustam. dün gece forumları aradım ama böyle bir bilgiye ulaşamadığım için seni yormayı göze aldım.
    ben bu sene ilk defa teke ile karşılaştığımdan nedir-ne değildir yeni yeni öğreniyorum. bu bilgi çok işimi görecek. diğer arkadaşlarımın da bu bilgiden faydalanması dileğimle tekrar teşekkür ediyorum bu bilgiyi paylaşmalıyız:)
    sevgiyle ve balıkla kal.

6. Vedat Abayoğlu

Favori Kamış:
    Shimano Game ARC
    Favori Makine:
    Okuma V system
    En İyi Avı:
    Sarıkuyruk
    Sevgili Akif
    Sanırım bu bilgileri daha evvelde yazmıştım.
    Teke sevilen bir yem olmasına rağmen,narin ve iğneden çabuk kurtulur bir yapıyada sahiptir.Tekneden avlarda bu pek sorun olmaz.Ancak kıyı avlarında şayet uzağa erdirmek gerekirse bu sefer onu iğnede tutmak çok zor olacaktır.Hemen yakın kullanımlarda ise bu sorunu aşmak mümkündür.
    Sevgiler

7. AKİF ÖZKAN

AKİF ÖZKAN AKİF ÖZKAN

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    yeteri kadarı
    En İyi Avı:
    senden bir bilgi alıyor almak çok keyif verici ustam. elimden geldiğince tutmaya ve uzağa atmaya çalışıyorum tekeyi. hatta kendimce bir yöntem geliştirdim ve bronz kısa pala 1 numara iğnenin hemen altına 5-6 numara siyah iğne bağlıyorum, tekeyi daha uzun süre tutuyor (özellikle atarken) ve hırsız görevide gördüğü oluyor ama sadece hırsız balıklara:) eşkina tutamadı daha:)

8. bekirburakkatirci

bekirburakkatirci Bekir Burak

kıyıdan sargoz avı

merhabalar vedat abi
    öncelikle yazılarınızı büyük ilğiyle takip ettiğimi belirtmek isterim.
    bende izmir karaburun da kıyıdan kendi çapımda sargoz ve çupra avlamaya çalışıyorum avlandığım bölgelerde 800-1000 gr civarı sargoz yakalayan çok ama ben malesef bu ağırkıktaki balıkları hiç alamadım.
    Yem olarak sardalye ve çimçim kullanıyorum ama bir türlü olmuyor.Bu işlerde uzmanlaşmış bir kişi olduğunuz için size soruyorum ben nerde yanlış yapıyorum?
    İnşallah sizin yardımlarınızla bende hormonlu olan sargozlardan yakalamak istiyorum.:)