Merhabalar Bir süredir hava durumunu takip ediyor fakat hafta sonu için uygun bir hava yakalayamıyorduk. Bu pazar her ne kadar gece tam dolunay olsa da hava durumunun uygun olduğunu görünce yeniden av planlarımızı yapmaya başladık. Bir süre kendimizi motive etmek adına internetten yabancıların yaptıkları harika turna avlarını ve salıverme videolarını izledikten sonra sabaha karşı 4 te buluşmak üzere arkadaşım Mustafa ile vedalaştık. Daha önce bizimle birlikte ilk defa balık avına gelen çocukluk arkadaşım Metin de bize katıldı ve karalaştırdığımız saatte buluşarak 4:30 gibi avlağımızın yoluna koyulduk. Aslında bu avlakta bir süredir küçük turnalar geliyor ve büyük turnalar bir hayli iştahsız görünüyordu. Biz yine de şansımızı tekrar denemek adına aynı avlağa gitmeye karar verdik. Metin yeni aldığı Okuma V System 2.40 10-40 kamışı ile Shimano Catana 4000 FB makinesini ilk defa su ile buluşturacağı için hem Mustafa'nın hem de benim dileklerim Metin'in yakışıklı bir Turnayı kıyıya alması yönündeydi. Saat 6:00 gibi avlağımıza ulaştık ve suyun huzuruna kavuştuk. Hava serindi ve hafiften üşüten bir rüzgar vardı. Bir yandan kahvaltı amacıyla hazırladığımız ekmek arası atıştırmalıkları yerken bir yandan da günün stratejisini hazırlamaya başladık. Hangi renkler ve sahteler ile avlanacağımızı yeni aldığımız discovery kaşıkların aksyonlarını vs. konuşurken yavaştan takımları da hazırladık. At çek'e başladıktan kısa bir süre sonra günün ilk limit altı balığını Discovery Kastmaster benzeri olan 20 gr. altın/kırmızı kaşıkla ben aldım. Yaklaşık 25-30 cm civarındaydı ve geldiği gibi suya Daha sonra Mustafa DAM FZ Slim Standard Altın/Kırmızı 16 gr. ile başka bir limit altı daha aldı. Bu da 20 cm. civarında idi. Maalesef kaşık üzerindeki zokanın 3 iğnesi de hayvanın ağzında bir yerlere takılmıştı. Bir iğne üst damakta bir iğne alt çenede diğeride dili ile birlikte alt çenesini delip geçmişti. Özellikle diline giren iğneyi çıkarırken hayli zorlandım. Ne kadar az zarar vermeye çalışsam da oldukça hırpalandı. Suya bıraktığımızda yalpalayarak uzaklaşmaya çalıştı. Sanırım başka bir turnanın gazabından kurtulması zor olacaktır. Günün ilerleyen saatlerinde Mustafa kırmızı kafalı uzun kuyruklu beyaz sasi ile 2 limit altı daha aldı. Bunlarda 25-30 cm. civarındaydılar. Neyseki minimum zarar ile suya iade etmeyi başardık. Günün geri kalanında tüm çabalrımıza rağmen Metin'e balık aldırmayı başaramadık. Kısmet başka avlara diyerek havanın da bozması ve yağmurun başlamasıyla 18:00 gibi dönüş yoluna geçmiştik. Bu aralar iri turnalar iştahsız görünüyor. Kıyıda oldukça gümüş balığı var ve yine bir tanesi at çek sırasında kaşığımı ziyaret etmeyi ihmal etmedi Yakışıklı turnalar ile buluşma umutlarımız da Haziran ayına kaldı. Umarım Haziran ayında balık biraz daha iştahlı olur. Merak eden arkadaşlar için elimizden geldiği kadarıyla kıyıya aldığımız balıkları görüntülemeye çalıştık. Tüm amatör dostlara sevgiler... http://www.youtube.com/watch?v=tYV3VI4Xylk&feature=youtu.be http://www.youtube.com/watch?v=T36BlLMrP_M&feature=youtu.be http://www.youtube.com/watch?v=1z0MddAL494&feature=youtu.be http://www.youtube.com/watch?v=oBvnjcDmeEk&feature=youtu.be http://www.youtube.com/watch?v=ucydtsbj0gA&feature=youtu.be http://www.youtube.com/watch?v=ChnlOz8DdtA&feature=youtu.be
Okan tebrikler büyük olsa daha iyi olurdu ama biz atçekciler için önemli olan o vuruş ve balığın kafa vurmaları bence. İ.Ş. daha sonraki avlarında büyük turnalar yakalarsın.
Çok teşekkürler. Çok güzel bir av olmuş, emek vererek video çekip yüklemişsiniz. Benim için görsel bir şölen oldu. Saldıklarınızın karşılığını trofeler olarak almanızı dilerim. Sizler gibi avcıların olduğunu görmek mutluluk verdi. Tebrikler...
Böyle bir rapor hazırladıgnız ıcın emeği geçen herkese çok teşşekür ediyorum . . inşllh daha buyuk turnaları daha buyuk bı keyıfle anlatıp çektıgın raporlarda tekrar okuruzz . . bol şans
Tebrik ederim arkadaşlar. Raporunuzun anlatımı, kullanılan takım ve sahtelerin rapor içine yedirilmiş olması gayet güzel olmuş. Videolara ise diyecek söz bulamıyorum. Üşenmemiş ve tüm limit altı balık salımlarını tek tek çekerek bizimle paylaşmışsınız. Ki artık neredeyse hemen her raporda balık salımlarını görüyoruz; bunlar çok güzel örnekler hakikaten. Emekleriniz için teşekkürler. Eminim o yanık dudaklı balıklar, size büyümüş olarak geri dönecektir. Dahasına rast gelsin.
Tertemiz,nazik üsluplar,görünüşler kullanılan ekipmanların kalitesi ve hepsinden önemlisi anlayışınız. Yakala ve bırak disiplininin yayılması işte sizin gibi gençlerin böylesine görsel sunumlarınızla yayılma eğilimine girecektir. Sanırım ileriki günlerde büyük Turnalarda ziyaret edeceklerdir Hemen her avlakta Turnalar,ağır bir kış geçirmemiz sebebiyle,küçükler hariç oltalara ilgi göstermekte biraz nazlı davranmaktadırlar. Dün bir Turna organizasyonundaydımOradada durum aynısıydı. Sular biraz daha ısınmalı,çekilmeli ve berraklaşmalı.O günlerin gelmesine az bir zaman kalmıştır. Birde dolunayın ertesinde, hemen her avcı balıkta gözlendiği gibi,iri avcı balıklar gece boyuncada yemlendiklerinden müteakip gündüz oltalara daha az itibar ederler.Bu noktayıda unutmayınız. Sevgiler
Çok güzel bir anlatım ve görseller, yakala bırak yaygınlaşıyor,limit altı balık almamak konusunda kararlılığımız artıyor ,çok güzel şeyler ,elinize kolunuza sağlık,tebrikler... Üstad durum tespiti ve tecrübeye dayanan kıymetli bilgi için teşekkürler...Selamlar...
Gökhan Bey haklısınız ancak balıklar küçük olunca kafa vuruşları çok zayıf oluyor. 50-55 cm'lik turnaların kafa vuruşlarını mücadelesini çok özledim doğrusu. Güzel dilekleriniz için teşekkür ederim. Teşekkürler Volkan Bey. Sizin de bu konuda ne kadar hassas davrandığınızı biliyorum ve sirkülere uyma konusundaki çabalarınızı yakından izliyorum. Kısmet olursa bu ay içerisinde bir hafta sonu İzmir'de bir tekne avı da gerçekleştireceğiz Teşekkürler Sefa Bey, umarım dediğiniz gibi daha büyük Turnaların salınma videosunu da burada paylaşmak nasip olur. Teşekkür ederim Sennur Hanım, elimizden geldğince bu tip yakala bırak görüntülerini dostlarla paylaşmaya devam edeceğiz. Sevgili Ustam, öncelikle nazik ve bizi cesaretlendiren yorumlarınız için çok teşekkür ederim. Söylediğiniz gibi bir önceki gece dolunay olmasından dolayı biraz umutsuz başladık ava ve düşündüğümüz gibi de oldu. Önceki senelerde Haziran ayında daha iyi avlarımız olmuştu artık umutlarımızı gelecek aya bırakıp arkadaşlarım ile turna avına bir süre ara vermeye karar verdik. Saygılarımla. Teşekkürler Cemil Bey, elimizden geldiğince bu tip paylaşımlara devam edeceğiz.
Cemil Bey, ozellikle, limit alti bir turna yavrusunu yakalamis bir balikseverin, yakaladigimiz turnalari ozenerek saldigimizi gordukten sonra, livarindaki yavruyu cikarip birakmasi bizleri gercekten cok mutlu etti.
Limite uymayan baliklarin geri salimi,normal bir hale dönüsmesi gerekli zaten. Bu duyarli ve örnek davranisinizdan dolayi kutlarim sizi,birde görüntülü olarak örnek teskil etmeniz dahada güzel bir durum,sadece baliklarin sudan ciktiktan sonra biraz daha dikkat edilmesi gerekli,tatlisu baliklarinin cogunun üzerlerinde onlari bakterilerden koruyan bir tabaka vardirki bunun korunmasi gerekli. Mesela ellerin baligi tutmadan islatilmis olmasi,baligin cimenlik veya bir islak hali veya bez üzerinde tutulmasi veya bu durumlar icin üretilmis,laylondan balik geri salimi halisi üzerlerinde baligi kancadan kurtarip geri salimini daha saglikli yapilmasi daha cok örnek teskil edecektir,tekrardan tebrik ederim duyarli davranisinizdan dolayi...
Çok güzel görüntüler paylaşmışsınız abi teşekkürler. İnşallah trofe turnalarla da buluşursunuz. Rastgele..
Teşekkür ederim Selim Bey. Aslında ben de kafa yoruyorum zarar vermeden salma işine ancak daha çok sazan avında kullanılan teçhizatları vs. görüyorum piyasada. Turna avı için önerebileceğiniz teçhizatlar var mıdır? Bir de turna balığı bildiğiniz üzere biraz daha tehlikeli bir balık olduğu için (Dişlerinden dolayı) iğneleri çıkarırken en doğru tutma şekli nedir? Teşekkür ederim İsmail Bey. Teşekkürler Volkan, bakalım elimizde oltalarımız çalışmaya devam edeceğiz
Aslinda sazan techizatlari,turna icinde gecerlidir,balik sudan illaki kepce ile alinip,bu halilar üzerine konulup kanca cikartilir,turnanin agzini acmak icin yayli aletler var,ellede alt kismindan tutularak agzi acilabilir ama tehlikelidir,parmaklariniz turnanin dislerine degebilir ve istenmeyen tahlikeler olusabilir,bu stili bilmek gerekir onun icin en kolayi kepce ile alinip islak ve yumusak bir zeminde kancanin cikartilmasi en mantiklisidir...
Okan kardesım öncelikle hem geçirmiş olduğun güzel av hemde limit altı turnaların yenıden doğaya bırakılması konusundakı özenin için senı tebrık ederım videolar gercekten keyıflı ve ornek alınacak türden olmus emeğinize sağlık. Umarım bilmeyen arkadaslarada ornek olur
ABİLERİM KARDEŞLERİM :/ BANA BİRAZ YARDIMCI OLUN YARIN AKŞAM İÇİN BALIĞA GİTMEYİ PLANLIYORUZ BİRAZDA ACEMİYİZ TAVSİYE EDECEĞİNİZ GÜZEL AVLAKLAR VARMI BOŞ DÖNMEYECEĞİMİZ ÖZELLİKLE TURNA OLURSA SEVİNİRİM (ANKARA)