Yamuladan Selamlar / Kayseri

Konu, 'İç sularımızdan (Tatlısu) Güncel Av Raporları' kısmında durangunay tarafından paylaşıldı.

1. durangunay

durangunay Duran Adam

Favori Kamış:
    270 D.A.M QUICK STICK TELE 40, 15 - 40G
    Favori Makine:
    DAM QUICK HPN 300 FD 3 BB 0,50 MM
    En İyi Avı:
    Sudak 1.8 kg
    Yer : Yamula Barajı / Kayseri
    Tarih: 01/08/2014
    Saat : 19:00-24:00 arası
    Hedef Balık: Sudak
    Ay yok, dalga yok, rüzgar yok, sivrisinek çok, alerji var. Hapşırıkta hapşırık, sümükte sümük. Abartım yok inanın. Alerji var. İlaç falan hak getire cyrr

Saat 19:00 gibi Usta ve çekirge düştük yola. Bu sefer şeytanı hihi alt edebileceğimiz kimsenin gitmediği-gidemediği dağların yamaçlarında
    ilerlerken, içimden geçen "Oğlum ramazan biter, balıkta biter burda ! Bilmiyor musun ?" gibi düşüncelerimin zorladığı sivrisineklerin vızladığı, ustamın ofladığı bir durumda yer yer kaymış yamaçlar, uçmaya hazır kayalar arasında avlağa vardık. :(

Yaz günü ayağımda kışlık bot yakıyor tabanlarımı. Hava sıcak mı sıcak. Afedersiniz insan kendi gazında boğulacak kadar, rüzgar esmiyor :) Anlayın yani... :p Neyse yem olarak Gümüş adını verdiğimiz ama bu forumda defalarca vurgulandığı gibi istilacı bir balık olan opulus tumulus
    kumuluslardan(o.t.k) :D bolca tutmuş olmanın mutluluğuyla başladım kancaya dizmeye. 4/0 çapraz kancaya 5-6 o.t.k takıp attık suya.
    Bende bir batıl inanç oluştu. Eğer oltayı suyla buluşturduğum ilk 5 dk içinde oltaya balık gelirde bir sebeple balığı çekemezsem ondan sonra hiç balık yakalayamıyorum. Defalarca denemede bunu tecrübe edindim. Aynen öyle oluyor.

Evet yine oldu. Hemen balık geldi, mantarı batırdı, tasma,kahretsin. kaçtı...şimdi gidecek arkadaşlarına söyleyecek ve hemen mekanı terkedecekler. idk Dedim ki kendi kendime kehanet gerçekleşiyor. bu gece balık yok. cyrr Saatler geçti , mantarlarda tık yok, usta esnemeye bende sıkılmaya başladım. Aldım kamışı, oynatıp mantara aksiyon yaptırıyorum, reeling ustam hemen mantar oynuyo mu senin diye dikkat kesiliyor. :D 10 mt. var aramızda o yüzden görmüyor, yoksa kopartır kulağımı hihi

Oynarken oltayla kanca takıldı mı bir yere. aha takım gitti dedim. çek çek gelmiyor koparttım tabi. Neyse yenisini bağladım, biraz da şuraya atayım dedim. Attım ama mantar direk yatışa geçti. Allah Allah bu ne ya. :confused: Önce yüzmesi lazım sonra yatacak. Cık cık ne oldu derken kendi yapımım olan mantarım suya bir dalış daldı. Ahan da balık dememle tasmalamam bir oldu. Çek allah çek. Bir ağır bir ağır, kalama cırt cırt sesler çıkarıyor. daha 1.5 senelik balıkçılık hayatımda görmediğim pozisyonlar yaşıyorum :eek:

Dedim ki bu balık her zamankinden büyük, ilk trofem geliyor, yihuuuu.. karaya almak zor olacak, 30 luk K9 misina çekermi çekmezmi nasıl kaldırıp yerde sürüklemeden koyacam balığı derken kıyıya kadar geldi. Elimdeki kamış dandik mi dandik, ya allah dedim kaldırdım ama kamış oldu 2 büklüm, kırılacak mı diye korkaraktan zor zekat aldım trofemi kenara. :thumb: Bir sevinç bir mutluluk, usta balık tutamamış bense trofe sayılır bir balık. Bütün yorgunluk hapşırık tıksırık gitti yerini mutluluk sardı. Ben balığa bakıyorum balık bana. :) hadi kancayı çıkarda boğazımdan at beni balık livarına diyor. ama ben korkuyorum elimi kaparsa diye :p 10 dk bakıştık, usta geliyim mi yardıma dedi. Yooook dedim ben hallederim. Misinayı kestim kanca içerde kaldı. balıkta uyuşmuştu zaten, attım livara. Annem temizlerken kancayı nasıl olsa alır diyorum kendi kendime. İlk değil ki bu olay :)

O gece tek balıkla kapattık avımızı. Sabahta fotoğrafını çektim. Attım buzluğa... Yeni raporlarda görüşmek dileğiyle. Sürç-i lisan ettiysek affola...

2. AhmetKurt29

AhmetKurt29 Ahmet Kurt

Favori Kamış:
    Okuma V System 210 cm spin kamış(atarı 5-20 gr)
    Favori Makine:
    Okuma Avenger AV-30 b
    En İyi Avı:
    42 cm Gökala, 33 cm K.Benekli Alabalık, 33 cm İsrail Sazanı, 18 cm Tatlısu Levreği, 15 cm Şiraz
    Tebriler abi onca boş zamana değecek müthiş bir trofeyle bitmiş av :D En iyi avı yerindeki 1.8 kg'lik sudak bumu?

3. HastaRuH

HastaRuH Erkan

En İyi Avı:
    55cm zargana--60 cm Lüfer (Kofana)--70 cm 3.750 gr Levrek
    Tebrikler. Çok güzel hikaye tadında biraz güldüren ama olayın içinde gibi yaşatan güzel bir av raporu olmuş okumaktan zevk aldım teşekkürler.

4. durangunay

durangunay Duran Adam

Favori Kamış:
    270 D.A.M QUICK STICK TELE 40, 15 - 40G
    Favori Makine:
    DAM QUICK HPN 300 FD 3 BB 0,50 MM
    En İyi Avı:
    Sudak 1.8 kg
    Evet bu o balık. Fakat fotoda çok cılız çıkmış :D

5. volex21

volex21 Volkan

Favori Kamış:
    Okuma V System 2.40 Lineaeffe Spirit Surf 3.90 (fiyat performans 9/10)
    Favori Makine:
    Spro Red Arc 20'lik (Fiyat/Performans : 8/10)
    En İyi Avı:
    Levrek (57 cm - 2.100 gr ) Sargoz (700 GR kadar) Palamut (40 cm üzeri), Lüfer 40 cm, Çipura 950 gr
    Tebrikler, hikaye de balık ta çok güzel. :)

Nice güzel avların olsun. :)