Yanaram Senin Aşgına

Konu, 'İç sularımızdan (Tatlısu) Güncel Av Raporları' kısmında balli tarafından paylaşıldı.

1. balli

balli m.nuri akkaya

Favori Kamış:
    D.A.M Telespin 3 mt. 10/30gr.
    Favori Makine:
    Shimano Hyperloop 4000 RB
    En İyi Avı:
    11,7 Kg. Aynalı sazan
    Sevgülli dostlar,

İliceli ehmet, meherrem hoca (KorkutAta) ve bu gardaşız yine guzgun yollarındayıh. Hoca da uyuyamamış benim gibi. Ama ehmet beyhut yatmış, düşdüği gibi galmış yatahda. Yengemiz gelmiş seslemiş; ehmet gah.! O da terslemiş zavallı ablamızi. Bahmış olmir; Yav hanım gusura galma, bögün balıh güniydi ele ya, unudmuşam. Haggın helal et. Ee, neyittin, pasdayi yapdın mi? Vallah arhadaşlara seni ele ögirem. Bizim hanımın üsdüne pasda yapan tanımirem diyip, göynüni almış.;)

Aşşağıdaki paragıraf ve fotogırafa yer bulamadım, bu araya sıkıştırim:idk

Bugün yine sizlere alıkonulan balıklardan getiremedim. Gün içinde 5 adet gökkuşağı alabalık bana, 8 alabalık hocaya, 8 de Ahmet kardeşime selam verdi. Bir o kadar belki daha fazlası da küçük diye iade edildi. 15 civarı hatırı sayılır kefali de alıkoymadık. Hemen hepsi yumurtalıydı. Aralıklarla tahmini 3 saat kaşık çevirdim, bir takip dışında skor yok.

Hadi birez de balıhtan gonuşah.:p

Öncesinde gelen datlisu gümüşüni iade edip, yemimi tezeledim. Göl yüzeyi yer-yer çali çırpi ve dal parçalariynan kaplanmış. Akıntının önünde oltam, oltamın önünde dal parçalari. Dadli bir ahınti şamandırayı sürüklir. Şamandıram, dal parçalariynan aradaki mesafeyi goruyarah gardaş-gardaş hereket halinde. Sonra dal parçalari sıhılmış olmalı ki ağır-ağır yön değiştirmeye başladi. Şamandıra da peşinden yönelmişti ki hafif bir titremeyle işaret çahdi. Durdi ve bir daha titredi. Bu vuruş 1-2 saniye ya sürdü, ya sürmedi. Köfteyi çahtım hemen. Bu vuruş alabalık vuruşi; ya alır gider, yada aylarca beklesen de bir daha vurmaz. Ani bir refleksle tasmaladım.reeling Anında tepki verdi; havada bir pelent ve tekrar suya dönüşle balık olta ucunda. Sar-sar, sar makara. Ve işte geldi. Günün ilk alabalıği, bir gırmızi benek yavri. Aman, aman aman.! Yerim ben seni aman. Bu kimin bebişidir, bu kimin güzelidir aman.! Bir öpücük, bir candan sarılış ve tekral suya.mrsparkle

Abiler, bakın aha oradan bir trofe getirecem.! Bakın aha, işte tam oradan. Balıh gıyıda gardaş, sen niye ele uzağa atisen? Trofe dedi ki ben uzahdayam, eger beni dutmah istisen yanıma gel. Onun için uzağa atirem gubani. Ey, at bahah belki tutarsan, zati trofe de seni behlir.:laughing:

Yine saniyeler içinde gaybolan şamandıra. Bah ben geldim, daha ne behlirsen, çehsene Allahın uyuşuği?banghead Ola hagget dur şuni bi çekim, aldi başıni nere savuşdi? Niye gelmir? Gelir de zor gelir, golay mi öyle trofe çehmah, adi üsdünde trofe bu. Sar-sar, sar makara ve işte geldi. Ula gardaş sene helal olsun, trofe dedin trofe getirdin, valla bravo sene. Ee, demişdim he mi, hoş burda bacçavuşun beygiri yellenmir.:eek: Dedıhse helbet bir büldüğümüz var, ele ya. Trofe dediğıme bahmayın sevgili dostlar. Ardi arasi 400 gr. ya var, ya yoh. Ancah günün en iri balığıydi. Goyunun olmadıği yerde geçiye abdurahman çelebi derler ya, o misal.:D

Abiler, bakın aha oradan bir trofe daha getirecem.! Ses yoh. Tebi öncesinde gördüler, dediğimi yaptım. İkisi de sus-pus ancak gözler benim şamandırada. 1,3,5 degge; ı’ıh balıh yoh. Haviya girdi, zanneddi ki her dediğim olir. Hani gine trofe getirirdin? O da bi şansıdi işte.:cool:

Herkes gendi dünyasına dömmüş, avlayacaği balığın heyalına dalmışken, aha gelir gardaşlar.! Demedim mi aha oradan gine getirecem? Vayy, bu da kırmızı beneğin sınıf arkadaşıymış.! O’ndan benek yapmayı öğrenmiş, desenlenmiş, süslenmiş. Aman ne gözel maggej yapmış ablasi.! Gel gözelim senden de bir makas alim, bir de öpücüh. Sen de gidebülürsen, hadi güle-güle.mrsparkle

Yine yoğun çöl tozları, yine ikindi sonrasında insanın ayaklarını yerden kesen şiddetiyle rüzgar ve yine iliklerimize kadar ıslatıp üşüten yağmur. Ama, ama-ama.! Öğlen faslında kara demlik çayı kıtlama şeker eşliğinde cennetlik vücutlara gönderildi. Közde suçuk nasıl bir şeyse, vallah ekmek arasına alınmasına rağmen cızırdayışı hiç dinmedi. Acısı bir hoş, sıcağı bir başka hoş; illa ki.!:eek: :D

Not: Sözlük ehdiyaci duyannar, emehli pırofosor Efrasiyap GEMALMAZ hocanın “Erzurum İli ve Ağızları” kitabına bahabülür. Bu zat-ı muhterem aynı zamanda bizim meherrem hocanın da hocasıdır, fakülteden.:)

2. roy

roy roy

Favori Kamış:
    Ron Thompson heavy telecoast, daiwa crossfire,lineaeffe extreme,Pezon&Michel Rafale pro pike
    Favori Makine:
    Daiwa tournement entoh 5500, Mitchell compact gold 7000 , Okuma Razor 65, Daiwa procaster A 4000
    tebrikler Nuri abi :) ne yalan soyliyim okurken biraz zorlandim :)

3. befalcon

befalcon Sinan

Favori Kamış:
    Okuma V-System 2.70 10-40
    Favori Makine:
    Daiwa Megaforce 2500
    En İyi Avı:
    Dağ Alası 26 cm.,, Torik 3 kg
    Sen balık yakala da rapor yayınla diye dua edip durum.:D

4. cakir61

cakir61 Davut Cakir

En İyi Avı:
    48 cm derealası (kırmızı pullu) - 60 cm Turna 2 kg
    Aynen abi yaa, yanılır bunun aşgına... :) sizin sayenizde bu balığa olan sevdamızı, hasretimizi gideriyoruz... :)

5. Vedat Abayoğlu

Vedat Abayoğlu Vedat Abayoglu

Favori Kamış:
    Shimano Game ARC
    Favori Makine:
    Okuma V system
    En İyi Avı:
    Sarıkuyruk
    Ne güzelde anlatmışsın sevgili Nuri

Devamını dilerim.

Sevg, ve saygımla kal

6. haakaan

haakaan Hakan Çetinkaya

Favori Kamış:
    LİNEAEFFE
    Favori Makine:
    OKUMA
    En İyi Avı:
    Can Dostum
    Tebrikler Nuri abi avda raporda şahane bence senin sık sık balığa gidip bol bol rapor hazırlaman gerek :) Saygılar :)

7. demir06m@hotmail.com

demir06m@hotmail.com demir

Favori Kamış:
    mitchell 1.65
    Favori Makine:
    SHIMANO TWIN POWER 3000 SFC
    En İyi Avı:
    İyinin iyisi, büyüğün büyü bitmez
    :)Keske Ankara civarlarindada boyle yerler baliklar olsa. Belkide eskiden vardi ama simdi cok uzaklarda. Resimlerle avunuyoruz. Nice daha guzel avlara trofelere.

8. Şimal

Şimal İsa Sivri

Favori Kamış:
    Lineaeffe Surf Mill 4.20
    Favori Makine:
    Daiwa Emcast Plus 5000
    En İyi Avı:
    Balık Avı Dostlarım...
    Sevgili ballı abim, yine böylesine güzel bir raporunla bizleri mest ettin.Hele ki Erzurumun o güzel şivesiyle oradaki askerlik günlerimi hatırlattın yine bana:rolleyes:
    Manzara, balık, muhabbet hepsi mevcut, sağolasın varolasın, dadaş diyarına uzak diyarlardan selam ve sevgilerimizi gönderiyoruz.Allaha emanet olun:)

9. stanlyy

stanlyy Fatih BAŞAR

Favori Kamış:
    Shakespeare ® Ugly Stik Lite 180, SHIMANO Nexave CX 210 M, D.A.M REVOLUTION TELE-X 270
    Favori Makine:
    SHIMANO RARENİUM CI4 3000 SFA, SHIMANO TECHNİUM 1000 FD
    En İyi Avı:
    Hamsi... :)
    Nuri abi sayende erzurum şivesini az buçuk çözmüş bulunuyorum. :) Balıklar ve raporun her zaman ki gibi mükemmel. Biraz önce birol beyin raporundada belirttim, bu seneki tatil rotamda kesinlikle kırmızı beneklilerin olduğu bir güzergah olucak. :)
    Tebrikler, nicelerini tutman dileklerimle...

10. shatin

shatin mErt

En İyi Avı:
    :)
    :) :) Abicim tebrik ediyorum seni azda olsa kurtlarınızı dökmüşsünüz güzel ve neşeli bir rapor olmuş tebrikler.. :)

11. aslan_kral

aslan_kral Kubilay

Tebrikler balıklarda çok güzeller maşşallah...

12. volex21

volex21 Volkan

Favori Kamış:
    Okuma V System 2.40 Lineaeffe Spirit Surf 3.90 (fiyat performans 9/10)
    Favori Makine:
    Spro Red Arc 20'lik (Fiyat/Performans : 8/10)
    En İyi Avı:
    Levrek (57 cm - 2.100 gr ) Sargoz (700 GR kadar) Palamut (40 cm üzeri), Lüfer 40 cm, Çipura 950 gr
    Teşekkürler Nuri abim, akşam akşam keyiflendiren ilk olay senin bu yöresel raporun oldu. :D Sırım sırım sırıttım sayende. :D

Allah keyfinizi bozmasın güzel av ve raporlarının sonu gelmesin abim.
    Tüm ekibe de selamlar.

Ne de güzel yakıştırmışsın, çayı cennetlik vücutlarınıza... :D
    İnşallah öyle olur bagah... :D (Darısı bizim başımıza)

Sevgilerimle... :)

13. KorkutAta

KorkutAta Muharrem

Favori Kamış:
    D.A.M FZ SPIN 215 CM
    Favori Makine:
    Okuma Flame 20
    En İyi Avı:
    sazan, 13,1 kg.; gökkuşağı alası, 2 kg.
    Anlatan ağzına, yazan parmaklarına, kurgulayan beynine sağlık, Nuri Ağabey. Bu rapor benim için sürpriz oldu. Zira birkaç haftadır hep benzer şekilde balıklar almamıza rağmen, teveccüh edip de rapor yazmıyordun/yazmıyorduk. Her hâlde Volkan'ın "Hani rapor?" ısrarlarına dayanamadın. Ama iyi yapmışsın, uzun süre raporsuz kalmayalım.
    Hakikaten "Şurdan trofemi alayım." dedikten bir dakika sonra bizim alaylarımız arasında günün trofesini alınca, ikincisi için dalga geçme cesaretimizi kaybetmiştik:D "Adam, ermiş mi ne, içine doğuyor galiba?" demiştik.:rolleyes:

14. balli

balli m.nuri akkaya

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    11,7 Kg. Aynalı sazan
    Teşekkür ederim Roy. Muharrem hocamızın hocasının kitabına bakabilirsin.:)

15. balli

balli m.nuri akkaya

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    11,7 Kg. Aynalı sazan
    Sağol Sinan. Şimdi sıra bende, dualarım seninle abisi.:)

16. balli

balli m.nuri akkaya

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    11,7 Kg. Aynalı sazan
    Gönlündekine rastgelsin Davutcum. Teşekkür ederim.:)

17. balli

balli m.nuri akkaya

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    11,7 Kg. Aynalı sazan
    Sevgi ve saygı bizlerden. Teşekkürler o naif ve güzel gönlüne Üstadım.;)

18. balli

balli m.nuri akkaya

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    11,7 Kg. Aynalı sazan
    Sevgili Hakan Niğde'den katılım sağlayan tek üyemizsin, yanılıyor muyum?

Rapor hazırlamayı beceremesem de dahası bu uğraşıya pek ısınamasam da yine de inşallah diyelim. Teşekkür ederim.:)

19. balli

balli m.nuri akkaya

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    11,7 Kg. Aynalı sazan
    İnşallah gün gelir aradığın güzellerle vuslata erersin. Demir, çok teşekkür ederim kardeşim.:)

20. balli

balli m.nuri akkaya

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    11,7 Kg. Aynalı sazan
    Güzellik sizlerden sevgili İsa kardeşim, sağolasın. Gönüller bir olsun, mesafelerin önemi yok. Biliyorumki yurdumun en ücra köşesinde de bir kardeşim var.

Yüreğine sağlık. Selam ve saygılar bizden siz gönül dostlarıma olsun. Sen de Allah'a emanet ol, nice gönül alan günlere.;)