bayramda terkos gölündeydim. orada üç gün geçirdim ama hiç balık yakalayamadım. işin komik yanı oltayı bir kaç dakikalığına tutması için verdiğim nişanlımın bir çapak çekmesiydi. gerçi çekemedi heyecandan ben çıkardım kıyıya ama şanssızığın bu kadarına pes. şansızlık mı bilgisizlik mi buna siz karar verin. gerçi göl balıkçılığında ilk kez olta attım ama yine de bir kaç balık tutmayı hayal etmiştim. avlandığım yerin fotoğraflarını ekleyeyim. bir de sizin yorumlarınızı alayım. bu arada genelde bedende kırklık misina kullandım. köstekleri de otuzluk misina ile yaptım. ve dibe 3 numara crown brand sarı iğne(17104) çift köstek, zaman zaman da yine crown 5 numara(15507) kullandım. daha sonra bedeni ve kösteği 30 ve 20 numara olarak değiştirdim. yem olarak da hindi ciğeri, mısır, salam, sucuk elime ne geçerse denedim ama olmadı. hatta ormanlı köyünün yakınındaki akarsuda da biraz takıldım ama yine tık yok. orada rastladığım bir kaç kişi kışın pek av yapılmadığını söylediler. zaten turna avı yasak ama başka balık da mı yok kardeşim diye epey düşündüm. burası genelde avlanmaya çalıştığım yer. oldukça derin bir yerdi, zaten o civarda buradan başka saz olmayan yer bulamadım. bu da nişanlımın şansına gelen çapak. foto onun hakkı diye düşündüm. bu mazlum balıkçı da ben. ev halkına rezil oldum
orçun abi kışın tatlı suda balık tutmak çok zor oluyor.çünkü havalar soğuduğu için balık derinde.yinede tutmuşsun abi tebrik ederim.bence senin hatan kışın gölde balık avlamak olmuş
teşekkür ederim reha. benim şansıma olmadığı için pek de mutlu olmadım ama yine de ona da şükür en azından sudan birşey çektik. kış konusuna gelince haklısın sazancı. zor oldu kış şartlarında. ama attığım yer oldukça derindi. balıkların kışın daha çok proteinli besinlere geldiğini öğrenmiştim ve hindi ciğerine açıkçası çok güvenmiştim ama neyse. sağlık olsun.
hocam aslında küçük bir göl olsaydı belki daha verimli olabilirdi.terkos çok büyük ve derin bildiğim kadarıyla o yüzden çıkmamış olabilir.dediğim gibi bence yem ve takımda yanlışlık yok.ama sağlık olsun sen ilk denemende kışın ortasında balık tuttuysan yazın tutucan balıkları düşünemiyorum.
eyvallah ibrahim. moral oldu bak yazdıkların. epey canım sıkılmıştı. bir şey değil kayınpedere rezil olduk .
bu arada kafama bir şey takıldı. ormanlı köyünde balıkçılar turna satıyordu. göl kenarında da bir çok kayık gördüm. turnanın avı yasak ama ağ ile bu adamlar bal gibi güzelim balıkları çekiyor. yumurtlayamayan balık nasıl çoğalacak? yok mu bunun bir yasası.
Orçun bey balık yakalamak istediğiniz göl terkoz hakikatten büyük bir göl ve sizde kışın havaların ve buna mukabil suların soğuk olduğu zaman bence yanlış olan bir yemle av yapmışsınız kışın tatlısu balıkları genelde daha az aktif oluyorlar ve daha az yemleniyorlar,bence solucan veya kurtla ve takımın daha ince olma şartı ile daha başarılı olma şansınız var tabiki avlanmış olduğunuz yeri çok fazla olmamak şartı ile yemleyerek,ayriyetten yakalamış olduğunuz balık çapak değil kızıl kanat olarak geçiyor ve bu balıktan bolca var terkozda biraz yemleyerek çok miktarda bu balıktan tutmanız mümkün,sevgiler.
valla ortam güzel usta boş ver balığı o havayı teneffüs etmek bile yeter bazen..balık bidahaki sefere olsun inşallah
hocam sanırım sız balık tutmaya nıyetlenmemıs,balıklara zıyafet amaclı gıtmıssınız sanırım))) baksanıza salam,sucuk,cıger ama olsun dogayla basbasa temız hava almaya ozellıklede bu mevsımde kacımız gıdebılıyorkı.benımkısı sadece latıfe.saygılar
kışın balık www.gurolermis.azbuz.com Buradan kışın balık olup olmadığını kontrol edebilirsin. Yanlış anlama ama , bir arkadaşın dediği gibi '' balık tutmaya niyetlenmemişsin'' . Sadece gezme amaçlı gitmişsiniz.. Size tawsiyem, Yazı bekleyin ve balık tutma zevkini o zaman yaşayın. Kışın gerçekten de çok zahmetli bu işler. Ses olmayacak, üşümeyeceksin, sabırlı olacaksın, gece kurdu çakalı cabası... Neyse yinede rast gelsin...
doğrudur selim bey. tatlı su konusunda çok tecrübesizim. hatta hiç tecrübem yok bu ilk gidişimdi. bu olanları sitedeki arkadaşlardan tavsiye almak için yazdım zaten. balığı gören birisi çapak bu demişti göl kenarında. ama kanatları gerçekten kızıldı herhalde yanıldı. saygılar.
doğrudur erdem bey. öğreneceğiz artık. bana kadife deselerdi buraya kadife tuttum diyecektim. dediğim gibi gölde ilk.
valla niyetlendim ama çok da çaba sarfetmedim. sizler gibi kamp kurmak zaman harcamak gerek biliyorum. ama göl kenarına gitmişken malzemeleri yanımda götüreyim bir şansımı deneyeyim demiştim. artık yaza inşallah.
Selime tamamen katiliyorum. Tatli su baliklari havalarin sogumasiyla daha derinlere cekilir ve aktivitelerini neredeyse durdurur. Ote yandan kisin aktivitelerini yavaslattiklari icin yem, protein agirlikli olsa bile tercihiniz yanlis olmus. Ciger, sucuk gibi yemlere yaz aylarinda yayin ragbet gösterebilir ancak sazan cok cok nadir atlar. Solucan kullanilmis olsaydi sansiniz daha da artabilirdi. Sazanin protein agirlikli yemlere ragbet ettigi dönemler sonbahardir. Yag depolamalari, onlari bahara kadar hayatta tutacaktir. Diger mevsimler ise genelde bitkisel agirlikli besinleri tercih ettikleri bilinir. Ama solucan her zaman istahlarini kabartacak bir yemdir. Bulduklari kosulda tadina bakmadan gecemezler. Sazan konusunda cok daha deneyimli arkadaslar var. Eminim ki onlar da daha detayli aktarimlarda bulunacaklardir. Saygilarimla...
bir dahaki sefere artık. bu seferlik böyle oldu. tutula tutula tutmayı da öğreneceğiz. saygılar benden.
Orçun, Selim abiye katılıyorum. Solucan / kurt ve ince takım işin anahtar kelimeleri Ayrıca şamandıralı takım da öneririm. Özellikle de yemin dipten 3-5 karış yukarıda kalacağı şekilde stoperli bir şamandra takım ayarla bence.
ince takım ve şamandıralı takımı denedim ama solucan ve kurdu denemedim. anahtar kelimeleri atlamışım bir dahaki sefere inşallah.