yapay yem maket balık (rapala) yapım tekniği

Konu, 'Malzemeni Kendin Yap (Keşfet & Paylaş)' kısmında hobbytime tarafından paylaşıldı.

1. eozsoyeri

eozsoyeri Erdem Özsoyeri

Mert abi renk uyumu süper olmuş ama biraz daha zımparayla düzeltseydin daha iyi olurdu..

2. Spider

Spider Mert Eren

Edem,

zımpara sorunu olmadığını yazmıştım ya :D

boya öncesi resimlere bak bir.
    boyadan sonra fırça izleri bu hale getirdi

boyayı inceltmek ya da astar atmak gerekirdi sanırım
    ya da en iyisi airbrush ile boyamak :D

ama hala kuyruk sallama işi sakat..
    bir çözüm bulmam lazım.. yoksa popper yapacağız bunu :cool:

3. blackboy55

blackboy55 Musa Karaoğlan

Favori Kamış:
    Okuma Salina Seaspin 2.85
    Favori Makine:
    Okuma Salina 40
    En İyi Avı:
    2410gr Gökala -3000 gr levrek
    Mert gaganın ortasından geçen çizgi galiba alttaki zeminde var.Çünkü gagada herhangi bir çizik yok.Senin salınma hareketleri Taylanında dediği gibi balığın formundan kaynaklanıyor olabilir.Ama eğer dremelle gagayı içbükey yapabilirsen eminol sağ sol hareketler başlayacaktır.Benim kullandığım gaga parçaları 2 mm kalınlığında sert plastik.

4. blackboy55

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Okuma Salina 40
    En İyi Avı:
    Arkadaşlar birde artık bir sahteyi 2-2,5 saatte bitirebiliyorum,nasılmı ?.Artık tahtaları kesmek yerine kalın ağaç törpüsüyle yediriyorum,istediğim forma gelince ince törpü ve zımparayla düzeltiyorum.Gerekli şekilleride el frezesiyle (sizin dremel dediğiniz) yaptıktan sonra iş tamam.Artık seri imalata geçiyorum:p Hafta sonu 2 tane popper tipi yaptım,en kısa zamanda resimlerini göndereceğim.Boya konusunda ise Taylanın büyük desteğini,verdiği boyaları,pc sinden verdiği renkli orjinal çıktılarıda söylemeden olmaz,Çok teşekkürler Taylan. :)

5. Taylan

Taylan

Favori Kamış:
    Her türlü sahte, 0,18 ip misina, Alba orient 210 kamış, Pasha 35 makina
    En İyi Avı:
    53 cm Turna
    Rica ederim kardeşim lafı bile olmaz aramızda. Sen hele bi boya getir onları buraya birde fotolayıp koyalım siteye :D :D Manken gibi çıkacaklarına eminim

6. Taylan

Taylan

Favori Kamış:
    En İyi Avı:
    53 cm Turna
    Geçen gün boyacıda cam cilası gördüm Musa hani şu parkelerin üzerine sürülen. Sence daha iyi olmaz mı oje yerine cam cila kullansak. Benim aklıma yattı. Parkelerde kullanılıp o kadar yüke dayandığına göre kesin sertleşince sert bi yüzey oluşturur.

Son düzenleme yönetici tarafından yapıldı: 21 Haziran 2007
  7. blackboy55

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Okuma Salina 40
    En İyi Avı:
    Taylan cam cilayı kompresörle vurmak lazım, okulda bize söylenen buydu.Ama bizim uygulama yüzeyimiz küçük olduğundan belki fırçayla sürebiliriz,denemek lazım.Benimde kaçzamandır aklımdaydı ama olmaz diye denemedim.Fiyatıda önemli olduğunu unutma.
    Balığın karın altına ince simli metalik gri oje kullandım,sonuç süper oluyor,haberiniz olsun.

8. Taylan

Taylan

Favori Kamış:
    En İyi Avı:
    53 cm Turna
    Musa ben aldım bir kiloluk cam cila onuda bölüşürüz :) :)

Bende geçen gün ahşap boyama malzemesi satan yerlerde bir metalik efekti veren malzeme buldum. Uygulayacağın yere uhu sürüyosun sonra bu malzemeyi üstüne (torba gibi bişe) yapıştırıyorsun. Daha sonra bu malzemeyi kaldırmaya çalıştığında torba gibi olan kısım kalkıyor ama metal efekti veren kısım yüzeyde kalıyor. Daha komple bir sahtede denemedim ama bir parça bir yerde denedim sonuç mükemmel oldu. Bakalım elimdeki sahteye uygulayacam sonucu burdan aktarırım yine.

Son düzenleme: 23 Ocak 2007
  9. karayel

karayel Yakup ERDEM

Favori Kamış:
    şeytan otası
    En İyi Avı:
    kaya balığı (1.5 gram) :)
    Hiç başka işiniz yokmu sizin kardeşim :)))

Hey Allahım yaaa... yahu sizin başka işiniz yok mu :D:D:D
    İnternet olanaklarım kısıtlı ancak bu kadar sataşabiliyorum. Yoksa o hooo... diyecek laf çoktu...

10. Taylan

Taylan

Favori Kamış:
    En İyi Avı:
    53 cm Turna
    Günde 5 dakika nete giriyosun Yakup abi onunda 2 dakikasını bize sataşmaya ayırıyosun ya helal olsun sana vallahi :D :D :D

Sen gör bu sahtelerle ne turnalar, levrekler alacas. :p :p :) :)

11. ozan

ozan Ozan

bu adreste böyle biyer yok apartmanın adı Seçil ap. ayıp oluyo biraz:mad: ayrıca verilen telefonda Office 1 Store'un yani n0:3 herhalde yanlışlık olmuş yazarken neyse siz benim gibi aramayın.

Son düzenleme: 23 Ocak 2007
  12. ArtofDragon

ArtofDragon Cenk

eger balsa gibi yumusak bir agac kullanıyorsanız cam cila yeterli gelmiyor arkadaslar..oje de yeterli gelmiyor.5 kat cam cila vurdugum sahtemin uzerine 1 hafta kuruttuktan sonra tırnagımla bastırdıgımda içine göçüyor :mad:
    ama çözümü buldum sahtayi çelik zırhla kaplıyorum :D :D :D tabiki şaka
    çözüm yolum su:babamla yıllar once sandal yaparken (15 yıl kadar oluyor) epoxy kullanmıstık..bunun 2 formu var biri yapıstırma için kullanılan biride cila işlemi için.2 side çift karıstırmadan olusuyor.ancak sertlesme süresi 24 saat sürüyor.amaaaaaaaaaaaa sertleştikten sonra süperrrrrrr aynen beton :)
    ben yapıstırma için olanı kullanmıyorum cunki süre uzun geliyor.cila için olanı kullanıyorum.sonuç mükemmel.bu epoxy yat yapımında kullanılıyor.rezin ve hardener olarak 2 karısım.bir marka adı veremiyorum cunki babam tutkal kutusuna koymus zamanında :)
    bu arada yapyıgımız sandalda hala sapasaglam 4.15 cm boyu var.kontraplaktan yapmıstık.bu yapıstırıcı sayesinde beton gibi olmustu :)
    sahtenin agzına gelince mesleğim icabı (diş hekimiyim) bende alternatif cok fazla ve biraz pahalı sonuc sonuc cok iyi.gagayı seffaf akrilde yapıyorum(ortodontik akril)sıcak olanından.biliyorsunuz biz bunlardan protez yaparız onun seffafı..
    celik telde ortodontik vestibül ark teli(krom nikel 0.7-0.9) bukmek için özel pens gerekiyor(kargaburun aklınızdan bile geçmesin :) 100 yıl denize at paslanmaz :)

13. ArtofDragon

ArtofDragon Cenk

haaaa bu arada göz olayında şu raptiye işini denedim güzel oluyor.ancak sahtenin yan yüzeyinin biraz büyük ve düz olması gerekiyor.uzerine onunda cam cila sürdüm istediğim gibi olmadı.onunda üzerine seffaf epoxy süreceğim.

14. Spider

Spider Mert Eren

Popperları bir an önce görmek istiyorum aslında
    popper için gaga kullanıyor musun?
    kullanıyorsan nasıl bir malzeme kulanıyorsun?

Ya arkadaşlar daha önce yazdım ya.
    sprey vernik ver.. şeffaf.. parlak..
    bazı markaların fiyatları 6,5 YTL'ye kadar inmiş durumda..

Yakup Abi,

Sen istersen bulaşma.. biz burda ayrı bir dünya kurduk
    gidiyoruz gündüz gece :D

3-5 kat vernik sprey.. Balsa o zaman taş gibi oluyor..

ama bu cila için olan epoxy'i bir denemek lazım
    maliyetleri nasıl?

15. Taylan

Taylan

Favori Kamış:
    En İyi Avı:
    53 cm Turna
    Cenk ben balsa kullanmıyorum maketlerimde genelde çam kullanıyorum ama çelik macunu bende bazen kullanıyorum. Daha çok yapıştırıcı olanları değilde kaportacıların kullandığı çelik macunları kullanıyorum hem düzeltme işlerinde çok güzel oluyor hemde ufak yefek şekil verme işlerinde. Kolay gelsin

16. blackboy55

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Okuma Salina 40
    En İyi Avı:
    Selam arkadaşlar aşağıda son yaptığım iki adet poopper tarzı sahteyi sizlerle paylaşıyorum.

17. blackboy55

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Okuma Salina 40
    En İyi Avı:
    Devam Ediyoruz

18. Taylan

Taylan

Favori Kamış:
    En İyi Avı:
    53 cm Turna
    Ellerine sağlık kardeşim. Çok güzel olmuşlar. Özellikle ağızlarındaki içe yuvarlak plastiklein bunları tam bir popper gibi yüzdüreceğine eminim. Sanırım levrekde iş yapar. Alt kısma vurduğun metal efektini özellikle çok beğendim. Ne kullandın alt kısımlarda.

Devamını bekliyoruz. Kolay gelsin

19. blackboy55

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Okuma Salina 40
    En İyi Avı:
    Taylan alt kısımda metalik renkli oje kullandım,içindeki parlak simler çokince olduğundan 2 kat vurunca tamamen kapatma yapıyor.
    Boyasını senden aldığım ahşap boyalarıyla boyadım.Yine söylüyorum,çok teşekkür ederim.
    İçlerine herzamanki gibi yuvarlak kurşun koydum,tıkırtıda yapıyor.Bakalım deneyeceğiz,inşallah çalışırlar.

20. Taylan

Taylan

Favori Kamış:
    En İyi Avı:
    53 cm Turna
    Musa aslında ikinci balık bence model olarak çok güzel olmuş. Özellikle üstten olan resimde sanki solungaç kapakları şişmiş bir balığa benziyor. Levrekde iş yapar gibi geliyor bana