yapay yem maket balık (rapala) yapım tekniği

Konu, 'Malzemeni Kendin Yap (Keşfet & Paylaş)' kısmında hobbytime tarafından paylaşıldı.

1. labas

labas

Favori Kamış:
    Silstar multimesh 3.50, silstar GXB 70 makina
    En İyi Avı:
    olacak birgün mutlaka :)
    Bunlarda benim sahteler

Selam arkadaşlar,
    bunlarda benim sahteler Atilla beye ve diğer paylaşımcı arkadaşlara teşekkürler. Üç tanesini denizde deneme şansım oldu ama videosu henuz yok yaza ümit ediyorum ki sualtından çekimler yapıp sizlerle paylaşmayı sabırsızlıkla bekliyorum.

Yorumlarınız benim için önemli.

http://img259.imageshack.us/img259/8229/purenbw0.jpg

2. karayel

karayel Yakup ERDEM

Favori Kamış:
    şeytan otası
    En İyi Avı:
    kaya balığı (1.5 gram) :)
    Levent bey ellerinize sağlık,
    Sahteleri tek tek incelediğimde şekilleri,renkleri ve kancalarının bir düşünce ürünü olduklarını görebiliyorum. Benim favorim kerevit. Eminim Tatlısu kefalinde iyi iş görecektir. 40 yıllık deniz balıkçısıyım ama bazı arkadaşlar yüzünden azıcık ta tatlısucu olduk maalesef.
    Ayrıca merakıma dair bir iki sorum olacak, kuyruklardak ikili kancaları uçlar yukarı bakacak şekilde yerleştirmekte özel bir amacınız var mı? ve sahtelerinizde kullanıldığı yerlerde ikili kanca tercih ederken neyi dikkate aldınız.

3. labas

labas

Favori Kamış:
    En İyi Avı:
    Merhaba Karayel ( hemşerim)

Öncelikle ilgine teşekkürler. Baktığım birkaç iyi marka sahte sitesinde ikili kanca kullanmışlar ve yukarı doğru bakıyor kancalar İstanbul karaköyde bulunan bir balıkçı ile konuşmam üzerine böyle birkaç deneme yapmak istedim. Henüz balık yakalama şansım olmadı ama 4 tane daha var sırada en kısa zamanda onlarıda bitirip siteye eklemeyi düşünüyorum. Umarım sorularına tatmınkar cevaplar olmuştur.

Saygıyla

4. karayel

karayel Yakup ERDEM

Favori Kamış:
    şeytan otası
    En İyi Avı:
    kaya balığı (1.5 gram) :)
    Tekrar Merhaba hemşerim;
    Sahtelerdeki özenli işcilik kadar şekil ve renklerin özel olarak seçilmişliğine tekrar dikkat çekmek isterim. İkililer de amaca uygun olduğuna göre, bence balık avlamada da etkin olacaklardır ve emeklerinize değecek sonuçlar alırsınız. Hem tatlısuda hem de denizde verimli olacak her biri birbirinden güzel sahteler yapmışsınız. Bu yıl sahteyle Boğazda iyi çinekop alındı, keşke deneseydiniz.
    Neşeli ve bereketli avlar dilerim.

5. Taylan

Taylan

Favori Kamış:
    Her türlü sahte, 0,18 ip misina, Alba orient 210 kamış, Pasha 35 makina
    En İyi Avı:
    53 cm Turna
    Tebrikler Levent Bey gerçekten sahteler çpk güzel görünüyorlar. Biri dışında diğerlerinde gaga bulunmuyor. Acaba aksiyonları açısından bu olumlu mu oldu yoksa belirli eksileri varmı en alttaki gagalıya göre.

Birde kullandığınız boya ve malzeme (ahşap vs.) nedir. Tekrar tebrikler Diğer 4 taneide sabırsızlıkla bekliyoruz.

6. labas

labas

Favori Kamış:
    En İyi Avı:
    Teşekkürler Taylan

Aktarmaya çalışayım. Malzeme olarak balsa kullanıyorum, boya olarak su bazlı akrilik boya tercih ettim üzerinede gene su bazlı vernik sürüyorum ama yeni 4 tanede ojede denemeyi düşünüyorum. Gaga konusuna gelince evet ilk yaptığım modelde gaga kullandım diğer ikisinde gagasız (3 modeli deneyebildim sadece) denedim misinaya bağladığım bölüm üstte olmasından kaynaklandığını zannediyorum sahte kendi kendine aşağıya doğru iniyor çekme işlemini bırakınca tekrar yüzeye doğru geliyor. İçlerinde Atilla beyinde kullandığı gibi tüfek fişeklerinin içinde bulunan saçma kurşunlardan koydum hem ağırlık yapıyor hem ses çıkarıyor orjinal kadar tıkırdamıyor çünkü balsa ve kurşun sesin daha tok çıkmasını sağlıyor. İlk yakalayabildiğim balıkları zevkle sizlerle paylaşıcağım.
    Umarım yeteri kadar açık olmuştur sormak istediğin başka şeyler olursa zevkle paylaşabilirim.

Sevgiyle

Son düzenleme: 29 Ocak 2007
  7. blackboy55

blackboy55 Musa Karaoğlan

Favori Kamış:
    Okuma Salina Seaspin 2.85
    Favori Makine:
    Okuma Salina 40
    En İyi Avı:
    2410gr Gökala -3000 gr levrek
    Erdem ellerine sağlık,çok güzel olmuşlar.Özellikle pul deseni vermen bir başka güzellik katmış.İnşallah çalışmaların devam eder.

8. blackboy55

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Okuma Salina 40
    En İyi Avı:
    Levent bey,ellerinize sağlık.Bakıyorumda her geçen gün yeni bir sahte imalatçısı katılıyor aramıza.Kuyruğa kullandığınız kancalar galiba lehim veya kaynakla tutturulmuş,değişik ama güzel bir çalışma olmuş.Devamını bekliyoruz.

9. labas

labas

Favori Kamış:
    En İyi Avı:
    Selam Musa
    Kancalar lehim veya kaynakla tutturulmuş demişsin ama o kancaların 6 tanesine 7.5 ytl verdim. Ama inanki muhteşemler. Krom oluyorlar kendileri.

Sevgiyle kal

10. eozsoyeri

eozsoyeri Erdem Özsoyeri

Musa ve Mehmet abi teşekkür ederim..Levent abi süper olmuş yemler ellerine sağlık.Gagasız olanların aksiyonları nasıl acaba gagalılar gibi sağa sola kıvrılarak yüzüyorlar mı yoksa düz mü?

11. Spider

Spider Mert Eren

Levent abi,

Öncelikle rapala imalatçıları derneğine hoş geldin :D

modeller ve renkler gerçekten harika.
    ben bayıldım

2'li kancalar hakkında bir şey eklemek istiyorum

hem karın hem de kuyruk kancalarını
    doğru şekilde yerleştirirseniz özellikle dipten
    gelmesini istediğiniz rapalalarda dibe takılma
    riskini oldukça azaltırsınız.

karın bölgesindeki kancaların 2 iğnesi kuyruğa bakacak
    kuyruktakiler ise yukarı bakacak yani..

genelde bu kancalarda yerinde olmayan 3. kanca
    dibe, ota, taşa takılmaktadır.

kolay gelsin

12. Taylan

Taylan

Favori Kamış:
    En İyi Avı:
    53 cm Turna
    Mert takılma konusunda haklısın ama karın bölgesindeki 2 kanca kuyruğa doğru bakacak derken benim anladığım yukarıya doğru bakması. Eğer öyleyse bu şekilde avcı olmazlar gibi geldi bana. Bilmem yanlış mı anladım veya yanlış mı düşünüyorum

13. Spider

Spider Mert Eren

neden avcı olmaz sence?

bu konuda çok yorum yapamayacağım
    Belki Serdar Hoca notları görürse fikrini aktarabilir..

14. labas

labas

Favori Kamış:
    En İyi Avı:

Selam Spider

Pozitif yaklaşımına teşekkür ederim evet senin yazdıklarını okuyunca (ikili kancalar konusunda) gayet mantıklı geliyor yazdıkların ama bende karındaki kancaların yukarı bakması konusunda (yanlış anlamadıysam) avcılık açısından zayıf olacağını düşünüyorum. Takılma riskinin minimüma inmesi balıkların yakalanma şansınıda azaltabilir diye düşünüyorum ama senin için yeni modellerin birinde bunuda deneyeceğim sonuç alır almaz zevkle paylaşırım sizlerle.

Sevgiyle kal,

15. labas

labas

Favori Kamış:
    En İyi Avı:
    Merhaba Erdem,

Salınım yapıyorlar ama gagalı olanlar kadar çok değil çekme hızına göre salınım değişiyor. Hızlı çektiğimde salınım azalıyor.

Bu arada senin sahtelerde harika olmuş ellerin dert görmesin. Devamınıda dört gözle bekliyorum. Atilla beye de bizlere ışık tuttuğu için tekrar teşekkürler.

Acaba bir müddet sonra sahte yapanlar için bir sergimi açsak :)

16. Taylan

Taylan

Favori Kamış:
    En İyi Avı:
    53 cm Turna

Mert öncelikle ben senin dediğinden ne anladığımı Levent Abinin sahtelerinden biri üzerinde ufak bi değişiklikle göstereyim. İnşallah Levent Abi kusura bakmaz

karındaki kancaların ucu karına doğru duracağı için saldıran bir balığın ağzına takılmaz gibi geldi bana

Son düzenleme: 30 Ocak 2007
  17. SahEmre

SahEmre Emre

Favori Kamış:
    Okuma Salina 4.20 Salina 100-200 - Lineaeffe Extreme Cast 4.40 180gr. - Okuma V-System 240 10-40g
    Favori Makine:
    Ryobi Proskyer Nose Power - Shakespeare Mach 1 XT
    En İyi Avı:
    Küçük beyaz; 7 cm. Kuzey batı Antartika Sığlıkları..
    Ben bu başlığı zevkle ve sürekli takip ediyorum.
    Ancak daha önce yazdığımı hatırlamıyorum. Bende çok meraklıyım bu tür şeylere, maketlere el yapımlarına vs. Ama rapala yapmayı düşünmedim hiç çünkü pek rapalayla ilgilenemiyorum avımda. herneyse.
    Şu son resimdeki eleştirine katılıyorum rapalaya arkadan saldıran bir balık için o iğne pek uygun durmuyor bende iğnenin 2 ucu balığın karnına değilde aşağıya baksa daha iyi olur. Yani çok basit bir deyişle, asıl niyetimizde alt iğne alt dudağu üst iğne üst dudağı yakalayacaksa( ki genelde böyle olmaz yanlardan olur herhalde) üstteki iğne ok ama alttaki ters duramlı değilmi. Ama belkide resim çekilirken masaya koyulduğu vaziyette yan veya ters duruyor olabilir. Birde suyun içinde seri bir şekilde çekilen rapaladaki iğnenin nasıl hareket ettiğinide düşünmek gerekir.

18. Taylan

Taylan

Favori Kamış:
    En İyi Avı:
    53 cm Turna
    Emre yukarıdaki kancası ters duran resim benim photosopla ufak bir müdehalem sonucu o hale geldi yoksa orjinalinde öyle değil. Orjinal hali Levent Abinin gönderdiği mesajda yer alıyor. Mert ot tutmaması için sanırım bu şekli önermişti . Bende onun nasıl bişe olacağını göstermek için bu şekilde bi müdahale yapmıştım

Aman bi yanlış anlaşılma olmasın :) :)

19. blackboy55

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Okuma Salina 40
    En İyi Avı:
    Arkadaşlar yeni yaptığım sahtemin resimleri bunlar.Bu modeli Ali Pasinerin kitabındaki kefal resmine bakarak yapmaya ve boyamaya çalıştım,Umarım olmuştur.

20. labas

labas

Favori Kamış:
    En İyi Avı:
    Selam Musa elerine sağlık harika olmuş. Yaklaşık kaç santim boyutunda merak ettim bi ara yazabilirsen sevinirim.

Umarım bu sahtenle bol bol balık yakalarsın.
    ( ben balık olsaydım kesin atlardım:) )