yapay yem maket balık (rapala) yapım tekniği

Konu, 'Malzemeni Kendin Yap (Keşfet & Paylaş)' kısmında hobbytime tarafından paylaşıldı.

1. SahEmre

SahEmre Emre

Favori Kamış:
    Okuma Salina 4.20 Salina 100-200 - Lineaeffe Extreme Cast 4.40 180gr. - Okuma V-System 240 10-40g
    Favori Makine:
    Ryobi Proskyer Nose Power - Shakespeare Mach 1 XT
    En İyi Avı:
    Küçük beyaz; 7 cm. Kuzey batı Antartika Sığlıkları..
    Eminim çok gğzel eserler ortaya çıkacaktır. Şimdiden başarılar.

2. mka.mka

mka.mka Mesut

Favori Kamış:
    Shakespear Ugly Stick
    Favori Makine:
    Shimano Exage 4000 FB
    En İyi Avı:
    107 cm 9 kg Turna
    teşekkürler çıkmasada gerçekten keyifli bi iş :)

3. alitutuncu

alitutuncu Ali

Favori Kamış:
    tercihen el oltası
    En İyi Avı:
    alabalık 1.2 kg (gök ala)
    arkadaşlar yaklaşık 1 haftadır bu başlığın tamamını okumaya çalışıyorum, inanın çok harika teknikler ve püf notaları öğrendim. zaten uzun yıllar maket ve ağaç oyma işiyle uğraşıyorum. hemen rapala yapımına koyuldum biri bitti diğeri yolda en kısa zamanda resmini sizlerle paylaşacağım. ayrıca avatar resmim çok kötü oldu onu da ilk fırsatta halledeceğim.

4. alitutuncu

alitutuncu Ali

Favori Kamış:
    tercihen el oltası
    En İyi Avı:
    alabalık 1.2 kg (gök ala)
    işte benim ilk rapalam

arkadaşlar olumlu-olumsuz her türlü yorumlarınızı bekliyorum.

5. eozsoyeri

eozsoyeri Erdem Özsoyeri

İkisi de çok güzel olmuş ilk yapım için oldukça iyiler..

6. eozsoyeri

eozsoyeri Erdem Özsoyeri

Selamlar.Ben de bir tane bitirdim geçen.Örnek aldığım model Yo-zuri Cyrstal Minnow ; Red Head.

Yapım aşamaları;

Önce yumuşak bir ağaç bulup şablona göre çizdim ve maket bıçağıyla ilk şeklini verdim ,

Daha sonra zımparaladım ve son şeklini aldı.Zımparayı kalından inceye doğru vurdum ki sahtem pürüzsüz olsun.

Kanca delikleri için ataç teli kullandım vida şeklinde kıvırıp sahtenin deldiğim yerlerine yapıştırıcı ile birlikte vidaladım.Suda deneyip ağırlık merkezine göre matkap ile kurşun deliği açtım ve kurşun eritip buraya boşalttım.Gaga için mika yoğurt kapaklarından kullandım diğer malzemelere göre hem daha kolay işleniyor hem daha hafif;)Bu haldeyken gagayı yapıştırmadan küvette deneme yaptım..

Boyama için önce astar olarak beyaz duvar boyası kullandım.Sonra da istediğim renkte ojeyle devam ettim.

Sahtem üzerine birkaç kat vernik atıldıktan ve halkalarıyla kancaları takıldıktan sonra son haline kavuştu işte resmi;

7. blackboy55

blackboy55 Musa Karaoğlan

Favori Kamış:
    Okuma Salina Seaspin 2.85
    Favori Makine:
    Okuma Salina 40
    En İyi Avı:
    2410gr Gökala -3000 gr levrek
    Erdem eline sağlık,sadece gagası biraz aşağıya baktığından dalma derinliği fazla olacaktır.Dkkat et dibi kayalık yerlerde atıp takma.;) :)

8. eozsoyeri

eozsoyeri Erdem Özsoyeri

Sağolasın Musa abi tamam dikkat ederim.

9. blackboy55

blackboy55 Musa Karaoğlan

Favori Kamış:
    Okuma Salina Seaspin 2.85
    Favori Makine:
    Okuma Salina 40
    En İyi Avı:
    2410gr Gökala -3000 gr levrek
    Birde boya olarak,kırtasiyelerde satılan ahşap boyaları var.Onları kullanırsan dahagüzel işler çıkaracağına eminim.Kolay gelsin.:)
    Not:Ahşap boyasının küçük olduğuna bakma çok fazla boyama yapıyor.

10. mertdikici

mertdikici

Favori Kamış:
    malzeme çok
    En İyi Avı:
    hayatımda yakaldığım en büyük balık oğlum :)
    selam arkadaşlar ben adanadan yazıyorum son 7 senedir kendi yaptığım yapay yemlerle avlanıyorum önceleri tahtayla başladım ama zamanla mika kullandım ve çok iyi sonuçlar aldım dileyene bu teknikleri paylaşmak isteri herkeze rast gele

11. derya__kuzusu

derya__kuzusu Manyak Müjdat :)

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    yayın 4,5 kg.-4,kg.Lambuka
    Aramıza hoşgeldiniz .:)

Çok memnun oluruz bilgilerinizi bizimle paylaşırsanız.

Ama öncelikle profil ayarlarından imza ayarlarını yapınki hitapta kusur etmiyelim..

İsim,doğum yılı,nereden katıldığınız,ve kan gurubu . Teşekkürler güzel paylaşımlar dileği ile sevgiyle kalın.

12. eozsoyeri

eozsoyeri Erdem Özsoyeri

Abi ben de ahşap boyası da var ama yeterince parlak olmadıkları için ojeler daha güzel görünüyor gözüme.benim boyalar sorunlu sanırım :confused:

13. nahita

nahita sadık doğan

Favori Kamış:
    Penn
    Favori Makine:
    Penn
    En İyi Avı:
    Lahoz 2,5Kg
    Rapala

Arkadaşlar Selam, ben Antalyadan katılıyorum. Antalyada çelik teli nereden bulabilirim. Birçok nalbur hırdavat dükkanı gezdim ama nafile, forumda bazı arkadaşlar bakırdan yaptıklarını yazmışlar, ben bakırın fazla dayanıklı olacağını tahmin etmiyorum. Hele birde Akya vurursa...... Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler. Ayrıca yaptığınız çalışmalar çok güzel olmuş.

14. Dentex

Dentex

Merhabalar,
    Arkadaslar cok güzel bilgiler veriyorsunuz. Ancak benim merak ettigim 2 nokta var.

1- Misina Gaga üzerindeki halkaya fazlaca cekme uyguladiginda gaga'nin kirilma veya yuvadan cikma durumu bende soru isareti yaratti özellikle 1-2 kiloluk ve ustu baliklarda.

2- Modelin su icindeki davranisini önceden , en azindan kabaca tahmin etmek icin belli basit temel kurallar verilebilirmi ( mesela agirlik merkezinin önde ve altta olmasi, kuyruk kisminin hafif olmasi şu sekilde hareket etmesini saglar vs gibi ) . Özellikle tecrubeli arkadaşlardan rica ediyoruz .

Son düzenleme: 3 Şubat 2008
  15. nahita

nahita sadık doğan

Favori Kamış:
    Penn
    Favori Makine:
    Penn
    En İyi Avı:
    Lahoz 2,5Kg
  16. BARIŞ ŞAHİN

BARIŞ ŞAHİN BARIŞ ŞAHİN

ahmet abi merhaba

dediginiz sentetik tinerde eritilen malzeme ile rapala metodunu deniyorum . bu 2. deneme hala kaset kapaklarını tinerde eritmedim. ustu beyazlasıyor ve yarı sert bir madde olarak kalıyor . tinerin sentetik tiner oldugundan emin misin ? ya selulozik tiner olacak ya ada benim kullanigim kaset kapları cok saglam .
    lutfen biraz daha acıklama yapar misiniz .

tesekkurler

17. BARIŞ ŞAHİN

BARIŞ ŞAHİN BARIŞ ŞAHİN

mert bey merhaba
    ben de plastik malzemeden rapal yapmaya calsısıyorum tekniklerinizi benimle paylasır mısısnız
    e mail adresim ebariss@mynet.com

tesekkurler

18. point.shot

point.shot rıfat kayar

Favori Kamış:
    Spro Precision Hot Spin 210 cm 5-15 gr
    Favori Makine:
    Shimano Stradic 3000FI
    En İyi Avı:
    Anadolu Alası Gökkuşağı 63cm
    Arkadaşlar forum içerisinde daha önce ayrı bir konu olarak açtığım kendi yaptığım rapalalardan bazılarını bu başlığın oldukça geniş olması nedeniyle buraya da taşıyorum. Rapalaların yüzüşlerini test etme imkanımda oldu. Elimde yaptığım yeni resimler de var onları da ilerde paylaşırım. Özellikle iki parçalı olanın dengesi ve yüzüşü, kuyruk salınışı harika olmuş. Yeşil olanın ise suyun daha derinlerinden glmesi ve askıda kalması harika. Boyasını tamamlamamış olduğum beyaz da sarı zemin üstüne siyah noktalarla gayet rahat farkediliyor.

Ben burda bahsi geçen plastik eritme işiyle hiç uğraşmayın derim. Zaten gördüğüm kadarı ile de çok başarılı değil. Ahşap işlemesi açısından daha zevkli. Uzun uğraşlar sonucunda çelik tel sıkıntımda kalmadı. Gelsin şimdi 1 Nİsan.:) Bu arada tavsiye isteyen arkadaşlarımla bilgilerimi paylaşmaktan onur duyarım.

19. ozan

ozan Ozan

arkadaşım sanayide yaycılar var onlardan krom tel almanı tavsiye ederim
    metresine 5 ytl dediler ama neyse.

20. ozan

ozan Ozan

[​IMG][/QUOTE]

önerim rapalaya daha fazla zımparayla çalışmanız. balık üzerindeki kesik izlerini kaybederseniz hareket verme noktasında rahat edersiniz. birde balılğı denemeye gittiğinizde yanınıza zımpara ve pense almayı unutmayın. ayrıca balığın ilk hareketini görünce umutsuzluğa kapılmayın. gaga ve çekme telinde ufak oynamalarla mükemmel yüzüşü sağlayabilirsiniz.