Selam Arkadaşlar Ben Yeni Katildim Bu Siteye Ve Cok Güzel Bir Site Bende Buralari Yani Yaprakli Barajiş Gölünü Ve Akarsu Larinin Durumuyla Ilgili Bilgi Verecem. Saygilar
Yapraklı Barajı Hakkında Tarihçesi Ve Kısa Bilgi... Yapraklı Barajı ,Gölhisar –İbecik Yolu üzerinde kısık mevkiindedir. 1985 yılında zamanın Başbakanı Turgut ÖZAL tarafından temeli atılmış,1991 yılında inşaatı tamamlanmıştır. İbecik,Yeşildere,Asmalı Köylülerine ait araziler istimlak edilmiştir.Baraj su toplamaya başladıktan sonra arazisi istimlak edilen vatandaşlar Denizli’ye göç ederek değişik mesleklerde çalışmaya başlamışlardır. Tamamen sulama amaçlı olan Yapraklı Barajı entegre bir sistem olarak düşünülmüş,Gölhisar Gölünün şişirilmesi ve Belkaya Barajı ile tamamlanması planlanmıştı.Ancak Gölhisar Gölünün şişirilmesi çalışmaları başlamamıştır.Belkaya Barajı inşaatı devam etmektedir.Sistem tamamlandığında Acıpayam Ovasından 12500 hektarlık bir alan da sulanabilecektir.Şu anda Gölhisar Ovasında 7660 hektar bir alan sulanmaktadır. Yapraklı Barajının su toplama havzası çok geniştir.Dalaman Çayı üzerine kurulan barajın su toplama havzası çok geniştir. Baraj,Çameli,Darpak,Arıkaya,Gürsu,İmamlar,Kalaklar,Ayvacık,Altınyayla,Pırnaz,İbecik,Yeşildere’deki tüm dere ve çaylardan beslenmektedir. Tamamen sulama amaçlı olan Yapraklı Barajı entegre bir sistem olarak düşünülmüş,Gölhisar Gölünün şişirilmesi ve Belkaya Barajı ile tamamlanması planlanmıştı.Ancak Gölhisar Gölünün şişirilmesi çalışmaları başlamamıştır.Belkaya Barajı inşaatı devam etmektedir.Sistem tamamlandığında Acıpayam Ovasından 12500 hektarlık bir alan da sulanabilecektir.Şu anda Gölhisar Ovasında 7660 hektar bir alan sulanmaktadır. Yapraklı Barajının su toplama havzası çok geniştir.Dalaman Çayı üzerine kurulan barajın su toplama havzası çok geniştir. Baraj,Çameli,Darpak,Arıkaya,Gürsu,İmamlar,Kalaklar,Ayvacık,Altınyayla,Pırnaz,İbecik,Yeşildere’deki tüm dere ve çaylardan beslenmektedir. Valiliğin Yapraklı Barajı Tanıtım Resmi Linki:http://www.golhisar.com/sayfalar/ilceler/yapraklivalilik.jpg