Yardım lütfen: Surf kamış önerisi.

Konu, 'Kamışlar' kısmında Burak_A. tarafından paylaşıldı.

1. fatihh

fatihh Fatih

Favori Kamış:
    Fury Caster ,L.Effe SeaMaster 4,20 Surf,ProCatch CS Ultra-2.40;Protackle FW-TS 3.60
    Favori Makine:
    Penn Affinty 7000, Okuma Avanger 30b
    Elinizde ki kamış bu saydıklarınız için gayet uygun. hatta raporlara bakarsanız 40gr lık sahtelerle spin takımla yapılmış trofe avlarıda görebilirsiniz.

benimki sadece fikir tavsiye karar sizin tabiki.

2. skoylu

skoylu Serdar KÖYLÜ

Favori Kamış:
    Olta, başkası olmaz..
    En İyi Avı:
    Büyük beyaz; 7 mt. Güney Afrika Açıkları..
    Her işi yapmaya çalışan bir alet, hiç bir işi tam yapamaz.

Ben eşyamı sırtımda taşıyorum ve yanımda 3 farklı makine 3 farklı kamış götürüyorum çoğu zaman. Hamallığı çok mu seviyorumdur acaba?

3. Burak_A.

Burak_A. Burak Akıncıoğlu

Favori Kamış:
    Lineaeffe Fury Caster, 4.20 / Daiwa CrossFire 2.70
    Favori Makine:
    Daiwa EmblemPro 6000 A / Penn Affinity 7000 / Daiwa Regal 3000 5iA
    Haşa hocam. Her işi dediğime bakmayın lütfen, cehaletimdendir :( işte ikinci bi takıma ihtiyacım bundandır. Elimde bir tane de Banax sx5000 makinem var çoğunlukta çantamdadır. Ben de ona ayrıca bir kamış edinmiş olacağım zaten. Yeni alacağımı sarıkanatgillere kullanırım, eskisini de ihtiyaca göre o an değerlendiririm diye düşündüm. Ben de minibüs ile gidiyorum çoğu zaman yer kaplamasın diye taburemi almam yanıma.
    Yeri gelmişken birkaç gün önce lüfer takımı yapmak için bir liste vermiştiniz bana, fudo umi tanago 2 numarayı internetten aradım bulamadım, bir mağaza öneriniz olur mu? Dyneema çok pahalıya geliyor 300 metresi:( sarılı olan misinem iyi diye biliyorum geçici olarak idare eder inşallah. Zaten araya bu liste girdiği için kamışı bi süre erteleyeceğim bu durumda.

4. skoylu

skoylu Serdar KÖYLÜ

Favori Kamış:
    Olta, başkası olmaz..
    En İyi Avı:
    Burak, karaköy'e bir uğra, bir sürü mağaza var. Bir tanesinden gıcığım, sahibi madaracının teki. Ama mesela SPOT'ta bu iğnelerdne tahminen bulursun. Onun sırasında bir sürü malzemeci var.

UMI TANAGO, ince, geniş kavisli kısa pala bir iğnedir.

Dyneema ile normal misina arasında ciddi farklar mevcut. Dyneema'nın iyi olacağı yerde, başka hiç bir misina idare edemez. Mesela, bu misina atış mesafenizi uzatır kafadan bir %25. Daha küçük kurşun takabilmeni sağlar. Daha küçük kurşun, daha ince misina demektir ki, ince takım avcı takımdır elbette.

5. erdinconar

erdinconar

Favori Kamış:
    olta kaşık çapari rapala
    En İyi Avı:
    sazan eşkina levrek torik zargana lüfer
    Son düzenleme: 12 Ekim 2012
  6. adminselo

adminselo selçuk

Favori Kamış:
    Lineaeffe s-flex 4206 4.20--SHIMANO YASEI SEA BASS 2,70 -MH- 10-50 GR, Shimano Scimitar 300 cm
    Favori Makine:
    Penn Affinity 8000, Ryobi NAXO 8000
    En İyi Avı:
    4 kg Levrek ---1.800 gr Kofana
  7. Dogukandogukan

Dogukandogukan Doğukan

Herkese merhaba,

Ben de bu işe yeni başladım şimdilik 100 TL ye kadar at çek için surf kamış arıyorum ama bakıyorum kamışlar 500gr civarında bu da kolu yorar haliyle daha düşük ağırlıklarda önerebileceğiniz kamış var mı?

Hatta aynı paralara bir de makine önerirseniz tadından yenmez :)

Şimdiden teşekkürler

8. skoylu

skoylu Serdar KÖYLÜ

Favori Kamış:
    Olta, başkası olmaz..
    En İyi Avı:
    Topluca bir püf noktası vereyim. Alacağınız kamış, 4.20 boy için, denge ağırlığı hariç, 400gr'ın altında olsun.

Neden? Yorar mı? Hayır.

150gr üstü atacak bir kamışı, iyi atacak bir kamışı ancak karbonfiber veya fiberglass ile yaparsın. Karbon fiberde hafiftir, el mahkum hafif olacaktır. Ve karbon fiber diğerinden çok daha iyi netice verir her yönden. Fiberglass kamışlar, 500 gr ve üzeri olurlar, yumuşak, yavaş aksiyonlu, ağır ve sağır olurlar.

Yani kamışın iyisini ağırlığı hemen ele verir.

9. Dogukandogukan

Dogukandogukan Doğukan

Yanıtınız için teşekkürler fakat nokta atışı yapcak arkadaş varsa çok memnun olurum bu işe başlarken ya da bir şekilde kullandığınız memnun kaldığınız bu fiyata marka model varsa yarama direk merhem olur.

Biz yeni başlayanlar için anlaşılması güç bir çok bilgi oluyor internette hangisi iyi hangisi kötü ayırt etmek güç.

10. skoylu

skoylu Serdar KÖYLÜ

Favori Kamış:
    Olta, başkası olmaz..
    En İyi Avı:
    Ben söylüyorsam, ona güven, doğrudur o kesin, ötekiler bilmez. Bir sürü makaleler yazdım bak, 7m balık tuttum öyle böyle değil, bir gittim mi 100 tanede lüfer tutarım hiç şaşmaz vs. vs.

Acaba?

Yani bu bildiğin zırvalıktır, saçmalıktır. Bir şeyi birisi söylüyor, çok iyi bilen biri, bilgeliği onaylanmış biri, prof. vs söylüyor diye bir şey doğru olmaz. Söyleyen ben bile olsam, bir şeyin doğruluğunu göstermem gerekir.

O linkteki şeyleri biraz okuyun. Size doğruyu bulmakta baya bir yol gösterecektir.

Nokta atışı istiyorsunuz. Bulamazsınız. Bir obüs topunu bir yere koydun, hedefte bir yerde. Bu atışın nokta atışı olması için tek bir barut hakkı, açısı vs. vardır. O top veya hedef başka yerde olursa, o atış reçetesi artık geçersiz olur.

Yani, benim size nokta atışı olarak vereceğim, gidin şuradan şu kamışı alın, ben çok memnunum bilgisi, sadece benim pozisyonum için doğrudur. Sizin için o kamış, aksine çok kötü bir tercih olabilir.

11. Dogukandogukan

Dogukandogukan Doğukan

Anladım, ilginize teşekkür ederim

12. frenist

frenist Cihan Kalafat

Favori Kamış:
    Okuma Salina 4.28 - Okuma Trio-Rex 4.25 telesurf
    Favori Makine:
    Okuma Trio 65a - Okuma Bluehawk
    En İyi Avı:
    Lüfer
    Surf mill 4.20

merhaba dostum, ben Lineaeffe surf mill 420cm 220gr Kullanıyorum. 330 gr ağırlığı var. hem beklemeli avlarda hemde uzak atış gerektiren durumlarda rahatlıkla kullanırsın. 2 ay önce aldım, 135 tl fiyatı var. bütçenede uygun. gerçekten kullandıkça daha çok seviyorum.reeling

13. Burak_A.

Burak_A. Burak Akıncıoğlu

Favori Kamış:
    Lineaeffe Fury Caster, 4.20 / Daiwa CrossFire 2.70
    Favori Makine:
    Daiwa EmblemPro 6000 A / Penn Affinity 7000 / Daiwa Regal 3000 5iA
    135 tl çok iyi fiyat, nette 180 olarak geçiyor. Ayıptır sorması nereden aldınız?

14. Dogukandogukan

Dogukandogukan Doğukan

Eyvallah, bu tarz öneriler hedefe ulaşmamda daha fazla katkı sağlayacaktır diye düşünüyorum, bir de arkadaşın dediği gibi nereden aldın onu da belirtirsen sevinirim

15. Dogukandogukan

Dogukandogukan Doğukan

16. skoylu

skoylu Serdar KÖYLÜ

Favori Kamış:
    Olta, başkası olmaz..
    En İyi Avı:

Çok acele etme, karar vermeden önce bir ay filan bekle derim şahsen. Ama sezon geçiyor, millet lüferi palamutu küfeyle götürüyor diyorsan onu bilmem.

17. Uygar Arslan

Uygar Arslan Uygar Arslan

18. Dogukandogukan

Dogukandogukan Doğukan

:) Vallahi abi millet götürmesine götürüyor o ayrı... Ben de götüreceğimden değil de işte at çek istavrit yakalamaktan bıktım :)

Biraz daha büyütmek istiyorum işi dün oltam da suya düştü zaten 10 senelik sıradan bir aletti suya düşünce iyice sarımı falan zorlaştı bunları almak için bahane oldu bana..

Bekle demenizin sebebi nedir? Bu ikili benim işimi görmez mi? yaklaşık 2-3 haftadır bakıyorum 100-150 liralık bir takım benim işimi görür derken biraz daha iyisi olsun diye diye 300 e çıktım ben biraz daha beklersem 500 falan olur diye korkuyorum :)

19. skoylu

skoylu Serdar KÖYLÜ

Favori Kamış:
    Olta, başkası olmaz..
    En İyi Avı:
    Çok acil değilse, ki bu tamamen sanakalmış bir durum, 1 ay beklersen, belki bu ayarda olanını daha ucuza, belki daha iyisin alma vs. gibi imkanların olabilir.

Farkettin mi bilmem. İnternet satışları olsun, mağaza vitrinleri olsun yeni bir şeyler yok. Yani yeni parti mallar henüz piyasaya girmedi. 1 ay içinde sanıyorum, bunlar stoklara girmeye başlar.

20. Dogukandogukan

Dogukandogukan Doğukan

hmm... anladım ama o kadar beklemeyeyim ben en iyisi... kimseden de ses çıkmadı gözümü karartıp alıyorum bu takımları hakkımda hayırlısı olsun