Ebru hanım merhaba, herşeyden evvel aramıza hoş geldiniz. başlıca sorularınıza Hamit abi 'daykosi' nin vermiş olduğu cevapların çok tatminkar olduğunu düşünmekteyim. zaman içinde var olan tecrübeniz çok daha artacak ve kullanacağınız takım ve ekipmanı çok daha doğru tarzda seçebileceksiniz. yemli av için şamandıra sorusu bile kendi içinde çoğaltılabilinir, kefal için farklı,zargana için farklı vs.. şamandıralar kullanılmaktadır gibi... sizden ricam ilk önce forumda detaylı arama yapmanızdır ki,bu aramalar esnasında aslında düşünmeyeceğiniz soruların bile cevaplarını bulabileceğinizi ummaktayım, keyifli paylaşımlar dilerim
Forumu uzun uzun araştırdım.aslında kafa karışıklığım biraz da bundan oldu.şimdi kendi açtığım konuyu baştan sona bir daha okudum .aslında sürekli aynı şeyi sorduğumu fark ettimkomik olmuş... ilginiz için teşekkür ederim hepinize.çok şey öğrendim. Kafamda oturmayan bir şey var onuda sorsam,,, bir makinanın at çek için mi yemli av için mi uygun olduğunu nasıl anlayabilirim? bu arada hamit bey verdiğiniz linkte ürün görünmüyor,tekrar kontrol edebilirmisiniz. Birde kamışın boyu, 2.40 veya 2.70 olsa nasıl olur,hafif olsun istiyorum.her ne kadar at çek yapmasam da her 10 - 20 sn de yem bitiyor zaten ve beklemeli avlanmıyorum.haliyle çok yorucu oluyor. Kamışı sizin cevabınıza göre seçeceğim. şimdiden teşekkür ederim
Çok memnun kalarak kullandığım Alba Carina 350cm. http://www.albashop.com.tr/asp/show_stock.asp?product=AK CARI 350 270 cm hem at-çek hemde hafif yemli için güzel kamıştır, Hemde çok hafiftir ( bu kamışı tavsiye ederken kullanma değilde yerinde görüp incelediğim için verdim) http://www.balikmarketim.com/pinfo.asp?pid=2550. CORMORAN PROFILINE 270 CM 2 PAR.
Hamit bey teşekkür ederim,cormoran,kısa ve hafif olması bakımından daha kullanışlı görünüyor.bir de forumda 80 gr atardan fazla olmasın yazılmıştı.kapalı boyu dezavantaj,142cm artık onada ben karar vericem.
İlk önce devir rakamlarına göz atın 3,4 ile başlayan bir çok makine atçek için makbul değildir. Atçek için daha çok 5* ile başlayan devirli makineler hızlı sarımları sebebiyle daha makbuldür. Daha sonra en önemli konu ağırlıklarıdır, bir atçek makinesi 400,500 gram ağırlıktaysa bununla atçek çalışmak işkence olur, kamış ağırlığınıda ekleyin en az 800 gram olacaktır bu rakam, ee? beklemeli kullandığımız takımlardan ne farkı oldu ki. Atçek için tasarlanmış makineler hafif ve minyatürdür, bunların makara misina kapasiteleride 150 metreyi geçmez ama en makbulü 100 metre ve altı kapasitelerdir, çünkü zaten kaşık harici kullandığımız yapay balıkları o mesafelere kurşunsuz atmamız çok zor. Makara kapasitesi arttıkça makine gövdeside büyüyor, dolayısıyla ağırlıkta artıyor. Yani 100 metre ve altı misina kapasiteli, 5* devirli, hafif, minyatür olta makinelerini atçek spini için tasarlanmış olarak tanımlayabilirsiniz.
Caner verdiğin bilgiler için teşekkür ederim. benim makinam bu tanıma uygun aslında ama başları okursan , uygun olmayan makina seçtiğim söyleniyor genelde PRO TEC 40 MAKINA REMİXON 40'lik ufak makara, 8 rulmanlı, 100m/0,40mm Misina kapasitesi 5,5:1 yüksek devir oranı, 260 gr ağırlığında, arkadan kalamalı Kafam karıştı yine.