Bende Sarı kağıt yok ben yırttım Yücelde var ama profösyonel balıkçı nolcak Atalım biran önce Gerçi Atmasakda olur nasıl olsa tutamıyooooo
Abi senin vicdanınla alakalı değil söylediğim alınma üstüne. Ancak şu var Sonucunda bu yasakmıdır değilmirdir _? Evet yasaktır. Kanunda açık ve aleni şekilde belirtilmiştir. Eğer geçminizi balık avcılığından sağlamıyorsanız bu belgenin size verilmesi uygun değildir. Ki senin de ilk mesajında bunu belirtmişsin. Yani burada anlatmak istediğim şu; Bizler burada eğerki sirküleri ve kanunları savunuyor ve bunların uygulayıcısı olmaya çalışıyorsak ve aynı zamanda bunları uygulamayanları uyarmaya çalışıyorsak; kanunsuz bir işi de savunmanın her hangi bir şekilde doğruluğunun olduğunu ben şahsen kendi adıma düşünmüyorum. Yazmış olduklarım şahsen beni ilgilendirir. Kimseyi yadırgamıyor yada eleştirmiyorum sadce kendi düşüncelerimi yazıyorum. Amacım polemik çıkarmak değildir özellikle belirtiyorum. Ki bunun her hangi bir şekilde polemikle alakası yoktur. Kanun açık ve alenidir....
Canım yengem yaaaaa evin balıkçılık karizması yok olmasın diye yaptıgı fedakarlığa bak Utan utan Yücel
Bence moralin bozulmasın diye Buzluğa saklamıştır Sen gümüş tepsiye bi bak bakalım balık izleri varmı
Kavga çıkacak belli, ben ufaktan ufağa sıvışayım gari Taş, sopa yumruk vs. vs. yemek istemeyen takılsın bana
Balığa gittiğim tekne Profesyonel balıkçı teknesi olarak kullanılıyor. 7 mt lik bir tekne. En son Eski Foça da gezi tekneleri profesyonel balıkçı teknelerini şikayet ediyorlar. Bizim müşterilerimizi çalıyorlar diye. Ardından sahil güvenlik bütün balıkçı ve gezi tekne sahiplerini topluyor. Ve alınan karar şu oluyor. Gezi teknelerinin amacı; turizm için gelen misafirleri gezdirmek, ve amatör balıkçıları balığa götüremez. Profesyonel balıkçı teknelerine ise 3 kişi ye kadar balığa götürme izni veriyor. Tüm evrakları ve can yelekleri mevcut ise.
Can abi kavga çıkacak bir olay yok. Bilmediğim yada bilinmeyen bir şey varsa bilgilendirmek gerekli değilmi sence de ?
Abi şimdi burada haklı olabilirsin. Belki buradaki komutanın insiyatifi söz konusu olmuş olabilir. Olmaması gerekli olduğu halde. Sonucunda ben tekne sahibi değilim Ancak maalesef yalnışların üstü yalnışlarla örtülmüyor. Ki sende zaten hata olduğunu belgeni aldığın mesajında belirtmişsin. Yani burada uzatılacak bir şey de kalmıyor bu durumda....
Sarı kağıt almak için gerekli belgelerden bir taneside, muhtardan ikametgah almaktır, ve bu ikametgah kağıdında meslek olarak balıkçı yazdıramazsan o belgeyi normal şartlarda alamazsın
Arkadaşlar ben bu sarı kağı mevzunu Yarın sahilgüvenlikte olan Bir meslektaşıma sorup enine boyuna öğrenip size aktarayım Ancak görüşüm şudurki profösyonel balıkçı teknelerine eğer balıktutma için müşteri alma hakkı tanınıyorsa burada adb. şartı olması bence yanlış. Çünkü müştereri hizmeti satın alır.Bu durum uçak yolcularından pilotluk brövesi istenmesi ile aynı Bu benim şahsi düşüncem
abi şimdi burada aslında benim çıkarttığım sonuç şu. Tahminimce kanunda derki profesyonel teknelerde amatörler avlanamaz. Yani örneğin adam sardalye avlamaya gidiyor. sen buradaki sardalye avına katılamazsın gırgırda bulunamazsın bunun için miço belgesi yada sarı kağıdının olması lazım denilmiş. Ama bu denirkende profesyonel balıkçı teknesi denildiği için 7 mt lik teknelerde dahil olmuşlar bu yasağa. konu bunun gibi bir şey sanırım...