Bencede tamamen böyle Adamın işi blıkçılık ama amatörleri balığa götürüp para kazanmak istiyor ama bunu yapması için teknedekilerin kendisi gibi prof.olması gerekiyor yani Yasada extra bir düzenleme yok
Haklısın Yücel Aslında hepimiz aynı fikirdeyiz ancak olaya farklı açılardan bakıyoruz Prof.Blıkçı teknesi ile amatör balıkçı av yapamayacağından bu sarı kağıdı alıp personel miş gibi av yapıyoruz
Evet abi foça da bu durumu Sahil güvenlik dediğim şekilde çözmüş. Ama burada da tabii ki iş vicdani sirkülere kalıyor işte az evvel dediğim buydu yani diyelim ki 20 kilo balık yakaladın ve sarı kağıdın var kimse sana bir şey diyemez sonucunda elinde sarı kağıt var. Ancak bu sarı kağıdı da kanunlara aykırı olarak almışsın. Yani vicdani sirkülerle başbaşasın? Haksızmıyım _?
Konu burada Müjdat abi Yada Börwekçi Yücel abimiz değil Can abi Bu belge ye sende sahip olabilirsin bende sahip olabilirim. Ancak sorunun çözümü ne olabilir yada ne şekilde olabilir. Yada bu belgeye sahip olan arkadaş ve abilerimizin niçin aldıkları idi. Ki sonuca da ulaşmış görülüyoruz. Fikirlerini paylaşan herkeze teşekkür ederim... bu arada benim sinek yine kayboldu ben bi bakınem nerelerde
Tabiki Haklısın Önemli olan amaç nedir . Ancak Burada Yücel için bu belge olmadan tekne ile balık avı hayal Bu durumda Yücelinde dediği gibi Tekne ile ava çıkabilmek için başka seçenek yok ise bu durumda bu belge alınabilir .Diye düşünüyorum. Fakat dediğn gibi bu belgeyi alıp sirkü limitleri beni bağlamaz ben prof.lim deyip çuvalı doldurmak ta hoş olmaz. Dediğim gibi aynı şeyleri düşünüyor ve söylüyoruz ama farklı yönlerden bakıyoruz.
Bu konuda nihayi açıklamayı ben yapıyorum hem Yücel adına hem de Müjdat adına Sarı kağıdı alanlar 5 yıllık süreli alır amatör balıkçılk belgesi alanlar ise 2 yıllık süreli Bu yüzdendirki süre daha uzun olsun düşüncesi vardır. Burada ne Yücel kardeşim ne de Müjdat kardeşim asla prof. mantığını gütmemişlerdir Zaten şu konu da var ; ikiside benim gibi, balıktan anlamaz
Yok abi Açıklama geldi zaten konu iki yıl beş yıl konusu değil Şimdi kanunda der ki profesyonel balıkçılıkla uğraşan tekneler ve kaptanlar amatör balıkçılık belgesi olan amatörlerle balığa çıkamazlar. Sanırım bu kanun örneğin gırgırlar yada vs vs büyük balıkçı tekneleri için oluşturulmuş. Ancak bizlerin balığa çıktığı tekneciler de en basiti paragat atabilmek için profesyonel blıkçı belgesi ve profesyonel balıkçı teknesi belgesini almak zorunda kalıyorlar. Bu durumda da amatörleri balığa çıkarmaları yasak olmuş oluyor. Sahil güvenliğin denetlemelerinde sorun olmaması içinde mecburen sarı kağıt alınmış oluyor....
evet olay bu.. Eğer biz bu keğıt olmadan bu teknelerle balığa çıkabilsek gerek yok ancak çıkamıyoruz çünkü ceza yiyoruz ve yiyorlar Bunu önlemek için bu belgeyi alıyoruz Balığımızı tutuyoruz,ceza yemiyoruz tekirleniyoruz balıkla ufak ufak
Neyi tartışıyorsunuz anlamadım (1-9-2007 ssat-01-27 Amatör balıkçılık belgesi için kampanya ) Konu başlığında da anlattığım gibi konu açık ve net bu benim başıma geldi sizlerinde gelmemesi için bu belge şarttır...