Yasamimdan -2-

Konu, 'Fotoğraflar' kısmında KULL64 tarafından paylaşıldı.

Konu Durumu:
Daha fazla cevap için açık değil.
  1. bahti88

bahti88 Bahtiyar Çelik

En İyi Avı:
    1531 gr. Pullu Sazan, 1150 gr. & 58 cm. Turna
    Abicim herşey çok güzel, meyveleri çok merak ettim yalnız kurbağaydı kaplumbağaydı midem bulandı :D

2. KULL64

KULL64 Emrah

Favori Kamış:
    Guan2000gr
    Favori Makine:
    Ticagt4000
    En İyi Avı:
    ...
    Merhaba Bahtiyar.Meyvelerin bazilarini aslinda Turkiyedede bazi yerlerde bulmak mumkun.Lakin buradakiler gibi olmaz tabii.
    Hic miden bulanmasin ;) :) Zor durumda kalirsan ( Allah gostermesin) yersin birgun :D
    Rastgele kardesim...

3. vtecc

vtecc fatih

Favori Kamış:
    LINEAEFFE CEBOASTUR NEAH BAU KAMIŞ 4.20 LINEAEFFE SPIRIT SURF KAMIŞ 3.90M Okuma Salina SeaSpin10-40
    Favori Makine:
    OKUMA SALINA SAII 10000 DAM STELL POWER 360 SHIMANO SAHARA 3000 FD
    En İyi Avı:
    45 cm balon :)
    Arkadaşım resimler çok güzel paylaşım için teşekkürler..

4. KULL64

KULL64 Emrah

Favori Kamış:
    Guan2000gr
    Favori Makine:
    Ticagt4000
    En İyi Avı:
    ...
    Ben tesekkur ederim.Rastgele...

5. hydesigner

hydesigner Hakan

Favori Kamış:
    Tolee kawahagi 2.1
    Favori Makine:
    Ryobi Kobe 3500
    o kurbişlerin bacaklar ne öyle abi roberto carlos gibi :D Yeriz valla aç kalmaya gerek yok...

6. KULL64

KULL64 Emrah

Favori Kamış:
    Guan2000gr
    Favori Makine:
    Ticagt4000
    En İyi Avı:
    ...
    Evet. :D
    Cok guzel espriydi :D Tesekkurler.Rastgele...

7. Kadir Levrek Peşinde

Kadir Levrek Peşinde SİDEPRENSİ eski nick im

Favori Kamış:
    OKUMA ALUMİNA SPİN KAMIŞ 240cm
    Favori Makine:
    süper passion 740m ve küçük kardeşleri
    En İyi Avı:
    süper maxim misina :9
    güzel paylaşımından dolayı teşekkür ederim Emrah kardeşim:) değişik bir manzara izlemiş olduk sayende:)

8. 56561

56561 Yücel

Favori Kamış:
    Daiwa Sensor Red Surf 4.00, Daiwa Procaster Samfish 2.10
    Favori Makine:
    Shimano Catana 4000FA, Ryobi Ecuisma 8000vi
    En İyi Avı:
    10.5 kg rus kefali, 5.250 Levrek, 1573gr kofana
    Harika fotoğraflar Emrah. Çok ilginç hiç görmediğim şeyler var. Yanlız o ananaslara hasta oldum. Nereden alırsan al buralarda hem o kadar olgun hem de taze olanını bulmak imkansız. Laf aramızda en sevdiğim meyvedir. Kedi yok mu o kedi. Aynen Turgay gibi bende de kedi var. Haziranda 14 yıldan beri benle yaşıyor olacak.

Sevgili kardeşim, bu güzel içten paylaşımların için sana müteşekkiriz.

9. metalurjist41

metalurjist41 EMRAH

Favori Kamış:
    Ron Thompson
    Favori Makine:
    Shimano Nexave
    En İyi Avı:
    Turna, 87 cm
    Adaş ellerine sağlık. Güzel anlatımın ve fotoğraflarınla harika bir gezi yapmış olduk.Devamını dilerim :)

10. KULL64

KULL64 Emrah

Favori Kamış:
    Guan2000gr
    Favori Makine:
    Ticagt4000
    En İyi Avı:
    ...
    Kadir Abi gercekten begenmene sevindim :) ;)
    Umarim devamini da takip edebilme imkanin olur Abi ;) Kendine iyi bak.Rastgele...

11. KULL64

KULL64 Emrah

Favori Kamış:
    Guan2000gr
    Favori Makine:
    Ticagt4000
    En İyi Avı:
    ...
    Yucel Abi meyveler genelde dalindan koparildigi gibi satiliyor taze taze.Cok dogal hersey.Hic hile-hurda yok.Secerek aliyorsun hemde.Hele o ananaslarin suyunu cikardin mi inanilmaz oluyor.Icine buz doldur yudumla :p :)
    Kedinide Alah sana bagislasin Abi.Bende hayvanlari cok severim(yabani hayvanlar dahil).Bende burada kopek besliyorum.Ama dun ilginc bir olay yasandi.Sen de hayvan sever oldugun icin anlatmak istiyorum Abi.Buralari cok seviyorum,insanlar , doga,,,hersey hersey cok iyi.Ama maalesef burada kopekler pek sevilmiyor (genelde musluman kesim sevmiyor).Dokunmalari yasakmis,sokaklara pisletiyorlarmis,vs,,,vs,,,vsssss,,,,,,,,, Ve dun dukkanin onune belediyenin araci geldi.Icinde 10 tane gorevli ellerinde sopalar,kakiclar ile kopekleri vura vura olduruyorlar yada yakalayip goturup olduruyorlar.Mahalledekiler sikayet ediyorlarmis.Dun benim besledigim 2 kopegi oldurmeye calismislar ve kopek can havli ile yanima kostu.Ben kulaklik ile muzik dinledigimden seslerini duymamistim.Kopek yanima korkarak kosunca anladim ve hemen disari firladim.Adamlara yuksek ses ile bagirdim durmalari icin.Tabii cok sasirdilar.Cunku diger insanlar keyifli bir mac izliyor gibi izliyorlardi.Ben boyle birsey yapinca gozler bir anda bana dondu.Herkez sasirdi.Sonra adamlarin hepsi yanima geldi cezadan felan bahsediyorlar.Ben sakinlesmedim ve adamin elindeki kakic'i aldim ve ona : "Bu ne ? Bu insanlik mi?Ne yapiyorsunuz siz?Bu nasil bir sistemdir?Dukkani ilk actigim siralar bir kopegi vura vura oldurdunuz ben sesimi cikaramamistim o zaman ve kameraya cekmek istemistim ama telefonum yanimda degildi.Eger bir daha gorursem kameraya cekip internette yayinlayacagim bu vahseti." diye bende onlari tehdit ettim.Baya bir laf dalasi yaptik.Sonra adamlar alttan aldilar ve kopegi ya dukkana yada eve baglamam gerektigini soylediler.Ama bir sekilde simdilik 2 kopegin canini kurtardim.Ozellikle kurt kopegi olan benim canim-cigerim. Bundan onceki : "Uzak diyarlardaki yasamimdan birkac kare" konusundada resmini gorebilirsin kopegin.Ilk bu dukkani actigimda uyuz,tuyleri dokulmus,herkesin horladigi bir kopekti.Bunu iyice besledim,egittim ve simdi cok guzel bir kopek oldu.Soylediklerimi anlayabiliyor.Mesela git dedigimde gidiyor,gel dedigimde geliyor,bana sariliyor.Benim hayatimda gordugum en sadik,en cana yakin kopek.Gerekirse beni sinir disi etsinler ama ben yine de onlara karsi koyacagim.Ve hatta gordugumde video ya cekip video paylasim sitelerinde yayinlayacagim.Boylece insallah tum dunya duyarlilik gosterip bunlarin ustune gider.Kimseye zarari olmayan,sokaklara isemeyen,bir yavru kedi kadar uysal bu kopekleri oldureceklerdi ya....Inanamiyorum...Ama iyi yaptim.Disimi gostermesem beni de ezeceklerdi.Ama hepsine sert ciktim,karsi ciktim.Sonra tipis tipis yol aldilar.
    Rastgele...
    (Bu arada sana verdigim bir sozu tutamadigim icin cok uzuluyorum.Hatirlarsan ilk uye oldugum siralarda buradaki baliklari tanitacaktim.Ama arastirmama ragmen kaliteli bilgiler bulamadim.Bunun icin cok uzgunum) .

12. KULL64

KULL64 Emrah

Favori Kamış:
    Guan2000gr
    Favori Makine:
    Ticagt4000
    En İyi Avı:
    ...
    Tesekkurler.Devami gelecek ;)
    Rastgele...

13. Vedat Abayoğlu

Vedat Abayoğlu Vedat Abayoglu

Favori Kamış:
    Shimano Game ARC
    Favori Makine:
    Okuma V system
    En İyi Avı:
    Sarıkuyruk
    Sevgili Emrah
    2002 yılıydı.Bir takım iş anlaşmaları yapmak üzere Malezyadaydım.
    12 gün kaldım.İştahlı bir adam olmama rağmen,dişime,zevkime uygun birşeyler bulmakta hayli zorlandığımı söyleyebilirim.
    Helede o alev gibi havası.
    Heryer lokanta.Muhtelif kültürlerin lokantası.Her yer alışık olmadığımız sos kokusu.Deli gibi yemek yiyen bir millet ve ben ortalarında açım.
    Neyse zamanla alıştım.Sevdim ve neredeyse yerleşme aşamasına geldim.
    Oltacı dükkanlarından çıkmadım.Taa oralardan surf kamış,spin kamış muhtelif kandırıcılar ve makaralarla döndüm.
    Sevgiler

14. KULL64

KULL64 Emrah

Favori Kamış:
    Guan2000gr
    Favori Makine:
    Ticagt4000
    En İyi Avı:
    ...
    Vedat Dayi oncelikle saygi ile ellerinden operim.
    Benim actigim konuya yorum yapman benim icin cok mutlu edici.
    Soylemis oldugun konularda bende ilk basta zorluklar cektim.Dedigin gibi heryer lokanta(cogu eski-klasik).Disarida yemek yeme kulturu cok yaygin burada.Ilk baslarda igreniyordum.Mesela seyyar et yemekleri,vs,gibi yemekler satan saticilardan birsey alip yemezdim (pis olduklarini dusunurdum) Hatta seyyar ascilari gormek dahi mumkun.Adamlar seyyar olarak yemek yapiyorlar kavurucu sicaklarin altinda.Ve hatta abartmadan soyluyorum birgun yemek yapan bir adam gormustum (hijyen sifir) ve adamin teri icine damliyordu :)
    Sonralari cogu seyer alistim.Ama yinede seyyar saticilardan cok zorda kalmayinca birsey almiyorum.Birde buraya yerlestikten sonra cok daha etobur birisi oldum :) Yani o fotograflarda gorunen kurbagalari bile tereddutsuz yiyebilirim.
    Vedat Dayi balik malzemecilerine benim yasadigim yerdede rastlamak mumkun.Lakin yasadigim yer cok kucuk bir yer oldugu icin genelde kucuk malzemeciler ve istenilen herseyi bulmak imkansiz.Buna ragmen baskent yada bati Mlzya sehirlerinde cok guzel dukkanlar mevcut.Hatta yanlis bilmiyorsam her yil amator balikcilik fuarlari var baskent yada civar sehirlerde.Simdilik nasip olmadi.Nede olsa yeniyim burada.Fakat birkac ay sonra eger bati Mlzya ya yerlesirsem oradaki imkanlarim Allah'in izniyle daha cok olacak.
    Ve eger oraya yerlesirsem seni insallah beklerim Vedat Dayi.Insallah bir daha firsatin olur.Bu arada gelis amacinin acilimini merak ettim.
    Saygi ile ellerinden operim atam.
    Rastgele...
    ( Bu arada ; peki balik avina gittin mi buralarda Dayi?Aslinda buranin acik denizleri ve bazi komsu ulke sinirlari tam senlik yerler)

15. koxford

koxford nada

En İyi Avı:
    nada
    Emrah gene çok teşekkür ederim; sayende ufuk açıcı şeyler öğreniyoruz. Hatta paylaşımının ufuk açıcılığının ispatı olması bakımından, paylaşımını okuduktan sonra aklımdan ne geçtiğini söyleyeyim: Olur da bir gün oralarda ziyaretine gelirsem, üzerimde "İmbatla Gelen" yazılı bir T-shirt olacak:)

16. menopiko

menopiko İbrahim GÜÇLÜ

Gerçekden güzel paylaşım, yalnız şunu belirtmeliyimki miğdem bulandı Emrah, allah kolaylık versin sana. :)

17. KULL64

KULL64 Emrah

Favori Kamış:
    Guan2000gr
    Favori Makine:
    Ticagt4000
    En İyi Avı:
    ...
    Tesekkurler Aykut guzel ve esprili yorumun icin :D
    Lakin son espriyi anlayamadim ( benim cahilligimden belki :D )
    "Imbat" nedir :D ?
    Bu arada buralara yolun duserse basimin uzerinde yerin var . ;)

18. KULL64

KULL64 Emrah

Favori Kamış:
    Guan2000gr
    Favori Makine:
    Ticagt4000
    En İyi Avı:
    ...
    Sagol Ibrahim :)
    Mide bulantisini ben en fazla 1 hafta yasadim burada :D
    Simdi o kurbagayi bile rahatca yerim :D
    Rastgele...

19. menopiko

menopiko İbrahim GÜÇLÜ

Emrah bir şey soracağım, Türkleri Malezyada çok sevdiklerimi doğrumu ? Eğer doğruysa bunun nedeni ne ?

20. KULL64

KULL64 Emrah

Favori Kamış:
    Guan2000gr
    Favori Makine:
    Ticagt4000
    En İyi Avı:
    ...
    Valla boyle birsey hem var hem yok.Soyle aciklayayim:
    Bunlar cok saygili,sevgili insanlar.Hal boyle oluncada ( ozellikle avrupalilara karsi cok hurmetliler) disardan oyle gorunuyor.Mesela bana karsi inanilmaz saygililar.Her goren : "Fransiz misin,Alman misin,Amerikan misin,Ingiliz misin" ve hatta bir gun birisi : "Brezilyali misin" diye sordu :D Yani anlayacagin bu tur ulkeden olanlara daha cok meraklilar :D Turk oldugumu soyledigimde sasiriyorlar(Turkleri araplar gibi giyinip kusanan,Araplar gibi tip olarak biliyorlar)Cunku MAALESEF Turkiye yi Arap ulkesi olarak biliyor cogu.Bu cok uzucu.Fakat ben elimden geldigince ulkemi guzel sekilde anlatiyorum,elimden geldigince iyi temsil etmeye calisiyorum (gerek davranis,gerek konusma,hitap sekli,vs...)
    ;)
    NOT :" Kesinlikle Araplari asagilama yada kotuleme icin soylemiyorum bunlari.Her ulkenin kendine ozgu tarzi,kiligi,kiyafeti,orf adetleri,vs vardir zaten.Onlarda bizim kardeslerimiz .Benim demek istedigim biz apayri bir irkiz Araplardan."

Son düzenleme: 30 Aralık 2010
Konu Durumu:
Daha fazla cevap için açık değil.