Cuma iş çıkışıydı, bir konuda fikrini almak için arkadaşım yasini aradım. Alo Yasin nasılsın ? İyilik murat abim sen nasılsın ? Çok şükür iyiyim Yasin, Bir konuda fikrini almak istiyordum kulağın deliktir senin, Hayırdır abi buyur, Yasin büyük sirketler öğrencilere burs verip vergiden düşüyorlarmış doğrumu,? Valla hiç duymadım abi ,neden sordun,? Benim oğlum üniversiteye başlıyorda, acaba bizde yararlanabilirmiyiz diye merak ettim. Abi kockoca sirket burs için bununla uğraşırmı,? Valla bilmemki Yasin, ben böyle bir şey duydumda. Abi ben bir araştırayım dönerim sana. Ve can alıcı soru geliyor! Balığa gittinmi bu aralar Yok be abi en son senle gitmiştik Hadi ya bende öyle, bu aralar kolay kolay gidemem zaten, İşler çok hızlı hafta sonları hep mesai bundan sonra. Gel şimdi gidelim abi, demezmi, Hadi ya şimdimi ? geç olacak vakit dar, Gece kalamayız sabah sekizde iş var gene, Olsun be abi hem laflarız,hem biraz kafa dağıtırız, Tamam oldu dedim, maksat muhabbet olsun, bir saat sonra buluşuruz o zaman. Hemen iç işleri bakanına telefon ettim, benim balık kıyafetlerimi hazırla diye. Hayda ne balığı bu da nereden çıktı şimdi demezmi ,hadi hadi hazırla geç kalmayayım. Eve vardığımda kıyafetler hazır değildi haliyle, maksat beni vaz geçirmek, Telaş içinde oltaları hazırlıyorum, kurşundu iğneydi, lambaydı falan Kıyafetler hala hazır değil,ütü yapılacakmış,yahu balığa gidiyorum gezmeye değil Olmazzz illa ütü yapılacak, Yasini aradım tekrar, alo Yasin ben hazırım Abi ben hazır değilim işler çıktı hazırlanamadım sen buraya gel beraber çıkalım, Tamam geliyorum, on dakika sonra yanındaydım yasinin. Yasinin araba arıza yapmış servisle konuşuyordu gittiğimde, Ne altı buçukmu ? tamam tamam altı buçukta alırım arabayı, İşler ters gidiyor saat ilerliyor,vakit daralıyor, Hava kararmadan avlakta olmalıyız aslında, Son bir gözden geçirdik durumu, arabada ne var diye, Yola çıktığımızda alışveriş yaptık, hindi ciğerini, patatesi, yesil biberi,soğanı aldık. Havada kararmaya yaklaşmıştı avlağa yaklaştığımızda, Hemen takımları hazırlayıp suyla buluşturduk. Takımları şöyle yapıyoruz, ilk önce 25gr gezer kurşun sonra 4 numara iğne, iğneyle kurşun arasına bir tane ufak kıstırma kurşun. Hepsi bu kadar salıyoruz akıntılı dereye, şamandıra olmaz burada, su hep akıntılı en güzel sistem bu burası için. On beş dakika sonra Yasin ilk balığı aldı,hadi bismillah, Abi bismillah demek yetmezmiş dedi, bismillahirrah manirrahim dememiz lazımmış, Olurdu olmazdı, baktık konuyu tartışacak bilgi sınırlı bizde, konuyu değiştirdik. Ardından ben bir vuruş aldım attım tasmayı, biraz sert oldu tasma, balık kaçtı. Havada karardı bu arada, hemen ışıkları taktık oltaların uç tarafına, Yeni ışıklı sinyalli lamba aldık oltaların ucuna, devamlı yesil ışık yanıp sönüyor, Balık geldiğindeyse ışık kırmızıya dönüyor, hemen oltayı alıyorum elime, Büyük kolaylık bu lambalar, Ardından Yasin bir bıyıklı daha çekti, balık yağında patates kızartması garanti abi dedi gülüştük. On dakika sonra benim oltanın lambası kırmızıya döndü gene, Hemen oltayı aldım elime, vuruşu hissediyordum biraz yemi alsın diye bekleyip, Hafif bir tasmayla sarmaya başladım misinayı, Yarı yolda balık mücadeleyi bıraktı garip, Hemen kıyılattım balığı hoppp sudan kestim 35 santim var karanlıkta pek seçemiyorum ama, Yasin seslendi abi yayınmı o, Hadi ya yayınmış harbiden tühh bee, 35 santim yayın için çok küçük, 90 santim limiti zaten, Salacağız mecburen, itinayla iğneden çıkarıp uğurladık yayını evine. Bir vuruş daha aldım, balık yolda bıraktı yemi. Saat ilerliyor durduğumuz yer yemek yapmaya müsait değil. Meyilli bir yerdeyiz ayakta bile zor duruyoruz, Yasin ilerde düzlük bir yer var murat abi dedi. Yemeği orada yaparız, tamam o zaman ben toparlanıp gidiyorum sende gelirsin birazdan. 100 metre kadar ilerden yoğun su sesi geliyor, şarlak var sanırım, sese doğru ilerledim karanlıkta, oldukça akıntılı bir yere karar verip saldım oltayı suya. Hemen kuru odun parçaları toplamaya başladım, bir ara gözüm oltaya takıldı olta yok !! hemen koştum olta yerde, suya girmiş yarısı hemen aldım başladım sarmaya, zor geliyor ama mücadele yok odun gibi. Bir sürü yosun dal çektim, balık karıştırmış ortalığı, yemde gitmiş. Tekrar yemleyip attım suya. Odun toplamaya devam, ama gözüm hep oltada, çok geçmedi ışık kırmızıya döndü, bir koşuda aldım oltayı elime, küçük bir tasma attım başladım sarmaya, Yok sarılmıyor bune böyle yavv, yavaş yavaş sarıyorum ama balık çok güçlü Sürekli bir mücadele, olta iyice u oldu sanki, sarıyorum ama yayınmı bu acaba, gerçekten zor geliyor,bana çok uzun gelen dakikalardan sonra gördüm balığın karaltısını, son bir hamleyle kaldırdım oltayı ve aldım balığı kıyıya. ben Bu ne zevkti yaa böyle. Güzel bir bıyıklı almıştım, sesime yasinde geldi yanıma, çok gürültü yaptım galiba. Yasinin elektronik tartısı var, tartık balığı 620gr. yasin Düşünsenize bunun iki üç kiloluğunu, adamı zevkten uçurur valla. Tekrar yemledim oltayı attım suya, yasinde oltasını toplamaya gitti, O esnada bende ateşi yaktım. Yasinde geldi benim oltanın biraz aşağısına attı oltayı, Ben balıkları temizlerken yasinde patatesleri soyup doğradı cips seklinde. Ateşin yaydığı ışık yüzünden sanırım, başkada vuruş alamadık, Önce balıkları pişirdik balıkların yağındada patatesleri. Karnımız doyduğunda saat aklımıza geldi saat 12,30 olmuştu. Apar topar toparlandık ve dönüşe geçtik. Not( bıyıklı avında bıyıklının kokuya olan duyarlılığını duydum, avlak yerinde avlanırken avlağı hangi yem ile yemleme yaparsak, daha çok verim alabiliriz,? Avlakta yayında mevcut) Bilgi sahibi yada fikri olan arkadaşlar yazarlarsa sevinirim. Hepinize rasgele arkadaşlar.
Tebrikler murat bıyıklıyı alabalıktan sonra tatlı suda tek geçerim, agrasif bir balıktır yakalaması ve çekmesi zevk verir,genelde toprak solucanına iyi çalışır, fakat siteden hakan hoca hamsi ile daha iyi yakalandığını yazmıştı bir yerlerde denemeye fırsatım olmadı birde yerken folya kağıdına sarılı az bir tereyağı sürerek denemeni öneririm kendi yağı içine hapsoluyor daha güzellerine rastgelsin.
teşekkürler yavuz. inşallah olur. teşekkür ederim can, teşekkürler fatih, hepimizin avları daim olsun. teşekkürler yasin, avdan öncesi tam bir koşturmaca, daha çok engel çıktı önümüze ama, inat ettik bir kere.
teşekkür ederim volkan, cümlemize nasip olsun. sağ olasın kadir, aslında zor bir parkuru var ama güzel resim veriyor. teşekkürler çetin, gelirsen beraber olta atarız. teşekkürler muhammer abi. gerçekten çekmesi zevkli imiş, makarada ufak olunca,çekerken bayağı zorlandım ama süperdi. ben hindi ciğeriyle avlanıyorum, tavuk ciğeriyle alakası bile yok, iğneden düşmüyor,hatta balık vursa bile bazen yemi alamıyor. folyo olayını mutlaka denerim abi saygılarımla.
Av ve sunum için tebrik ve teşekkür ediyorum. Bıyıklı için tavuk ve hindi ciğerinden başka danaburnu ve kadı lokması denilen kurt da iş yapar. Özellikle kadı lokmasına kilo üstü bıyıklılar vurur. Danaburnu ise yayın için de ideal bir yemdir. Ben bunları Bursa Kocasu'da deneyimledim. Sizin avlağınız da Kocasu üzerinde sanırım.
teşekkürler fatih. teşekkürler ruşen. bizimkisi biraz püsür işi oluyor, marketten alıp hemen yola çıkıyoruz. önerilerin için teşekkürler.
Sevgili Murat kardeşim bu güzel avınızı ve inanılmaz fevkalade kareleri keyif içersinde izledim, ellerinize sağlık , sevgiler hoşça kalın.
teşekkürler sonay. teşekkür ediyorum orhan abim. senin gibi balık içinde yüzen bir abimin, av raporlarıma yorum yapması benim için büyük mutluluk. saygılar, sevgiler abim.