Büyükçekmece Gölü Devamli Baliga Gittigim Bir Yer Bu Gölün Büyük Kismiyla Otoban Tarafindaki Ufak Göleti Birbinden Ayiran Bir Yol Var Bu Gidişimde Birşey Dikkatimi Çekti, Devamli Buraya Gelip Hep Ayni Yerde balıkTutan Bir Amca .nasil Avlaniyor Diye Hem Biraz Merak Hemde Muhabbet Olsun Diye Yanina Yaklaştim .ilk Dikkatimi Çeken Misinalarinin Kalinligi Oldu Biraz Daha Bakinca Avladigi Yerin Yolun Altindan Iki Göleti Birbirine Baglayan Tünel Oldugunu Gördüm Biraz Sonra Amca Oltayi Sudan Çikartti Ama Hayatimda Böyle Bir Olta Görmedim Amca Misinayi 3-4 Metrelik Plastik Tesisat Borusunun Içinden Geçirmiş Ucuna Birtane Kanca Ve Kancayada Ufak Bir Sazan Yemi Degiştirdi Tekrar Ayni Yere Oltayi Tünelin Içine Itekledi .neden Burada Avlandigini Böyle Bir Olta Kullandigini Sordum Buranin Gölün Büyük Tarafindan Küçük Tarafina Geçmek Için Tek Yer Oldugunu Büyük Yayinlarin Yemlenmek Için Gölün Küçük Tarafina Buradan Geçtigini Söyledi Biraz Düşününce Amcaya Hak Verdim Peki Dedim Bu Tesisat Borusunu Neden Kullaniyorsun Oda Yemi Başka Türlü Tünelin Ortasinda Sabit Tutamadigini Bu Yöntemle Burada 30-40-50 Kg Birçok Yayin Yakaladigini Söyledi Amcanin Aklina Hayran Kaldim Ne Diyim
Peheyyy Biz kamışlarla uğraşaduralım, şu makina mıydı bu makina mıydı tartışalım, amcamız teknolojiye meydan okumuş valla Belki bir gün biz de kendi yöntemlerimize kavuşuruz arkadaşlar, kısmet... Sizlerin de dediği gibi tecrübe başka bir şey
yaşlı amca işte... daha ne olsun. buram buram tecrübe koktu boruylada tutar, floresan starteriylede..
Aklima birden cocuklugumda yaptigimiz 4 , 5 sogan cuvalini kesip onlari birbirine dikerek, büyük bir ag yapip, baliklari icine kovaladigimiz günler geldi. Oysa simdi o gölün oldugu yerde koca koca bloklar duruyor. Zaman icinde belediye cöplerini o bölgeye döke döke doldurmus. Sonrada göletin üzerini kapamislar 5 yil önce gördugüm manzara cok hazindi, O bölgede deprem konutu adi altinda bir cok konut insa edilmis. Heyyyyyyyyyy gidi günler hey, diyesim geldi.