yasli gittim sen geldim, biraz da islak geldim :)

Konu, 'İç sularımızdan (Tatlısu) Güncel Av Raporları' kısmında roy tarafından paylaşıldı.

1. roy

roy roy

Favori Kamış:
    Ron Thompson heavy telecoast, daiwa crossfire,lineaeffe extreme,Pezon&Michel Rafale pro pike
    Favori Makine:
    Daiwa tournement entoh 5500, Mitchell compact gold 7000 , Okuma Razor 65, Daiwa procaster A 4000
    selam arkadaslar;

forumlarda raporlar genelde 'uzun zamandir' girisgahi ile basliyor :) niye bunu yazdim? rapora baslarken uzun zamandir diye baslayacagimi hissedip yine mi uzun zaman oldu diyesim geldi. neyse ben yine de uzun zamandir diye basliyim :D

uzun zamandir dogru düzgün, içime siner sekilde su kenarinda bulunamadim. firsat buldugum gün ya hava yogun yagmurlu oldu, ya da alarmi istem disi kapatim uykuya yenik düstüm. son 2 avimda avlaga vardigimda baliklarin kahvaltisi masasina olta atmak yerine kahve üzeri tütüttürdükleri sigaranin kabarciklarina olta atmistim. ilk av 9-10.30 saatleri arasi sifir aksiyon ile geçti. ikinci av da 8.30-10.00 arasi gerçeklesti. ufak bir crrr sesi ile depar alan takim aniden durdu. bunun disinda aksiyon yine sifir.

hafta içi öyle bir bilenmisim ki 6.20ye ayarladigim alarmin çalmasina iki dakika kala gözlerimi açip firladim yataktan. saat 6.50de avlaktayim, 7.10 iki takim da suda.

0.50mm florokarbon 35cm köstek, hair rig, arkasina firdöndü,boncuk, 25cm 0.80 örgü üzeri 80gr plastik kaplama gezer kursun,boncuk, arkasina firdöndü ve makinalar 0.45 sufix duo core camuflage monoflament. kursunu 25 santimde gezer yapmamin amaci otomatik tasmalama. balik yemi alip yürümeye baslayinca kursun agirli sabit sistemdekinden daha etkin ve darbeli sekilde oturtuyor igneyi baliga.

yem olarak yengeç aromali 20mm pop-up boili, 25mm pellet yem ve halka seklinde köpek korketi. igneye ilistirilmis pva torbada parçalanmis köpek kroketi, parçalanmis 25mm pellet ve 4mm yogun balik yagi özlü pellet.

hava 16 derece yatik.
    ilk yarim saat hareketsiz geçti. yedek torbalari hazirladim, internette dolandim. etrafi izlerken gözüm kamisin ucuna takildi. bir ufak hareketlenme var. acaba ufak baliklar mi tirtikliyor derken ucu egildi düzeldi. bak sen, geldi takimin basina oynuyo diye geçirdim içinden. usulca oynatmadan yarim tur sardim makinayi. kalomalar yayin ve sazan avinin gerektirdigi sekilde maksimum gevseklikte. elimi makaraya dayadim. ucu tekrar egilirken bir tasagami ( Aliço reisin deyimi ile tasmalama sanati ) :D kaloma almaya firsat bulamadan tasmalandi.

balik ufak. dolayisi ile darbeli geliyor. 2 dakika sürdü sürmedi kepçede. zaten 15-20 metrede avlaniyorum. baliga yürüme sansi da verilmeyince kolay oldu.

yarim saat sonra baslayan müthis saganak yagmur ise iri balik planlarimi alt üst etti. alelacele toparlanip dönüse geçtim.

ilisikte birkaç poz fotograf paylasiyorum. umarim begenirsiniz.

balik 108cm geldi. terazimin pili bittiginden tartamadim. fotograf faslinin ardindan her ne kadar ufak bir yayin tutarsam alikoyacagim demisdimse de geri salindi. böylesi hayvanlari alikoymaya yüregim elvermiyor.

ufak olmasindan olsa gerek pek bir hareketliydi namissiz :D

ve en sonu kadraji tutturdum :D :D

hepinize hayirli bir hafta ve bol vuruslu avlar dilerim.

2. night fisher

night fisher fatih

Favori Kamış:
    kendisinin dizayn ettiği muhtelif kamışlar
    Favori Makine:
    çançinçon çinişi makineler
    En İyi Avı:
    kırlangıç 8.4 kg
    108 cm ufak diyosun yani;) anlarmı dersin bizim kelebekçiler bu mesajını:(

3. night fisher

night fisher fatih

Favori Kamış:
    kendisinin dizayn ettiği muhtelif kamışlar
    Favori Makine:
    çançinçon çinişi makineler
    En İyi Avı:
    kırlangıç 8.4 kg
    Birde dip notum olacaktı,yayın avı gece daha verimli olur genelde,sabah zorlayacağına kendini:) ,akşamları deneme yapsan daha güzel avlara imza atabilirsin gibime geliyor;)
    Hani nacizane bir tavsiye benimki,şu senin ufak dediğin balıktan en son beş sene önce tutmuşluğum var gerçi:) :) :)

4. KARAHANLI07

KARAHANLI07 Metin Özgür Doğan

Favori Kamış:
    OKUMA-SHİMANO-D.A.M
    Favori Makine:
    OKUMA-SHİMANO-D.A.M
    En İyi Avı:
    dostlarım
    tebrikler güzel insan :)

5. Tuggin

Tuggin Tuğgin USTA

seni tekrar böyle yigit yayınlarla başbaşa cekilmiş fotograflarda görmek cok güzel

tebrikler her daim rastgele

6. Zıpkıncı İbo

Zıpkıncı İbo İbrahim Can

Favori Kamış:
    Cressi, Mares, Tusa
    En İyi Avı:
    18 kg Akya
    Tebrik ederim kıymetli dostum, yayını salıvermen ayrı bir kalite, ustalık, aşmışlık örneği...iki karış boydakileri alıkoyanlar görsün, okusun, ibret alsın.. çok daha büyüklerini bekliyoruz senden... yakalayacağına da şüphemiz yok..

7. befalcon

befalcon Sinan

Favori Kamış:
    Okuma V-System 2.70 10-40
    Favori Makine:
    Daiwa Megaforce 2500
    En İyi Avı:
    Dağ Alası 26 cm.,, Torik 3 kg
    Öncelikle tasmalama sanatını (tasagami) argoda "testis" anlamına gelen kelime ile karıştırıp bu avda ne işi var diye düşündüğüm için beni affet :laughing:

Yayın bizim burda da var. Lakin su çok kirli olduğu için kimsenin avlamaya gittiğini görmedim, duymadım. Ama kesin giden vardır eminim. Birgün Gediz Nehri temiz akmaya başlarsa ben giderim ve o gün inşaallah gelirse yayın avcılığı hakkında sana çok sorularım olacak.

Güzel balığın için tebrikler. İnşallah aradığın trofeyi en kısa zamanda yakalarsın.

8. İnan01

İnan01 İnan Köse

Favori Kamış:
    Daiwa Crosscast 2.59 28-84 / Major Craft Skyroad 2.44 7-23
    Favori Makine:
    Shimano Twinpower HG 4000 / Shimano Stradic Ci4 3000
    En İyi Avı:
    Balık
    Balığı hep yanına yatırıyorsun da, mangala ne zaman yatırıyorsun :suspicious: :madgrin:

Ben de bugün, "uzun zamandır" diye başlayan bir rapor açmak isterdim ama gel gör ki sabaha kadar, arada gelen ufak öpücüklerle yetindim. Hadi dedim, "surfte iş yok, at-check- yapayım" :D Panic Prey'e yapışan, güzelim bir kofana ama kerata rahat durmadı. Havadaki 4. parendeden sonra selametle :eek: :lalala:

Neyse senin konun sayesinde bunları da anlatmış oldum :laughing: Biri bana fena değdirdi...Eeee gözünü yani :D:D

Neyse, madem sen yine bir yayın raporu açtın, yakında ben de bir rapor daha açarım " Benim Roy'dan Neyim Eksik 2" diye :D :D :D

Bu arada tebrik ederim, her zamanki gibisin :D

9. acemi001

acemi001 adana

tebrikler roy usta

edebi yanımıza dokunmuşsun ama

gözlerimiz şenlenmedi

fotolar görünmüyor :)

10. balli

balli m.nuri akkaya

Favori Kamış:
    D.A.M Telespin 3 mt. 10/30gr.
    Favori Makine:
    Shimano Hyperloop 4000 RB
    En İyi Avı:
    11,7 Kg. Aynalı sazan
    Uzun zamandan beri:D rapor neyim göremez olmuştuk senden sevgili Roy, bu iyi oldu hakikaten. Aradan epey zaman geçse de heyecanın aynen yine eskisi gibi. Zevkle, keyifle okudum sağolasın gözüm.

Benzer bir avlağımız olmasa da yayın avına dair takım ve yem bilgileri için de teşekkürler. Hep daha güzelleri, gönlünce güzelleri rastgelsin abicim.;)

11. roy

roy roy

Favori Kamış:
    Ron Thompson heavy telecoast, daiwa crossfire,lineaeffe extreme,Pezon&Michel Rafale pro pike
    Favori Makine:
    Daiwa tournement entoh 5500, Mitchell compact gold 7000 , Okuma Razor 65, Daiwa procaster A 4000
    Ufak degil mi Fatih abi :) 160cmligini yakalayinca bu ufak gözüktü gözüme -ki avlak rekoru 208cm- :D

aksam 6-9 arasi yani günes batimi vaktinde en verimli dönemi oluyor. vakit meselesi tabi. aileyle çocukla geçirecek bir pazar günümüz var. iki seçenek var. 1) sabah av, öglenden sonra ve yatana kadar çocuk ile ilgilenmek. 2) sabah 10-11e kadar uyku, aksam 6ya kadar çocuk ile ilgilenmek, gece 11-12ye kadar av. ben 1ci seçenegi seçip az balik ama aileye daha çok ilgi kismini benimsedim :) uykumdan feragat ediyorum :)

12. roy

roy roy

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    sagol Metin o senin güzelligin :)

13. roy

roy roy

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    tesekkür ederim Tuggin :) firsat buldukca birseyler çikartmaya ugrasiyoruz iste kendi çapimizda :)

14. roy

roy roy

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    sagol Ibrahim abi :) balik salarken elim titremez bilirsin :) firsat olsa yakaliycam da ne is pozisyonu ne hava müsade etmiyor :(

15. roy

roy roy

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    :laughing: :laughing: mrsparkle mrsparkle tasagamiyi terimin babasi Alico reis açiklar artik. dogrusu ilk ögrendigimde senin aklina gelen benim de aklima gelmisti, halen de geliyor :D

su çok kirli oldugu için avlamiyolarsa zevk amaçli degil et amaçli avliyorlar demekki. yazik. nehrin temiz akmasi da balik sagligi açisindan pek önemli dgil. temiz akan sudaki psb orani ve baligin bünyesindeki psb orani çok önemli. baliktan gida yolu ile alinan kursun çinko vucutta zerre kadar yok olmuyor sürekli birikiyor.

16. roy

roy roy

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    bu kadar büyük mangallar çok pahali ki nasil alicaz :laughing: :laughing:

gün asiri açtigin raporlara sy artik bu sanssizligini Inan :) bak ne dedim gün asiri. anahtar kelime bu. sen her gün veya iki günde bir boy boy çesit çesit baliklari tutarsan birileri de ' vay arkadas adama bak her attigini dolu çekiyor' falan der kem gözle bakar :)

17. roy

roy roy

Favori Kamış:
    Favori Makine:

tesekkürler :)
    herkezde görünüyor, muhtemelen ayarlariniz ile ilgili bir sorun var.

18. roy

roy roy

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Valla Nuri abim ne yalan söyliyeyim rapor açmak içimden bile gelmiyordu bu vakte kadar. spinle alinan tek tük levrekler, feeder ekip avlari falan vardi aslinda ama açmadim rapor.

bu baligi ne kadar çok avlamak istedigini biliyorum. umarim bir gün bu heyecan tertemiz yüregini kiprastirir sevgili abim :)

19. volex21

volex21 Volkan

Favori Kamış:
    Okuma V System 2.40 Lineaeffe Spirit Surf 3.90 (fiyat performans 9/10)
    Favori Makine:
    Spro Red Arc 20'lik (Fiyat/Performans : 8/10)
    En İyi Avı:
    Levrek (57 cm - 2.100 gr ) Sargoz (700 GR kadar) Palamut (40 cm üzeri), Lüfer 40 cm, Çipura 950 gr
    Tebrikler Roy, güzel bir av yapmışsın, son fotograf ayrı bir güzel çıkmış. :)
    Nice keyifli avların olsun. :)

20. KorkutAta

KorkutAta Muharrem

Favori Kamış:
    D.A.M FZ SPIN 215 CM
    Favori Makine:
    Okuma Flame 20
    En İyi Avı:
    sazan, 13,1 kg.; gökkuşağı alası, 2 kg.
    Tebrikler Dünyalı, harika av ve rapor:D