Yatağımdan avlarıma devam

Konu, 'Denizlerimizden Güncel Av Raporları' kısmında Vedat Abayoğlu tarafından paylaşıldı.

1. orni

orni sedat

En İyi Avı:
    3.5 kg laos
    Ağabey anlatımınız müthiş, avınız ondanda müthiş. Yeni avlarınıza ve anlatımlarınıza inşallah.

saygılarımla.

2. clio35

clio35 AHMET HAKAN KARAHAN

vafaklıll sanki polisiye romanı okuyor gibi oldum ne kadar sürükleyici çok teşekkür ederim allah bizede nasip eder inşallah ama teknesiz av olmuyor tbr

3. kadrikalemci

kadrikalemci Kadri Kalemci

En İyi Avı:
    Kaçırdığım balık
    Tek kelimeyle muhteşem bir av raporu. Teşekkürler Vedat Baba..

4. Vedat Abayoğlu

Vedat Abayoğlu Vedat Abayoglu

Favori Kamış:
    Shimano Game ARC
    Favori Makine:
    Okuma V system
    En İyi Avı:
    Sarıkuyruk
    Sevgili Kardeşim Mustafa
    Bu raporuma verdiğin anlamlı cevap için çok teşekkür ederim.
    Yaptığım,yaşadığım heyecan ve keyfi birebir aktarma gayretidir.
    Bundada muaffak olduğumu görmek ise daha ayrı bir haz vermektedir.
    Sevgiyle kal

5. Vedat Abayoğlu

Favori Kamış:
    Shimano Game ARC
    Favori Makine:
    Okuma V system
    En İyi Avı:
    Sarıkuyruk
    İlgi ve yorumlarına çok teşekkürler sevgili Sedat

6. Vedat Abayoğlu

Favori Kamış:
    Shimano Game ARC
    Favori Makine:
    Okuma V system
    En İyi Avı:
    Sarıkuyruk
    Hemen hergün böylesine yazılar yazma gayretinde olsamda,herseferinde aynı heyecanı veremediğimde olmaktadır sevgili Hakan.
    İleri yazılarımda aynı hazzı vermek gayretinde olacağım.
    Sevgiyle kal

7. Vedat Abayoğlu

Favori Kamış:
    Shimano Game ARC
    Favori Makine:
    Okuma V system
    En İyi Avı:
    Sarıkuyruk
    Sende sağolasın sevgili Kadri

8. Adil Akırmak

Adil Akırmak Adil Akırmak

Üstadım ben ilk olarak 1.5 sene önce sizin levrek avcılıgı yazılarınızı okuyarak merak sardım at-cek olayına.O zamanlar daha kamısların üzerinde yazan atarlar ne anlama gelir onları dahi bilmezdim:)Garip ama ilk kullandıgım kamıs 2 parcalı spin kamısıdır:)Belki aynı seyleri baska sahıslardan okusaydım bu kadar cok sevemezdim.1.5 yıldan beri yakaladıgım 8-10 levrek ve balıkclık namına ögrendigim her sey sizin sayenizdedir.Bunun için size tesekkür etme geregi duydum.
    Malum sözkonusu levrek ise ögrenilcek cok sey var hesabı takıldıgım bir nokta var işin içinden cıkamıyorum üstadım.Her zamanki gibi yardımınıza ihtiyacım var:)
    Üstadım benim levreklerin peşinde kostugum 2 liman var levrekleri görmeme ragmen henüz sahtemi takip ettiklerini bile görmedim bu limanlarda.Ama arada sinirlenince aklımada sen geldin, dedim olucaktı burada vedat üstadım görürdünüz siz nankörler diye söylendim:).Ben size 2 limanın durumu hakkında bilgi vereyim sizde fikir:).
    1)1.limanımda sardalyacıların aglarını bosaltıgı geceleri kopez yavrularının kalamarların girdigi orta büyüklükte 4-5 metreleri bulan bir liman.Fakat limanın ısıkları denize düsüyor bizim gölgelerimizide düsürüyor.Eger sorun ısıksa keserim kabloları bi gece:)
    2)2.Limanımda sadece zevk amaclı balıkcılık yapılan tekneleri barındıran 50-60 teknelik kücük bir liman burda yavru populasyonu oldukca az.Fakat bu limanada petkim fabrikasının ısıkları düsünüyor.
    2 limanın tek ortak özelligi ısık oldugunu düsündügüm için bana sorun ısıklarda gibi geldi.
    Özellikle büyük olan limanda bir gece gördügüm levregi kaya parcası falan zannetmiştim.Tahminen 4-5 kg gelir diye düsünüyorum.
    Ve üstadım özet olarak soguk gecelerde sabahlanan emek sarf edilen fakat karsılıgını defalarca alamamıs harap ve bitap durumdaki genc size sıgınıyor:)
    Ellerinden öperim.
    Saygılar...

9. Vedat Abayoğlu

Favori Kamış:
    Shimano Game ARC
    Favori Makine:
    Okuma V system
    En İyi Avı:
    Sarıkuyruk
    Sevgili Kardeşim Adil
    İlkönce şahsım hakkındaki kanaatlerine teeşekkür ediyorum.Demekki emeklerim boşa gitmemekte ve bu durum bana ayrı bir mutluluk vermekte.
    Bu örnekleri misliyle vermekte mümkün.
    Örneğin 2009 yılı içersinde emeğim gecen kardeşlerimin yakaladıkları levrekler iddia ediyorumki sportif yöntemlerle(muhtelif suni kandırıcılarla at,çek yöntemi)denizlerimizin en büyük trofeleri olmuştur.
    Bu konuyu açacak ve kardeşlerimi ve yakaladıkları devasa levrekleri sizlerle paylaşacağım.
    Sorularına gelince;
    Zaten bu soruların cevabı bu konuda var.Dikkatlice tekrar okursan nasıl davranman gerektiğini daha iyi kavrayabilirsin.
    Kısaca bahsedecek olursam;Işık şartları bazen dezavantaj gibi görünsede,kimi zamanda avantaj haline dönüştürülebilinir.
    Burada gizlilik ve sessizlik esastır.
    Ayrıca av zamanını,taymingini iyi ayarlamak lazımdır.Limandan elayak kesildiği,özellikle kurnaz olan irilerinin tedirginliklerinin azaldığı anlarda kesinlikle gizlenerek,icabında eğilip yada emekleyerek ilerleyip avlanmak gerekebilir.
    Bilinizki siz levreği net gördüğünüz anda oda sizi sezinleyebilir ve sunduğunuz yemlere itibar etmez.
    Suni yemlerin dışında,canlılığını muhafaza edecek şekilde sunulan iiri teke,mıgrı belası yoksa canlı ilerya ve kaya balıkları,canlı mamun şansınızı arttıracaktır.
    Sevgiyle kal

10. Ozzmen

Ozzmen Ozmen

Vedat Amca
    Gercekten okurken cok keyif aldim...Sanki o avi ben yapmis kadar oldum.
    Siz balik avi romani yazmalisiniz kesinlikle. Ilk kitabi ben alirim valla.
    Saygilar ustad.
    Ozmen

11. Vedat Abayoğlu

Favori Kamış:
    Shimano Game ARC
    Favori Makine:
    Okuma V system
    En İyi Avı:
    Sarıkuyruk
    İlgi ve yorumlarına cok teşekkürler.Zaten şu anda ilk kitabımın yazımı sürmektedir.Yeni senede sanırım 3 ayrı kitabım çıkacaktır.
    Sevgiyle kal

12. aacaipman

aacaipman volkan

harika bir av hikayesi resmen yasadim okurken ustababa ellerine saglik rastgele

13. Vedat Abayoğlu

Favori Kamış:
    Shimano Game ARC
    Favori Makine:
    Okuma V system
    En İyi Avı:
    Sarıkuyruk
    Sağolasın sevgili Volkan,teşekkürler

14. tropehus

tropehus SEDAT

Favori Kamış:
    dam
    Favori Makine:
    okuma
    En İyi Avı:
    lufer ve çupra
    ya yemın edıyorum FENERBAHÇEM kadar sevıyorum senı vedat abi sen nasıl bır insansın ya valla ben okumayı ve yazmayı hiç sevmem ama sizin yazılarınızı acayip okuyasım gelıyo heleki son gunlerde içimdeki levrek ateşini dahada alevlendiriyosun allah sonumu hayır etsin sana da uzun omurler versin buyuk ustad iyiki varsın.

Son düzenleme: 30 Aralık 2009
  15. Vedat Abayoğlu

Favori Kamış:
    Shimano Game ARC
    Favori Makine:
    Okuma V system
    En İyi Avı:
    Sarıkuyruk
    Sevgili Kardeşim Sedat
    Yarım asrı çoktan gecen balıkcılık geçmişime rağmen,halende her balığa gidişimde hem heyecanlanır ve hemde büyük keyf alırım.
    Aldığım bu hazzı ise,siz meraklılara birebir aktarmak gayretinde olurum.
    Demekki bu gayretim hedefine erişmektedir.
    İlgi ve yorumların ise beni çok mutlu etmiştir.
    Sevgiyle kal

16. Adil Akırmak

Üstadım raglou silikonlarla jighead kullanımından verim alabilirmiyiz.
    Ayrıca sizin silikonlara olan düskünlügünüzü biliyorum.Fakat kurt silikonlar ile jighead kullanmıyorsunuz.Sebebini ögrenebilirmiyim?
    Saygılar...

17. Vedat Abayoğlu

Favori Kamış:
    Shimano Game ARC
    Favori Makine:
    Okuma V system
    En İyi Avı:
    Sarıkuyruk
    Sevgili Kardeşim Adil
    Elbette alabilirsin.Ancak illaki Jig Head olmamalıdır,şöyleki;Piyasada ağırlıklı fırdöndüler vardır.Bunlar iki boydur.Yani iyice oval bir kurşunun iki tarafınada minik fırdöndülerin birer halkası gömülmüştür.Yapılacak iş şudur.Kullanılacak silikonun boyutuna göre bu ağırlıklı fırdöndüden birisi secilir.Roglou'nun iğnesi çıkarılır güzelce bir pense yardımıyla kızarana kadar ısıtılır,sonrasında halkası acılır ve soğumadan fırdöndünün halkası gecirilir ve eski haline getirilir.
    Şimdi elimizde fırdöndünün bir halkasına iğne halkası gecirilmiş diğer taraftaki fırdöndü halkası boş kalmış bir aparat vardır.Boş fırdöndü halkasına kalın bir misina bağlanır.Bu misina silikonun açık sidikliğinde gecirilip ağzında çıkarlır.Bir taraftan kalınmisina ile çekilirken diğer taraftan misina halkasıda aynı yerden gecirilmeye başlanır.Bu işlem sonucunda kurşunda silikonun içine girer ve baş nahiyesi yanına kadar,fırdöndü halkası ağzından cıkana kadar cekilip oturtulur.Zaten bu arada iğnede takılı olduğundan oda içeri girer ve batıcı kıvrım ucu dışarda kalana kadar silikon icine yerleşir.
    Sonrasında içerdeki kurşun.,sanki dışardan hiçşişkinlik görülmeyecek biçime gelir.Burada önemli olan iğne sapının haddinden fazla içeri girerek silikona bel verdirmemesidir.Yada az sokularak silikon sırtının kamburlaşmamasınada mani olmalıdır.Silikon dengesi tam sağlanmalı avlanmaya başlamadan evvel silikonun yüzüşünün normal olduğunun gözlenmesi gerekecektir.Girişi kolaylaşytırmak için şampuan yada sabun köpüğü kullanılabilinir.
    Şimdi elinde kücük boy bir rapla ağırlığında bir silikonun vardır.İnce misinalı esnek bir spin kamışla uygun şaratlarda atış yapabilir ve levrek suyuna erersin.Çok avcıdır levrek varsa muhakkak alırsın.
    Orak kuyruklu silikon kurtlarda illaki jig head kullanırım ve hatta son levreğimi onunla tuttum.Özellikle dibi kumlu bölgelerde,azmak ağızlarında ve hatta 100 metre kadar içlerinde bile en güzel levreği bu tip jig headli orak kuyruklu silikon yakalar.
    Sevgiyle kal

18. Adil Akırmak

Her biri bir altın kadar degerli cümleler üstadım bunlar.Senin yazdıgın yazılardan bir arşivim var hemen bunuda ekliyorum.
    Yardımınız için cok tesekkürler...

19. Vedat Abayoğlu

Favori Kamış:
    Shimano Game ARC
    Favori Makine:
    Okuma V system
    En İyi Avı:
    Sarıkuyruk
    Yardımcı olabildiğime sevindim sevgili Adil

20. Aslıhan TURAN

Aslıhan TURAN Aslıhan TURAN

Favori Kamış:
    Daiwa Ballistic X 270 cm 14-40 gr. /Fujın Dragon 270cm 8-32 gr
    Favori Makine:
    Daiıwa Fuego 17 LT 3000 DC/Shimano Stradic 4000 XG FK
    En İyi Avı:
    Levrek 2.4 kg
    Ellerin dert görmesin Vedat amca,önemli ayrıntılar ve derslerle dolu bir rapor olmuş.Çok teşekkürler...