yatirdim yine :))

Konu, 'İç sularımızdan (Tatlısu) Güncel Av Raporları' kısmında roy tarafından paylaşıldı.

1. roy

roy roy

Favori Kamış:
    Ron Thompson heavy telecoast, daiwa crossfire,lineaeffe extreme,Pezon&Michel Rafale pro pike
    Favori Makine:
    Daiwa tournement entoh 5500, Mitchell compact gold 7000 , Okuma Razor 65, Daiwa procaster A 4000
    selam tüm forum sakinleri ;

geçen haftaki hava muhalefeti sebebi ile eldeki imkanlarla gerçeklestirdigim perch avindan sonra yaptigimiz istisareler neticesinde bu hafta bir yayin avi yapmak farz olmustu.

sabah 6:00 itibari ile avlaga dogru yola çikildi. 9.8km yol gittikten sonra malum avlaga varildi. 6.40 itibari ile çift kamis yayin avi basladi. hava parçali bulutlu, rüzgar arzu ettigim gibi su yönünün tersine degil fakat arzu etmedigim gibi su yönünde de degil. dikkat ettim su akari ile ayni yönde rüzgar aldigimda depar alamiyorum. eh bu hava depar alir diye düsünüyorum. ufak baliklarin su üzerindeki hareketliliklerini izlemeye koyuldum. haftanin stresi yag gibi akip gidiyor bu zaman zarfinda.

sabah zevzekligine çikmis -ki bu sabah sporu olamaz adam resmen zevzeklige çikmis- ben yaslarda bir vatandas arkadan seslendi " burda balik mi olur yahu sehrin ortasindayiz, dogaya açilmak lazim, baliklar sakin yer sever"... ne diyo la bu, cehalet de zor zanaat diye düsünürken cevap vermeye hacet kalmadi. kamis zangirrrtt diye zipladi, kaloma vizzzzzzzzzzzzzzzz ahan da kapagi yaptim sana sabah zevzegi :laughing:

sabah zevzegi bir anda sabah saskinina döndü. balik ufak, kiyidaki otlara dalmasina izin vermeden iki dakikada kepçeledim. otlara dalmasi da sorun degil gerçi, otlari da söker çekeriz de takimdan temizlemesini sevmiyorum.

94cm 6-7 kilo bir yayin.

zevzek vatandas zevzekligi birakip kapagini alarak efendi gibi tebrik etti ve sabah sporuna devam etti.

Sevgili Fatih abim geçen raporumda iri yayinlarin lezzetsiz oldugunu, lezzetlisini tutmam gerektigini, onun da 80cm 1 metre arasi olmasi gerektigini söylemisti. simdi soruyorum bu da mi gol degil Fatih abi :D

fotograf faslinin ardindan hayvani geri saldim zira çok bir melül melül bakiyordu.

hepinize iyi bir hafta dileyerek fotograflarla basbasa birakiyorum...

2. vurgun-01

vurgun-01 Mustafa Can

Favori Kamış:
    Shimano catana 2,70
    Favori Makine:
    Shimano Nexave 2500 FC
    En İyi Avı:
    7.000 sazan - 2.785 Sudak - 1.370 Akbalık - 3.100 Turna
    Tebrikler Roy. Şu ufaklıklardan bir bana nasip olmadı ona yanarım. Devamına rasgele.

3. Zıpkıncı İbo

Zıpkıncı İbo İbrahim Can

Favori Kamış:
    Cressi, Mares, Tusa
    En İyi Avı:
    18 kg Akya
    Yine nefis bir yayın ve zarar vermeden suya iade :thumb: Alkışlıyorum seni Roy... daha irileri rastgelsin...

Zevzek arkadaş ömrü boyunca unutamaz bu hatırayı... :)

4. HastaRuH

HastaRuH Erkan

En İyi Avı:
    55cm zargana--60 cm Lüfer (Kofana)--70 cm 3.750 gr Levrek
    Tebrikler güzel av yapmışsınız elinize emeğinize sağlık.

5. 2ncay

2ncay tuncay

En İyi Avı:
    13 kg sazan ve lüferler
    Konu başlığını görünce bu kesin roy dedim tebrikler rastgele.

6. istavrit

istavrit Boğaç

türküsü pek güzeldir....yatırdım yatırdım çam dibine...tebrikler kardeş

7. night fisher

night fisher fatih

Favori Kamış:
    kendisinin dizayn ettiği muhtelif kamışlar
    Favori Makine:
    çançinçon çinişi makineler
    En İyi Avı:
    kırlangıç 8.4 kg
    gol ulan gol:D :D :D

8. befalcon

befalcon Sinan

Favori Kamış:
    Okuma V-System 2.70 10-40
    Favori Makine:
    Daiwa Megaforce 2500
    En İyi Avı:
    Dağ Alası 26 cm.,, Torik 3 kg
    Adam gerçek zevzekse senin avlakta haftaya elinde olta zevzeklerle dolu olur:D

Güzel bir balık almışsın tebrikler. Suyun akıntılı yerlerinden mi durgun yerlerinden mi alıyorsun balığı?

9. mertparlak

mertparlak Mert PARLAK

En İyi Avı:
    300Gr İstavrit
    Abi sen şimdi bukadarcık yayın içinmi 9.8km yol gittin :eek: :eek:

Fotoda beni alan ilk foto yayın ne bakıyon der gibi poz vermiş ve en can alıcı nokta ise yine paket taşlar abi o mera nerde bursaya yakınmı :) Fatih Abimle gidelim bir şutta biz çekelim

Her zaman Rastgelsin

10. Querorz

Querorz Fatih

"Malum avlak" demekteki amacın avlağın deşifre olmaması değil di mi Roy Usta? :D

11. night fisher

night fisher fatih

Favori Kamış:
    kendisinin dizayn ettiği muhtelif kamışlar
    Favori Makine:
    çançinçon çinişi makineler
    En İyi Avı:
    kırlangıç 8.4 kg
    Ne avlağı ,ne deşifresi yahu:) resmen kapının önü:)
    Geçen oto servisinde bi türkle karşılaştım,fransa plakalı arabası var.Nerdensin filan derken ,Pariste oturuyorum dedi.Bizim bi arkadaş var dedim,sein nehrinde koca koca balıklar tutuyo,kaldırımda pozlar veriyo dedim,'' ne diyo bu sazan ''der gibi bön bön baktı SAZAN.Tıpkı Royun gerzeği gibi :D
    o mera burda olacak üç günde kökünü kurutmazsak namerdim:D

12. volex21

volex21 Volkan

Favori Kamış:
    Okuma V System 2.40 Lineaeffe Spirit Surf 3.90 (fiyat performans 9/10)
    Favori Makine:
    Spro Red Arc 20'lik (Fiyat/Performans : 8/10)
    En İyi Avı:
    Levrek (57 cm - 2.100 gr ) Sargoz (700 GR kadar) Palamut (40 cm üzeri), Lüfer 40 cm, Çipura 950 gr
    Tebrikler Roy, alıştın iyice yayına.

Çok güzel kareler, nice keyifli avların olsun. :)

13. İnan01

İnan01 İnan Köse

Favori Kamış:
    Daiwa Crosscast 2.59 28-84 / Major Craft Skyroad 2.44 7-23
    Favori Makine:
    Shimano Twinpower HG 4000 / Shimano Stradic Ci4 3000
    En İyi Avı:
    Balık
    Mangal diyorum, bi de oraya yatır diyorum şunu artık :madgrin: :madgrin:

Taam taam tebrikler :laughing: :laughing:

14. roy

roy roy

Favori Kamış:
    Ron Thompson heavy telecoast, daiwa crossfire,lineaeffe extreme,Pezon&Michel Rafale pro pike
    Favori Makine:
    Daiwa tournement entoh 5500, Mitchell compact gold 7000 , Okuma Razor 65, Daiwa procaster A 4000
    Sagol Mustafa. Gun gelir nasip olur sabir. Yerini bulmak lazim

15. roy

roy roy

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Teşekkürler Ibrahim abi :) Muhtemelen hayati boyu eline olta almamis biridir. Gecen facede bir laf gordum. Cehalet ne guzel sey herseyi biliyorsun diyordu :)

16. roy

roy roy

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    sagol erkan daha irisi sana nasif olsun

17. roy

roy roy

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    benimkiler kovaya atimdan ziyade kaldirima yatirdim oluyor haklisin :D sagol Tuncay :)

18. roy

roy roy

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    yatirdim yatirdim dan sesine, tiskindim dustum can sesine :D ergen versiyonu yatirdim yatirdim çam dibine, batirdim batirdim taa dibineydi galiba lisede çok söylerdik bu türküyü :laughing: :laughing:

sagol Bogaç :) sizin vaktiniz de geliyor ufak ufak, vanozlar çikmis piyasaya

19. roy

roy roy

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    oh nihayet :D :D görev tamamlandiysa irisini kovalamaya devam edeyim :D

20. roy

roy roy

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    3 hafta önce vardi bir zevzek grup :) ellerinde biralar, bir de telefona hoparlör takmislar bangir bangir müzik dinliyorlar :) yayin avi için tüm olumsuzluklarla absürt bir noktadan bekliyorlardi. temiz hava alip evlerine döndüler :D

akintili veya durgun olmasi farketmiyor Sinan. nehrin debisi artar azalir. mesele olta atacagin yerin noktasini seçmekte. çukur bölge olmasi lazim. baliklar orda kümelenir. olta atacagim yeri deneyerek buldum. kursun uya degdikten sonra saniye sayarak tüm merayi taradim. su an olta attigim nokta en derin yeri.