geçen hafta bende oradaydım bu adamlar kraçaya istavrit yapraga çinekop diyorlar neredeyse çinekopa lüfer diyecekler bence amatör balıkçılıga da bazı kurallar konmalı limit altımı yakaladın kessinler cezayı 100mt ileride deniz polisi var.
Cezamı???tekneler bunların gözleri önünde resmen köprünün altına ağ attılar bütün sene, "kardeş sen napıosun gel bakiim buraya" diyen olmadı..ama diğer söylediklerine %100 katılıyorum..
malzemeciye çapari bıraktım bu sabah gördüğüm istavritler küçük, rapala deneyenler var onda gelenlerin %80'i yaprak onlarda herzamanki gibi kovaya. Bizlerden adam falan olmaz. Sitede resimlerini gördüğüm ama tanımadığımız şahıslarda var onlar bile gözümün önünde yaprağı kovaya atıyor, sonrada tekneneler kızıyoruz!!! Niye kızıyoruz ki?
ama üzülerek söylüyorum kraçe katliamı son sürat devam diyor.Hatta ben küçükleri geri atarken yanımdaki adam çoçuklarım seviyor diyerek elimden aldı((
Aman diyim ya, Ağzını hayra aç. Bu arada dün yapraklarla rapor yazan arkadaş moderatöre şikayet edilmiş ve rapor kaldırılmıştır. Artık arkadaşa da bir ceza verdiler mi bilmiyorum...
Uploaded with ImageShack.us evet dün gördük o bolluğu.resmen katliam yapılmış yavru yapraklar.bide iyi halt ediyomuş gibi yazmayın paylaşmayın kardeşim bunları buralarda.
haliç unkapanı hattıda aynı şekilde kraça katliamına devam ediyorlar bana 1 tane yaprak geldi suya iade adamlar tepki gösterdi neden attın diye.. maalesef kimseye birşey söylenmiyor ikaz ettim ama sanki küfür etmiş gibi oldum acayip bozuldular..
geçen yaban tv deki bir yayında necmi abi yakaladı 40 cm boy limiti ölçtü eger yanlış bilgilendirme yaptıysa sorun yok..
ben daha önceden 20cm ve 5kg diye okumuştum deniz ve tatlı su için şimdide baktım deniz için 20cm ve 5kg diyor eger yanlış baktıysam (yorgunluktan) zaten çok iyi bilen biri şüpheleri ortadan kaldırır
Çizelge-7 Denizlerde avlanabilecek türler Türler Latince adı Boy limiti (cm) (en az) (1) Miktar limiti (en fazla) (2) Akya Lichia amia 30cm 3 adet Barbunya -Tekir Mullus sp. 13cm Çipura Sparus aurata 15cm Kg Deniz turnası Scomberesox saurus 60cm 1 adet Gobene (Tombik) Auxis sp. 40cm 3 adet Hani Serranus scriba 30cm 3 adet İstavrit Trachurus trachurus 13cm Kg Kalkan Scopthalmus sp. 40cm 2 adet Karagöz Diplodus vulgaris 18cm Kg Kefal Mugil sp. 20cm 5 Kg Kolyoz Scomber japonicus 18cm Kg Levrek Dicentrarchus labrax 18cm Kg Lagos Epinephelus aeneus 45cm 3 adet Lüfer Pomatomus saltatrix 20cm Kg Sargos Diplodus sargos 21cm Kg Mercan Pagellus erythrinus 15cm Kg Orfoz Epinephelus guaza 45cm 3 adet Orkinos (Ton) Thunnus thynnus 90cm 1 adet Palamut -Torik Sarda sarda 25cm Kg Pisi Pleuronectes limanda 20cm Kg Sinagrit Dentex dentex 20cm Kg Uskumru Scomber scombrus 20cm Kg Uzun kanat orkinos Thunnus alalunga 60cm 1 adet Yazılı orkinos Euthynnus alletteratus 45cm 2 adet Diğer türler ====- Yok kg (1) % 5 küçük boylara izin verilir. dursun kardeş dedigin dogrudur..
birisi 9 tane 25 cm kefal almış ötekisi hemen kefal limiti 40 cm yazmış bi başka arkadaş 25 cm demiş vs vs.. ha gidin yavru balık tutun demiyorum ama şu cm olayını aşalım bence kaç gündür vay efendim o balık şu kadar cm bu balık bu kadar cm sirkülere göre şöyle ona göre falan filan .. bana göre sirkülerde ne yazdığının bi önemi yok hele istanbulda hç yok önemli olan vicdanının kaç cm izin verdiği . madem ki parmak kadar balığı kovaya koymaya gönlün el veriyosa sorun yok.bence birilerine faydalı olcaksak bunu forumda degil de sahilerde yapalım ha yine yeri gelir neyin ne olduğu yazılır fakat inanın CM görmekten gına geldi .yani utanmasak resmi bilgisayara kopyalayıp balığın boyunu ölçücez. kimse yanlış anlamasın umarım ne demek istediğimi anlamışsınızdır . İyi geceler ..