Taha genç yaşına rağmen sana verilen cevaplara göre olgunluğunu koruyup konuyu yaşının çok üstünde bir olgunlukla çok güzel bir şekilde bağlamışsın bu yüzden seni ayrıca tebrik eder selamlarımı gönderiyorum
ARKADAŞLAR BU KONU HAKKINDA YAZILANLARIN HEPSİNİ OKUDUM . KUSURA BAKMAYIN YAZI KARAKTERİM BÜYÜK , MYOP OLDUĞUMDAN YAZIMI ZOR OKUYORUM GELELİM TAHANIN KONUSUNA BEN KESİNLİKLE TAHANIN FİKRİNİ SAVUNURDUM ÇÜNKÜ KIZILIRMAKTAN YAKALADIĞIM ,TALI SU MERCANI DENİLEN BİR BALIK VARDIR ONLARI YAKLAŞIK OLARAK 7 YIL BESLEDİKTEN SONRA TARIM İL VE ORMAN BAKANLIĞINA TESLİM ETMİŞTİM ... BU BALIĞI KIZIL IRMAĞA HEM PİKNİK HEMDE BALIK YAKALAMAK İÇİN GİTTİĞİMDE KIYIDA SÜRÜ OLARAK GEZERKEN YAKALADIM TABANA SOFRA BEZİNİ SERİP BALIKLARIN GELMESİNİ BEKLEDİKTEN SONRADA SOFRA BEZİNİ KALDIRMIŞTIM ... BU BALIĞI İLK YAKALADIĞIMDA NE OLDUĞUNU BİLMEDEN BESLEDİM ..YAKALADIĞIMDA 2 CM KADAR BOYLARI VARDI TOPLAMDA 13 ADET İDİ .AMA 1 TANESİ EVE GİDERKEN BİDONDA MALESEF ÖLDÜ BALIĞIN DOĞAL YOLLARLA BESLENMESİ İÇİN İLK ETAPTA AKVARCULARDAN KIL KURTLARI ALDIM ... AMA MALUM AKVARYUMCULUKLA UĞRAŞANLAR BİLİR BUNU SÜREKLİ BULMAK MÜMKÜN DEYİLDİR .. BU ARADA SİNEK, SUCUK,YUMURTA BETAZI PİŞMİŞ OLARAK HER ÇEŞİDİ Dİ VERİYORDUM ... BALIK BÜYÜMEYE BAŞLADIKÇA ŞEKLİORTAYA ÇIKTIĞINDA RESİMLERİ ÇEKİP İNTERNETTEN ARAŞTIRMA YAPTIĞIMDA BALIĞIN TATLI SU MERCANI OLDUĞUNU VE TÜRÜNÜN YOK OLMA DERECESİNE GELDİĞİNİ ÖĞRENMİŞTİM ... TABİ BALIĞIN YEMLENME TÜRÜNÜDE ARAŞTIRARAK BULMUŞTUM BU BALIKLARDA GENELDE ETCİL OLDUĞU İÇİN AKLIMA GELEN İLK ŞEY LEPİSTES BALIĞI OLDU ... LEPİSTESLER ORTALAMA 21 GÜNDE BİR YAVRULAYAN VE İRİLEŞTİKÇEDE 300 KADAR YAVRU VEREN BİR AKVARYUM BALIĞIDIR .. DOĞAL ORTAMDA BIRAKIRSAN BAZEN 300 YAVRU BİLE HAYATTA KALAMAZ ..ÇÜNKÜ ENNELERİ VE DİYER BALIK LAR TARAFINDAN SÜREKLİ YENİR .. BEN HER YAVRULAMA DNEMİNİ TAKİP EDER VE ONLARI YAVRULAMA DÖNEMİNDE FARKLI AKVARYUMA ALIRDIM BAZEN YAVRULAMSI İÇİN SABAHI BEKLEDİĞİM OLURDU )) VE ONLARDA AYRI AKVARYUMLARDA BESLEYEREK CANLI YEM OLARAK KULLANIRDIM ... VE ŞUAN VERMİŞ OLDUĞUM TALI SU MERCENLARININ 3 TANESİ DİŞİ DİYERLERİ ERKEK OLARAK DAMIZLIK HABNEDE BESLENİYORLAR..ONLARDAN ORTALAMA OLARAK. 2 SENEDE 30 BİN CİVARI YAVRU ALINMIŞ BALIKLARI SÜREKLİ GİDİP TAKİP DE EDİYORUM ... VE BU YAPTIĞIMİŞİNDE BELKİ YOK OLACAK BİR BALIĞI KURTARMAK OLMASI BENİ ÇOK SEVİNDİRMİŞTİR .. ŞİMDİ SORUYORUMSİZLERE BUNCA ZAMANDIR BALIKÇILIK YAPIYORUZ KAÇ KİŞİ TATLI SU MERCANI YAKALADI:???... BİLİYORUM ÇOĞUNUZ YAKALAMAMIŞTIR ... ŞİMDİ BEN O LEPİSTESLERİ ONLARA YEDİRMESEYDİM EMİN OLUN BELKİ SADECE RESİMLERİNİ GÖRECEKTİK .. BU BAĞLAMDA BENTURNANINDA BESLENEBİLECEĞİ KANATİNDEYİM BUDA NACİZANE BENİM FİKRİM ... SAĞLICAKLA KALIN
fotoğrafları elimde hazır yok . ama 2 hafta sonra orda olacağım ve en güzel pozları yakalıyıp burda sizlere yayınlarım işallah .. tabi fotoğrafı buraya yüklemeyi başarabilirsem ben siteye yeni üye oldum ve pc kullanımı nı pek bilmem bu sebeple biraz zorlanacağım büyük ihtimalle
Hamurla beslemek lazım. balıkla, solucanla, kıl kurdu ile, sinekle beslemek yanlış olur. Yazık hayvancıklara... Hepsinin canı var.
Aynı fikir bendede vardı ben turna yavrusu buldum sonunda biraz bakıp doğal ortamına bırakıcam ama bu arada çok muhteşemler
taha selamlar burda veremeyeceğim bi kaç bilgi var ig koc.kaann umarım ulaşırsın sana istediğin boyuttaki turnalar konusunda yardım edebilirim hatta daha küçük boyutlarını bile sadece bana ulaş bu arada turnanın tanesi için 10 cmye kadar 150 litre akvaryum gayet yeterli ama sonrasında zaten akvaryum ortamında 1,5 metre olmasının imkanı yok ama 40-50 cm için en az 700 litre akvaryum gerekebilir tabii kara turna türü besliyosan başka
harika ama abi 4 yıl önce atmışsın büyük ihtimal 3 turnadan biri ikisini yer daha sonra güçlenip tüm akaryumu kurutmuştur turna gibi bi yırtıcıya sempati duymamak elde değil tebrikler
taha selamlar koc.kaann instagram üzerinden ulaşabilirsen isediğin boyutun daha küçüklerini dahi sana ulaştırabilirim normalde böyle tektük satışım yok ama senin gibi exotic türlere meraklı gençleri görmek beni de mutlu ediyor burda veremeyeceğim bi kaç bilgi ve sana ulaştırabileceğim birden fazla turna türü var