Yayın avcılığı

Konu, 'Tatlı SU Balık Avcılığı' kısmında eozsoyeri tarafından paylaşıldı.

1. eozsoyeri

eozsoyeri Erdem Özsoyeri

Abilerim birkaç sorum olacak forumda aramama rağmen pek fazla bilgi bulamadım.

Gölde yayın avı için takım olarak ne kullanılır?yemleme yapılır mı?yapılırsa ne ile yemlenir?hangi saatler yayın için idealdir?nasıl yerlerden hoşlanır bu hayvan:)bu konular hakkında etraflıca bilgiye ihtiyacım var yardımcı olursanız sevinirim..

2. korni

korni koral

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    55 kg trakya kıvırcığı
    erdem sen yayıncının kralı ile geçen hafta sonu yarışmada idn aytekin abi ile sormadımmı ona ?
    büyük fırsatı kaçırmışın ayaklı ansiklopedi gibi:D:D

3. eozsoyeri

eozsoyeri Erdem Özsoyeri

Yav konuştuk ama yayından konu açılmadı fazla bahsedemedik.Kullandığı kancayı biliyorum ama goccaman geniş beyaz bişeydi:D

4. canalpakin

canalpakin

yurtdışında suyu vurularak yapılan bir teknik var hep merek etmişimdir hiç görmedim türkiyede

5. harun91

harun91 harun

Favori Kamış:
    shakspeare odysse makina,alba lucky kamış, lineaffe oyster 4.20 ve diğerleri..
    En İyi Avı:
    İsrail sazan istavrit izmarit gelincik
    kvok diye bi yöntem...kürek gib bir aletle suya vuruyorlar.yayın o sesi merak edip geliyormuş:rolleyes:

6. harun91

harun91 harun

Favori Kamış:
    En İyi Avı:
    erdem abi bildiğim kadarı ile gece avlanıyor bu balık....ağaç altı kuytu köşeler sığ yerlere gelirmiş geceleri...gerçi ben daha yayın avına bile gidemedim ama internette okuduklarım öğrendiklerim bunlar :)

7. eozsoyeri

eozsoyeri Erdem Özsoyeri

Sağolun bu daha çok bot ya da kayıkla yapılan bir yöntem yani sesin yemin olduğu yerde çıkması gerekiyor sanırım.Kurbağa sesine falan benzetiyormuş hayvan heralde..

Sağolasın Haruncum ben de bataklık yerler diye okumuştum sanki biyerde ama tam bi bilgi alıyım dedim benim de ilk olacak zaten gidersem:)

8. mehteran

mehteran Gürkan

Favori Kamış:
    Olta
    En İyi Avı:
    Sazan
    Bizde bulunan bazı küçük göletlerde yayın var. Fakat bizimkiler gölet yayınları pek irileri yok, kelebek diye tabir ettiğimiz türler. İkilik veya üçlük olanları şimdilik salıyoruz. üç yıldır büyüyemediler. Ama şuna eminimki iki yıl sonra artık yenilecek olacaklar. Yem konusuna gelince, bir numarılı yemleri siyah sülük. Küçük canlı balıkları yem olarak kullanabilirsiniz, sakadatcıdan alacağınız dalak veya siyah ciğerde iş yapıyor kan kokusunu seviyorlar. En önemlisi hareketli yeme dayanamıyor. Küçük kurbağalarda kullanılabilir.

9. Huseyin Alp Arslan

Huseyin Alp Arslan Huseyin Alp Arslan

Favori Kamış:
    olta ve oltadan baska hic bir sey
    En İyi Avı:
    22 kg Kingfish
  10. eozsoyeri

eozsoyeri Erdem Özsoyeri

Teşekkürler..Gideceğim gölde kurbağa pek yok ama yemlik balık yakalayabilirim sanırım.Peki yemlemek gerekir mi acaba?bunu için ne kullanabilirim ciğer falan olur mu?

Hüseyin abi bu linki atlamışım ben ya:) olta bağlanışları için falan çok iyi oldu sağolasın..

Şimdi tek derdim yemlemek kaldı:confused:

11. esabi

esabi SENIOR MEMBER

Favori Kamış:
    reklama gerek yok
    Favori Makine:
    favori kamışım bölümünde yazıyor
    En İyi Avı:
    pulu imzamda
    erdem yemlemeyi dalakla yapacaksın çizip çizip atacaksın suya

12. Conqueror

Conqueror Ahmet Fatih Eryılmaz

Favori Kamış:
    Silstar at makara 50 lik , Silstar Bx makara 50 lik ,Silstar 2,70 m iki adet kamış
    En İyi Avı:
    100 gr israil sazanı
    erdem aytekin abi yakında okul açaçak ilk öğrencisi benim sıraya gir ikinci sen olursun

13. fatru25

fatru25

bence yayın için yemlemeye gerek var ama anladığımız manada sazan için yapılanı gibi değilde daha farklı etrafa koku yayacak birşeyleri dalak kan özellikle kan hatta küspe ciğer tavuk ölüsü leşler hiç farketmez ama en iyisi kan kanı kurutup parça parça suya atar isen suda yavaş yavaş çözüneceğinden etrafa suda dağılan bir mürekkep gibi dağılacaktır. ve de o gölde bulunan canlı bir balık yada kurbağa (nerde olduğu farketmez) yada bulabilirsen siyah toprak sülüğü kan sülüğü değil dikkat
    eğer bu minval üzere avlanırsan bi şeyler çıkabilir iri yayınlar gündüz hep derindedirler gece sığ yerlere gelirler ve ay ışığı olan geceleri pek sevmezler. hatta hiç sevmezler. bir keresinde dolunay varken gittik ay aşana kadar tekbir vuruş alamamıştık sonra koca kurtlara sorduğumuzda yayın ay ışığında oynamaz demiştiler. bence en iyi yayın oltası gezeer kurşunlu olanıdır. ama gölde şamandıralayıda ihmal etme

14. balıkçı hikmet

balıkçı hikmet

Favori Kamış:
    REMİXON ELİTE 50(en iyi oltam) ve diğer oltalar
    En İyi Avı:
    5 kg Turna
    şu ana kadar tuttuğumuz en büyük yayın 55 kg...yer Kestel/BURSA Gölbaşı göleti...yem tekli iğne üzerine 6 adet kalın siyah sülük...e iğnenin ne kadar büyük olduğunu bir düşünün derim...tarihse 2005'in temmuz ayı...saat 03:30...sallama dip oltası...bot ile 100 metre ileride ve derinlik 16 metre arkadaşlar...oltanın üstündeki çanda büyükbaş hayvanlara takılan çoçuk kafası kadar çan.saat 3:30 ben uyumaya yatmıştım...avlakta ben, babam, dedem ve dedemin 2 arkadaşı vardı...zil çalınca babam beni hemen kaldırdı...dedem ve ekrem amca(arkadaşı) oltayı zorlukla çekiyorlar...elleri misinadan yarılmış...misinada 100 mm.ve çekemeyince şanslarını sabaha bıraktılar ve oltayı sağlam biyere desteklediler...sabah saat 9 oldu...balıktan ses seda yok...başladılar çekmeye balığı epey yorduktan sonra balık kıyıya geldi ve balığı çıkardılar...balığın kafası hala dedemlerin yazlığında...çok büyük kafası var...hala canlı gibi...bilgisayar monitörü kadar...GÖLBAŞI şu anda yasak ama geçen yıl dalgıçlar boğulan bir ceset aramak için göle girdiler ve bizlere iyi haberlerde verdiler...suyun altında yüzlerce 100 er kg'lık yayın balıklarının olduğunu belirttiler...inşallah yasak kalkınca bunları yakalamak nasip olur...10-20 yıl öncesinde kocaman yayınlar yakalanmış...

15. palukcu

palukcu

yayın

genelde yosun ağaç diplerinde yaşar.ve buralara yuva yapar.
    Ben en çok yem olarak parekete de kurbağa tercih ederim.sülükte olabilir.ama büyük yayın için kurbağa diyorum başka bi şey demiyorum.kanca olarak bayağı sağlam ve büyük teklikanca kullanıyorum.
    Fakat nehirlerde ellle yakalamasıda çok zevkli bir balık.Sevdikçe kendini avucunuzun içine bırakıyor.
    ama tabiiki biraz cesaret işi.

16. esabi

esabi SENIOR MEMBER

Favori Kamış:
    reklama gerek yok
    Favori Makine:
    favori kamışım bölümünde yazıyor
    En İyi Avı:
    pulu imzamda
    erdal bey amatör balıkçılıkta bu yöntem yasaktır ve site kuralları gereği sirkülerde yasak olan avlanma yöntemlerini teşvik edecek yazılar yazılmasıda yasaktır lütfen bu yazınızı kaldırınız;)

17. eozsoyeri

eozsoyeri Erdem Özsoyeri

Sağolasın Aytekin abi sazlıbosna için soruyorum yakalarsam bölüşürüz:)

kabul:D

Teşekkürler her türlü ölü diri mahlukat olabilir yani:) bu dolunayı yazdım biryere.Ben de gezer kurşunlu takım düşünüyorum.

:eek: Şu kafanın bir resmini görseydik ya..En fazla büyüyebilen tatlısu balığıymış diye okudum biryerde..

Sonuç; tavuk ciğeri ,dalak vs. ile yemleyip dolunay olmayan bir gecede sülükle avlanıcaz.

18. harun91

harun91 harun

Favori Kamış:
    En İyi Avı:
    aytekin abi bazı yerlerde canlı yem bıurakmaya parakete deniliyor diyebiliyorum...erdal abinin dediği bu olmasın:confused: mesela turnaya canlı yem bırakırken eskiden bende parakete diyordum:)

19. fubo

fubo

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    5 kilo turna
    Gecelegin avdan daha cok verim alirsin canli yem herzaman birnumara favori yemimdir daha sulukle hic denemedim ama ovuyorlar bulundugum yerde suluk olmadigi icin ben denemedim misinan saglam olmali ayni zamanda ignelerinde yayin cok iri boyutlara ulastigi icin oltaya cok irileri gelebilir boyle zamanlar icin herzaman yanin da keman yayi kalinliginda taze bir agac dali bulunsun yayini ckemeyecegini anladiginda bu dali misinaya biraz surt yayinin sakinlestigini ve direnmedigini goreblirsin yaninda eldiven bulunsun tutlacak fazla bi yeri olmadigi icin eldivenle elini agzina sokarak cikartabilirsin cok buyuklerinde bu yontemi denemeni onermem