Değerli forum üyeleri öncelikle hepinize selamlar. Yayın avında kullanılan yem yöntemlerinden biri olan ''tavuk ciğeri'' konusunda sizlerden bilgi almak istiyorum; kendi yaptığım avlara ve arkadaşımın birisinin akvaryumda beslediği bir çeşit yayının tavuk ciğerine görterdiği reaksiyona istinaden yayın avcılığında tavuk ciğerinin etkili bir yem olduğunu düşünüyorum. Ancak bu yöntemdeki benim için en büyük sorun yemin iğneye sabitlenememesi. tavuk ciğeri çok yumuşak olduğu için hemen parçalanıyor, daha oltayı atarken kurşun bir tarafa ciğer bir tarafa savruluyor. atmayı başarabildiğim yemi küçük balıklar kolaylıkla parçalayıp iğneden alıyorlar kısacası bu yöntemde tecrübeli birilerinin yöntemlerine ihtiyacım var banghead kendimce önlem olarak birden fazla iğneyi üst üste sıralı olarak bağlayıp ciğerin muhtelif yerlerinden iğneleri geçirmek suretiyle sabitlemeye çalışıyorum bir nevi çapari yöntemi diyebiliriz ancak bu yöntemde bile yem durmayabiliyor. ayrıca birden fazla iğne benim için takılma hususunda birden fazla risk demek o yüzdende kullanmakta çekiniyorum bilmediğim yere atamıyorum. kısaca olayı özetledim sanırım tavuk ciğeri kullanmak suretiyle avlanan arkadaşlardan fikir almak istiyorum. Nasıl sabitliyorsunuz? veya ciğere başka bir uygulama yapıp sağlamlaştırabliyormusunuz vs vs. Hepinize şimdiden teşekkürler saygılar......
Bait Elastic yem ipini kullanabilirsin. Yemin dağılmasını ve küçük balıkların yemi bozmasını engeller. Yemi iğnemize taktıktan sonra etrafında sıkıca birkaç tur atarak yemi iğnemize sabitliyoruz. Herhangi bir düğüm vesaireye gerek yoktur elastik olduğu için kendini tutuyor zaten. Rastgelsin.
değerli tavsiyeniz için çok teşekkür ederim.bir üst konu başlığında aynı konudan detaylıca bahsedilmiş benim açtığım konu başlığı biraz forum kirliliği olmuş özür dilerim herkese saygılar.
Tavuk cigeri icin yem ipi kullanmak benimde bi suredir aklimda olan bisey. ama ciger cok yumusak. ip elastik ve esneterek sarmak durumundayiz. ip cigeri parcalar gibi geliyor bana. deneyip sonucu yazarsaniz bende ogrenmis olurum..
Çok önemli bir konuya değinmişsiniz. İp haricinde başka yöntem bilen varsa ve paylaşırsa çok sevinirim. İpi deneyen arkadaşlarında sonucunu paylaşmasını dilerim. Selamlar.
en iyisi canlı kurbağa paket lastiğiyle iğneye bağla,lastiğin arasına bir parçada köpük yerleştir,kıyıdan 2-3 metre uzağa bırak debelenip dursun suyun üstünde,şıpırtıya gelir yayın,gece zaten kıyıya geliyo yayınlar kurbağa kovalamaya
söyle birsey yapabilirsin tavuğun taşlıgı sert olur yada sülukte işini görür bir parca kesip kancaya taksan sonra tavuk cigerini taksan tekrar kancanın uç kısmına taşlık yada sülük parçası takarak tavuk ciğerinin kancanın ortasında sıkışmasını sağlayıp atışlarda kancadan düşmemesini saglaybilirsin nedemek istedigimi anlamışsındır sanırım. kuçuk balıklar kolay kulay düşüremezde tavuk ciğerini buşekilde
yayın balıgı kokuya cok hassas bir balıktır ayrıca yayın için su mandası denilgiğinide göz önünde bulundurursak yayın bu manada su içerisinde kendinden cok emin hareketlerde bulunup her tür yeme korkusuzva saldırırbu bilğiler ışıgında gözenekli bir dantel,veya küçük gözenekli file benzeri bir torbalama içerisine doldurulacak balık,tavuk ciğeri,işkembe türü kan kokulu yeme gözü kapalı saldıracaktır,torba kenarına baglanacak iğne balıgı affetmez bunun nedeni yayın balıgının beslenme şeklindendir yayın yemini agzında dişleriyle degil damagıyla ezerek yer dolayısıyla sazan gibi agzına aldıgı yemi kusma şeklınde tepki vermez saygılarımla
ya şu yayın kadar her yeme atlayan balık yok sanırım. soma seviş barajında son 1-2 yıl ,içinde yayın balığı çıkmaya başladı. nelere gelmiyorki küspe, küspe ile kullanılan boncuğa, ekmeğe,alabalık yemine. bu saydıklarımın hepsine şahit oldum. sırf çöpçü bu balık ya
Ben kullandığım bir yöntemi sölüyeyim iş yapıyor muhteşem değil ama denenebilir ... tavuk ciğeri robotta çekiyorum ve un ile yoğuruyorum bildiğin hamur oluyor ama ciğerli hamur yayın zaten kokuya geliyor ama pişirme o zaman ciğerli ekmek olur deneyebilirsin ama biruyarıda bulunayım bu yaptığın hamuru dolapta saklama berbat kokuyor o ciğerin azotla karılık kan kokusu berbat birşey ... umarım yardımcı olmuşumdur rastgele
Ben yayına şamandıralı kıbrıs atıyorum, ciğeri biraz büyük takıyorum ciğeri kıbrısa dolayınca balık ciğeri alamıyor düşme problemi ve balığın yemi alıp götürme problemi ortadan kalkıyor.
kadın çorabıda olabilir sanırım.sülük yakalama yöntemi aynı zamanda . bi taşla 2 kuş hooked kanlı dalak ciğer sakatatları doldurun çorabın içine .sülükler buna yapışacaktır yayında bi yumak sülüğe hayır demez sanırım.reeling :hungry:
ben sivasın zara ilçesinde yaşıyorum ve su şehri kılıçkaya barajına yakın bir mevkideyim genelde sezon acıldımmı haftalık yayına ve sazana giderim oraya sezonun açılmasını dört gözle bekliyorum tüm hazırlıklarımı yaptım neyse konuya geleyim arkadaşımız tavuk cigerini çengele tuturamıyorum diyor bende sülük veya kurbagı bulamadığım zamanlar tavuk cigeriyle ve solucanla giderim genelde ciğeri kurutması lazım güneşli bir havada ve hafif rüzgarlı bir yerde kokunun etrafta yayılmamısı için ve çengele takaçagı zaman tutacagı bir yerde hafif ıslatıp takmak lazım çengele daha kolay olması için umarım bir faydam olmuşur rast gele reeling
Benim kullandığım yöntem 010 ve 020 arası misinayı iğneye taktığımız ciğere güzel bi şekilde bağlıyorum. Kör düğüm atıyorum. İnce misina seçmemin sebebi fazla gözükmüyor misina suda. Belli etmez yani siz fluoro carbon misina kullanabilirsiniz. Ciğer dağılmasın diye nazik bi şekilde düğüm atınız
sizin orda güzel bi avlak var bu sene yayın bol olacak gecen hafta ordaydım deneme amaçlı 6 tane yayın bir karış boyunda cıktı 2 tanede yaklaşık 90 cm tabi hepsini geri bıraktım bundanda bişi ögrenmiş oldum igneleri daha büyütmek lazım cocamana yayın ignesini bir karışlık yayın rahatlıkla alabiliyo nasip olursa bu ayın 16 sı akşamı orda olacam
10 20 mm mısınayı kopartmayan yayın tahmınımce lımıtlerın cok altındadır bn yayın ıcın 80 mm mısına ve celık ıgne kullanıyorum ıgne de ısaret parmagı uzunlugunda bnce yayın yakalamak ıcın en ıdeal yontem bu kucuklerle ugrasmassın hıc yoktansa
selamunaleykum arkadaşlar yayına gezer kurşun taksam yem de canlı balık taksam canlı balık yüzeye çıkarmı