Selam arkadaşlar.Seyhan ve Ceyhan Irmaklarının gectiği Köylerdeki yayın avcılarından öğrenmiş olduklarımı sizle paylaşmak istedim. 1 - Canlı balık : En çok tercih edilen yöntemdir.200 - 1000 gr arası,Sazan,pullu vs balıkları,üst yüzgecinden iğneye bağlanır,genelde söğüt ağaçlarının altına bu yemler bırakıldıktan sonra,misina bir söğüt dalına sabitlenir, 2 - Tavuk Bağırsağı : Bu yöntemi hem Yayın hemde,Yılan balığı için deneyebilirsiniz ( ben yılan balığı yakaladım ) ,Tavuk bağırsağını iğneye işleyerek takılır,Bir iğneye bir tavuğun bağırsağı ( İğnenin büyüklüğüne göre ) kullanılır,İğne hiç görülmeyecek şekilde takılır en uç kısmında 15-20 cm bağırsak boş bırakılır,iğnenin 50-100 cm yukarısına 50-100 gr kurşun,hafif akıntılı kıyıya yakın bir yere bırakılır,Yine söğüt dalına sabitlenir misina, 3 - Kuş : Serçe olarak bilinen kuş,tüyleriyle birlikte ateşte tütsülenir,hafif et kokusu gelmeye başladığında ateşten alınır ve iğneye takılır - 50 - 100 cm yukarısına - 50 - 100 gr kurşun ve yakın mesafeye atılır (bu yöntemi benimsemedim acıkcası ) en iyi verimide bu yöntem veriyormuş onuda belirteyim. Selamlar,Rastgele