Yayın avlamakta bölgesel teknikler.

Konu, 'Av Hikayeleri' kısmında orhan1969 tarafından paylaşıldı.

  1. orhan1969

    orhan1969 Orhan

    Yaş:
    55
    Mesajlar:
    1.566
    Şehir:
    ADANA
    Favori Kamış:
    İtalcanna Kombat
    Favori Makine:
    Daiwa Saltiga Surf,Daiwa Tournamnet Entoh
    En İyi Avı:
    1,5 mt Sapan ( Kemane )
    Selam arkadaşlar.Seyhan ve Ceyhan Irmaklarının gectiği Köylerdeki yayın avcılarından öğrenmiş olduklarımı sizle paylaşmak istedim.

    1 - Canlı balık : En çok tercih edilen yöntemdir.200 - 1000 gr arası,Sazan,pullu vs balıkları,üst yüzgecinden iğneye bağlanır,genelde söğüt ağaçlarının altına bu yemler bırakıldıktan sonra,misina bir söğüt dalına sabitlenir,

    2 - Tavuk Bağırsağı : Bu yöntemi hem Yayın hemde,Yılan balığı için deneyebilirsiniz ( ben yılan balığı yakaladım ) ,Tavuk bağırsağını iğneye işleyerek takılır,Bir iğneye bir tavuğun bağırsağı ( İğnenin büyüklüğüne göre )
    kullanılır,İğne hiç görülmeyecek şekilde takılır en uç kısmında 15-20 cm bağırsak boş bırakılır,iğnenin 50-100 cm yukarısına 50-100 gr kurşun,hafif akıntılı kıyıya yakın bir yere bırakılır,Yine söğüt dalına sabitlenir misina,

    3 - Kuş : Serçe olarak bilinen kuş,tüyleriyle birlikte ateşte tütsülenir,hafif et kokusu gelmeye başladığında ateşten alınır ve iğneye takılır - 50 - 100 cm yukarısına - 50 - 100 gr kurşun ve yakın mesafeye atılır (bu yöntemi benimsemedim acıkcası )
    en iyi verimide bu yöntem veriyormuş onuda belirteyim.

    Selamlar,Rastgele
     
  2. SERDARDAŞDEMİR

    SERDARDAŞDEMİR

    Mesajlar:
    45
    merhaba

    sağoll abii kuş takma işini bende benimsemedim


    :D :D :D :cool:
     
  3. claytron

    claytron ALİ

    Yaş:
    40
    Mesajlar:
    174
    Şehir:
    istanbul
    Favori Kamış:
    albastar
    En İyi Avı:
    yayın 8 kilo
    Umarım son cümlenden sonra bu şıkkı denemeye kalkmaz kimse gerçi bu sitedeki insanlar bilinçli avlanıyor zannetmıyorum ama genede kuş olayının yapılmamasını ümit ediyorum
     
  4. esabi

    esabi SENIOR MEMBER

    Yaş:
    53
    Mesajlar:
    4.881
    Şehir:
    istanbul
    Favori Kamış:
    reklama gerek yok
    Favori Makine:
    favori kamışım bölümünde yazıyor
    En İyi Avı:
    pulu imzamda
    niye:confused: :confused:
    canlı teke,mamun,yengeç,solucan vs kullanabiliyoruzda niçin ölü bir kuşu kullanmıyalımki;)
     
  5. esabi

    esabi SENIOR MEMBER

    Yaş:
    53
    Mesajlar:
    4.881
    Şehir:
    istanbul
    Favori Kamış:
    reklama gerek yok
    Favori Makine:
    favori kamışım bölümünde yazıyor
    En İyi Avı:
    pulu imzamda
    namık hemen ortalığı karıştırma kuşu canlı calı takmıyoruz o senin dediğin fındık faresiydi:D :D
     
  6. ertan_06

    ertan_06

    Mesajlar:
    246
    Şehir:
    ankara
    Favori Kamış:
    sadece olta
    En İyi Avı:
    7 kg aynalı sazan, 68 cm turna
    ben hiç çözemedim bu yayının neye iyi geldiğini köpek balığı cinsi var herhalde kanı olan herşeyi yiyo bu balık ben dalak bile denedim kızılırmakta ama görmek nasip olmadı şöyle 40 50 kg bi yayın:eek: :eek: :eek: :rolleyes:
     
  7. Conqueror

    Conqueror Ahmet Fatih Eryılmaz

    Yaş:
    42
    Mesajlar:
    10.402
    Şehir:
    Edirne / Kutlutaş
    Favori Kamış:
    Silstar at makara 50 lik , Silstar Bx makara 50 lik ,Silstar 2,70 m iki adet kamış
    En İyi Avı:
    100 gr israil sazanı
    Yayın balıüı canlı balığın yanında ,DANABURNU NA ,Kalın siyah soluca da vurur ,arkadaşlar , yayın için arkadaşımızında belirttiği gibi tavuk un yanında sakatatlarıda kullanabiliriz ,biz genelde nehirlerde yayın için yemeleme yaparız ,yayın balığı genellikle gölgede ,ağaç altlarında barınız ,birde pislik olan yada yemli olan yerlerde bulunur
     
  8. sedatk

    sedatk Sedat

    Yaş:
    47
    Mesajlar:
    1.584
    Şehir:
    İzmir/Şirinyer
    birde bunu için canlı kurbağa dan bahsedildiğini duydum.Gerçekten tatlı su avlarından en lezzetli bulduğum balık
     
  9. HAMSYLOS

    HAMSYLOS Mustafa Saatçi

    Mesajlar:
    326
    Şehir:
    İSTANBUL
    Favori Kamış:
    EL OLTASI
    En İyi Avı:
    Levrek
    Doğrudur, canlı kurbağada yayın için iyi bir yemdir. Yalnız canlı kurbağa kullanılırken genelde ağır kurşunlarla dibe bırakma yapıldığında kurbağa su üzerine çıkıp hava alamadığından bir süre sonra ölür. Hareket ederken suda yaydığı titreşimler kesilir. Bu nedenle yayının dipteki kurbağayı dolaşırken bulması gerekir. Bir diğer yöntemde şamandıralı avcılıktır. Bu yöntemde şamandıra bir şekilde sabitlenmezse kurbağa şamandırayı devamlı karaya doğru sürükler.
    Kastamonulu bir abimin anlattığı bir yöntemi size anlatmaya çalışacağım. Bu yöntem genellikle dar akarsularda ve göle akan kollarda uygulanıyor. 7-8 m uzunluğunda ki göl kamışlarına veya uzun ağaç dallarına bir parça misina bağlanıyor ve ucuna iğne ekleniyor ( misina çekerinin sağlamlığına dikkat edin, çünkü canlı kurbağaya dalan yayın çok iri boylarda olabiliyor ). Bu iğne üçlü yada tekli olabilir. İstenildiği takdirde kurbağayı canlı tutacak şekilde ya sırtından iğne geçiriliyor yada kurbağaya bağlanarak sabitleniyor. Sonrasında ise kurbağa yalnızca vücudunun bir kısmı yada ayakları suya değecek şekilde suyun üstünde asılı olarak bırakılıyor. Amaç kurbağanın kurtulmak için verdiği uğraş sırasında çıkardığı titreşimlerle yayını daha hızlı yeme çekebilmek. Misina boyu uzun tutulmamalı çünkü kurbağa karaya çıkabilir. Sizde sabaha kadar karadaki kurbağayla yayın beklersiniz. Birde unutmadan uzatılan kamışı ağır taşlar yardımıyla karada iyice sabitleyin malum yayın kuvvetli hayvan oltanızdan olmayın. Kullanılan yöntem bana bu şekilde anlatıldı bende size aktarıyorum umarım işinize yarar. Kısmet olursa bende denemeyi düşünüyorum.
    Son olarak yayın avında oltalarınızı suya attıktan sonra fazla gürültü yapmayın, aranızda konuşurken alçak sesle konuşun, avlak etrafında mecbur kalmadıkça gezinip ses çıkarmayın ve en önemlisi suya kesinlikle ışık tutmayın ve elinizden geldiğince kendi aydınlanmanız için kullandığınız ışık kaynağını suya yansıtmayın.
     
  10. HAMSYLOS

    HAMSYLOS Mustafa Saatçi

    Mesajlar:
    326
    Şehir:
    İSTANBUL
    Favori Kamış:
    EL OLTASI
    En İyi Avı:
    Levrek
    Birde yayın avında kullanılacak iki önemli yem karasülük ve danaburnudur. Resimlerini temin edebilirsem yemler ve yemleme bölümünde size aktarıcam.
     
  11. BATILI_22

    BATILI_22 CiHaNgiR BaYrAkTaR

    Yaş:
    31
    Mesajlar:
    82
    Şehir:
    EDİRNE/kıYık
    En İyi Avı:
    7,5 kg yayın 4 kg aynalı sazan . . .
    abiler yayından bahsediyoruz tatlısuların en büyük balığı bu balığın menüsü çok geniş yani solucan,karasülük,danaburnu,kurbağa,tavuk sakadatı,canlı balık,ucuz salamlar,abimin dediği gibi ölü ufak kuşlar, civciv,fındıkfaresi vs vs herşey yiyebilir yani biyerde okumuştum yakalanan 50 kg üzeri bir yayın balığının içinden asker bostalı çıkmış yani bu hayvanın canı istediğinde yiyemeyeceği şey yok saygılar...