YAYIN BALIGI (silurus glanis) avindan sevgiler ;

Konu, 'İç sularımızdan (Tatlısu) Güncel Av Raporları' kısmında roy tarafından paylaşıldı.

1. roy

roy roy

Favori Kamış:
    Ron Thompson heavy telecoast, daiwa crossfire,lineaeffe extreme,Pezon&Michel Rafale pro pike
    Favori Makine:
    Daiwa tournement entoh 5500, Mitchell compact gold 7000 , Okuma Razor 65, Daiwa procaster A 4000
    tekrardan selam arkadaslar ;

biliyorum bu aralar fazlaca konu açtim :D kismet iste, bu sira pek bos yok :)

hafta içi gerçeklestirdigim bir iki ivir zivir aperatif niyetine gerçeklestirilen avlardan sonra haftasonu daha ciddi meseleler ile ilgelenip bir yayin avina gideyim dedim.

sabah 5.10'a kurulan alarmin çalmasina 2 dakika kala gözler açildi. 10 dakika içinde marsa basildi ve yola düsüldü. saat itibari ile hava 19 derece hafif rüzgarli.

takim taklavati kurma ve oltalari su ile bulusturma fasli çabucak atlatildi. rüzgar etkisini giderek arttirmakta. meteroloji sabah için 25km rüzgar ve saganak yagmur gösteriyordu. gerçi her zamanki gibi tahminler kismen dogru çikamdi ve sadece rüzgar kismini tutturabildiler.

teczizat assagidaki fotograftaki gibi. yagmur riski yüzünden çabuk toplanabilecek sekilde iki kamis açtim. yem halka köpek kroketi, pelet yem ve pop up diye tabir edilen yüzer boili kombinasyonu. pop up ilave etmemin sebebi yemi tabandan biraz havalandirmak. yaninda garnitür olarak pva torbada muhtelif ebat pelet ve boili.

igneye ilisterecegim ikinci pva torbalari hazirlamaktaydim ki soldaki kamis zipladi yerinden. el freni ile tasma, baligi yoklama, kaloma ayari ve 5-6 dakika süren muhtesem bir mücadelenin ardindan baligi gördüp kepçeyi elime aldim. av partnerim tatilde. büyük kepçe onda kaldi. elimde feder avlarimda kullandigim ufak bir kepçe var. ilk hamlede baligi alamadim, açildi. tekrar getirdim. ikinci hamleyi yaparken baligin agzindaki igne kepçenin tam kenarina saplandi :D aklimdan simdi miçtik diye geçirdim.

balik fish gripper ile alinabilecek bir balik degil. es kaza gripper hayvanin agzindan kurtulsa cumburlop suya düsmekle kalmayacak misinayi da patlatacak. kamis kirmaya kadar götürür. çantadaki eldiveni ararken kepçenin bosaldigini hissettim. baligin debelenmesi igneyi kepçeden kurtardi.

zorlanarak da olsa baligi yarisina kadar kepçeleyip disari çikardim. 120 cm ve 16.5kg agirliginda bir tosun. bu boydaki bir yayin 18-20kg olmali fakat bizimkisi iyi semirmemis :D

ama iyi mücadele etti namissiz :D

sonuçsuz kalan birkaç tirtiklamanin (muhtemelen meradaki ufak baliklar) ardindan avi sonlandirdim.

geçen gün konularin birinde kendisine saygi duydugum bir abim hayal kirikligina ugradigini, benden daha iyi ve saglam avlar bekledigini yazmisti. hüsrana ugrattigim üstadlardan özür dilerim. orada da yazdigim gibi ben balikcilikta iddia sahibi, çok bilgili, her teknigi ve takimi kullanma becerisi olan biri degilim. elimden gelen budur. bu avlar beni mutlu etmeye yetiyor. insallah daha iyi avlar yapinca onlari da paylasirim.

2. frenist

frenist Cihan Kalafat

Favori Kamış:
    Okuma Salina 4.28 - Okuma Trio-Rex 4.25 telesurf
    Favori Makine:
    Okuma Trio 65a - Okuma Bluehawk
    En İyi Avı:
    Lüfer
    Guzel balik, guzel anlatim daha ne olsun. Devamini dilerim.

3. balli

balli m.nuri akkaya

Favori Kamış:
    D.A.M Telespin 3 mt. 10/30gr.
    Favori Makine:
    Shimano Hyperloop 4000 RB
    En İyi Avı:
    11,7 Kg. Aynalı sazan
    Maşallah, maşallah.

Her satırı tevazu ve naiflik kokan günceyi okurken gördüm ki fotoğraflar başka türkülerin havasını çığırıyor. O hınzır bakışların ta buralarda yüreğimde yansıma buldu. Anında ışınlandım Fransa'ya ve seninleydim.:p

Yüreğine sağlık gurban.;)

4. night fisher

night fisher fatih

Favori Kamış:
    kendisinin dizayn ettiği muhtelif kamışlar
    Favori Makine:
    çançinçon çinişi makineler
    En İyi Avı:
    kırlangıç 8.4 kg
    Fenamı etmişim:) yatırdın işte tosunu kaldırıma:) benden kurtuluş yok,ufak gaz 16.5 kglık getirdi.Elinden gelen buysa ,ardına koyacağın 30 kg aşşağı olmayacak gibi görünüyor:) RASTGELSİN kardeşim:)

NOT:Uzun,sağlam ve büyük bir kepçe almak şart oldu.

5. sabriyazici

sabriyazici sabri

maaşallah iyiden iyiye yayıncı oldun :) daha iyileri rast gelsin en büyük kepçen yetmez olsun :D yayınları 3 5 kişi kıyıya alasınız inşallah rast gelsin

6. balli

balli m.nuri akkaya

Favori Kamış:
    D.A.M Telespin 3 mt. 10/30gr.
    Favori Makine:
    Shimano Hyperloop 4000 RB
    En İyi Avı:
    11,7 Kg. Aynalı sazan
    Seninleydim dedim ama filmin sonunu göremedim. :): Balığı aldın mı yoksa saldın mı dostum? Akibeti ni'coldi?

7. roy

roy roy

Favori Kamış:
    Ron Thompson heavy telecoast, daiwa crossfire,lineaeffe extreme,Pezon&Michel Rafale pro pike
    Favori Makine:
    Daiwa tournement entoh 5500, Mitchell compact gold 7000 , Okuma Razor 65, Daiwa procaster A 4000
    begendigine sevindim Cihan sagol.

8. roy

roy roy

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    hinzir bakis tamamen düzgün bir fotograf çekebilme ugrasisinin getirdigi bir sonuç Nuri abim :)

balik geri salindi suya. su güzellige heybete baksana abim, insanin içi kaldirmaz bunu sirtlayip ev yolunu tutmaya.

insallah daha ufagi denk gelirse bir ara alikoyma islemi uygulariz :)

9. roy

roy roy

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    30kg 1.40 civari mi oluyordu :D

set olmasa direk eldivenle çikarmak daha zevkli oluyor fakat cidden iri bir kepçe farz oldu :)

10. roy

roy roy

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Sabri çok saglam dua ediyosun , hadi hayirlisi bizi suya gömmeye niyetlendin demek ki :D :D

esprisi bir yana cidden saglam asiliyo bu hayvan. omuzda sirtta baldirda karinda hissediyorsun baligi. aynen grekoromen güres gibi :D

11. erdemutuk

erdemutuk Armağan

Favori Kamış:
    Penn regiment,ShakespeareUglyStikCustom
    Favori Makine:
    Penn Conflict,DAMQickRetro,SproZALTARCXS
    Maşallah diyelim. Tebrikler.

12. Senol_Temur

Senol_Temur Senol

Favori Kamış:
    Shimano Alivio CX 240 Medium Light
    Favori Makine:
    Shimano Exage 3000SRC
    En İyi Avı:
    Sudak 59 cm - Turna 86 cm
    Maşallah güzel bir yayın roy :) . Ben daha önce hiç yayın avlamadım buralarda da yok zaten . Senin yeşil minik bugun yine iyi işledi raporda görürsün ))) . pişman olma istemediğine yeşili :p .

13. HakanDurgut

HakanDurgut Hakan

Favori Kamış:
    SavageGear Bushwhacker XLNT 240cm 10-40gr
    Favori Makine:
    SHIMANO Stradic CI4 3000F
    En İyi Avı:
    88cm 4kg Yayın (spin takım ile)
    Roy abi tebrikler çok güzel yayın gerçekten.. Rastgele.

14. sabriyazici

sabriyazici sabri

:laughing: :laughing: :laughing:

Sonunda kündeye getirdinmi getirdin :) diğerlerinede artık karakucak yaparsın inşallah o hissettiğin yerler tatlı ağrı daha başka yerlerde hissetmen dileği ile tabi kendini sakatlamadan rast gelsin :)

15. stillborn19

stillborn19 Sezai

Favori Makine:
    Kamış:Linaffe,Captain,Remixon makina:Virax Charizma
    En İyi Avı:
    Sudak 3 kg
    Ne güzel boili ile yayın avı yapıyorsunuz bizim burada 1 ay lık yıllık izinde denemediğim yöntem mekan yem kalmadı 1 adet yavru dahi olsa asla yayın tutamadım onu tutacağım diye ne levrekler geldi ne sudaklar ancak rüyamda görürüm dediğim
    büyüklüklerde balıklar tuttum anladım ki yayını sadece ağcılar tutabiliyor muş sağlık olsun dedik pes ettim belki birgün kısmet olur..

16. hakan54

hakan54 hakan

roy abi çok güzel anlatmışsın.avda harika devamını dilerim :) .teşekkürler.

17. Zıpkıncı İbo

Zıpkıncı İbo İbrahim Can

Favori Kamış:
    Cressi, Mares, Tusa
    En İyi Avı:
    18 kg Akya
    Yine yapmışsın yapacağını üstadım. :)

Evet, sen bu işte üstadsın. Bunun takdiri bize düşmez ama böyle kuzuları avlamak, hem de ardından salıvermek her babayiğidin harcı değil. Sen bunu elin titremeden, üstelik keyif alarak yapıyorsun.

Bu keyifli raporun için teşekkürler, ellerine sağlık. Daha nicelerine üstadım. :)

18. roy

roy roy

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    sagol Armagan, daha iyisi sana rastgelsin insallah

19. roy

roy roy

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    hele bir yayinla tanis vageçilmez birsey. belkide benim simdiye kadarki en iri avlarim oldugundandir fakat bu baligin mücadelesini ve agirligini hissetmeyi çok seviyorum. limoni crank bait efsane yaa harika bir sahte.

20. roy

roy roy

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    sagol Hakan, en irisi sana denk gelsin :)