İzmir ülkemizin gerçekten en güzel şehirlerinden birisi.Fırsat buldukça çevre ilçeleri ve köyleri de gezme,görme faaliyetlerimize devam ediyoruz. Altın Portakal film festivalinde ödül alan ''yumurta''filminin devamı olan( seri,bal-süt,yumurtadır) ''Süt'' filminin çekimlerinin de İzmir'in Tire ilçesinde devam etmekte olduğunu öğrendiğimiz yer yine bu ilçeye yolu üzerindeki ''değirmen'' adındaki birkaç doğal tesisin bulunduğu yerdeydi. Burada doğayla baş başa kalabiliyorsunuz.Gözüme ayrıca balıkçı olarak takılan şey ise burada havuzlarda beslenen alabalık,sazan,yılan balıkları ve yayındı. Filmde de kullanılacak olduğunu öğrendiğimiz 2 adet yayın balığı yakşalık 15 metrekare alanındaki havuzda besleniyordu.Şahsen ben ilk defa yayını su içinde görüyordum,ki dışarıda bir,ikiden fazla görme şansım olmadı... Bu doğal ortamı ve yayınları sizlerle paylaşmak istedım...
Teşekkürler Ufuk, keyifli gün geçirmişsin, bu keyfi bize de ulaştırdın sağolasın. Plastik sandalye bile doğaya ayak uydurmuş orada, baksana ağaç rengini almış..
Ufuk maşallah gitmediğin yer kalmayacak bu gidişle. Sayende bizlerde resimlerden görebiliyoruz, bu güzel kareleri bizimle paylaştığın için teşekkürler kardeşim.
Teşekkür ederim herkese,beğendiyseniz ne mutlu bana...Elimden geldiği kadar paylaşmaya çalışıyorum farklı yerleri...
Teşekkürler Ufuk kardeşim. Gezip görmek gibisi varmı ,bizlerlede paylaştığınve oraları bizede yaşattığın için teşekkürler.
Teşekkürler Ufuk senin için bayaa keyifli bir gün olmuş,bu güzel resimlerlede o keyfi bizle paylaşmışsın. Paylaşımın için teşekkürler, gerçekten güzel resimler..
Abi Bu Balik Göl Baliği Değil Mi..tatli Su Baliği Olduğunu Biliyorumda Irmaklardan çok Gölde Avlaniyor Sanirim..
bence saman gibi tadı var izmit tarafıda bir nevi insanlar ufak yayın balıklarını alıp evlerinin bahcesinde besliyorlar 2 tane ile başlayan bir yayın havuzu 100 lerce yayınla dolabilir.yayın balıgı herseyi yer kuru ekmek - evde kalmış yemekler pilav ne bulursa yer. yayın balıgını yapmadan önce çok güzel bir şekilde tulumu çıkarılmalı içine sogan - maydanoz - sirke - tuz ve limon konularak ortalama 2-3 gun buzlukta bekletilmeli o zaman bu balık birşeye bensizyor arkadaşlar
Sevgili Ufuk, gördüklerini kendine saklamayıp, bizleri de düşünüp paylaşman çok büyük bir incelik Çok teşekkür ederim Çok hoş bir paylaşım
Sevgili Ufuk kardeşim bende bir Tireli olarak şehrimizi tanıttığıniçin teşekürler anlatmış olduğun değirmen restorantı genelde sık sık giderim özellikle balığa çıkıpta boş döndüğüm zaman alabalık yemeye giderim ailemle ayrıca daha önce bende bu restoranttan güzel kareler sunmuştum sizlere http://www.balikavi.net/forum/showthread.php?t=9722&page=11 bu linkten bakabilirsiniz