YAYIN TURNA VE TATLI SU KEFALİ AVIMIZ

Konu, 'İç sularımızdan (Tatlısu) Güncel Av Raporları' kısmında adem yurtseven tarafından paylaşıldı.

1. adem yurtseven

adem yurtseven adem

Favori Kamış:
    okuma
    Favori Makine:
    okuma avenger 40b
    En İyi Avı:
    yayın 87 kilogram
    YER:KAYSERİ
    AVLANMA TEKNİĞİ:KASIK CESİTLİ SAHTELER
    ALIKONULANBALIK SAYISI: 14 ADET
    SUYA İADE EDİLEN: 11 ADET TURNA VE 2 ADET YAYIN

merhaba sevgili balık sever hobidaslarım öncelikle hepinizin ramazan bayramı mübarek olsun
    bayram tatilinde memlekete ziyarete gelmisizde cocuklugumuzun gencligimizin gectigi akarsuya balık avına gitmemek günahtır dedik ve sevgili adasım adem abimle aksamdan hedef balığı belirledik dedik turnaya gidelim...

ama aldıgımız duyumlar turna at-cek e gelmiyo bosuna gitmeyin diye uyarılar aldık ama kim dinler aldık yanımıza spinleri vardık meramıza gercekten de turnaları gölün kıyısında yatarken görüyorum atıyorum önüne selam bile vermiyo insan bi bayramlasır dimimrsparkle

sabah suyunu böyle at-cek ile gecirdik ama ne bi vurus var nede takip adem abi vurmuyo baska yere gidelim desene inadım tuttu :D yok dedim adas ben burdan balık almadan gitmem***
    spin takımı arabaya bırakıp samandıralı takım hazırladım 2 adet canlı kücük kasnayı taktım attım güzel bi yere digerinide 20 metre uzagına attım bi baktım ilk oltanın samandıra yok heyecanlandım daha oltayı suya atalı 5 dakika olmamıstı biraz bekledim yemi yutmasını ve bi tasma yaklasık 45 cm boylarında güzel bi turna baktık samandıralı takım iyi iş görüyo 2 tanede adasım hazırladı ve o gün aksama kadar 8 adet alıkoylan ve 4 adette suya iade edilen toplam 12 turna yakaladık
    aksam eve geldik adem abi gece telefonda adas yarında gidelim cok zevkliydi demesini beklemeden tamam bana uyar dedim sabah 5 te meramıza vardık oltaları hazırlatıp attık suya cay içiyoz baktım olta sürünüyo yerde kostum oltayı elime alıp attım tasmayı adem abi turna büyük ....
    balıgı kıyılarken bi tuhaflık var bu turna degil yayın hihi neyse baktık daha kücük dogru suya iade ettik..oturduk cayın basına dedim adaş bu yayının bu gölde ne işi var oda sasırdı tabi.. biz çay keyfine saat 4 gibi devam ederken içimden bi ses benim ucuz ama uğurlu silikon oltama bi bakmamı söyledi ben cayı seçtim hava kararmak üzereyken benim silikon kamısın samandıra yok adaş turnamı sence yayınmı diye sordum bi tasma attım ve iğne oturdu balığın suyun yüzüne sıçraması ile turna olduğunu anladık ve 1 dadikalık mücadeleden sonra kepçemizi unuttuğumuz için kepçesiz almayı basardık güzel bi turna idi yaklaşık 60-65 cm civarında videosunuda adem abi çekmiş ekleyebilirsem eger …artık hava kararmış bizim dönüş için oltaları toparlamaya giderken adem abi bi jübile yapacağım bak görürsün dedi bende zor hava karardı dedim gercektende hava kararmış samandıralar görünmüyordu adem abi son oltayı çekerken oltada bişi var ama dur bismillah dedi balığı kıyıladık turna baklerler yine bitane yayın ama cok küçük yaklaşık 70 cm civarında resim alamadık ama aynen tekrar suya iade ettik. Eve dönerken livarımızda 6 adet alıkonulan turna vardı ve bugün 2 adet yayın ve 5 adet limit altı turnayı büyüyüp kurban bayramında bizimle bayramlaşması için suya iade ettik cok zevkli balık avı günü gerçekleştirdik eve dönerken ikimizinde yüzü gülüyodu ve kurban bayramında tekrar ava çıkma sözüp verip ayrıldık bende 4 aydır istemeden ara verdiğim balık avı hasretimi nisbeten gidermiş oldum darısı kurban bayramına:D eger ekleyebilirsem avla ilgili resim ve videoları eklicem hepinize ***lar İĞNENİZ KESKİN OLSUN:D:D

bunlarda turnanın yakalanış videoları

http://www.youtube.com/watch?v=JYYkj7hfdJM

http://www.youtube.com/watch?v=Y0Ga8mo6gOo

2. Esox

Esox Sedat Demir

Favori Kamış:
    Cormoran Bull Fighter 180 5-25 gr **Caperlan Illicium 10-30gr 240
    Favori Makine:
    Daiwa Regal 3000 5İA
    Abi tebrikler turnayada o boyunuzca yayına da bittim tebrik ederim harika bir av olmuş :)

3. Atilla Ö.

Atilla Ö. Atilla

En İyi Avı:
    Kırmızı Benekli Alabalık
    Maşallah balıklar harika özellikle ilk turnaya bayıldım :) yalnız 6. fotoğraftaki en başta olan balık bana ot sazanı gibi geldi aynı şekilde 7. fotoğraftaki balıklarda ot sazanı gibi duruyor.Bizim burda bolca bulunur avlanması yasak diye biliyorum zaten oltaya gelmeyen bir balık ağla tutanları çok görmüştüm hemde iri boyutlarda.Tatlısu kefali diyicem ama pulları o kadar büyük değil ve ağzı küçük tam çıkaramadım acaba o balıkların türünü söylermisiniz, yanlış anlamayın sizi yargılamak gibi bi niyetim yok sadece merak ettim.Bunun haricinde yayınlarda süper gerçekten verimli bir mera olduğu belli her daim rastgelsin :)

4. adem yurtseven

adem yurtseven adem

Favori Kamış:
    okuma
    Favori Makine:
    okuma avenger 40b
    En İyi Avı:
    yayın 87 kilogram
    biz burada ona sarı balık diyoruz avlanması yasak oldugunu düşünmüyorum oltaya geliyor ama dip oltasına geliyo

5. Atilla Ö.

Atilla Ö. Atilla

En İyi Avı:
    Kırmızı Benekli Alabalık
    Anladım pek bilinen bir balık türü değil zaten bizim burdada ne alakaysa dişi balığı diyorlar :) ama iyice bir araştırmanızı tavsiye ederim bana ot sazanı gibi geldi avlanması tamamen yasaklanmış bir türdür.Hangi yemle tutuyorsunuz acaba burdakiler sadece yosun yiyor ve sadece sabahın erken saatlerinde sürüler halinde dolaşıyorlar tabi bahsettiğim yer dere sizin orası göl sanırım.

6. SerKaN_25

SerKaN_25 SerKaN

Favori Kamış:
    daiwa 1.65
    Favori Makine:
    discowery
    En İyi Avı:
    57cm turna.. 38 cm kadife.
    maşaallah subahanallah , tebrikler ...

7. rastgele43

rastgele43 Kütahyalı

Öncelikle tebrik ederim turna turna değil sanki timsaaaah :D:D
    Yayın zaten dillere destan bi rengi parlaklığı var tebrikler daha irileri sizlerle olsun :)

3/2 NUMARALI AMATÖR AMAÇLI SU ÜRÜNLERİ AVCILIĞINI DÜZENLEYEN TEBLİĞ
    (TEBLİĞ NO: 2012/66)

Bu tebliğde Madde-10 Çizelge 4

Ot sazan avlanması yasaktır fakat sizinki ot sazanı değil kasna gibi gözüküyor :) Ot sazan şöyledir :)

Buda bir tatlı su kefali (Kasna) dır

Ot sazanının pulları daha sık sık ve küçüktür ayrıca ağzı biraz aşşağıdadır kasna ise sazan balığının incesi gibidir :)

8. Atilla Ö.

Atilla Ö. Atilla

En İyi Avı:
    Kırmızı Benekli Alabalık
    İyi söylemişsin güzel söylemişsinde hem diyorsunki ot sazanının pulları küçük ve sıktır hemde kasna diyorsun :) Kasnanın pulları ot sazanına göre daha iridir burdaki balığın boyuna göre pulları çok küçük ve sık hem dediğin gibi ağzıda aşağıya doğru bakıyor balığın kasna olmadığına adım gibi eminim ama kesin ot sazanıda diyemiyorum.Şu fotoğrafa bir bak mesela

Üstteki sana göre kasna
    Alttaki benim tuttuğum kasna

7,8 yaşımdan beri evimizin önündeki derede kasna tutuyorum ne böyle bir kasna gördüm nede duydum :) Emin olarak söylemek istemiyorum ama balık bence ot sazanı.

9. sillurace

sillurace Ruşen

Favori Kamış:
    Cormoran Bull Fighter 2.10
    Favori Makine:
    Okuma Avenger AV30
    En İyi Avı:
    Yayın (8 kg)
    Tebrik ederim. ''doğru suya!'' iade edilen yayınlarla da fotoğraf çekinmeyi ihmal etmemişsiniz.

10. sazancıı

sazancıı gökhan batu

Favori Kamış:
    Daiwa mini spin 180
    Favori Makine:
    Shimano catana 2500 FB (Fener Bahçe:)))
    En İyi Avı:
    55 CM. TURNA, 52 CM. SUDAK, 6,5 KG. AYNALI,5 KG YAYIN
    Tebrik ederim bereketli ev olmuş.

11. sillurace

sillurace Ruşen

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Okuma Avenger AV30
    En İyi Avı:
    Yayın (8 kg)
    Atilla, ot sazanı olarak bildiğin balık, sirazdır. Yöresel olarak cibrin, sarı balık ve içikara denildiğini duydum. Ancak literatürde Siraz olarak geçer. Ayrıca;

Balığın ne yediğini de bildiğin halde neden oltaya gelmez diyorsun?;)

12. Atilla Ö.

Atilla Ö. Atilla

En İyi Avı:
    Kırmızı Benekli Alabalık
    Ot sazanı olarak bildiğim balık demiyelimde ot sazanı sandığım balık diyelim ? Çünkü ot sazanı ile siraz tamamen farklı bir türdür.Latince adlarıyla ot sazanı (Ctenopharyngodon idella) Siraz (Capoeta.sp) olarak tebliğde geçmiş.Abimizin yakaladığı balık içinde üstüne basarak emin olmadığımı ama ot sazanına benzettiğimi söyledim.Amacım konuyu kirletmek veya taş atmak kesinlikle değil sadece balığı ot sazanına benzettiğim için balıkla ilgili bilgi vermekti.

Gelelim balığın ne yediğini bildiğim halde neden oltaya gelmez dediğime, bulunduğumuz yörede bu balıktan bolca ve ve çok iri boyutlarda olanları var ve bu balıkları sadece sabahın erken saatlerinde sürüler halinde suyun içinde ters dönerken veya taşların üzerindeki yosunları kemirirken gizliden izliyorduk.Balık insan görünce ürküp gün boyunca girdiği yerden çıkmıyor.Her türlü yiyecek takıp avlamayada çalıştık ama nafile.Ekmek içi, solucan, ciğer, sinek böcek, kurt, mısır, hatta yosun bile takıp denemiştik artık :) Daha sonra foruma kayıt olduğum zamanlarda yani yanlış hatırlamıyorsam 2010 senesi idi ot sazanı ile ilgili bu forumda konuda açıp epey bir araştırmıştım.Bu abimin konusunada sizin gibi fesat düşüncelerle değil tamamen bilgi vermek amaçlı yazdım.

13. sillurace

sillurace Ruşen

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Okuma Avenger AV30
    En İyi Avı:
    Yayın (8 kg)
    Yazarken hiç de itham edildiğim, duygular, amaçlar taşımıyordum oysa ki. Amacım sadece türü konusunda emin olamadığınız balık ile ilgili doğru bilgi vermekti.

Oltaya gelme/gelmeme konusunda da ne demek istediğimi anlasaydın ya da sorsaydın bana, balığın avı ile bir kaç tüyo vermek istiyordum sana.

Gerçekten merak ediyorum; fesatlığı neresinde yakaladın mesajımın?

14. Atilla Ö.

Atilla Ö. Atilla

En İyi Avı:
    Kırmızı Benekli Alabalık
    Bu yorumlarından sonra konuya yaklaşımınız açıkca ortada.Sadece benmi yanlış anladım bilmiyorum ama üslubunuz bunu gösteriyor :) Ben bahsettiğim balık hakkında bilgi verdim, gidipte siraz tutmak yasak demedimki :)

Ayrıca avlanması yasak olan bir balığın avıyla ilgili tüyo vermenize anlam veremedim ?

15. sillurace

sillurace Ruşen

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Okuma Avenger AV30
    En İyi Avı:
    Yayın (8 kg)
    Atilla :)

Sen gerçekten anlamamışsın beni. Ot sazanı filan yok ortada. Fotoğraftaki türü hakkında tahminde bulunduğun balık siraz. Dolayısıyla avı hakkında tüyo vermek niyetinde olduğum balık da siraz.

Ayrıca konudaki ilk mesajım sana değil, konu sahibinedir.

16. Atilla Ö.

Atilla Ö. Atilla

En İyi Avı:
    Kırmızı Benekli Alabalık
    Asıl sen beni anlamadında herneyse ben yanlış anlamış olarak kabul ediyorum kendimi :)

İlk mesajınızı göstermemdeki amaç konuya ne yönde yaklastığınızı belirtmek içindi.Daha fazla kirliliğe gerek yok madem balık siraz konuyu kapatmak en iyisi.

17. sillurace

sillurace Ruşen

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Okuma Avenger AV30
    En İyi Avı:
    Yayın (8 kg)
    Konu hakkında sanrıdan ötesine sahip olmadığın halde neden bilgi vermek istiyorsun? Hem ''bilmiyorum, sanıyorum'' diye düzeltiyorsun; hem de ''bilgi vermek istedim'' diyorsun. Bilmediğin konu hakkında bilgi vermezsen kirletmek istemediğin konular kirlenmez.

18. Atilla Ö.

Atilla Ö. Atilla

En İyi Avı:
    Kırmızı Benekli Alabalık
    Nerde bilmiyorum veya sanırım yazmışım acaba ben göremedim ?
    Ya ben anlatamıyorum yada anlamakta sıkıntılarınız var.Ben sadece balığı ot sazanına benzettim ve o balıkla ilgili yasak olduğunu ve tutulmadığını yazdım.Tamam balık sirazmış ben balığa illa ot sazanı demedimki.Bence konunun sahibi çok iyi anladı ''eğer ot sazanı ise yasaktır'' demek istediğimi.Şöyle bir baştan yeniden okuyun en iyisi yazdıklarımızı ? Konuyu kirleten burda ben değil sensin.Hala neyin peşindesin neyi uzatıyorsun onu anlamadım.Tamam balık siraz ve ben ot sazanına benzettiğim için ot sazanı ile ilgili şeyler söyledim sorun nerde neyi anlıyamadınız ?

19. FishWish

FishWish Hasan

Tebrik ederim çok başarılı avlar gerçekleştirmişsiniz.

Yedinci fotoğraftaki balıklar siraz balığıdır. buralardada sarı balık derler siraza.

20. pitbull

pitbull Furkan Güner

Favori Kamış:
    Shimano Alivio BX 2.70- Shimano Alivio BX 1.65
    Favori Makine:
    Shimano Catana 4000 RB- Okuma Pro SPA 25
    En İyi Avı:
    Turna-52cm
    Kasna yemlik bir balık değil. Boy limiti 20 cm. Yaptığınız yanlış!