Merhaba arkadaşlar yayın ve yılan balığının Solucan'dan Başka hangi yeme geliyorlar... Bana yardımcı olurmusunuz.TEŞEKKÜRLER...
yılan balığı dostum ben çupra tutmaya gittim onun için karides hazırladım ve oltama karides taktım ama birde baktımki çupradan fazla yılan balığı tutuyorum ) hayatımda ilk defa tuttum yılan balığını ) yani karidese bayılıyor..
Şöyylee kanlı canlı,dalak olur, ciğer olur, balığın içi olur yılan için iyi yemlerdir bunlar.Yayın için de "sanırım" geçerlidir kesin bir şey söylemeyeyim.Deneyin, işe yarar inşallah.Saygılarımla...
Valla ben bu yaz ayvalıkta 1 metreden daha büyük bir balık çektim. Yılan balığı olduğunu söylediler. Doğrusunu söylemek gerekirse biraz ürkütücü geldiği için direk ağzına en fazla yaklaşa bildiğim yerden misinayı kestim denize geri yolladım. Yem olarak oltanın ucunda canlı balık vardı. Levrek için atmıştım. Daha sonraki gecelerdede aynı takımlarlardan 4 tane balığı çekerken kopardım defalarcada canlı balıklar bıcakla kesilmiş gibi yarım geldi. Bence onlarda yılan balığıydı. Yanlız anladığım kadarıyla bu balık gece saatlerinde yemlenmek için ortaya çıkıyor Ve canlı yem bu balık için gayet cazip.
Yayin için kurbaga solucan sülük kokmus et yada tavuk kullanabilirsin yayin buldugu herseyi yer ben canli serceyle tuttuklarini gördüm kokudan daha cok titresimlere hassas bence yayin ama bi yerde yemleri domates salcasinda bekletip kokuttuktan sonra daha iyi av yapildigini okumustum denedinmi dersen denemedim umarim yardimci olur rasgele
Acaba mığrı mı, müren mi diyecektim ama yem olarak canlı balık kullandığınız için gelen mığrıdır muhtemelen.1 metreliğini çekmek de uğraştırmıştır hani değil mi?Tadının güzel olmadığını söylüyorlar bu durumda alıkoymamakla -alıkoyamamakla- bir şey kaybetmemişsiniz.Doğrusu o kadar irisini çekmek isterdim denemek lazım!!Saygılarımla..
Arkadaşlar hepinize bilgilerinizden dolayı teşekkür ederim. Bu sene yılan balığını doldurdum ama yayın balığını 2 tane tuttum sağolun
arkadaşlar ben aranıza yeni katıldım yayın balığına ava gidiyoruz kancadan misinadan kurşundan yem nasıl olmalı bide nasıl bi düzenek ayarlıyıyım gezer kurşun taksam yemede canlı balık taksam balı yüzeye çikarmı şimdiden teşekkürler
ben biliyorum yılan balığı için kocaman değil orta boyut iğne yayın içinde aynı (bu sadece akarsular ve barajlarda işe yarar) yayın için en iyi ve kullanışlı yem sülük bence. şu zamana kadar ne kadar yayın tuttuysam hepsi sülükle. yılan balığı için iğnenin ucuna tekli solucan değil 4,5 tane saçak şeklinde takıcaksın solucan olmassa dersen; yılan balığı: 1- solucan (saçak) 2- kerevit (küçük ıstakoz) 3- sülük 4- kertenkele 5- salyangoz 6- balık bağırsağı (saçak) 7- sahte yem ama (rapala) 8- sucuk