Emre canım kardeşim tatlı suda yaşayan balıkların ergenlik çağına gelip üreme yapabilmeleri için yıllar geçiyor yayın balığı 10 yıl sonra üreyebiliyor, tatlı su levreği 9 yıl bilinçsizce avcılık yapıldıkça bu balıkların üremelerine engel olup türlerinin yok olmasına sebep olunduğundan ve yurt dışında ufak yaşta insanları bilinçlendiriyorlar canın balıkmı çekti git balıkçıya 2 kilo balık al ye Balık tutmanın tadınımı çıkartmak istiyorsan tut, fotoğrafını çek ve sal bunu anladığın zaman usta balıkçı olursun
Tebrik ederim. Herşey olması gerektiği gibi. Ama bunu türkiyede nasıl yapacağız bir avuç bilinçli olta balıkçısı bir avuç ta kalan balık ?
Örnek davranışınız için tebrikler. Bu yayınları nerede ve nasıl tuttunuz, avınızın hikayesini bizlerlede paylaşırsanız sevinirim. Birde sizin yayınlar afyon yutmuş gibi, kuzu kuzu duruyorlar bu çok ilginç, bu video çekiminden bayağa bir uzun süre önce mi yakaladınız. Benim daha önce Yayın balığı (10 kg) avı deneyimim oldu ve yaklaşık yarım saat süren bir mücadeleden sonra dahi kıyıya aldığımızda böyle uysal uysal davranmadı kesinlikle. Hatta avdan birkaç saat sonra dahi hala oldukça diri ve neredeyse hırçındı diyebilirim
Slm Serbülent kardes. Avimizin hikayesi Yayinlar 1 de okuyabilirsin resimler de var. yayinin birini gece yakaladik iple kiyiya bagladik.Öpür iki yainida arka arkaya yakaladik.Baliklari cekerkene baliklar baya bi yoruldu ve reisim cekilirkene kucagimizda kisa bir mütet susus kaldilar.
anlamakta güçlük çekiyorum... benim bulunduğum yerde öyle dereler varki billur gibi akar durur... isyan edesim gelir. niye boş akar bu dereler. sonra düşünürüm... bu bir süreç. günün birinde birileri gelir satın alır bu dereleri, doldurur içine balıkları bize satar.. satmak deyince parasını verdiğinde tam bir mülkiyet anlamına gelmiyo, sadece tutacaksın parasını verip sonrada salacaksın. şanslıysan belki kurallara biri bi madde eklerde evine götürebilirsin.. koca bi saçmalık hepsi.. su zengini olacaksın, derelerin ırmakların boş akacak içinde kendiliğinden bi kaç balık yaşam mücadelesi verecekte meydana gelip benim oltama takılacak sirkülerden kurtulabilirse tavamda bana ve aileme yemek olacak. balıkçıda satılan balık uzaydan mı geliyo kardeşim para verip alayım .. hepsi saçmalık çocukluğumdan beri küçük balıkları bırakırım, yavrulama zamanı balık tutmam. sirküler yazdığı için yapmadım bunları. mantık böyle der. ve mantığım diyor ki yine videoda izlediğim eşşek kadar balıkları suya salanlar (örnek balıkçılar onlar, pehhh)zorunlu oldukları için bunları yapıyo. alkışlayanlarda eminim bu balıkların yarısı kadarını taksalar oltalarına geçtim bırakmak böyle bi teklifte bulunanın ümüne sarılırlar. geçelim safsatalarıda boşa akan suları balıklandırma gayretine girelim. öyle çok maliyetide yok bunun. sadece organizasyon meselesi. bir araya gelelim kapitalist düzene başkaldıralım, bizim balıklarımızı bize sattırmayalım. hayranlıkla izlediğiniz avrupalı neslini sürdüremiyo psikosomatik rahatsızlıklardan.(tuttukları balıkları geri bırakmak zorunda kaldıklarından))))))
Akili Arkadasim Bülend Icin BÜLEND KARDESIM BU NEHIR PO NEHRI KIMIN PARASI YETER BU NEHRI ALMAK ICIN 652 KM UZUNLUKTA BU NEHRI BALIKLARLA DOLDURMAK ICIN BILMIYORUM NE KADAR PARA HARCAMAN LAZIM KONUSDUGUN SEYLER COK SACMA ISTESEYDIK BALIKLARIN HEPISINI ALIRDIK AMA SENIN GIBI AKILI BIR ADAMA BUNU ANLATMAK COK ZOR BU SITE BALIKCILAR ICIN BENCE SEN YANLIS BIR SITEYE ÜYE OLMUSUN MALESEF SIZIN GIBI INSANLAR TÜRKIYEDE YASADIGI SÜRECE BALIKLARA DEGIL INSANLARADA FAYDA GELMEZ HEM BIZIM MARKETLERE GELEN BALIKLAR BIR UZAYLI TARAFINDAN GETIRILIYOR ISMIDE IT BUNU NASIL BILMEZSIN
Taner Genc ve Eyup Ünal kardeşlerime bakınız dostlar, sizi tanımıyorum. Eleştirdim çünkü, gerçekbalıkçılar diyerek kendinize ki bunda yakala-bırak tarzınız belirleyici olmuş. Sizin gibi davranmayanlar için açık bi saldırı olarak gördüm. buna hakkınız yok. ayrıca burda sadece benim balıkçılığımı eleştirirsin(SİZİN GIBI INSANLAR TÜRKIYEDE YASADIGI SÜRECE BALIKLARA DEGIL INSANLARADA FAYDA GELMEZ) demeyede hakkın yok çünkü beni tanımıyorsun. Eleştirilmeye tahammülün yoksa paylaşmayacaksın yaşadıklarını, kendine saklayacaksın. O zaman kimse seni eleştirmez. 30 yıldır balık merakım var benim. ve kendimce 30 yıllık bir birikimim. Sizin bilmem kaçkilometrelik PO nehriniz hakkında bir bilgim yok, orda sistem nasıl işler, prosedür nedir hiç bilmiyorum. forumun biyerinde avrupadaydı sanırım balık avlayabilmek için gereken evraktı, eğitimdi ödenmesi gereken paraydı vs okumuştum. Çok sıkıcı gelmişti. şayet buna maruz kalsaydım belkide en sevdiğim bu uğraştan vazgeçerdim. Keşke devletler kurumlar bu mevzuat ve teferruat yerine mümkün olduğunca sadeleştirselerdide teşvik edici olsalardı. Şimdilerde uyum yasaları çerçevesinde aynılarına maruz kalıyoruz. şimdilik Sadece para koparmaya yönelik çalışmalar bunlar. Altyapı hazır değil henüz. Eğitim adı altında komediler yaşanıyor (azbiraz kara avcılığı var ordanda biliyorum) Sevgili Taner Genc Eyup Ünal kardeşlerim; Türkiye koşullarında, adamın varsa denizleri bile satın alırsın. Torpiline bakar. hemde cüzi bi fiyata. Allahın suyundaki Allahın balıklarını satın alırsın. Yaşanmış bir örnek size Bolu mengen yeniçağa mevkiinde büyük bir göl var, epeyce büyük hemde. doğal bir göl . Denemeye karar vermiştik. Güya köy tüzel kişiliği adına kiralanmış. muhtemelen 49 yıllığına filandır. olta atamıyorsun. denediğinde jandarma dibinde bitiyor.Emir kuluyuz diyor devletin memuru, bizde bıktık ama. değerlendirmek zorundayız ihbarı. Türkiye koşulları böyle işte. Kendi memleketinde kendi suyunda suçlu muamelesi görüyorsun. Boş akan akarsularımız var dedim. Hemde küçümsenmeyecek kadar. İddia ediyorum bildiğim en büyük dereye 10 tane dişinin yavrularını bıraksan daha balıksız kalmaz o dere ve yine iddia ediyorum öyle büyük paralar gerekmiyo. Ama sağolsun bürokrasimiz balıksız akmasına razı olurda o suyun, elimde oltayla o suyun kıyısında beni görmeye tahammülü yoktur. yasaklar devreye girer hemen. Yerli yersiz yasakların insanları kanunsuzluğa ittiğide bir gerçek açıkçası... Avcılık insanlık tarihiyle başlar. önceleri bir gereksinimdi. şimdilerde adı spor oldu. ama ben avladıklarımı yemeyi seviyorum. evime götürüp eşimle dostumla yediğimde tamamlanmış oluyor av. sizi bir konuda daha eleştiriyorum Taner Genc ve Eyup Ünal, balıklarınızı uzun süre alıkoymayın susuz oksijensiz bırakmayın. çarçabuk çekin fotonuzu videonuzu eziyet etmeyin hayvanlara...
Elestilerin icin tesekürler sen eniyisi bu balik isini birak baska bir ugras bulsan cok iyi edersin bu da benim fikrim.