Yaylada alabalık avlarımdan kareler mayıs 2013

Konu, 'İç sularımızdan (Tatlısu) Güncel Av Raporları' kısmında tehlikeli_29 tarafından paylaşıldı.

1. tehlikeli_29

tehlikeli_29 abdüssamed

Balıklar sabahları 4,30 dan 8 e kadar olta ile aldım.Yem olarak solucan kullandım.Limit dışı birçok gelmesine rağmen hepsi dereye geri iade edilmiştir.Herkese hayırlı avlar dilerim. [​IMG]

2. gümüş06

gümüş06 Ahmet YABACI

abdussamaed kardeşim akarsularda her türlü doğal yem ile alabalık avcılığı yasaktır.sizin tuttuğunuz kırmızı benekli alabalıkta limit günlük 3 adettir boy limiti ise 25 cm dir.sirküleri okuyup daha bilinçli avlanmanız dileğiyle.

3. asenol

asenol ahmet şenol

Favori Kamış:
    fly
    Favori Makine:
    fly
    Kardeşim inşallah tekrarlamassın bu şekilde avlanmayı. Çünkü tebliğe göre derelerimizde suni yem dışında avlanmak yasaktır. Eminim bilmediğin için bu şekilde avlandın. İnşallah bundan sonraki avlarında at-çek usulü avlanman dileğimle.

4. befalcon

befalcon Sinan

Favori Kamış:
    Okuma V-System 2.70 10-40
    Favori Makine:
    Daiwa Megaforce 2500
    En İyi Avı:
    Dağ Alası 26 cm.,, Torik 3 kg
    Afiyet olsun kardeşim. Tereyağında mı pişiyor onlar offf offf offfffff:eek:

5. gaffar

gaffar GAFFAR

Favori Kamış:
    Shekespeare Ugly Stick, Okuma Salina Sea Spin
    Favori Makine:
    Okuma Trio 30s / Ryobi Ecuxima 8000
    En İyi Avı:
    55 cm, 1 kg Turna
    Merhaba,

Dere de doğal yemle avlanmanın ne sebeple yasaklandığını bilen varsa lütfen paylaşsın. Bu konuyu çok merak ediyorum ve henüz bir cevap bulamadım...

6. asenol

asenol ahmet şenol

Favori Kamış:
    fly
    Favori Makine:
    fly
    Arkadaşlar kimine göre parazit ve hastalıkları derelerimize bulaştırmamak için solucan vb doğal yem kullanımı yasaktır.

Kimine görede bu nadide ve kaybolmaya yüz tutmuş balığımızın daha zor tutulması için yasaklanmıştır.

Solucanla vb yem ile derede çok kolay balık tutulur. Eğer balık varsa oltayı bıraktığınız yerde kesin yakalarsınız. Fakat suni yemle şansınız biraz daha azdır.

7. gençbalıkçı

gençbalıkçı Erdogan

yıllardır sorarım kendıme arkadaş ben azıcık akan bır suda bıle oltayı zaptedemıyorum hemen su alıp görutuyor . bu abimiz resmen sel gelmiş suda nasıl oluyorda tutuyor :( + saldım balıkları demısın ama mutfak dolmuş abi :d :D

8. tehlikeli_29

tehlikeli_29 abdüssamed

Teşekkürler abi ama balığı sadece tek değil 2 kişi birlikte yakaladık diğer gittiğimizde ise 1 tane ancak yakalayabildik.Doğal yem konusunuda bilmiyordum ama sizce de saçma değilmi yani saçmayla avlansaydıkta bütün balığın yuvasını mı bozsaydık yani yada en ufağına kadar hepsini toplayıp bütün dereyi kurutsamıydık.Birde balıklar görüldüğü üzere o sizin dediğiniz ölçüden küçükmü acaba baktınız mı iyice yorumda da yazdığım gibi limit dışı bütün balıkları geri iade ettik dedim siz limitten söz etmişsiniz yine de tek tek ölçüp fotoğrafını koymadığım için özür dilerim.İnşallah siz sürekli olarak bilinçli avcılık yaparsınız.

9. tehlikeli_29

tehlikeli_29 abdüssamed

Teşekkür ederim abi üst cevap da yazdığım gibi kesinlikle bilmiyordum böyle bir şeyi ama çok saçma gerçekten hiç anlam verilmeyecek bişe çünkü alabalık herkesin tutabileceği bir balık değil ne çinekop ne palamut gibi değil solucanla avlanması da çok zor 2 kişi en fazla 5 tane yakalayabilmiştik ve diğer gittiğimizdede 1 tane o yüzden anlam veremedim.Ama verdiğiniz bilgilerden dolayı teşekkür ederim.

10. tehlikeli_29

tehlikeli_29 abdüssamed

Teşekkür ederim abi sağolasın.Dediğin gibi abi %100 doğal tereyağında pişiyorlar.

11. tehlikeli_29

tehlikeli_29 abdüssamed

Dediğin gibi abi bende bu konuya anlam veremedim

12. tehlikeli_29

tehlikeli_29 abdüssamed

Teşekkürler kardeşim ama gördüğün gibi 5 6 tane balık var

13. mhakanbasar

mhakanbasar Mustafa Hakan BAŞAR

Favori Kamış:
    SHIMANO VENGEANCE SPIN 2,10
    Favori Makine:
    Spro Red Arc Tuff Bady
    En İyi Avı:
    turna 102 cm 8,5 kg
    Doğal yemlerle iç sularda avcılığın yasaklanmasının bildiğim kadarı ile tek sebebi var.Yazın suları azalan derelerde dar alana sıkışan alabalıkların çok kolay bir şekilde yakalanmnası sonucu azalan stoklara olan olumsuz etkisi benim bildiğim başka bir sebebi yok ve başından beride karşı olduğum bir yasaklama.Ha ben doğal yem kullanıyormuyum hayır.Ağrının en ücra köyündeki bir amatör olta balıkçısı kardeşimiz döner kaşığı nerden bulsun fly yemi nerden bulsun rapalayı nerden bulsun veya bunlardan haberi varmı ?
    Yanlız dereye bayıldım Türkiyede fly fishing yapılan yerler nadirdir bu dere bence tam biçilmiş bir kaftan balıkların görüntüsü bana akdeniz formunu anımsattı olabildiğince büyümüşler ve bakir bir avlak olduğu kesin ve umarım hep öyle kalır.

14. gaffar

gaffar GAFFAR

Favori Kamış:
    Shekespeare Ugly Stick, Okuma Salina Sea Spin
    Favori Makine:
    Okuma Trio 30s / Ryobi Ecuxima 8000
    En İyi Avı:
    55 cm, 1 kg Turna
    Kural koyanlar balığı avcıdan korumayı çalışır gibi kurallar koyuyor. Kullandığı yem taktığı kanca gibi işleri kurala bağlıyor. Ama sirkilerde balık avının yasak olduğu derelerin çoğunda HES inşaatları var. Takdir sizlerin Oltacı arkadaşlar....

15. vurgun-01

vurgun-01 Mustafa Can

Favori Kamış:
    Shimano catana 2,70
    Favori Makine:
    Shimano Nexave 2500 FC
    En İyi Avı:
    7.000 sazan - 2.785 Sudak - 1.370 Akbalık - 3.100 Turna
    Gaffar kardeş merağını çok iyi anlıyorum. Bu soruyu Tarık Ersal abine sor. Cevabını verecektir. Ve eminim verdiği cevapla çok mutlu olacaktır.

16. Tarık ERSAL

Tarık ERSAL Tarık ERSAL

En İyi Avı:
    YANGELE BALIKÇI MODU :-))
    Amaç merak gidermek ve konu da benim bilgim dahilinde olsun yeter ki.
    Hemen cevap vereyim.

En başta belirteyim ki, bu kural sadece bize özgü olmayıp, tüm Avrupa ülkelerinde akarsulardaki doğal alabalıkların avında DOĞAL YEM KULLANIMI YASAKLANMIŞTIR.

Bizim Amatör Balık Avcılığı kurallarımızda da ilk Amatör sirkülerin doğuşundan, yani 1996 dan 35/2 Sirkülerin bitiş tarihine kadar, yani 31 Ağustos 2004 tarihine kadar "Amatör balıkçılıkta (alabalık avı hariç) her türlü doğal (solucan, balık, böcek v.s.) yapay yem kullanılabilir.
    Alabalık avında sadece yapay yem kullanılabilir doğal yemli olta ile alabalık (bütün türler) avcılığı yasaktır."
    şeklinde yer almıştır.

36/2 Sirküler ile yani 01 Eylül 2004 den sonra kaldırılmış olan bu karar 2/2 Tebliğ ile ve benim o günlerin konuya ilişkin otoritesi olan Koruma ve Kontrol Genel Müdürlüğüne RASTGELE-DER olarak iletilen ısrarlı talebimizle 01 Eylül 2008 tarihinden itibaren tekrar yerini almıştır.
    Buraya kadarı NASIL sorusunun benim bildiğim cevabı.

NEDEN sorusuna da aşağıda cevap vereyim.

En başta da yazdığım gibi, tüm Avrupa ülkelerinde uygulana gelen bu durumun gerekçesi Doğal Alabalıklarımızın limit altı boyda olanlarını ve salınmak istenen tüm bireyleri olabildiğince korumak, en az hasarla geri dönmelerini sağlamaktır.

Doğal yem ile doğal alabalık avlayanların çok iyi bilecekleri gibi, doğal yemli olta ile avlanan alabalık büyük bir çoğunlukla yemi galsamasına kadar yutmakta ve tekrar suyuna salınmak istense de aldığı yara nedeniyle yaşamına devam edememektedir.
    Akarsuların debisinin çok düştüğü sonbahar aylarında bulabildiği derinliklerde yaşama tutunabilen doğal alalar önüne sarkıtılan doğal yemli oltalarla her boyda ve çok kolayca toplanmaktadir.

Bu nedenlerle bizim kurallarımız içinde de "Akarsularda her türlü doğal yem kullanılarak alabalık avcılığı yasaktır. Sadece yapay yem kullanılarak avcılık yapılabilir. " maddesi tekrar yerini almıştır.

Uyarsınız ya da uymazsınız, gerekçelerini, bizdeki ve diğer ülkelerdeki uygulamalarını haklı bulur ya da bulmazsınız.

Ancak durum budur.

RASTGELSİN.

17. Tarık ERSAL

Tarık ERSAL Tarık ERSAL

En İyi Avı:
    O dere de sanırım bu deredir. ;) :D

Ben sonbaharda ziyaret etmiştim. Su seviyesi epeyce düşüktü.

18. roy

roy roy

Favori Kamış:
    Ron Thompson heavy telecoast, daiwa crossfire,lineaeffe extreme,Pezon&Michel Rafale pro pike
    Favori Makine:
    Daiwa tournement entoh 5500, Mitchell compact gold 7000 , Okuma Razor 65, Daiwa procaster A 4000
    Tarik bey tüm avrupa derken rica etsem fransa'nin ilgili tebliginde dogal yemle alabalik avlamayi yasaklayan maddesini gösterirmisiniz ?
    (Sanirim gözümden kaçmis veya bulamamisim)

19. Tarık ERSAL

Tarık ERSAL Tarık ERSAL

En İyi Avı:

Fransa'da yürürlükte olan Rekreasyonel Balıkçılık Kurallarını yollarsan yardımcı olayım. :)

20. Tarık ERSAL

Tarık ERSAL Tarık ERSAL

En İyi Avı: