Öncelikle herkeze merhaba Forumda paylaştığım ilk raporum.Yazın memlekette yapmış olduğum avlardan birtanesi.Yer Karadeniz Ereğli Ortaköy akarsuyu.Kullandığım yemler 2 adet mepps.Sabahın erken saatlerinde av yapacağım yere gidip balıkları seyrettim.Daha sonra takımlarımı hazırladım ve at çek yapacağım bölgeyi belirledim.İlk atışım sonucsuzdu.Daha sonraki atışlarımdanda sonuc alamayınca şaşırmıştm.Aklıma farklı bi fikir geldi.Attığım yer sığ suydu.Yemimi atıp bekleticektim.Bir müddet sonra balıklar geçerken veya o bölgedeyken çekecektim.Yemimi attım ve yine balıklar ürkmüştü.Oturup bekledim.2 dakika sonra yavaşça çekmeye başladım ve hemen arkasından balığın kancaya ağzına takmasıyla sıçraması bir oldu.Yavaş yavaş çekmeye başladım.Epey büyüktü.Daha sonraki atışlarımda sonuc alamadım.Biraz daha yukarı atarak cıkmaya başladım.Derin bir bölgeye gelmiştim.Tekrar bekleyip balıkları izlemeye başladım.Daha sonra kendime bir yer belirleyip at çek yapmaya başlamıştım.Bu atışlarımdan iyi sonuclar aldım.Ve öğle yemeği için evin yolu tuttum. Kullandığım meppsler Meppsin kalitesizliğinden dolayı üstündeki sarı noktalar cıktı ve simsiyah kaldı.Ama o halide işimi gördü Avlandığım bölge Balıkları izlerken çektiğim fotoğraflar pek net olmasalarda Kameralara meraklı bir kertenkele Tutmuş olduğum balıklarım Sanırım alttaki gözüken balıklar limit altıymış.Limitleri bilmediğim için almıştım. Gelecek avlarımda kesinlikle limit altı balık almayacağım. İlk raporum olduğu için iyi olmamış olabilir.Daha güzel raporlar yazma dileğiyle Saygılarımla
abi yine dumur. kefal avcı bir balıkmış da bilmezmişim valla. yıllardır "bu aptal hayvan ekmekten başka hiçbir şeye vurmaz" derdim. ilkin sardalya ile denizden bu sene kefal aldım. şimdi de bu... hayret vala helal tbr
Bence tatlısu kefaline aptal demek cok yanlış.Çünkü gayet akıllı ve atılgan bir balık.Sizlerede nasip olması dileğiyle teşekkür ederim.
Atilla kardeşim maşallah bereketli av olmuş.Keşke daha çok foto çekseydin.Özlemişim memleketimin görüntülerini.
Teşekkür ederim Ali abi.Birçok fotoğraf çektim ama hepsini koyamadım.Birdahaki raporumda bol bol çekip koyarım Saygılarımla
Atilla seni tebrik ederim ilk deneyim olsada bence başarılı av olmuş, Avlak yerini görünce tam bana göre bir yer dedim eğer orda benim tanıttığım ŞAMANDIRALI FLY sistemini uygulasaydın daha zevkli bir av yapabilirdin, RASGELE
O ırmakta daha büyüklerininde olduğu kesin delikanlı. Kendini gizleyerek,gürültü yapmayarakakıntı yönüne atıp çekerek daha başarılı olursun. Mepps ve sair spinnerler iş görsede,en büyükleri muhtelif böcek taklidi sahtelere gelir Sevgiler
Teşşekür ederim sanırım yanlıs anlamassınız ilk deneyimim değil ilk raporum Nasip olursa yapmış olacağım ilk avımda söylediğiniz sistemi kullanacağım. Saygılar
Merhaba Vedat Abi , Evet bu ırmakta cok daha büyükleri var onlar gerçek bir usta balıklar sanki.Bırakın beni görmeyi neredeyse farklı bir ses duyduklarında bile kaçıyorlar.Köyün büyükleri aynı bölgede söylediklerine göre küçük çocuk büyüklüğünde balıkların olduğunu söylüyorlar.Farklı bölgelerde çekirge kullanmıştım ama sonuç alamadım.Daha sonra mepps kullanmaya karar vermiştim.Tavsiyenizden sonra bu avlak için kendime iyi bir böcek taklidi alacağım. Saygılarımla
Tebrikler. Kullandığınız kamışın marka, model, atarı ve uzunluğu gibi bilgileri öğrenebilirmiyiz. Beraberinde taşınması güç olduğu için parçalı kamıştan teleskopik kamışa geçmeyi düşünüyorum. Kullandığınız kamış sanki uygun gibi geldi bana...
Teşekkür ederim.Kullandığım kamış bu iş için pekte uygun değil aslında.Balığa başladığım ilk zaman almıştım.İyi bir spin alana kadar bununla idare etmeye çalısıyorum.Markası Albastar leader 3233 , 3.5 m boy
Evet birazda ağır atarken zorlanıyorum oltayla av yapmaya başladığım zaman almıştım.O zamanlar tabi spin falan bilmiyordum.Daha sonrada imkanım olmadığı için alamamıştım.Şimdi araştırma yapıyorum uygun fiyata bir spin almayı düşünüyorum.reeling