Yaz Tatili Demek, Olta Savurmak Demek - Sivas

Konu, 'İç sularımızdan (Tatlısu) Güncel Av Raporları' kısmında Akarcı tarafından paylaşıldı.

1. Akarcı

Akarcı Şükrü

Favori Kamış:
    Okuma V System 2.70
    En İyi Avı:
    Daha kiloyu göremedi
    Merhabalar,

Tatlısu ve özellikle akarsu avlarını deniz avından daha çok seven bu amatör için, senelik izin demek, elbette memleket demek.Memleket ise hem sıla-i rahim, hem de ırmak ve balık demek.Bütün sene, geceleri yatağa girdikten sonra önce besmele çeker, sonra o güzel vadilerde taşların kayaların üzerinden, ağaçların gölgesinden, otların arasından elimde oltayla ırmağa indiğimi düşünüp düşünüp kendimi bırakırım uykuya.Bu senede bir kurnazlık yapıp senelik izinle bayram iznini birleştirdim ve doğru memlekete göç ettim.Patronum arkamdan biraz söylenmiş ama neyse, bende fazla mesailerde ona söylenip duruyordum,ödeştik.
    Öncelikle bol resimli bir rapor değil onu söyleyeyim abiler,kardeşler.

Av Zamanı : 28/07-18/08/2014 arası muhtelif günler
    Av Bölgesi : Sivas/Doğanşar
    Kamış : Cormoran Bull Fighter 2,40 10-40
    Makina : Shimano Alivio 1000
    Misina : X Marka 0,16
    Yem/Sahte : Mepps,Savagear döner kaşıklar 0-1-2-3 no turuncu,fuşya, kırmızı benekli

Daha önce sadece kefal ve bıyıklı olduğunu sandığım, ancak gökala tutulduğunuda duyduğum avlağa akşam üzeri bir hışımla indim.

Önce tarif edilen noktayı bulmaya çalıştım.Burası "çat" denilen iki ırmağın birleştiği bir noktaydı.İniş yolu biraz sıkıntılıydı.Alabildiğine dik çarşaklardan aşağı yuvarlana yuvarlana inerim diye düşündüm ama babamda yanımdaydı.Bir ara vazgeçeyim, daha sonra tek geleyim diye düşünerek, aynı zamanda bir iniş yolu ararken babamın aşağıdan bana hayladığını (seslendiğini) işittim.Adamcağız dağ keçisi gibi inmiş aşağı, ben daha 3 veya 4. adımda kaba etimin üzerine yapıştım.

Hep böyle oluyorum, sanki arkamdan kovalayan varmış gibi avlağa inince misinayı bağlarken bir acele, bir elin kolun birbirine dolanması.Hedefimde gökkuşağı var. Önce 2 numara altın renk üzerine kırmızı benekliyi bağlıyorum.
    Atış atış üstüne ama ne bir vuruş ne bir selam.Kaşığı değiştiriyorum, turuncu renk tüylü kaşıkla deniyorum.İki atış noktam var, ilki iki ırmağın birleştiği sert akan suyun derinleşip durulduğu yer.İkincisi ise 50 metre aşağıda yine derinleşen bir kovuk.

Umudum kesildi, neyse daha buradayız yine geliriz diye teselli ararken olta eğildi.Başladım sarmaya, makineyi beğenmedim bu arada.Hem atışta kapanma yapıyor, hem sarımda alt mandalı atıyor.Belki bana denk gelen bir mal ama zaten çok birşey beklemiyordum.Neyse , olta eğildi diyordum.Acaba ala mı derken balığı kıyılayınca bu güzel kefali misafir ettiğimi gördüm.

Hemen resimleyip uğurladım.Umutlarım yeşerdi bir anda.Tahminen 20-30 atış sonra yine aynı heyecan, tamam bu sefer geldi dedim.Ancak yine aynı boylarda bir kefal.Ona da güle güle dedikten sonra hava kararmaya başladı.Babam toparlanalım diye söylenmeye başlayınca oyalama taktiklerine geçtim.
    "Tamam, 10 atış daha, sonra gidek" öyle böyle derken hava iyice karardı.Ama yine oltada bir ağırlık. "Kefaldir zahar" diye çektim.Karanlık, göremiyorum.Baba telefonun ışığını tutunca baktım geliyor benimki.Şükür seni verene deyip o gazla tekrar savurdum kaşığı.Birkaç atış sonra birdaha.İki güzel ala ile topladım oltayı.Birde o çarşak yamaçlardan tırmanması var tabi.Irmağın karşısında ağaçlardan bir çatırtı koptuki, dedik geldi bizim bozoğlan (ayu).
    Hayvancağızı rahatsız etmeyelimde rahatça yemişlerini yesin diye (!) o yamacı nasıl çıktık, nasıl arabaya bindik o kısım silinmiş.

Diğer günlerde fly setimi denemek için tekrar geldim.Bu fly ne zor işmiş.İp bir yanda, sinek bir yanda, ben bir yanda.İlk hatalı atışlardan sonra biraz biraz istediğim yere düşürmeyi başardım sineği.Küçük bir kefal yuttu siyah nymph'i.
    O zaman anladım fly tutkunlarını.Yahu resmen balığın solungaç hareketlerini bile hissedeceksin neredeyse.Küçücük balık, nasıl heyecan yaptırıyor adama.Ama hiç ala alamadım fly ile, o içimde kaldı.Kısmet başka zamana.

Fotoğraf çekmek ile ilgili sıkıntım var.Tek başıma gittiğimde çekmeyi ihmal ediyorum.Babamla gittiğimdede babam dağı taşı çekiyor, sadece kafam var arada.O sebeple ara ara yine balık aldım ama fotoğraflayamadım.

Birgünde Almus Barajına gittim, Tarık Ersal ağabey bir fotoğrafını paylaşmıştı, hatta sordum burada fly olur mu diye ama ben beceremedim.Spin takımlada balıklar yüzüme bile bakmadı.

Kısa keselim.Dönüşten önceki gün tekrar indim avlağa.Tek bir balık aldım onuda geri saldım.Heyecandan kuru elle almışım.Bu da bu aceminin ilk raporu olsun.

Son fotoğraf ile saygılar,sevgiler.

2. balli

balli m.nuri akkaya

Favori Kamış:
    D.A.M Telespin 3 mt. 10/30gr.
    Favori Makine:
    Shimano Hyperloop 4000 RB
    En İyi Avı:
    11,7 Kg. Aynalı sazan
    Çok beğendim Şükrücüğüm, tebrik ederim. Hakkını vermiş gayet güzel aktiviteler yaşamışsın. Bir yıl idare ediverirsin bu avlar ile.;)

Ayu?
    Ayu fenadur.

:p

3. volex21

volex21 Volkan

Favori Kamış:
    Okuma V System 2.40 Lineaeffe Spirit Surf 3.90 (fiyat performans 9/10)
    Favori Makine:
    Spro Red Arc 20'lik (Fiyat/Performans : 8/10)
    En İyi Avı:
    Levrek (57 cm - 2.100 gr ) Sargoz (700 GR kadar) Palamut (40 cm üzeri), Lüfer 40 cm, Çipura 950 gr
    Bu aceminin ilk raporunu çok sevdi ben. :D

Umarım nice raporlarını da okuruz, böyle keyifle... :)

Eline, emeğine sağlık, babana da teşekkürler, fotoğrafsız koymamış bizi. :)

Daha nice güzel avların olsun, tebrikler... :)

4. Akarcı

Akarcı Şükrü

Favori Kamış:
    Okuma V System 2.70
    En İyi Avı:
    Daha kiloyu göremedi
    Çok teşekkür ederim ağabey.
    Memleketten her dönüşümde "gidelimki tekrar gelelim" diye avutuyorum kendimi.
    Bu ırmaklardan, dağdan bayırdan, yayladaki Türkmen uşağından ayrılıpta, İstanbul'un betonlarında boğulmanın başka tesellisi yok.

Ayu tavatur, eyce fenadur eyce :)

5. Akarcı

Akarcı Şükrü

Favori Kamış:
    Okuma V System 2.70
    En İyi Avı:
    Daha kiloyu göremedi
    Sağolasın ağabey, beğendiysen ne mutlu.
    Güzel temennilerin için teşekkürler.Bilmukabele:)

6. hakankarahan

hakankarahan Hakan Karahan

Favori Kamış:
    Okuma v system
    Favori Makine:
    Daiwa Regal ,Shimano Exage, Okuma Safina Noir
    En İyi Avı:
    Yazılı Orkinos 3 kg.
    Şükrü kardeşim çok güzel görüntüler.Böyle bir memleketin olduğu için çok şanslısın.Çeşit çeşit balıklar yakalama imkanın var. Hem spin hem de fly avcılığı yapma imkanı bulmuşsun. Keyifli ve nice güzel avlar dilerim.

7. turnameraklısı

turnameraklısı Yusuf İMRE

Favori Kamış:
    Cormoran Black Master
    En İyi Avı:
    Turna-1,130 Kg. Levrek-1,450 Kg.Kofana-2 Kg.Deniz Turnası-80 cm.
    Raporda av da şahane olmuş.Güzel balıklar alıp güzel vakit geçirmişsin.Kısmet olursa ben de kurban bayramına izin ve balık av planları yapmaktayım.İnşaallah senin raporun kadar güzel bi rapor yazdıracak balıklar kandırabilirim.Tabi benim raporda ayu olma ihtimali yok gibi :)

8. Akarcı

Akarcı Şükrü

Favori Kamış:
    Okuma V System 2.70
    En İyi Avı:
    Daha kiloyu göremedi
    Teşekkürler ağabey.
    Güzeldir memleketim, herkesin memleketi gibi.
    Bu ırmakta iri iri kefaller bacaklarınıza sürte sürte yüzerdi daha birkaç sene evvel.O kadar çok balık vardı. "HES" kuruldu. Şimdi o balıkların ancak onda biri mevcut. Daha güzel avlar sizin olsun.

9. Akarcı

Akarcı Şükrü

Favori Kamış:
    Okuma V System 2.70
    En İyi Avı:
    Daha kiloyu göremedi
    Sağolasın dostum, güle güle gidip güzel vakit geçirir, daha güzel avlar yaparsın inşallah.Ayu bu, belli olmaz :)
    Rastgele..

10. asenol

asenol ahmet şenol

Favori Kamış:
    fly
    Favori Makine:
    fly
    Çok güzel olmuş Şükrü, keyifle okudum. Çeşit çeşit balık ve harika doğası iyice dökmüşsün kurtlarını :) Devamını dilerim..

11. Akarcı

Akarcı Şükrü

Favori Kamış:
    Okuma V System 2.70
    En İyi Avı:
    Daha kiloyu göremedi
    Sağolasın ağabey, dediğin gibi oldu vallaha:)

Rastgele

12. Senol_Temur

Senol_Temur Senol

Favori Kamış:
    Shimano Alivio CX 240 Medium Light
    Favori Makine:
    Shimano Exage 3000SRC
    En İyi Avı:
    Sudak 59 cm - Turna 86 cm
    Tebrik ederim Şükrü çok güzel bir rapor olmuş umarım Fly ilede elde tutulur başarılar yakalarsın . Bende bir zamanlar slikonla çok ugraştım ama sonunda hatalarımı görerek ona göre kendimi düzelttim ve Turnalar gelmeye başladı :) .

13. Akarcı

Akarcı Şükrü

Favori Kamış:
    Okuma V System 2.70
    En İyi Avı:
    Daha kiloyu göremedi
    Teşekkürler Şenol,
    Fly bayağı bir disiplin istiyormuş onu anladım.Öyle videolardaki gibi sineği artistik hareketlerle uçurup istenen noktaya düzgünce indirmek göründüğü gibi değilmiş:)
    Rasgele

14. erdemutuk

erdemutuk Armağan

Favori Kamış:
    Penn regiment,ShakespeareUglyStikCustom
    Favori Makine:
    Penn Conflict,DAMQickRetro,SproZALTARCXS
    Şükrü güzel raporun ve avların için tebrik ederim.
    Resimler çok güzel.
    Sağlıcakla kalman dileklerimle.
    Rastgele.

15. olcay81

olcay81 olcay güney

Favori Kamış:
    okuma epix v2 - lineaeffe spring carp - okuma v system 2.40 - lineaeffe rapid spin 1.90
    Favori Makine:
    okuma powerliner - okuma epix pro - daiwa regal 3000 - d.a.m quick 500
    usta tam senin avlandığın yerde 3 yıl öne o alabalıkların 2-3 kiloluklarını alıyordum..içim gitti anılarım tazelendi sayende.hala ordaysan sana yer tavsiyesinde bulunabilirim.

16. Akarcı

Akarcı Şükrü

Favori Kamış:
    Okuma V System 2.70
    En İyi Avı:
    Daha kiloyu göremedi
    Hocam ne tesadüf, aklımın ucundan geçmezdi buraları bilen biriyle bu forumda karşılaşacağım:)
    Anladığım kadarıyla Doğanşar'lı değilsin?

Ben buraya daha önce gelmemiştim.Genelde daha yukarıda Karkın köyüne girmeden hemen büyük taşın oralara giderdim ama hiç alabalığa rastlamamıştım.
    Irmakta balık geçen seneye göre bile oldukça seyreldi maalesef.Aşağıdaki HES'ten yukarı çıkamıyor tahminimce.

Önümüzdeki bayram yine gideceğim, yer tavsiyen olursa çok sevinirim.

17. Akarcı

Akarcı Şükrü

Favori Kamış:
    Okuma V System 2.70
    En İyi Avı:
    Daha kiloyu göremedi
    Teşekkür ederim abi, daha güzel avların olsun.

Rastgele.

18. sazan58

sazan58 S.Şeref

av resimlerin ve raporun için tebrikler hemşerim

19. Akarcı

Akarcı Şükrü

Favori Kamış:
    Okuma V System 2.70
    En İyi Avı:
    Daha kiloyu göremedi
    Teşekkür ederim ağabey.
    Rastgele

20. olcay81

olcay81 olcay güney

Favori Kamış:
    okuma epix v2 - lineaeffe spring carp - okuma v system 2.40 - lineaeffe rapid spin 1.90
    Favori Makine:
    okuma powerliner - okuma epix pro - daiwa regal 3000 - d.a.m quick 500
    oralarda tuttugum balıkları görsen didik didik edersin ırmagı.o gittigin yeşilırmağın ana kolu başlangıç yeri.doğanşar sınırların sadece çat dediğin yerde iki derenin birleştiği yerde ve bir altındaki büyük gölde büyük balıklar var.küçük dereye de bi 500 metre girmeni tavsiye ederim.derin yerlerde mepsle zor alırsın.dipsiz göl deresinde de çok güzel balıklar var meps çok güzel iş yapar.balıkları çok çok büyük değil ama iridir.balık yok diyenlere inanma sakın.ama en çok avcı çayı köyü yeni yayla yolunda derenin üstünden geçeceksin.o köprünün altında üstünde her yerinde var.su çok temiz uzak ve noktasal atman lazım.1-2 saatte balığa doyarsın.şuana kadar anlattıklarımın hepsi alabalık mekanları. yeni yapılan barajda çok güzel sazanlar var.su yazın bile soguk oldugundan çok lezzetli ve rahatlıkla yağları aka aka mangalda yapabilirsin. bol şans